Roda JC gelooft in comeback: "We zijn thuis ongelofelijk sterk"

Bas Sibum
Bas Sibum Foto: © Pro Shots

Roda JC gelooft nog altijd in een comeback tegen nac in de playoffs om promotie naar de Eredivisie. De Limburgers verloren de heenwedstrijd in Breda.

De ploeg van Bas Sibum heeft een paar mentale tikken te verwerken gehad. Waar de supporters in de voorlaatste ronde al op het veld stonden, maakte FC Groningen gelijk bij Telstar, waardoor de beslissing zou vallen in de laatste wedstrijd bij FC Groningen. Die werd door de Limburgers met 2-0 verloren, waardoor FC Groningen de tweede plaats overnam en dat betekent directe promotie. Drie dagen later verloor Roda JC dan ook nog eens bij nac met 3-1 in de eerste ronde van de playoffs.

Sibum vertelt tegenover Voetbal International dat de schade nog beperkt is gebleven in Breda. "In de beginfase was nac niet beter dan wij. Door een frommelgoal kwamen we op achterstand. Daarna waren we tot aan de rust beter, maar door een individuele fout kwamen zij na rust op 2-0. Prompt daarna schoten ze een bal van dertig meter erin. Dan zit dus echt alles tegen. Toen was de geest ook uit de fles en had nac er nog meer kunnen maken. Dat was ook verdiend geweest."

Toch denkt de trainer dat de volgende ronde nog haalbaar is door een rake vrije trap van Brian Koglin. "Die goal houdt ons in leven. Ik zei direct na afloop dat Koglin ons naar de volgende ronde schoot. Daar geloof ik nog steeds heilig in. Thuis zijn we ongelooflijk sterk", aldus de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties