Ronald Koeman kiest doelman met NAC-verleden als eerste keeper

Andries Noppert, Bart Verbruggen en Mark Flekken
Andries Noppert, Bart Verbruggen en Mark Flekken Foto: © Pro Shots

Bart Verbruggen is de eerste keeper van het Nederlands elftal op het EK in Duitsland. Dat heeft bondscoach Ronald Koeman bevestigd op de persconferentie.

“Degene die naast mij zit, is de eerste keus,” liet de bondscoach weten. Ook zal hij in de vriendschappelijke wedstrijden tegen Canada en IJsland spelen. Verbruggen zelf heeft ook gereageerd: “Het is geen verrassing, maar het is supermooi de bevestiging te krijgen. Het EK is een jongensdroom die uitkomt. Ik heb een grijns van oor tot oor. We gaan een mooie zomer tegemoet.”

De voormalig jeugdspeler van NAC maakte vorig jaar zijn debuut voor het Nederlands elftal en heeft tot nu toe vijf interlands op zijn naam staan. Vaak wisselde hij af met Mark Flekken. De bondscoach heeft nu definitief gekozen voor Verbruggen als doelman. 

De goalie van Brighton & Hove Albion speelde tussen 2014 en 2019 bij NAC Breda. Daarna tekende hij een profcontract bij de club. Hij kwam echter nooit uit voor het eerste elftal. Wel werd hij binnen de club gezien als een groot talent.

Lees meer:
0 reacties