Nieuws - NACFans.nl - NAC Breda Nieuws https://www.nacfans.nl/rss/nieuws . ''Hoep NAC, dat is voor onze fans. Prachtig hoe ze altijd met ons meeleven'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165464/hoep-nac-dat-is-voor-onze-fans-prachtig-hoe-ze-altijd-met-ons-meeleven https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165464/hoep-nac-dat-is-voor-onze-fans-prachtig-hoe-ze-altijd-met-ons-meeleven Aanvaller Sadiq Umar is erg te spreken over de selectie van NAC Breda. Volgens de huurling, die sinds de winterstop actief is voor NAC, van AS Roma gaan de spelers goed met elkaar om. Zijn teamgenoten hebben hem ook al enkele Nederlandse woorden geleerd.

"De selectie van NAC Breda is echt een team. Bij andere spelers zag ik vaak groepjes of werden bepaalde jongens buitengesloten. Hier helpt iedereen elkaar", vertelt Umar in gesprek met ELF Voetbal.

Umar is nu een paar maanden in Nederland en kent al wat Nederlandse woorden. "Voor de dames. Dat heb ik van Giovanni Korte geleerd. Voor de doekoe. Die zin heeft Rai Vloet me ingeprent. En hoep NAC. Dat is voor de fans. Prachtig hoe ze altijd met ons meeleven."

]]>
Sat, 21 Apr 2018 19:27:00 +0200
Umar: ''Ik zei direct: Nee, dat hoeft niet. Ik wil hier spelen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165444/umar-ik-zei-direct-nee-dat-hoeft-niet-ik-wil-hier-spelen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165444/umar-ik-zei-direct-nee-dat-hoeft-niet-ik-wil-hier-spelen Sadiq Umar is nog altijd erg blij met zijn keuze voor NAC Breda. De 21-jarige Nigeriaanse aanvaller kwam in de winterstop op huurbasis over van de Italiaanse topclub AS Roma, maar hij had ook naar andere clubs gekund. Umar wilde echter per se naar NAC.

"Het was goed om afgelopen winter de stap naar een ander land te zetten. Ik kon in Italië blijven, verhuurd worden aan clubs uit de Serie B. Dat wilde ik niet. Er lagen meerdere opties op tafel. Uit diverse landen. Toen mijn zaakwaarnemer zei dat ik ook naar NAC Breda kon, was mijn besluit gemaakt. Jullie competitie leek me een mooie nieuwe uitdaging", vertelde Umar in gesprek met ELF Voetbal.

"Ik kreeg bij NAC Breda een rondleiding. Ze wilden me alles laten zien. Heel aardig. Maar ik zei direct: 'Nee, dat hoeft niet. Ik wil hier spelen. De club helpen met rechtstreekse handhaving. De faciliteiten maken me niet uit'", aldus Umar. In korte tijd werkte de sterke spits zich op tot publiekslieveling. In elf competitieduels scoorde hij al vijf keer.

]]>
Sat, 21 Apr 2018 15:16:00 +0200
'Twee namen genoemd als opvolgers van Vreven' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165409/twee-namen-genoemd-als-opvolgers-van-vreven https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165409/twee-namen-genoemd-als-opvolgers-van-vreven Het lijkt erop dat NAC voor komend seizoen op zoek moet gaan naar een nieuwe trainer. Namen die worden genoemd zijn onder andere Mitchell van der Gaag en Ernest Faber.

''Die twee zijn de meest gehoorde namen om Vreven bij een eventueel vertrek op te volgen'', schrijft BN/DeStem. ''Maurice Steijn, die werd gepolst na het ontslag van Marinus Dijkhuizen eind 2016, is een outsider.''

Faber en Van der Gaag zijn beide bekenden van technisch directeur Hans Smulders. Met Faber werkte hij in de periode 2010 t/m 2012 bij FC Eindhoven en met Van der Gaag stelde hij bij FC Eindhoven een nieuwe trainer aan in 2015. Tevens speelt de zoon van Van der Gaag, Mitchell, al bij NAC onder 19.

]]>
Sat, 21 Apr 2018 11:52:00 +0200
Oud-NAC'er blikt terug: ''Dat gaf echt een waanzinnig gevoel'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165400/oud-nacer-blikt-terug-dat-gaf-echt-een-waanzinnig-gevoel https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165400/oud-nacer-blikt-terug-dat-gaf-echt-een-waanzinnig-gevoel Ali Boussaboun speelde ruim 100 wedstrijden voor NAC en kijkt met mooie gevoelens terug op zijn periodes in Breda. De aanvaller speelde van 2003 t/m 2005 voor NAC en keerde daarna in 2010 voor één seizoen terug.

''Voor NAC Breda spelen was wel iets unieks, hoor'', zegt hij bij het voetbalblad ELF Voetbal. ''De gigantische mensenmassa bij thuiswedstrijden gaf echt een waanzinnig gevoel, man. Ze leven daar zo intens mee. En niks hoefde bij NAC, hè? Als je daar negentig minuten lang alles gaf, was het genoeg. Het staat symbool voor de club. NAC Breda is gemoedelijk. Een echte volksclub met een trouwe aanhang.''

Na NAC speelde hij voor Feyenoord en FC Utrecht waarna hij naar de zandbak in Saoedi-Arabië vertrok. ''Ik ben altijd een broodvoetballer geweest. Laten we eerlijk zijn. Dat schuif ik echt niet onder stoelen of banken. Ik kon er niks aan doen hè, dat ik niet naar Engeland, Spanje of Duitsland ging. Het waren de clubs die er onderling niet uitkwamen.  Je moet een beetje geluk hebben dat je op het juiste moment de juiste mensen treft'', besluit hij.

]]>
Sat, 21 Apr 2018 10:49:00 +0200
'NAC en Vreven uit elkaar aan het einde van het seizoen' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165379/nac-en-vreven-uit-elkaar-aan-het-einde-van-het-seizoen https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165379/nac-en-vreven-uit-elkaar-aan-het-einde-van-het-seizoen Het is nog onzeker of Stijn Vreven ook volgend jaar trainer is van NAC. Volgens het laatste nieuws lijken de twee partijen uit elkaar te gaan.

''Weinig mensen binnen en rondom de club geloven dat Vreven na het zomerreces in juli terugkeert en aan de slag gaat met een elftal dat zeker voor de helft uit nieuwe gezichten bestaat'', schrijft BN/De Stem. ''Al is het maar omdat zijn baas, Smulders, zwijgt als het graf over de man die op en naast het veld alle klappen voor NAC opvangt.''

NAC is momenteel bezig aan een mindere periode en het staat slechts drie punten boven de degradatiestreep. Onder Vreven is NAC vorig jaar wel gepromoveerd, waarna zijn contract met een jaar verlengd werd. Momenteel is er nog onduidelijk wie er volgend jaar voor de groep van NAC staat maar: ''Van uitstel, komt afstel. Dat zal Vreven diep van binnen ook wel weten'', aldus de krant.

 

]]>
Sat, 21 Apr 2018 09:11:00 +0200
Hulp uit onverwachte hoek voor NAC: ''Ik kom uit Breda'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165289/hulp-uit-onverwachte-hoek-voor-nac-ik-kom-uit-breda https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165289/hulp-uit-onverwachte-hoek-voor-nac-ik-kom-uit-breda Ralf Seuntjens hoopt dat NAC behouden blijft voor de Eredivisie. De middenvelder van VVV-Venlo neemt het zondag over een week op tegen Roda JC, een concurrent in de strijd om degradatie van de club uit Breda. "Als wij winnen, is NAC veilig."

"De wedstrijd tegen Roda is een derby", zegt Seuntjens in gesprek met Voetbal Inside. "Voor de mensen in Limburg is dat mooi, maar ik wil Roda liever het laatste zetje geven op het oogpunt van NAC. Ik kom zelf uit Breda. We gaan het zien, maar we gaan zeker ons best doen."

]]>
Fri, 20 Apr 2018 15:42:00 +0200
NAC betaalt deel van kosten uitsupporters, prijs voor wedstrijd tegen FC Twente omlaag https://www.nacfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/165279/nac-betaalt-deel-van-kosten-uitsupporters-prijs-voor-wedstrijd-tegen-fc-twente-omlaag https://www.nacfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/165279/nac-betaalt-deel-van-kosten-uitsupporters-prijs-voor-wedstrijd-tegen-fc-twente-omlaag NAC heeft de prijzen voor de buscombi voor de uitwedstrijd naar FC Twente verlaagd. De club gaat een deel van de reis voor eigen rekening nemen, omdat de steun van haar supporters 'van essentieel belang is'. Dat schrijft NAC op de clubwebsite. 

Donderdag werd de prijs bepaald op 39 euro. 'Dit bedrag komt voort uit een optelsom van de prijs van de ticket, stewardskosten en de lange busreis naar Enschede', maar in overleg met de Clubraad heeft NAC ervoor gekozen om een groot deel van de busreis en stewardkosten zelf te betalen. 

Hierdoor gaat de prijs voor de buscombi naar Enschede terug naar 29,50 euro. Deze prijs is voor alle supporters gelijk. De uitwedstrijd tegen FC Twente is voor NAC de laatste van het seizoen, en wordt gespeeld op 6 mei. 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 13:43:29 +0200
Sporkslede baalt: ''We vinden het hartstikke kut voor de supporters'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165105/sporkslede-baalt-we-vinden-het-hartstikke-kut-voor-de-supporters https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165105/sporkslede-baalt-we-vinden-het-hartstikke-kut-voor-de-supporters De teleurstelling overheerste woensdagavond bij de NAC-spelers na afloop van de verloren wedstrijd bij Sparta Rotterdam. De Bredanaren verzuimden een belangrijke stap richting lijfsbehoud te zetten door in Spangen met 2-1 onderuit te gaan.

Middenvelder Fabian Sporkslede was zichtbaar aangeslagen. "We vinden het hartstikke kut voor de supporters. Het vak zit helemaal vol. Ze steunden ons en zongen ons toe. Dat maakt het baalgevoel nog erger", zegt hij tegenover Voetbal Inside. "We bedanken hun voor de steun, dat verdienen ze. Maar ze verdienden bovenal de drie punten, daar gaat het om."

"Als we ze dat niet kunnen bieden, dan zijn er geen excuses. Het is gewoon verschrikkelijk voor hun", vervolgt Sporkslede. "We krijgen volgende week opnieuw een kans. Daar moeten we ons nu op richten."

 

]]>
Thu, 19 Apr 2018 23:00:00 +0200
Luijckx blikt terug op NAC-periode: ''Dat zegt genoeg over wat voor tijd ik heb gehad'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165173/luijckx-blikt-terug-op-nac-periode-dat-zegt-genoeg-over-wat-voor-tijd-ik-heb-gehad https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165173/luijckx-blikt-terug-op-nac-periode-dat-zegt-genoeg-over-wat-voor-tijd-ik-heb-gehad Kees Luijckx kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij NAC Breda. De 32-jarige verdediger van het Deense SønderjyskE kwam van medio 2010 tot de zomer van 2013 tot 92 competitieduels en tien doelpunten voor NAC.

"Het leuke van NAC Breda was dat ik de club en de stad leerde waarderen. NAC Breda werd mijn club in Nederland. Ik bezoek de club nog steeds en ik bezit ook een huis in de regio. Dat zegt genoeg over wat voor een tijd ik daar heb gehad", vertelt de oud-speler van ook onder meer AZ, Excelsior en ADO Den Haag tegen Football Oranje.

"Ik denk dat NAC de beste club in Nederland is waarvoor een voetballer kan spelen. De supporters zijn fantastisch", aldus Luijckx, die inmiddels aan zijn derde seizoen bezig is bij SønderjyskE. Voor de nummer acht van Denemarken kwam Luijckx dit seizoen in 26 competitieduels in actie waarin hij zes keer scoorde.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 22:02:00 +0200
Garcia vol ongeloof: ''Het is niet verdiend dat we hier verliezen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165108/garcia-vol-ongeloof-het-is-niet-verdiend-dat-we-hier-verliezen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165108/garcia-vol-ongeloof-het-is-niet-verdiend-dat-we-hier-verliezen Manu Garcia staat na afloop van de verloren wedstrijd tegen Sparta Rotterdam vol ongeloof de pers te woord. Volgens de Spaanse middenvelder had NAC in Spangen recht op meer.

''Het is niet verdiend dat we hier verliezen", begint Garcia op het digitale thuis van NAC. "De reden van deze nederlaag is een gebrek aan efficiëntie bij het afronden. In de eerste helft creëren wij genoeg kansen om op voorsprong te komen, maar toch ga je met 0-0 de kleedkamer in."

De huurling van Manchester City zag dat zich na rust het zelfde probleem voordeed. "Ook in de tweede helft aan kansen geen gebrek maar wederom gaan we er niet zorgvuldig mee om", vertelt de teleurgestelde Garcia. "Deze wedstrijd is tekenend voor dit seizoen. We krijgen genoeg mogelijkheden, maar maken het niet af en daardoor staan we te vaak met lege handen. Nu een week rust. Daarna móeten we het doen in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen, met onze supporters.'' 

]]>
Thu, 19 Apr 2018 16:59:00 +0200
NAC stevent af op record: Rat Verlegh Stadion opnieuw uitverkocht https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165114/nac-stevent-af-op-record-rat-verlegh-stadion-opnieuw-uitverkocht https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165114/nac-stevent-af-op-record-rat-verlegh-stadion-opnieuw-uitverkocht Er zijn geen kaarten meer beschikbaar voor het treffen tussen NAC Breda en SC Heerenveen. Het Rat Verlegh Stadion zit tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen helemaal vol.

Dit seizoen was het stadion van de Bredanaren al vijftien keer eerder uitverkocht. Enkel de doordeweekse wedstrijden tegen FC Twente en Heracles trokken geen vol stadion. 

Door de hoge bezoekersaantallen stevent NAC af op een record. Met de laatste thuiswedstrijd in het vooruitzicht kende NAC dit seizoen een gemiddeld toeschouwersaantal van 18.339, gemiddeld 45 meer dan in het recordjaar 2010/11. Aangezien voor het duel met SC Heerenveen geen kaarten meer beschikbaar zijn lijkt een nieuw record aanstaande.

 

]]>
Thu, 19 Apr 2018 16:00:00 +0200
Sadiq blijft vechten voor NAC: ''Ik geef alles tot de laatste dag, dat beloof ik'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165064/sadiq-blijft-vechten-voor-nac-ik-geef-alles-tot-de-laatste-dag-dat-beloof-ik https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165064/sadiq-blijft-vechten-voor-nac-ik-geef-alles-tot-de-laatste-dag-dat-beloof-ik Umar Sadiq had woensdagavond vier minuten nodig om zijn invalbeurt tegen Sparta op te luisteren met een doelpunt. Achteraf bleek de goal van de NAC-spits echter van geringe waarde, de Bredanaren ging met 2-1 onderuit in Spangen.

"Toen ik buiten de kant stond, focuste ik me op mijn invalbeurt", blikt Sadiq terug tegenover FOX Sports. "Ik dacht aan hoe ik het team kon helpen. Ik maakte de gelijkmaker en wou meer, maar er was niets meer aan te doen", aldus de Nigeriaanse spits, die vertelt dat het bij zijn doelpunt allemaal om 'beweging' draaide. "Het is de beweging die belangrijk is. Als je goed vrijloopt, dan krijg je de bal. Soms maak je honderd loopacties zonder de bal krijgt en scoor je bij de volgende bal. Je moet altijd blijven pushen."

Sadiq kreeg na zijn goal het gevoel dat ook de tweede in de lucht hing. "Als je van een achterstand terugkomt, dan heb je meer energie om door te gaan, maar we moesten de wedstrijd echter eerder dichtgooien. Als het 1-1 werd, dan was dat een goed resultaat voor ons", aldus Sadiq, die vooral baalt van de late tegentreffer. "We zijn allemaal boos over de tweede goal. Die boosheid moeten we uiten in de volgende wedstrijd."

Sadiq begon de wedstrijd op de bank. "Ik was niet fit. Ik heb pijn aan mijn benen. Daarom besloot de trainer mij op de bank te zetten", vertelt Sadiq, die nog niet weet waar hij volgend seizoen actief is. "De toekomst laat zich niet voorspellen, maar ik ben hier voor NAC Breda. Ik geef alles tot de laatste dag, dat beloof ik. 

]]>
Thu, 19 Apr 2018 15:03:00 +0200
VIDEO | Samenvatting: NAC Breda verliest van concurrent Sparta Rotterdam https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164975/video-samenvatting-nac-breda-verliest-van-concurrent-sparta-rotterdam https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164975/video-samenvatting-nac-breda-verliest-van-concurrent-sparta-rotterdam NAC Breda heeft woensdagavond dure punten laten liggen op bezoek bij Sparta Rotterdam. NAC verloor met 2-1 van de nummer zeventien van de Eredivisie.

Sparta kwam in de tweede helft op 1-0 via Deroy Duarte, maar NAC knokte zich via Sadiq Umar terug tot 1-1. Een paar minuten voor tijd maakte Stijn Spierings de winnende 2-1 voor Sparta. Door de nederlaag worden de laatste twee wedstrijden nog erg belangrijk in strijd tegen degradatie.

NAC begon dreigend aan het duel en een eerste poging van Paolo Fernandes leverde direct een corner op. Hieruit kwam echter geen gevaar. Na vijf minuten spelen werd de thuisploeg dreigend en doelman Nigel Bertrams moest zich strekken om het schot van Soufyan Ahannach te keren.

Amper drie minuten later zette NAC een prachtige aanval op en Angeliño bezorgde de bal bij landgenoot Fernandes, die net naast schoot. Vlak daarna was Sparta weer gevaarlijk en NAC kwam goed weg, daar Paco van Moorsel op de lat schoot. NAC werd daarna weer gevaarlijk via Mitchell te Vrede, die vrij voor Sparta-doelman Jannik Huth kwam na een steekpass van Manu Garcia. Te Vrede kon Huth echter niet passeren.

Daarna brak een fase aan met minder kansen, maar tussendoor liet Angeliño zich nog zien met een fraaie actie.

Na iets meer dan een halfuur spelen schrikte iedereen wakker in Rotterdam. Sparta-aanvaller Ahannach brak zijn been nadat hij na een uithaal met zijn been tegen Fabian Sporkslede knalde. Ahannach verliet onder luid applaus van het gehele stadion het veld. Dabney Dos Santos verving Ahannach. Vlak daarna kreeg Fernandes een dikke kans, maar hij schoot net naast. Zodoende stond het bij de rust 0-0.

De tweede helft werd op gang gebracht door Sparta, maar het was NAC met de eerste kans van de tweede helft. Uit een corner kopte Pablo Marí, maar Huth redde prima. Te Vrede kon net niet bij de rebound. Eén minuut later was NAC weer gevaarlijk en Te Vrede werd vastgehouden, maar hij kreeg geen strafschop. Na een uur spelen kreeg Sporkslede een goede kans. De rechtsback kapte mooi naar binnen toe en haalde uit met links, maar Huth kon redding brengen.

Bijna direct na de kans van Sporkslede scoorde Sparta de 1-0. Invaller Deroy Duarte krulde de bal in de verre hoek achter Bertrams nadat Fred Friday de bal bewust door zijn benen liet gaan. Met iets meer dan twintig minuten te gaan besloot trainer Stijn Vreven om Sadiq Umar, die niet helemaal fris was en daarom op de bank begon, in te brengen. Umar verving Te Vrede. De wissel betaalde zich bijna direct uit. Umar stond nog geen vijf minuten in het veld en hij scoorde al. Hij troefde twee Spartanen af en schoot de bal onder Huth door: 1-1.

Het was Sparta dat daarna een slotoffensief inzette en zeven minuten voor tijd kwam NAC goed weg. Friday raakte namelijk de paal. In de 84ste minuut kwam Sparta toch op 2-1. Stijn Spierings kon afdrukken en Bertrams kreeg nog een hand tegen de bal, maar hij kon een tegendoelpunt niet voorkomen.

NAC staat door de nederlaag nog wel vijftiende in de Eredivisie, maar de voorsprong op nummer zestien Roda JC Kerkrade en Sparta Rotterdam is kleiner geworden. Roda JC speelde woensdag met 2-2 gelijk tegen PSV en heeft nu 27 punten. Sparta heeft ook 27 punten, maar een slechter doelsaldo dan Roda JC. NAC heeft dertig punten. NAC speelt nog tegen sc Heerenveen (thuis) en FC Twente (uit).

]]>
Thu, 19 Apr 2018 14:27:00 +0200
Mari zet ploeggenoten op scherp: ''Het gaat nu om leven en dood'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165050/mari-zet-ploeggenoten-op-scherp-het-gaat-nu-om-leven-en-dood https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165050/mari-zet-ploeggenoten-op-scherp-het-gaat-nu-om-leven-en-dood NAC Breda leed woensdagavond in het uitduel met Sparta kostbaar puntenverlies in de strijd om lijfsbehoud. Aanvoerder Pablo Mari zag dat zijn ploeg het betere van het spel had, maar er niet in slaagde het goede voetbal om te zetten in punten.

"Ik denk dat we goed speelden en veel kansen hadden, maar we hebben de klus niet geklaard", treurt Mari na afloop tegenover FOX Sports. "We moeten onze kansen gewoon benutten en minder tegendoelpunten krijgen. De volgende wedstrijd moeten we volle bak gaan, maar dat hadden we vandaag ook moeten doen."

Op de vraag of NAC wellicht te aanvallend ingesteld is, reageert de verdediger terughoudend. "Misschien wel. Als we aanvallen, vallen we met z'n allen aan. Dat moet ook bij het verdedigen gebeuren, ook dat moeten we samen doen. Ze hebben twee kansen gekregen en twee keer gescoord. Ik denk dat we  bij de standaardsituaties wel goed verdedigden. We moeten echter altijd met z'n allen verdedigen, dat was misschien wel een van de problemen in de wedstrijd."

Met nog twee wedstrijden te gaan staat NAC drie punten boven de degradatiestreep. Mari heeft dan ook alle vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. "We hebben een goed team. We moeten doorgaan met de manier van voetballen, maar het gaat nu om leven en dood. Daar moeten we ons nu ook op focussen. Volgende week iedereen moet iedereen zijn kop erbij houden, volle bak gaan en winnen", aldus de aanvoerder, die zich als huurling van Manchester City net zo betrokken voelt bij NAC als de andere spelers. 

"Mijn hart ligt nu bij NAC. Ik denk niet aan andere clubs, ik vecht nu voor NAC Breda en ik wil honderd procent in de Eredivisie blijven. Dat doe ik voor mezelf, mijn familie en de supporters", besluit Mari.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 13:45:00 +0200
Vreven verwijt spelers niets na nederlaag: ''Alle shit die volgt, is voor mij'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165023/vreven-verwijt-spelers-niets-na-nederlaag-alle-shit-die-volgt-is-voor-mij https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165023/vreven-verwijt-spelers-niets-na-nederlaag-alle-shit-die-volgt-is-voor-mij NAC zag gisteren de voorsprong slinken tot drie punten met de nacompetitie. NAC verloor met 2-1 van Sparta.

''Wij hadden het betere van het spel, waren beter in balbezit en konden de tegenstander onze wil opleggen'', zegt Stijn Vreven na afloop tegen BN DeStem. "Maar uiteindelijk gaat het om rendement en het benutten van de kansen, daar was de tegenstander beter in. Dat is te vaak geweest dit seizoen."

Veel kansen werden er gemist door NAC. Alleen Umar Sadiq wist het net te vinden. ''We hadden de trekker over kunnen halen. Dit is een zure en harde nederlaag", vindt Vreven. "Organisatorisch en tactisch werd het plan perfect uitgevoerd. Fischer vrijlaten aan de bal, daarop anticiperen, de tweede ballen pakken en van daaruit voetballen. Gevaar stichten via de flanken, dat ging allemaal prima. Uiteindelijk gaat het alleen en puur om het resultaat en dat pakken we niet."

"De kansenverhouding was redelijk in evenwicht", vervolgt de oefenmeester. "Het rendement heeft de doorslag gegeven. We hebben een aantal goede kansen gehad om de wedstrijd te beslissen. We hebben een prima wedstrijd gespeeld. Ik kan mijn spelers weinig verwijten, ze zijn vol gegaan."

Toch komt Vreven met een verwijt. "Aan elk tegendoelpunt gaat een fout vooraf. Bij de eerste laten we iemand van dertig meter trappen. Wij verliezen samen, we winnen samen. Mijn spelers moeten positief blijven. Alle shit die volgt, is voor mij. Ik weet dat iedereen negatiever wordt door de situatie waarin we zitten, terecht. Maar we hebben nog altijd drie punten voorsprong", besluit hij.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 12:33:00 +0200
Nijholt baalt: ''Niet de eerste keer dat we het laten liggen tegen een concurrent'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165030/nijholt-baalt-niet-de-eerste-keer-dat-we-het-laten-liggen-tegen-een-concurrent https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165030/nijholt-baalt-niet-de-eerste-keer-dat-we-het-laten-liggen-tegen-een-concurrent NAC Breda leed gisteren een zure nederlaag. Door een late tegentreffer ging de ploeg van trainer Stijn Vreven met 2-1 onderuit bij Sparta Rotterdam. Ook Gianluca Nijholt baalde enorm van de nederlaag.

"In de eerste helft hebben wij de beste kansen gecreëerd. Het is zonde dat je die niet maakt, want je had ook met een voorsprong de rust in kunnen gaan", zegt Nijholt tegenover NAC TV. "Die 1-0 mag sowieso niet vallen. Dan baal je enorm."

"Gelukkig maken wij snel de 1-1 en krijg je het gevoel dat je weer volledig terug bent in de wedstrijd", vervolgt de middenvelder. "Op dat moment ga je vol voor de overwinning. Als je niet kan winnen moet je zorgen dat je niet verliest, maar toch valt de bal weer aan de andere kant in het net."

Volgens Nijholt is het een repeterend verhaal. "Het is niet de eerste keer dit seizoen dat we het lagen liggen tegen een concurrent en daarom balen we des te meer. Gelukkig hebben we het nog steeds in eigen hand", aldus Nijholt.

 

]]>
Thu, 19 Apr 2018 11:25:00 +0200
Begrip voor boze NAC-supporters: ''Maar het was zeker geen onwil'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165014/begrip-voor-boze-nac-supporters-maar-het-was-zeker-geen-onwil https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165014/begrip-voor-boze-nac-supporters-maar-het-was-zeker-geen-onwil NAC verloor gisteren een belangrijke wedstrijd tegen Sparta. Tot overmaat van ramp keerde de supporters van NAC zich tegen hun eigen spelers.

''Ik begrijp hen'', vertelt Menno Koch aan BN DeStem. ''Maar het was zeker geen onwil. Iedereen heeft 100 procent gegeven. Je kunt alleen zeggen dat we de kansen niet afmaken en de doelpunten tegen kregen'', aldus Koch.

''Ik weet niet wat het is'', vertelde een teleurgestelde Mounir El Allouchi. ''Je kan er van alles van zeggen. Over wat goed en slecht was. Over de kansen die niet benut zijn. Maar wat heb je er nu aan? Ik ben vooral boos, denk ik. Dat van die kansen is het verhaal van het hele seizoen. Ook dat we kwalitatief beter zijn dan veel tegenstanders. Net als vanavond. Maar we winnen weer niet van een directe concurrent.''

Door het gelijkspel van Roda JC kon NAC zich zo goed als veilig spelen. ''We hebben een bepaalde filosofie van voetballen", reageert Koch. "Waarom zouden we plots een andere tactiek hanteren omdat we ons veilig kunnen spelen?" Was het achteraf een gokje waard geweest om na gisteravond van alle zorgen verlost te zijn? Sparta deed dat wel. Het speelde op leven en dood. ''Nee'', zegt Koch. ''Omdat wij ook bij 0-0 in het voordeel waren. Zij moesten winnen. Wij staan nog altijd voor de rest. Zij moesten risico’s nemen. Wij niet.''

]]>
Thu, 19 Apr 2018 10:18:00 +0200
Vloet: ''Hij lag te knipogen en te lachen naar zijn teamgenoten'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164990/vloet-hij-lag-te-knipogen-en-te-lachen-naar-zijn-teamgenoten https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164990/vloet-hij-lag-te-knipogen-en-te-lachen-naar-zijn-teamgenoten Rai Vloet verloor gisteren met NAC in Rotterdam tegen Sparta (2-1). Rai Vloet was na afloop niet te spreken over tegenstander Sander Fischer.

Vloet spreekt over vuil spel van de speler van Sparta. Na een overtreding kreeg de NAC-speler een gele kaart. ''Toen hij weer opstond, zei ik: volgens mij moet jij in het gips. Toen ging hij lachen: ik moet toch iets, wij moeten ook sprokkelen. Ik wist dat hij niets had. Hij lag te knipogen en te lachen naar zijn teamgenoten. Maar toen kwam de scheidsrechter en ging hij weer rollen. Niet netjes'', aldus Vloet tegenover Voetbal Inside.

Fischer bevestigt na de wedstrijd dat wat Vloet zegt ook werkelijk klopt. ''Ik stond eigenlijk meteen al, maar toen zag ik dat hij een gele kaart kreeg. In dat geval mag je gewoon op het veld blijven tegenwoordig. Toen dacht ik: dan maar een verzorginkie. Hoort erbij hè. Zo zijn de regels, dus dan moet je er maar gebruik van maken'', vertelt de centrale verdediger van Sparta.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 09:04:00 +0200
AUW! Ahannach breekt been in duel met NAC Breda https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164973/auw-ahannach-breekt-been-in-duel-met-nac-breda https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164973/auw-ahannach-breekt-been-in-duel-met-nac-breda Er was woensdagavond een vreselijk moment tijdens de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en NAC Breda. Sparta-aanvaller Soufyan Ahannach liep een beenbreuk op nadat hij na een hard schot in botsing kwam met Fabian Sporkslede. Sparta heeft inmiddels zelf ook bevestigd dat Ahannach een dubbele beenbreuk heeft.

Na 32 minuten voetballen probeerde Ahannach van veraf te schieten, maar Sporkslede stond op een sportieve manier in de weg. Ahannach knalde met zijn been hard tegen Sporkslede aan na zijn uithaal.

De huurling van Brighton & Hove Albion lag daarna aangeslagen op het veld en de schrik zat er goed in bij de spelers van Sparta en NAC. De linkeraanvaller moest per brancard het veld verlaten en dit gebeurde onder luid applaus van de Sparta- en NAC-supporters.

]]>
Wed, 18 Apr 2018 22:10:00 +0200
''Erg frivool aan de bal, maar het is niet agressief genoeg'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164965/erg-frivool-aan-de-bal-maar-het-is-niet-agressief-genoeg https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164965/erg-frivool-aan-de-bal-maar-het-is-niet-agressief-genoeg Analist Mario Been is niet erg te spreken over de verdedigende kwaliteiten van NAC Breda. Uit statistieken blijkt dat NAC ten opzichte van andere Eredivisieclubs veel tegendoelpunten krijgt uit corners. Tot voor het duel met Sparta Rotterdam werden er elf goals geïncasseerd uit hoekschoppen en dat is bijna twee keer meer dan het gemiddelde in de Eredivisie.

"Het is niet agressief genoeg. Tegen Willem II kregen ze twee goals tegen uit een spelhervatting. Dat heeft met concentratie te maken, maar ook met duels durven en moeten pakken. Ze spelen met mandekking, dus je ben verantwoordelijk voor je eigen man. Je moet dan scherp dekken, maar dat gebeurt dan niet", vertelde Been tegen FOX Sports.

Over het voetballende gedeelte is Been wel te spreken. "Aan de bal is het wel goed en erg frivool. Ze hebben veel kwaliteiten aan de bal. Alleen het zichzelf pijn willen doen is bij sommige spelers niet aanwezig", aldus Been, die als analist fungeert bij de wedstrijd tegen Sparta.

]]>
Wed, 18 Apr 2018 20:50:00 +0200
Matchday| NAC start met drie wijzigingen tegen Sparta Rotterdam https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164957/matchday-nac-start-met-drie-wijzigingen-tegen-sparta-rotterdam https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164957/matchday-nac-start-met-drie-wijzigingen-tegen-sparta-rotterdam NAC speelt woensdagavond de uitwedstrijd tegen Sparta. Voor de tegenstander uit Rotterdam staat er behoorlijk wat op het spel. NAC kan zich echter definitief veilig spelen en zal daar ook alles voor geven. NAC start de wedstrijd met drie wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd van vorige week.

Mitchell Te Vrede neemt de plaats in van Sadiq Umar die niet helemaal fit is. Daarnaast speelt Nijholt in de plaats van Verschueren. De geschorste Mets wordt vervangen door Menno Koch.

Opstelling NAC: Bertrams; Sporkslede, Mari, Koch, Angelino; Nijholt, Garcia; Fernandes, Vloet, El Allouchi; Te Vrede

Opstelling Sparta: Huth; Holst, Fischer, Chabot, Floranus; Van Moorsel, Verhaar, Sanusi; Friday, Muhren, Ahannach

]]>
Wed, 18 Apr 2018 19:59:00 +0200
'Voormalig NAC Breda-speler staat voor terugkeer in Oostenrijk' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/164928/voormalig-nac-breda-speler-staat-voor-terugkeer-in-oostenrijk https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/164928/voormalig-nac-breda-speler-staat-voor-terugkeer-in-oostenrijk Voormalig NAC Breda-middenvelder Uros Matic keert mogelijk terug in de Oostenrijkse competitie. Sturm Graz wil de Serviër overnemen van FC Kopenhagen, waar hij niet meer aan spelen toe komt.

Dit meldt het Deense Tipsbladet. Eerder nam FC Kopenhagen Matic over van Sturm Graz. Na een goed begin, kwam hij echter op de bank terecht en is inmiddels overbodig geraakt bij de topclub uit Denemarken.

"Ik heb niet met Uros gepraat, maar ik heb met zijn agent gesproken. Het ging echter niet direct over een overgang. Ik wilde gewoon horen hoe Uros het heeft bij FC Kopenhagen", zegt Günter Kreissl, sportdirecteur van Sturm Graz tegen de krant.

]]>
Wed, 18 Apr 2018 18:39:00 +0200
NAC Breda mist 'doorgewinterde' profs: ''Een tikkeltje frustrerend'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164829/nac-breda-mist-doorgewinterde-profs-een-tikkeltje-frustrerend https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164829/nac-breda-mist-doorgewinterde-profs-een-tikkeltje-frustrerend Stijn Vreven heeft er moeite mee dat zijn team maar geen punten weet te pakken tegen de laagvliegers. Van de nummers 4, 5, 6, 9, 10, 11 en 13 werd gewonnen, waar tegen de nummers 14, 16, 17 en 18 niet eenmaal de drie punten overbleven. Volgens de oefenmeester komt dit door het gebrek aan routiniers en het uitvoeren van zijn tactische plan.

''Wij willen voetballen en op balbezit spelen. Een team als Willem II stelt zich daarop in, waardoor onze belangrijkste spelers aan de bal niet belangrijk kunnen zijn. Overstappen op iets anders kunnen wij niet, dat is soms een tikkeltje frustrerend'', opent Vreven in BN/DeStem.

''Wij hebben geen doorgewinterde profs of iemand die in de kleedkamer zegt: dit gebeurt er nu en dit moeten we doen, blijf rustig. Onze meest ervaren mannen zijn 24-jarigen. Het moet altijd van de trainer komen. Dat is de realiteit.''

Wanneer het niet loopt probeert Vreven het tactische plan aan te passen geeft hij aan. ''Het laatste kwartier tegen Willem II wilde ik met drie verdedigers spelen en Angeliño dieper op het veld hebben. Twee spelers heb ik verteld wat het plan was, maar op de een of andere manier kan ik dat niet in twee minuten uitgelegd krijgen'', sluit hij af.

]]>
Wed, 18 Apr 2018 16:59:00 +0200
''Je weet nooit wat Sadiq Umar met een gek moment kan doen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164832/je-weet-nooit-wat-sadiq-umar-met-een-gek-moment-kan-doen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164832/je-weet-nooit-wat-sadiq-umar-met-een-gek-moment-kan-doen Dat het een enerverend seizoen is voor NAC mag duidelijk zijn. Zeer sterke optredens worden afgewisseld met belabberde resultaten. De kalmte moet dan ook de overhand houden en daarmee hoopt men zich vanavond al veilig te spelen.

''Het domste wat ik kan doen, is paniekvoetbal spelen en alles door elkaar gooien na een belabberde prestatie tegen Willem II'', begint Stijn Vreven. ''We doen er alles aan om iedereen fit te houden. Manu Garcí­a volgt een individueel programma om hem te ontlasten zodat hij na Sparta nog twee keer kan pieken'', aldus de oefenmeester in BN/DeStem. 

Daarnaast is het voor Sadiq Umar ook een lang seizoen. Over zijn spits zegt de trainer: ''Hij heeft met hangen en wurgen het einde van de wedstrijd gehaald. Eigenlijk had ik hem moeten wisselen, maar we stonden achter en je weet nooit wat hij met een gek moment kan doen. Ik heb Mitchell te Vrede achter de hand. Die heeft met Jong NAC zeventig minuten gespeeld en dat zag er goed uit. Die kan ik inzetten.''

]]>
Wed, 18 Apr 2018 15:16:00 +0200
Vreven baalt: ''In de rust heb ik een ijzeren vuilnisbak vastgepakt'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164831/vreven-baalt-in-de-rust-heb-ik-een-ijzeren-vuilnisbak-vastgepakt https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164831/vreven-baalt-in-de-rust-heb-ik-een-ijzeren-vuilnisbak-vastgepakt Trainer Stijn Vreven heeft te kennen gegeven dat hij routiniers mist in zijn elftal. Iemand die binnen het veld de lijnen uitzet en met zijn ervaring de rust over weet te brengen op zijn ploeggenoten. Na zijn sterke optredens in de maanden januari en februari wordt Gianluca Nijholt als oplossing aangedragen, maar de middenvelder voldoet volgens de oefenmeester niet volledig aan zijn wensen.

''Het middenveld Garcí­a/Verschueren was anderhalve week geleden tegen Vitesse (1-0-zege, red.) top. Ik wil een goede balans tussen een passende speler als Garcí­a en een loper en breker als Verschueren, die heel goed de grote ruimtes kan belopen. Dat heeft hij net iets meer dan Nijholt. De combinatie van Garcí­a en Verschueren werkt gewoon'', legt de trainer uit in BN/DeStem.

Verschueren kende in het duel met Willem II niet zijn beste dag. ''In de rust heb ik een ijzeren vuilnisbak vastgepakt en voorgedaan hoe ik zou verdedigen. Het heeft met maar één ding te maken: passie. Je moet in zo'n situatie een killer willen zijn. Ik kon niet koppen en ik kon niet springen. Maar ik moest wel altijd een man oppakken. Als ik niet kan koppen, dan de ander ook niet. Als verdediger moet je je tegenstander ruiken, je moet hem voelen. Mandekking, zonedekking, een mix van beide; het maakt niet uit. Het gaat om de intensiteit van verdedigen. Daar staat en valt alles mee'', sluit Vreven af.

]]>
Wed, 18 Apr 2018 13:47:00 +0200