Nieuws - NACFans.nl - NAC Breda Nieuws https://www.nacfans.nl/rss/nieuws . Voormalig NAC'er vindt 'nieuwe' club in Keuken Kampioen Divisie https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/246088/voormalig-nacer-vindt-nieuwe-club-in-keuken-kampioen-divisie https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/246088/voormalig-nacer-vindt-nieuwe-club-in-keuken-kampioen-divisie Bodi Brusselers heeft een 'nieuwe' club gevonden. De voormalig speler van NAC Breda heeft gekozen voor een langer verblijf bij Helmond Sport, al is dat wel op amateurbasis. 

Brusselers werd in de zomer van 2016 toegevoegd aan het eerste elftal van NAC Breda, vanuit de jeugdopleiding. In twee seizoenen kon hij maar zelden imponeren en dus werd hij voor het seizoen 2018/2019 verhuurd aan Helmond Sport.

Wegens veel blessureleed kwam Brusselers in Oost-Brabant weinig aan spelen toe. Zijn contract bij NAC Breda liep echter af en werd niet verlengd. Op huurbasis krijgt Brusselers nu dus een herkansing bij Helmond Sport, dat op dit moment zestiende staat in de Keuken Kampioen Divisie. 

]]>
Sun, 25 Aug 2019 16:28:26 +0200
NAC Breda breekt record na overwinning op SC Cambuur https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245987/nac-breda-breekt-record-na-overwinning-op-sc-cambuur https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245987/nac-breda-breekt-record-na-overwinning-op-sc-cambuur De overwinning van NAC Breda op SC Cambuur van vrijdagavond gaat de recordboeken in. De Brabantse formatie won nog niet eerder de eerste drie competitieduels, in de Eerste Divisie óf Eredivisie. 

Statistiekenbureau Gracenote zocht dat uit, meldt BN De Stem. Vrijdagavond wist NAC Breda dus voor het eerst negen punten te pakken uit de eerste drie duels. 

In de eerste speelronde werd FC Dordrecht verslagen (0-2), een week later werd Helmond Sport met 5-1 opzij gezet. Vrijdagavond werd dus ook Cambuur verslagen: 1-0. 

]]>
Sat, 24 Aug 2019 20:39:48 +0200
'Centrale verdediger' Noblejas: ''Het ging prima volgens mij'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245964/centrale-verdediger-noblejas-het-ging-prima-volgens-mij https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245964/centrale-verdediger-noblejas-het-ging-prima-volgens-mij Van origine is Javier Noblejas een linksback, maar gisteravond moest hij door de blessure Nacho Monsalve de tweede helft als centrale verdediger spelen.

"Ik heb altijd linksback gestaan en een enkele keer linksbuiten. Maar uiteindelijk speel ik op de plek waar de trainer mij nodig heeft", zegt hij tegen BN DeStem. "Ik ben zelden in het centrum opgesteld; een aantal wedstrijden hooguit."

"Desondanks voelde het vertrouwd aan, het ging prima volgens mij. Toch denk ik niet dat het heel vaak zal voorkomen, dat het nu meer door de omstandigheden is gekomen."

De Spanjaard heeft genoten van de ambiance in het stadion. "De sfeer is ongelofelijk, dit had ik niet verwacht. Het lijkt me duidelijk dat deze club op een hoger niveau thuishoort. Daarvoor ben ik naar NAC gekomen; om te promoveren."

"De beleving is ongekend, er zijn niet veel clubs in Spanje waar je dit ziet. Op dat punt ben ik best wel verbaasd. Het is anders, de passie en de steun van de supporters is prachtig. Zeker voor een club uit de eerste divisie", vertelt Noblejas.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 17:52:00 +0200
De Jong legt woede uit: ''Er is een nieuwe regel niet nageleefd'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245920/de-jong-legt-woede-uit-er-is-een-nieuwe-regel-niet-nageleefd https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245920/de-jong-legt-woede-uit-er-is-een-nieuwe-regel-niet-nageleefd Henk de Jong werd gisteren met een rode kaart van het veld gestuurd. De trainer van Cambuur kon zich niet meer inhouden na de derde afgekeurde goal van Cambuur en legt uit waarom.

''We scoren drie keer, maar dat we onszelf niet belonen is jammer. De eerste is terecht, bij de tweede weet ik niet wat er gebeurt, maar voor mij gaat het om de derde'', begint De Jong tegenover LEO Middelsé. ''Er is een regel gekomen van heel laat vlaggen omdat er nieuwe situaties ontstaan. Mühren stond buitenspel, maar Ladan gaat het duel aan. Ondertussen is Robert (Mühren) alweer weg uit buitenspel en schiet hij die bal binnen. Dan is het gewoon een goal. Anders moet je stoppen met dat late vlaggen en gewoon direct vlaggen.''

Ondanks de arbitrale dwaling is De Jong is wel tevreden over het spel van zijn ploeg. ''Ik vind dat we geweldig gevoetbald hebben en dat we heel veel kansen gecreëerd hebben. We hadden veel meer verdiend en als je reëel kijkt naar de kansen dan moet je gewoon die wedstrijd winnen'', besluit De Jong.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 16:54:00 +0200
''We wilden altijd al samen spelen, bij NAC Breda komt onze droom uit'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245940/we-wilden-altijd-al-samen-spelen-bij-nac-breda-komt-onze-droom-uit https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245940/we-wilden-altijd-al-samen-spelen-bij-nac-breda-komt-onze-droom-uit Na het vertrek van maar liefst 24 contractspelers, zette technisch directeur Tom van den Abbeele een volledig nieuwe team op. Hierin spelen de broers Ilic een grote rol, waarvan Luka vorig jaar al kennis heeft gemaakt met de club.

"Er zijn al legio broederparen op de Nederlandse velden te bewonderen geweest, maar dat de Servische broers voortdurend samen opduiken in het hart van het NAC-middenveld, geeft een extra dimensie aan hun samenwerking", schrijft De Telegraaf. "Als pingeldoos Luka de bal verliest, is de zakelijkere broer Ivan paraat om die te heroveren met een stevige tackle."

"Zij kunnen alle twee geweldig goed voetballen en hebben een superklik samen. Luka is de wat meer avontuurlijke speler en Ivan is wat meer behoudend. We zijn heel blij met twee zulke geweldige spelers en ik denk dat het een heel succesrijke combinatie gaat zijn", aldus Van den Abbeele.

Gisteravond werd er maar nipt gewonnen van SC Cambuur, maar na het doelpunt van Ivan Ilic konden de drie punten in Breda gehouden worden. De broertjes Ilic waren na afloop de koning te rijk."Ik ben heel trots op mijn broertje, die zijn eerste professionele goal maakt en ons de zege bezorgd heeft", aldus Luka Ilic. "Ik ben een heel gelukkige grote broer."

"We hebben altijd al samen willen spelen en hier bij NAC komt onze droom uit", vertelt matchwinner Ivan Ilic. "We hebben geweldig gestreden voor de overwinning en ik hoop dat het een heel mooi seizoen gaat worden."

]]>
Sat, 24 Aug 2019 16:01:00 +0200
Riera: ''Soms moet je vechten voor de overwinning'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245911/riera-soms-moet-je-vechten-voor-de-overwinning https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245911/riera-soms-moet-je-vechten-voor-de-overwinning Roger Riera zag de bal drie keer achter hem in het doel belanden, maar wist toch samen met de rest van het team de nul te houden en de overwinning binnen te slepen.

“Het was niet het beste voetbal, maar de drie punten zijn het belangrijkst", vertelt de verdediger aan NAC TV. "Aan het eind van het seizoen herinner je je niet of je wel of niet goed voetbal speelde. Soms is het niet onze dag en dan moeten we samen vechten, zoals we vandaag hebben gedaan, om de drie punten te pakken.”

Drie doelpunten van SC Cambuur werden afgekeurd. “Eén was zeker buitenspel, van die andere weet ik niet of het buitenspel was en bij de derde geeft de scheidsrechter, voordat er wordt gescoord, aan dat het een overtreding was.”

Ivan Ilic wist uiteindelijk het enige, geldende doelpunt te maken waardoor het stadion ontplofte. “Dat was een geweldig gevoel, maar ik heb de voorkeur voor het eindsignaal en we de drie punten hebben. Dat is een nog beter gevoel.”

]]>
Sat, 24 Aug 2019 14:47:00 +0200
Matchwinner Ilic blikt terug: ''Het was net een aardbeving'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245908/matchwinner-ilic-blikt-terug-het-was-net-een-aardbeving https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245908/matchwinner-ilic-blikt-terug-het-was-net-een-aardbeving Met het winnende doelpunt werd Ivan Ilic bekroond tot matchwinner van de avond. Na de wedstrijd stond een euforische Ilic NAC TV te woord.

“We scoren en winnen de wedstrijd, het was een fantastische avond. De supporters bleven ons steunen. Wij wonnen de wedstrijd voor hun en voor ons, dat is het belangrijkste.”

Hoewel hij zijn eigen doelpunt niet zag, kreeg Ilic heel snel mee dat de bal in het doel lag. “Het stadion werd gek, het was net een aardbeving.”

“Het was een lastige wedstrijd", blikt hij terug op de wedstrijd. "SC Cambuur speelde een goede wedstrijd. Zij beschikken over hele goede spelers en hadden meer balbezit. Desondanks wonnen wij, wat het belangrijkste is.”

]]>
Sat, 24 Aug 2019 13:59:00 +0200
Brood: ''Heerlijk die wisselwerking, dan zijn we best wel sterk'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245894/brood-heerlijk-die-wisselwerking-dan-zijn-we-best-wel-sterk https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245894/brood-heerlijk-die-wisselwerking-dan-zijn-we-best-wel-sterk Het was geen gemakkelijke wedstrijd, maar de ploeg van Ruud Brood wist toch de drie punten in Breda te houden waardoor ze na drie wedstrijden op negen punten staan.

"Drie uit drie is zeker lekker", reageert een kritische Ruud Brood op de website van NAC Breda. "We startten goed, daarna nam SC Cambuur over. We verzorgden de opbouw niet goed, dat deden zij beter. Dat hebben we in de rust gepareerd door te wisselen. Met een goede tegenstander gaat het spel op en neer. Het was een mooie wedstrijd om te zien."

Zijn ploeg wist te winnen door een kopgoal van Ivan Ilic. "De goal was prima uitgevoerd, een goede kopbal. De keeper werd volledig verrast", vervolgt de hoofdtrainer. "De jongens hebben enorm hard gewerkt. Dat zag je ook, ze waren aan het strijden en aan het knokken."

"De jongens bleven gaan, daar heb ik ze net ook complimenten voor gegeven in de kleedkamer. Je ziet hoe graag ze met elkaar willen. En de supporters in het stadion, fantastisch om te zien. Heerlijk die wisselwerking, dan zijn we best wel sterk."

"We moeten gewoon genieten en nu doorgaan. We hebben nu twee thuiswedstrijden gespeeld en het publiek gelukkig laten zien dat we het met zijn allen kunnen doen. We moeten zo doorgaan", besluit Brood.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 13:05:00 +0200
Uitgefloten Mühren: ''Bij NAC heb ik gewoon een kutjaar gehad'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/245880/uitgefloten-muehren-bij-nac-heb-ik-gewoon-een-kutjaar-gehad https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/245880/uitgefloten-muehren-bij-nac-heb-ik-gewoon-een-kutjaar-gehad Robert Mühren speelde afgelopen seizoen bij NAC Breda, tegenstander van gisterenavond. De spits werd de hele wedstrijd uitgefloten en baalt dan ook van de nederlaag, die in zijn ogen onterecht was.

''Ik ben nog altijd geliefd hier en daar hou ik van. Het was een mooi jaar man'', lacht Mühren voor de camera's van FOX Sports. ''Bij NAC heb ik gewoon een kutjaar gehad. Geen voorbereiding, veel blessures en ik moest dan ook geopereerd worden. Dat wisten zij (het publiek red.) niet en zij kijken wat ze zien. Dat is klote, maar goed... dat is afgesloten en nu gaan we volle bak voor Cambuur.''

''Vandaag is er erg veel gebeurd. Er werden drie goals afgekeurd, waarvan er twee erg discutabel waren. Ik denk dat dat alleen op de Playstation gebeurd'', gaat de spits van Cambuur verder. ''Ik denk dat we best goed voetbalde vandaag. Het is dan zonde dat het door een spelhervatting 1-0 wordt. We waren geduldig aan de bal en creëren een aantal mogelijkheden. In principe werden zij niet gevaarlijk en dan is het kut dat je met lege handen weggaat. Eigenlijk is het dan onverdiend. We hebben een moeilijk programma en dan was het lekker geweest als je er drie punten bij had'', besluit Mühren.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 12:07:00 +0200
Ilic scoort kopgoal: ''Het stadion explodeerde, dus ik wist dat ie zat'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245864/ilic-scoort-kopgoal-het-stadion-explodeerde-dus-ik-wist-dat-ie-zat https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245864/ilic-scoort-kopgoal-het-stadion-explodeerde-dus-ik-wist-dat-ie-zat Ivan Ilic is normaal gesproken niet de beste kopper, maar gisteren was zijn kopgoal goud waard voor NAC Breda. De Parel van het Zuiden wist met 1-0 te winnen van SC Cambuur. 

''Het is een geweldig gevoel om mijn eerste doelpunt te maken voor NAC. De supporters waren ongelooflijk vanavond, ze waren fantastisch voor me na mijn goal'', glunderde de huurling van Manchester City voor de camera van BN de Stem. ''Ik kon eerder bij de bal komen dan de verdediger. Ik zag mijn doelpunt niet, want ik viel meteen op de grond. Maar de supporters schreeuwden, het stadion explodeerde, dus ik wist dat ie zat. Ik ben er heel blij mee.''

De voetballer is samen met zijn broer Luka naar Noord-Brabant gekomen en dat bevalt hem tot op heden uitstekend. ''Luka heeft veel goede dingen verteld. Dat de fans gek zijn, dat het stadion altijd on fire is. Hij wilde NAC mee terug helpen naar de eredivisie, dat is ons doel dit seizoen. Spelen met hem is top. Met de rest ook: we hebben een goed team.''

]]>
Sat, 24 Aug 2019 11:11:00 +0200
''Ik denk dat we zo'n publiek nodig hebben om te promoveren'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245887/ik-denk-dat-we-zon-publiek-nodig-hebben-om-te-promoveren https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245887/ik-denk-dat-we-zon-publiek-nodig-hebben-om-te-promoveren Othman Boussaid maakte gisteravond in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur zijn debuut voor NAC Breda. De jonge Belg was vooral onder de indruk van de ambiance.

“Er was veel sfeer en fanatieke supporters. Ik denk dat we dit seizoen zo’n publiek nodig gaan hebben om te promoveren”, vertelde hij na de wedstrijd aan BN DeStem.

“Aan het begin was het niet moeilijk, toen hadden we de bal. Maar nadat Ivan (Ilic, red.) de 1-0 maakte, verminderde ons balbezit omdat we de nul moesten houden. Dat hebben we als team uitstekend gedaan zodat we de drie punten in Breda konden houden.”

Boussaid mocht in de tweede helft invallen. “Ik moest tussen de linies komen, de bal vragen en gevaarlijk worden voor het doel. Maar na de 1-0 van Ivan Ilic (67e minuut) moesten we vooral terugzakken om de nul te houden.”

De Belg kan op verschillende posities in de voorhoede spelen. “Voor mij is het het belangrijkste dat ik me tussen de linies bevindt, of dat links, rechts of centraal is maakt niet uit. Vandaag stond ik achter de ‘10’ en misschien binnen een paar weken op links of rechts, dat maakt mij allemaal niet uit.”

]]>
Sat, 24 Aug 2019 10:06:00 +0200
''Nu moet ik aan mezelf gaan werken, nu moet ik het laten zien'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245777/nu-moet-ik-aan-mezelf-gaan-werken-nu-moet-ik-het-laten-zien https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245777/nu-moet-ik-aan-mezelf-gaan-werken-nu-moet-ik-het-laten-zien Bij Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard wist Finn Stokkers al tot 39 doelpunten te komen in 133 wedstrijden en hoopt bij NAC Breda hiermee verder te gaan, al gaan zijn persoonlijke doelen verder dan een aantal doelpunten.

"Dat klinkt heel raar, maar ik heb eerst ervoor gezorgd dat alle basisomstandigheden geregeld waren", legt hij zijn stelling uit in De Klok. "Nu moet ik aan mezelf gaan werken, nu moet ik het laten zien."

"Waar wil je in verbeteren, hoe wil je gaan scoren? Als je wil gaan scoren, moet je een goed schot hebben, dus dan ga je werken aan je schot. Dat is hoe ik kijk. Ik heb niet als doel dat ik 20 keer moet scoren. Het gaat er meer om hoe je die 20 goals haalt."

Met het beter worden is de spits van de Brabantse club ook buiten het voetbal bezig. “Ik heb iemand die mij buiten het voetbal om begeleidt", vertelt hij. "Hij helpt mij met het verbeteren van mijn kijkgedrag, het trainen op handelingsvermogen."

"Ik zorg ervoor dat ik in mijn kop sneller word, want dan word je ook op de grond sneller. Ik ben vooral bezig met sneller handelen, want ik denk dat daar voor mij heel veel ontwikkelingsmogelijkheden liggen.”

]]>
Sat, 24 Aug 2019 09:19:00 +0200
De Jong baalt van afgekeurde goal: ''Mühren stond niet meer buitenspel'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245857/de-jong-baalt-van-afgekeurde-goal-muehren-stond-niet-meer-buitenspel https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245857/de-jong-baalt-van-afgekeurde-goal-muehren-stond-niet-meer-buitenspel Henk de Jong beleefde gisteren een gefrustreerde avond in het Rat Verlegh Stadion. De trainer zag drie doelpunten afgekeurd worden, waardoor zijn ploeg met 1-0 verloor en hij werd ook nog met een rode kaart naar de tribune gestuurd. 

De trainer kreeg de straf nadat de derde treffer van de Leeuwarders werd afgekeurd. De Jong liep naar de assistent-scheidsrechter en Kevin Blom was daar niet van gediend. ''Een beetje ver uit mijn coachvak. Boos was ik niet, ik heb rustig uitgelegd dat er een nieuwe situatie was ontstaan in het veld. Mühren stond niet meer buitenspel, er had gewacht moeten worden met vlaggen.''

De Leeuwarders verloren uiteindelijk met 1-0 en dat was eigenlijk een onnodige nederlaag. Ivan Ilic kopte in de tweede helft raak uit een korte corner, waarbij de spelers van Cambuur niet heel scherp oogden. ''Hoe dat nu kon, moeten we even goed analyseren via de beelden'', vertelt De Jong tegenover de Leeuwarder Courant.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 08:10:21 +0200
Mühren uitgefloten bij NAC: ''Dat interesseert me helemaal niet'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245849/muehren-uitgefloten-bij-nac-dat-interesseert-me-helemaal-niet https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245849/muehren-uitgefloten-bij-nac-dat-interesseert-me-helemaal-niet Cambuur wist gisteren drie keer te scoren tegen NAC Breda, maar uiteindelijk won de Parel van het Zuiden met 1-0 van de Leeuwarders. De drie doelpunten werden namelijk allemaal afgekeurd. 

''Tevreden over het spel, maar niet over de uitslag. Het had heel anders kunnen lopen als een van mijn drie doelpunten had geteld.'', erkent Robert Mühren in gesprek met de Leeuwarder Courant. De aanvaller speelde vorig seizoen op huurbasis voor de Bredanaars, maar dat werd geen succes. De spits kwam tot niet een doelpunt voor NAC, maar gister was hij verantwoordelijk voor alle doelpunten van Cambuur.

De eerste en derde goal werden afgekeurd wegens buitenspel, terwijl de tweede goal niet doorging door een aanvallende overtreding in het strafschopgebied. Mühren beleefde dus een frustrerende avond door alle afgekeurde doelpunten, maar hij werd ook de hele wedstrijd uitgefloten door de fans van NAC. ''Ach, om eerlijk te zijn: dat interesseert me helemaal niet.''

 

]]>
Sat, 24 Aug 2019 07:18:34 +0200
Ivan Ilic kopt NAC naar bescheiden zege op SC Cambuur https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245848/ivan-ilic-kopt-nac-naar-bescheiden-zege-op-sc-cambuur https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245848/ivan-ilic-kopt-nac-naar-bescheiden-zege-op-sc-cambuur Voor de derde keer op rij heeft NAC weten te winnen in de Keuken Kampioen divisie. In eigen huis werd SC Cambuur verslagen met minimaal verschil, 1-0. 

NAC begon sterk aan de wedstrijd. Al snel kreeg het mogelijkheden uit een vrije trap en een hoekschop. Maar na twintig minuten spelen ontstond er ook dreiging voor het doel van NAC. Toch bleef NAC de bovenliggende partij. Toch leek SC Cambuur op voorsprong te komen. Mühren schoot de bal vijf minuten voor rust achter Olij, maar er ging buitenspel aan vooraf en dus werd het doelpunt afgekeurd.

In de tweede helft herhaalde de geschiedenis zich. NAC begon goed, Cambuur scoorde vanuit buitenspelpositie. Het eerste goedgekeurde doelpunt van de avond kwam van de thuisploeg. Uit een hoekschop kopte Ivan Ilic binnen. Nadat Cambuur-trainer Henk de Jong met rood naar de tribune werd gestuurd, moesten de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Echter konden de Leeuwarders geen vuist maken tegen de Bredanaars.

]]>
Fri, 23 Aug 2019 22:03:21 +0200
Stans heeft nieuwe club in 'KKD': ''Het is een leider in het veld'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/245839/stans-heeft-nieuwe-club-in-kkd-het-is-een-leider-in-het-veld https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/245839/stans-heeft-nieuwe-club-in-kkd-het-is-een-leider-in-het-veld Jeff Stans heeft een nieuwe club gevonden. De oud-speler van NAC Breda vertrekt van Go Ahead Eagles naar Helmond Sport, zo meldden beide clubs.

"Jeff is een ervaren speler, een leider in het veld. Noodzakelijke kwaliteiten die we moesten toevoegen aan de selectie", vertelt algemeen directeur Leon Vlemmings op de clubsite van Helmond. "We zijn blij dat we na Guus Joppen en Ferry de Regt met Jeff nog meer ervaring binnen hebben gehaald."

Helmond Sport was nog opzoek naar een nieuwe middenvelder. "Door de ontbinding van het contract van Wesdorp (Koen, red.) én kijkend naar de ontwikkeling van het elftal was er naast een aanvaller en een keeper ook een middenvelder prioriteit geworden. Binnen ons budget dienen we daarin keuzes te maken. De realiteit is dat de spitsen die wij willen voor ons niet betaalbaar zijn of voor andere clubs kiezen."

]]>
Fri, 23 Aug 2019 20:18:07 +0200
Matchday: NAC Breda wil zegereeks vervolg geven tegen SC Cambuur https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245830/matchday-nac-breda-wil-zegereeks-vervolg-geven-tegen-sc-cambuur https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245830/matchday-nac-breda-wil-zegereeks-vervolg-geven-tegen-sc-cambuur NAC Breda neemt het vanavond op tegen SC Cambuur. De wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion begint om 20.00 uur.

NAC Breda begint opnieuw met de gebroeders Ilic in de basis. Ook nieuwkomer Dogan, Monsalve en Stokkers mogen net als vorige week in de basis beginnen.

SC Cambuur hoopt de zege op Go Ahead Eagles van vorige week (5-0 red.) een goed vervolg te geven. NAC Breda won de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen.
 
Opstelling SC Cambuur: Stevens, Van Deelen, Mac-Intosh, Schouten, Hoedemakers, Kallon, Jacobs, Korte, Maulun, Muhren, Sambissa.
 
Opstelling NAC Breda: Olij, Riera, Monsalve, Verschueren, Ilic, Ilic, Stokkers, Dogan, El Allouchi, Van Anholt, Mashart.
 

]]>
Fri, 23 Aug 2019 18:51:15 +0200
'Promotiekoning' gaat voor hattrick: ''Het moet soms ook meezitten'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245772/promotiekoning-gaat-voor-hattrick-het-moet-soms-ook-meezitten https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245772/promotiekoning-gaat-voor-hattrick-het-moet-soms-ook-meezitten Hij promoveerde met Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard en hoopt nu hetzelfde te doen met NAC Breda. De bijnaam ‘promotiekoning’ vindt Finn Stokkers overdreven, maar hoopt toch dit seizoen een hattrick te maken qua promoties.

Stokkers is zich ervan bewust dat NAC dit seizoen als een van de favorieten wordt gezien. “We hebben onszelf ook in die positie geschoven door te zeggen dat promotie ons doel is", laat de spits in De Klok weten. "Het gaat erop aankomen wie de langste adem heeft, wie de meeste wedstrijden op rij weet te winnen.

"Ik vind dat we, met de kwaliteiten die we hebben, sowieso in de top vijf moeten gaan meespelen. Vanaf daar gaat het op details, ga je de topwedstrijden winnen dan sta je er goed op en kan je uitlopen. Als je daar punten sprokkelt, dan gaat er een titelstrijd komen."

Met promoveren heeft Stokkers al de enige ervaring. “Afgelopen seizoenen heb ik geleerd wat ervoor nodig is om het te halen en hoe je erin moet staan tegen bepaalde tegenstanders. Wat je bij veel clubs ziet, is dat ze van de onderste regionen verliezen. Die wedstrijden moet je allemaal zien te winnen. Daarnaast moet je punten sprokkelen tegen de bovensten, dan doe je in ieder geval mee met de top vijf", weet de 'promotiekoning'.

"Het moet ook een beetje meezitten om wedstrijden te beslissen, ook in tijden dat het moeilijk gaat. Het is belangrijk als speler zijnde dat je alles wil winnen. Het maakt niet uit welke tegenstander het is, die moet je gewoon helemaal kapot spelen.”

]]>
Fri, 23 Aug 2019 17:59:00 +0200
''De wedstrijden die je in Breda speelt zijn nooit makkelijk'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245744/de-wedstrijden-die-je-in-breda-speelt-zijn-nooit-makkelijk https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245744/de-wedstrijden-die-je-in-breda-speelt-zijn-nooit-makkelijk Afgelopen zomer maakte Doke Schmidt de pikante overstap van SC Heerenveen naar SC Cambuur. Vanavond treft zijn nieuwe club NAC Breda, door een blessure zal hij echter niet mee kunnen spelen.

De verdediger ziet overeenkomsten tussen de clubs die vanavond tegenover elkaar staan. "Cambuur is een type volksclub met een trouwe aanhang. Ze hebben een achterban die er altijd achter staat", beschrijft Schmidt SC Cambuur in De Klok. "NAC is ook zo’n soort club."

"Ik ken NAC uit ervaring. De wedstrijden die je in Breda speelt zijn nooit makkelijk. Het Avondje NAC is welbekend. De wedstrijden tegen NAC zijn pittig.”

Twee seizoenen geleden speelde Schmidt met Heerenveen tegen NAC. "Dat was volgens mij de één na laatste wedstrijd van het seizoen. Anderhalf uur voor de aftrap kwamen we alvast het veld op. De B-Side stond al helemaal vol. Dat heeft wel indruk op mij gemaakt."

De 27-jarige Fries verwacht een mooie wedstrijd. "Met twee teams die voor de winst gaan, met passie en strijd. Ik ga ook wel uit van goed voetbal. Het wordt een lastige wedstrijd voor ons, omdat NAC ook een team is met veel kwaliteit."

]]>
Fri, 23 Aug 2019 16:33:00 +0200
Nieuwe spits: ''Ik had wel zin om een Avondje NAC mee te pikken'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245742/nieuwe-spits-ik-had-wel-zin-om-een-avondje-nac-mee-te-pikken https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245742/nieuwe-spits-ik-had-wel-zin-om-een-avondje-nac-mee-te-pikken Na seizoenen bij Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard en speelminuten zowel de Eredivisie als eerste divisie, is Finn Stokkers nu bij NAC Breda terecht komen.

“NAC is een mooie club om voor te voetballen. Ik heb een afweging gemaakt waar ik me het beste kon ontwikkelen en dat was uiteindelijk NAC", zegt Stokkers in De Klok. "Ik weet waar ze mee bezig zijn op dit moment en wat ze ter beschikking hebben qua faciliteiten en staf. Ik had wel zin om een Avondje NAC mee te pikken."

“Ik vind het leuk om voor veel publiek te spelen en dat kan helaas in de Keuken Kampioen Divisie niet overal. NAC is wel een van de clubs waarbij je nog voor een vol stadion speelt.”

De goaltjes is één van de vele nieuwe gezichten bij de Parel van het Zuiden. “Ik ben goed onthaald, op een speciale plek. Dat was heel bijzonder", vertelt hij. "Dan zie je ook hoe de supporters bij de club betrokken zijn en hoe de club leeft."

"Daarna ben ik nog door de spelers en de staf onthaald. Ik moest een liedje zingen, Sweet Caroline van Neil Diamond heb ik gekozen. Je moet daar een beetje slim in zijn. Als je een liedje kiest dat iedereen kent, kunnen ze meezingen. Dan horen ze jou er niet bovenuit", weet hij. "Het was geslaagd, want iedereen zong uit volle borst mee.”

]]>
Fri, 23 Aug 2019 15:29:00 +0200
Brood blij met aanwinst: ''Zijn karakter past binnen NAC Breda'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245740/brood-blij-met-aanwinst-zijn-karakter-past-binnen-nac-breda https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245740/brood-blij-met-aanwinst-zijn-karakter-past-binnen-nac-breda Ruud Brood liet vorige week Huseyin Dogan debuteren in de wedstrijd tegen Helmond Sport. De trainer maakte zich persoonlijk hard voor het aantrekken van de transfervrije Nederlander.

"Hij wil heel graag en heeft lang gewacht om bij ons te komen", vertelt Brood aan BN DeStem. "Hij heeft een fantastisch karakter, zeker gezien het feit wat hij hier in korte tijd heeft meegemaakt met zijn blessure."

Op een training kwam Dogan in een fatale botsing terecht waardoor hij enkele weken van de kant moest toekijken. "Van dag tot dag bekijken we hoe het gaat. Dat is ook goed met de medische staf doorgesproken. Het was het alleen de vraag: Kan hij starten of brengen we hem?"

"Die jongen is zo gretig, hij was in de combinatie geloof ik bij drie goals tegen Helmond Sport betrokken. Ik ben blij met Dogan en zeker met zijn karakter. Dat past hier binnen NAC. Het is een goeie gast." 

]]>
Fri, 23 Aug 2019 14:33:00 +0200
Debutant NAC Breda: ''Het is mij afgeraden om te spelen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245739/debutant-nac-breda-het-is-mij-afgeraden-om-te-spelen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245739/debutant-nac-breda-het-is-mij-afgeraden-om-te-spelen Huseyin Dogan maakte vorige week zijn debuut voor NAC Breda, maar als het aan de kaakchirurg had gelegen, dan was die uitgesteld tot over een paar weken.

"Het is mij afgeraden om te spelen. Dat was vorige week al en dat zal de komende drie weken ook zo zijn", biecht hij op aan BN DeStem. "Ik heb de keuze gemaakt om te spelen." 

"Ik heb nu een spalkje, daarom praat ik iets moeilijker." Dat is het gevolg van een frontale botsing op de training. "De voortand is eruit gevallen, mijn lip gescheurd en ik heb hechtingen aan de binnen- en buitenkant van mijn mond. En dan heb ik ook nog een hersenschudding gehad in diezelfde botsing."

"Het was dus allemaal passen en meten. De kaakchirurg zei dat ik eigenlijk zes weken niet mocht voetballen om uit de duels te blijven. Uiteindelijk is de beslissing altijd aan de speler. Als het lichaam, in dit geval de benen, het toelaat om te voetballen, dan is het wel heel moeilijk om nee te zeggen."

"Ik heb nog wel een aantal weken nodig om top fit te worden. Fysiek gaat het met vallen en opstaan." 

]]>
Fri, 23 Aug 2019 13:20:00 +0200
Breda Loco's doet oproep: ''Het enige dat telt is geel'' https://www.nacfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/245545/breda-locos-doet-oproep-het-enige-dat-telt-is-geel https://www.nacfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/245545/breda-locos-doet-oproep-het-enige-dat-telt-is-geel Volgende week staat voor NAC Breda de uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma. Breda Loco's roept iedereen op om op vrijdag 30 augustus in het geel het uitvak te vullen.

"Volendam. Het dorp van paling, kutmuziek en één keer in de zoveel jaar een gele invasie. Oproep aan iedereen die 30 augustus meereist naar het ramvolle uitvak in Volendam: Trek massaal je allergeelste outfit aan! Het enige dat telt is geel. Geel en veel", zo schrijven ze.

Voordat de uitwedstrijd gespeeld wordt, moet het elftal van Ruud Brood morgenavond eerst thuis afrekenen met SC Cambuur.

]]>
Fri, 23 Aug 2019 12:10:00 +0200
Nuchtere Brood: ''Ik ga niet helemaal mee in de euforie'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245592/nuchtere-brood-ik-ga-niet-helemaal-mee-in-de-euforie https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/245592/nuchtere-brood-ik-ga-niet-helemaal-mee-in-de-euforie Nieuwkomer Othman Boussaid zal tegen SC Cambuur deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Voor Colin Rösler komt de wedstrijd te vroeg. Ook Jordan van der Gaag en Joshua Bohui missen de wedstrijd.

Trainer Ruud Brood focust zich bewust op de tweede helft van zijn ploeg vorige week. "Omdat de tegenstander iets anders ging doen en wij daarin mee moeten gaan als je praat over een-tegen-een", legt hij uit in gesprek met BN DeStem. "Ik weet dat het een lange weg is en ga niet helemaal mee in de euforie."

"Ik heb zeker genoten van de eerste helft, daar ben ik trainer en liefhebber voor", vervolgt hij. "Aan de andere kant houd ik rekening met de weerstand die we hebben gehad. Ik verwacht dat de tegenstander nu meer zal kijken hoe wij spelen, Cambuur is van een ander kaliber. We hadden geluk met de vroege goal, dat moeten wij ook meenemen", aldus Brood.

]]>
Fri, 23 Aug 2019 10:35:00 +0200
''Die assist vind ik het belangrijkste moment uit mijn carrière'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/245501/die-assist-vind-ik-het-belangrijkste-moment-uit-mijn-carriere https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/245501/die-assist-vind-ik-het-belangrijkste-moment-uit-mijn-carriere 88 keer in drie seizoenen kwam hij uit in het shirt van NAC Breda. Giovanni Korte promoveerde naar en degradeerde uit de Eredivisie met de Brabantse club. 

"Door supporters word ik vaak aangesproken op mijn goal in De Kuip omdat het de eerste keer was dat NAC bij Feyenoord won. De assist op Dessers tegen NEC (1-0-zege in de heenwedstrijd van de play-offs finale, red.) vind ik echter het belangrijkste moment uit mijn carrière", blikt hij terug op zijn NAC periode bij BN DeStem.

"NEC was stukken beter, wij hadden niks te vertellen. Het seizoen erop heeft Vreven dat beeld steeds weer laten zien, het was precies zoals hij het wilde hebben. Druk zetten op de centrale verdedigers en weten dat de rechtsback de bal blind op de centrale man speelt. Het hele jaar heeft Vreven daarop staan coachen, dat ik op die plek moest staan."

Uiteindelijk werd de Bredase club vijfde en speelde ze om promotie naar de Eredivisie. "Niemand, ik ook niet, had verwacht dat we zouden promoveren omdat we als vijfde waren geëindigd in de competitie. Alles viel goed in de play-offs."

"De laatste dertig minuten bij NEC (1-4-zege, red.) wisten we op het veld dat we gepromoveerd waren. Vervolgens was het tijdens de huldiging op de parkeerplaats bij het stadion een groot feest met duizenden mensen. Dat was niet normaal."

]]>
Fri, 23 Aug 2019 09:22:00 +0200