Nieuws - NACFans.nl - NAC Breda Nieuws https://www.nacfans.nl/rss/nieuws . NAC Breda praat met Van Hooijdonk: ''Deze week een vervolggesprek gepland'' https://www.nacfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/196100/nac-breda-praat-met-van-hooijdonk-deze-week-een-vervolggesprek-gepland https://www.nacfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/196100/nac-breda-praat-met-van-hooijdonk-deze-week-een-vervolggesprek-gepland NAC Breda heeft een drukke transferperiode voor de boeg. De selectie moet namelijk op orde worden gebracht om niet te degraderen. Er zal echter eerst een technisch directeur gezocht moeten worden.

"Inmiddels hebben de voornaamste aandeelhouders gesprekken gevoerd met mogelijke technisch managers", schrijft Chris Tempelman in Voetbal International. "Eerst informeel, daarna inhoudelijker en formeler. Zoals het supporters betaamt zijn de kandidaten mensen met een NAC-hart. Ruud Brood bedankte omdat hij liever trainer wil blijven, Van Hooijdonk is bereid te luisteren."

"De rvc – waarin oud-speler en huidig autodealer Sepp De Roover zetelt voor de technische zaken – lijkt volledig buitenspel te worden gezet", vervolgt Tempelman. "Logisch misschien, maar veelzeggend. Gielen gaf bij het op non-actief stellen van td Smulders al aan dat de rvc de eigen positie zou heroverwegen. De kans dat de rvc-leden als plucheplakkers zonder invloed hun functies willen behouden lijkt steeds kleiner te worden."

Van Hooijdonk lijkt de voornaamste kandidaat om technisch directeur te worden. "Van Hooijdonk bevestigde gesprekken te hebben gevoerd. Hij luistert en maakt zijn afwegingen. Deze week staat er een vervolggesprek gepland. De inhoud en de titel van de functie zullen dan ter sprake komen", aldus Tempelman. "De ex-international wil adviezen geven en contacten aanboren, maar verantwoordelijkheid lijkt Van Hooijdonk liever niet te willen afleggen."

]]>
Tue, 23 Oct 2018 17:19:37 +0200
El Allouchi eerlijk: ''Dat het nu minder is en dat het hier en hier aan ligt'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195938/el-allouchi-eerlijk-dat-het-nu-minder-is-en-dat-het-hier-en-hier-aan-ligt https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195938/el-allouchi-eerlijk-dat-het-nu-minder-is-en-dat-het-hier-en-hier-aan-ligt Mounir El Allouchi was onder Stijn Vreven onbetwiste basisspeler bij NAC Breda. Na het vertrek van Angelino, waar hij veel mee samenspeelde heeft de middenvelder het echter lastiger.

"In de combinatie vonden Angeliño, Manu Garcí­a en ik elkaar blindelings. Bal inspelen, kaatsten, bewegen; dat was makkelijker inderdaad. Ik kan roepen dat het vorig jaar voetballend goed was en dat het nu minder is en dat het hier en hier aan ligt, maar dat is ook niet handig. Snap je?", begint El Allouchi in gesprek met BN De Stem.

Afgelopen seizoen speelde hij veelal als buitenspeler. "Voor mij is het ook aanpassen geweest zonder Angeliño. Uiteindelijk ben ik geen buitenspeler. Vorig jaar ging het goed, omdat Angeliño er als linksback was. Hij ging er constant overheen. Dit jaar is het anders. Ik wil deze jongens niet tekortdoen, want dat zijn ook gewoon goede spelers. Van deze trainer krijg ik meer vrijheid. Onder Stijn Vreven moest ik meer naar het midden toe en was ik een soort van vierde middenvelder. Deze trainer wil dat ik overal zwerf."

]]>
Tue, 23 Oct 2018 16:01:00 +0200
Rugsponsor NAC Breda failliet verklaard: gevolgen nog onduidelijk https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/196044/rugsponsor-nac-breda-failliet-verklaard-gevolgen-nog-onduidelijk https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/196044/rugsponsor-nac-breda-failliet-verklaard-gevolgen-nog-onduidelijk EnergieFlex, de rugsponsor van NAC Breda, is dinsdag failliet verklaard. Dat meldt ConsuWijzer, het overheidsloket voor consumenten van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Het energiebedrijf kampte met financiële problemen, waarop de ACM de vergunning van het bedrijf heeft ingetrokken. EnergieFlex was voor 175.000 euro rugsponsor van NAC Breda. Wat de gevolgen voor de club zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Op korte termijn heeft het faillissement geen consequenties.

Naast rugsponsor van NAC Breda was EnergieFlex ook hoofdsponsor van NEC, dat nu op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponsor. Voor klanten van EnergieFlex verandert er nu nog niets. Vanaf 1 november kunnen zij overstappen naar een andere energieleverancier.

]]>
Tue, 23 Oct 2018 14:32:14 +0200
Rellen bij NAC Breda: ''Misschien vallen de biertjes bij een Avondje NAC beter'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195990/rellen-bij-nac-breda-misschien-vallen-de-biertjes-bij-een-avondje-nac-beter https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195990/rellen-bij-nac-breda-misschien-vallen-de-biertjes-bij-een-avondje-nac-beter De derby tussen NAC Breda en Willem II is zondag ontsierd door rellen die uitbraken na de wedstrijd. Politie en ME werden aangevallen door supporters van de Parel van het Zuiden.

“NAC Breda, wat moeten we daarmee? Ik vond die rellen bij NAC Breda onsmakelijk. Je zou toch denken dat ze in Breda een goede dronk hebben. Toch maar weer terug naar het avondje NAC dan”, aldus Hugo Borst.

“Waarom toch?”, begint Koert Westerman tegen zijn tafelgenoot bij De Betweters. “Misschien vallen de biertjes bij een Avondje NAC beter", besluit Borst.

]]>
Tue, 23 Oct 2018 13:45:00 +0200
KNVB maakt arbiter voor duel tussen ADO Den Haag en NAC Breda bekend https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/196024/knvb-maakt-arbiter-voor-duel-tussen-ado-den-haag-en-nac-breda-bekend https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/196024/knvb-maakt-arbiter-voor-duel-tussen-ado-den-haag-en-nac-breda-bekend De KNVB heeft Pol van Boekel aangesteld om de wedstrijd tussen ADO Den Haag en NAC Breda in goede banen te leiden. Het duel begint zaterdagavond om 18.30 uur.

Van Boekel wordt in Den Haag bijgestaan door assistent-scheidsrechters Cristian Dobre en Nicky Siebert. De KNVB heeft Luca Catineau aangesteld als vierde official. Ingmar Oostrom zal als videoscheidsrechter fungeren. Hij krijgt daarbij assistentie van Erik Kleinjan.

Met ADO Den Haag treft NAC Breda de huidige nummer tien van de Eredivisie. De ploeg van trainer Fons Groenendijk heeft elf punten uit de eerste negen wedstrijd. NAC Breda bezet de zeventiende plek op de ranglijst met slechts vier punten.

]]>
Tue, 23 Oct 2018 12:38:24 +0200
Wedstrijd NAC Breda verplaatst vanwege Europees voetbal Ajax https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/196013/wedstrijd-nac-breda-verplaatst-vanwege-europees-voetbal-ajax https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/196013/wedstrijd-nac-breda-verplaatst-vanwege-europees-voetbal-ajax De wedstrijd tussen NAC Breda en Ajax is verplaatst. Het duel wordt op een later tijdstip afgewerkt, vanwege de Europese verplichtingen van Ajax.

De wedstrijd tussen NAC Breda en Ajax wordt gespeeld op zaterdag 24 november. Het duel in het Rat Verlegh Stadion zou beginnen om 20.45 uur, maar er wordt nu om 18.30 uur afgetrapt in Breda. De KNVB heeft in totaal zeven Eredivisie-duels gewijzigd.

"Wij vinden dat we de verplichting hebben om de Nederlandse clubs zo veel als mogelijk de ruimte te geven om op Europees niveau optimaal te kunnen presteren. Dat is in het belang van het Nederlandse voetbal en dus in het belang van alle Nederlandse clubs", aldus Jan Bluyssen, manager competitiezaken.

"Deze insteek gaan we binnenkort binnen de KNVB nader bespreken want als het aan ons ligt, bieden we in de toekomst altijd de clubs die zich plaatsen voor Europees voetbal meer ruimte", vervolgt Bluyssen. "Het verschuiven van wedstrijden is desalniettemin een hele operatie."

"We realiseren ons dat deze wijzigingen ook extra werk opleveren voor alle betrokken clubs, de betreffende gemeentes, de fans en FOX Sports Eredivisie, dat de programmering baseert op deze wedstrijden. We zijn hen zeer dankbaar dat zij hierin met ons meewerken", besluit hij.

]]>
Tue, 23 Oct 2018 12:06:46 +0200
''Volgens mij was Rutte een van de aanvoerders van de hooligans'' https://www.nacfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/195997/volgens-mij-was-rutte-een-van-de-aanvoerders-van-de-hooligans https://www.nacfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/195997/volgens-mij-was-rutte-een-van-de-aanvoerders-van-de-hooligans Na de derby tussen NAC Breda en Willem II zijn er supporters slaags geraakt met de politie. Een opvallende supporter bij de wedstrijd was premier Mark Rutte.

“Het is maar net waar je zin in hebt. Ga lekker met je vriendin uit eten man”, zo zegt Van der Gijp bij Veronica Inside. “Volgens mij stond hij ook op de harde kern”, zo zegt Hans Kraaij Jr.

“Nou ja, misschien was die met zijn vriend bij het voetbal”, voegt Derksen toe, die niet te spreken is over de rellen na de wedstrijd. “Ik hoorde de burgemeester van Breda en die was pislink over het gedrag over de supporters. Volgens mij was Rutte een van de aanvoerders van de hooligans. Hij stond te schelden met een heel bekakt accent.”

]]>
Tue, 23 Oct 2018 11:05:25 +0200
''Wij een degradatiekandidaat? Het is te makkelijk om alles af te kraken'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195937/wij-een-degradatiekandidaat-het-is-te-makkelijk-om-alles-af-te-kraken https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195937/wij-een-degradatiekandidaat-het-is-te-makkelijk-om-alles-af-te-kraken Mounir El Allouchi verloor voor drie wedstrijden zijn basisplaats, maar keerde in de derby tegen Willem II terug in het elftal. De middenvelder wil de huidige crisis bij NAC Breda nog niet beamen.

"Wij een degradatiekandidaat? Kom op zeg, we hebben negen wedstrijden gespeeld. Tuurlijk, we hebben signalen afgeven dat we echt slecht waren. Maar om nu te zeggen: wij zijn een degradatiekandidaat", begint El Allouchi in gesprek met BN De Stem. "Het is te makkelijk om alles af te kraken, dat heeft geen zin. Vorig jaar was het voor de winterstop ook niet geweldig."

El Allouchi kende moeilijke weken de afgelopen tijd. "De reserverol heeft er ingehakt. Het was echt pijnlijk toen ik er naast kwam te staan. Ik ben een jongen van de club en heb vorig jaar alles gespeeld. Ik wil stappen maken, beter worden, belangrijker zijn. Vanwege privéomstandigheden, waar ik het niet over wil hebben, zat ik niet lekker in mijn vel. Het was een lastige periode die ik achter me gelaten heb. Ik sta in de basis, dus voel ik me basisspeler."

]]>
Tue, 23 Oct 2018 10:23:00 +0200
''Mensen nemen niet de moeite om naar een duel tegen pakweg NAC te gaan'' https://www.nacfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/195935/mensen-nemen-niet-de-moeite-om-naar-een-duel-tegen-pakweg-nac-te-gaan https://www.nacfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/195935/mensen-nemen-niet-de-moeite-om-naar-een-duel-tegen-pakweg-nac-te-gaan Sportmarketeer Chris Woerts denkt dat de leeglopende stadions in de Eredivisie te maken hebben met het niveau van het spel. Ook de overmacht van Ajax en PSV dit seizoen lijkt niet te helpen bij het bevorderen van het stadionbezoek.

"Bij Feyenoord was altijd een lange wachtlijst, maar zelfs daar dreigt het stilaan minder te worden", begint Woerts in het Algemeen Dagblad. "Bij Ajax hebben we al geregeld gezien dat mensen niet eens meer de moeite nemen om naar een wedstrijd tegen pakweg NAC te gaan."

In de Eredivisie is al jaren een neerwaartse spiraal te zien met bezoekersaantallen. "Die wedstrijden wint Ajax toch wel. Het stadionbezoek dreigt op deze manier alleen maar minder te worden", besluit Woerts.

]]>
Tue, 23 Oct 2018 09:27:29 +0200
Breda wil hooligans niet in stadion hebben: ''Dat kan bij alle wedstrijden zijn'' https://www.nacfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/195915/breda-wil-hooligans-niet-in-stadion-hebben-dat-kan-bij-alle-wedstrijden-zijn https://www.nacfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/195915/breda-wil-hooligans-niet-in-stadion-hebben-dat-kan-bij-alle-wedstrijden-zijn Na afloop van de derby tussen NAC Breda en Willem II zochten supporters van beide clubs elkaar op in het Rat Verlegh Stadion. De ME sprong hiertussen, waarna enkele 'hooligans' zich met geweld tegen hen keerden.

De Bredase burgemeester Paul Depla verspreidde beelden van de rellen via Twitter en hij neemt het supportersgeweld hoog op, zegt woordvoerder Pieter Thielen van de gemeente. "Eerder was er niet meer supportersgeweld bij NAC dan bij andere voetbalclubs. Wat er zondag gebeurde, was exceptioneel", aldus Thielen tegenover het Nederlands Dagblad.

Het delen van de beelden via internet was de verantwoordelijkheid van Depla zelf. "Hij heeft wel met de politie gesproken die heeft gezegd dat het plaatsen van de beelden op Twitter prima is. De mensen erop zijn bovendien nauwelijks te herkennen."

De burgemeester twijfelt nu om de desbetreffende hooligans een gebiedsverbod te geven. Dit zou betekenen dat diegene die zich hebben misdragen niet meer in of rondom het stadion mogen komen. "Dat kan bij alle wedstrijden zijn, maar ook alleen tijdens duels met Willem II. Dat gaat de burgemeester nog bekijken."

]]>
Tue, 23 Oct 2018 07:39:00 +0200
Van de Kerkhof houdt hoop voor NAC: ''Misschien wel het begin van een mooie serie'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195895/van-de-kerkhof-houdt-hoop-voor-nac-misschien-wel-het-begin-van-een-mooie-serie https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195895/van-de-kerkhof-houdt-hoop-voor-nac-misschien-wel-het-begin-van-een-mooie-serie Rene van de Kerkhof blikte voor Omroep Brabant terug op het voetbalweekeinde waarbij hij uiteraard vooral op PSV en NAC Breda lette. Hij ging onder andere in op de rellen na de wedstrijd in Breda.

NAC speelde voor eigen publiek gelijk tegen aartsrivaal Willem II waarbij de punten dus werden verdeeld. Van de Kerkhof dacht dat het daardoor wellicht rustig zou blijven, maar er braken toch rellen uit. "Verdomd jammer dat dat moet gebeuren. Ik dacht door het gelijkspel zijn de puntjes netjes verdeeld en zal het wel rustig blijven, maar helaas."

Door het gelijkspel staat de ploeg uit Breda op de voorlaatste plaats in de Eredivisie. Toch heeft Rene nog hoop voor dit seizoen. "Ze hebben een puntje gepakt en misschien is dit wel het begin van een mooie serie waarin ze punten kunnen pakken. Die hebben ze namelijk hard nodig."

]]>
Mon, 22 Oct 2018 22:20:00 +0200
Willem II-verdediger: ''Wij hebben de betere spelers, de betere ploeg'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195738/willem-ii-verdediger-wij-hebben-de-betere-spelers-de-betere-ploeg https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195738/willem-ii-verdediger-wij-hebben-de-betere-spelers-de-betere-ploeg Thomas Meissner wist zondag in de derby tussen NAC Breda en Willem II te scoren, maar zijn goal was niet genoeg voor een driepunter. De derby eindigde in 2-2.

"Ik had veel liever gewonnen dan gescoord", aldus de verdediger in het Brabants Dagblad. "Wij wisten dat NAC op de counter ging loeren. In die val wilden wij niet trappen. En we speelden wel een uitwedstrijd hè."

Volgens Meissner had er meer ingezeten voor Willem II. "Wij hebben de betere spelers, de betere ploeg. Al lieten we dat niet genoeg zien. Tegen Feyenoord deden we het veel beter. Jammer dat we te slordig speelden, geen idee waarom. In de slotfase kregen we ook nog twee of drie kansen om alsnog te winnen. En er werd nog een goal afgekeurd."

]]>
Mon, 22 Oct 2018 21:48:00 +0200
Burgemeester Breda haalt uit naar rellende supporters: ''Maken voetbal kapot'' https://www.nacfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/195900/burgemeester-breda-haalt-uit-naar-rellende-supporters-maken-voetbal-kapot https://www.nacfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/195900/burgemeester-breda-haalt-uit-naar-rellende-supporters-maken-voetbal-kapot De derby tussen NAC Breda en Willem II leverde het nodige spektakel op. Toch ging het een dag later voornamelijk over de rellen die na afloop van de wedstrijd uitbraken. Ook Burgemeester Depla van Breda heeft inmiddels van zich laten horen.

Op Twitter deelde de burgemeester beelden van NAC-supporters die de politie aanvallen. "Ik schaam me kapot voor dit soort mensen die het voetbal kapotmaken en politiemensen in gebaar brengen", vertelde een duidelijk merkbaar boze Depla al eerder in het NOS Radio 1 Journaal. Hij stelde dat de supporters van NAC bewust op zoek gingen naar die van Willem II. "Daar hebben ze geprobeerd een confrontatie uit te lokken. De ME is daar tussen gesprongen en heeft behoorlijk lastige momenten gehad."

Het feit dat het om een beladen derby ging is volgens de burgemeester geen enkel excuus. "Elke discussie over 'Het is NAC-Willem II' en 'NAC staat er slecht voor' werp ik verre van me. Dit gedrag is nooit goed te praten en moet de kop worden ingedrukt. Dit soort gastjes maken voetbal en het plezier in het voetbal kapot."

 

]]>
Mon, 22 Oct 2018 21:13:00 +0200
Jong NAC Breda speelt gelijk tegen Jong ADO Den Haag https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195897/jong-nac-breda-speelt-gelijk-tegen-jong-ado-den-haag https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195897/jong-nac-breda-speelt-gelijk-tegen-jong-ado-den-haag Jong NAC is er maandagavond niet in geslaagd om te winnen van Jong ADO. De ploeg uit Breda kwam in de uitwedstrijd niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Het begin van de wedstrijd was veelbelovend voor NAC Breda. Na amper twee minuten lag de bal er namelijk in. Niet geheel toevallig was het Sydney van Hooijdonk die al zo snel het doel wist te vinden. De aanvaller die afgelopen zondag nog bij de selectie van het eerste elftal zat, zette daarmee direct de toon.

Nog voor rust werd de stand echter alweer gelijk getrokken door een doelpunt van Killian van Mil. In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen de nodige kansen om op voorsprong te komen. Het bleef echter bij 1-1 waardoor Jong NAC zich tevreden moet stellen met een punt.

]]>
Mon, 22 Oct 2018 20:37:00 +0200
''In Breda heeft hij zo gepresteerd dat alle ogen op hem waren gericht'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/195724/in-breda-heeft-hij-zo-gepresteerd-dat-alle-ogen-op-hem-waren-gericht https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/195724/in-breda-heeft-hij-zo-gepresteerd-dat-alle-ogen-op-hem-waren-gericht Angelino maakt dit seizoen indruk bij PSV. De van Manchester City overgenomen mandekker is volgens voormalig voetballer Theo Lucius op dit moment de ideale speler voor de Eindhovenaren.

"In defensief opzicht maakt hij heel weinig fouten en hij is constant dreigend naar voren. Voor PSV is dit de ideale back. Hij kan vooruit verdedigen, mee opkomen en een actie maken. Dat zijn belangrijke kernkwaliteiten", begint Lucius in De Telegraaf. "Hij is gedreven en laat iedere wedstrijd zien waarom PSV hem heeft aangetrokken."

Angelino was Lucius vorig seizoen nog niet opgevallen. "Ik volg NAC vanzelfsprekend niet op de voet, dus destijds was hij mij nog niet zo opgevallen. Maar ook in Breda heeft Angelino al dusdanig gepresteerd dat alle ogen op hem waren gericht. Bij PSV laat hij nu zien waarom. Hij is conditioneel sterk, lijdt weinig balverlies en doet het fantastisch.”

]]>
Mon, 22 Oct 2018 20:18:00 +0200
Te Vrede: ''Dan was ons de moed helemaal in de schoenen gezonken'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195677/te-vrede-dan-was-ons-de-moed-helemaal-in-de-schoenen-gezonken https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195677/te-vrede-dan-was-ons-de-moed-helemaal-in-de-schoenen-gezonken Mitchell Te Vrede zette NAC Breda in de derby tegen Willem II op voorsprong. De Parel van het Zuiden kon de voorsprong echter niet vasthouden en speelde met 2-2 gelijk.

"Als je ziet hoe wij de rust ingaan, dat is typisch dit seizoen", aldus de doelpuntenmaker tegenover BN De Stem. "Dat mag niet, dat moet eruit. We komen dit keer wel terug. Dat is positief, evenals dat de negatieve reeks doorbroken is."

Te Vrede is positief over de restant van het seizoen. "Als we deze hadden verloren, was ons de moed helemaal in de schoenen gezonken. Een punt is een stap in de goede richting", besluit hij.

]]>
Mon, 22 Oct 2018 19:30:00 +0200
Matchday| Jong NAC Breda met Van Hooijdonk tegen ADO Den Haag https://www.nacfans.nl/nieuws/overige-elftallen/195867/matchday-jong-nac-breda-met-van-hooijdonk-tegen-ado-den-haag https://www.nacfans.nl/nieuws/overige-elftallen/195867/matchday-jong-nac-breda-met-van-hooijdonk-tegen-ado-den-haag Maandagavond speelt Jong NAC in de competitie voor beloftenteams de belangrijke uitwedstrijd tegen Jong ADO Den Haag. Het is erop of eronder voor de ploeg uit Breda.

Bij winst vindt Jong NAC namelijk aansluiting bij de top van het klassement, bij verlies lijkt men definitief af te haken. Opnieuw spelen er bij het beloftenteam verschillende spelers mee die afgelopen weekeinde bij de selectie van het eerste elftal zaten. Zo start Sydney van Hooijdonk in de basis bij deze belangrijke uitwedtrijd. Karol Niemczycki staat opnieuw op doel.

De wedstrijd in Den Haag start om 18:30 uur.

Opstelling Jong NAC Breda: Niemczycki; Klomp, Leigh, Stenzler, Verschueren; Reuvers, Hooijdonk, Mashart; Gestel, Fretes, Loshi

]]>
Mon, 22 Oct 2018 18:18:00 +0200
NAC-fans misdragen zich: ''Bedreigd, mishandeld en gediscrimineerd'' https://www.nacfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/195715/nac-fans-misdragen-zich-bedreigd-mishandeld-en-gediscrimineerd https://www.nacfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/195715/nac-fans-misdragen-zich-bedreigd-mishandeld-en-gediscrimineerd Na afloop van de wedstrijd tussen NAC Breda en Willem II zijn er rellen uitgebroken tussen de twee supporters groepen. Het incident gebeurde meteen na de wedstrijd buiten het stadion ter hoogte van Vak G.

"Na de wedstrijd probeerden zij de confrontatie op te zoeken met Willem II supporters. Door direct de Mobiele Eenheid en politie te paard in te zetten werd dit grotendeels voorkomen. Maar het explosieve geweld richtte zich hierna tegen de politie. Er werd met stenen gegooid, agenten werden bedreigd, mishandeld en gediscrimineerd. Enkele hooligans sloegen met broekriemen en kettingen naar de paarden en agenten", aldus een woordvoerder van de politie tegenover Omroep Brabant.

De politie spreekt berichten over traangas of peperspray tegen in hetzelfde medium. De politie heeft twee supporters opgepakt en hoopt na het zien van camerabeelden nog meer op te pakken.

]]>
Mon, 22 Oct 2018 17:56:00 +0200
''Met deze verdediging gaat de club linea recta naar de afgrond'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195703/met-deze-verdediging-gaat-de-club-linea-recta-naar-de-afgrond https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195703/met-deze-verdediging-gaat-de-club-linea-recta-naar-de-afgrond NAC Breda speelde zondag met 2-2 gelijk in de derby tegen Willem II. Volgens clubwatcher Yadran Blanco zijn de problemen bij NAC Breda groot, vooral in de achterste linie.

"Als er één ding als een paal boven water staat, is het dat NAC niet kan verdedigen. Als in de winterstop niet wordt ingegrepen en met herstelwerkzaamheden de gaten in de muur worden gedicht, is de club gedoemd te degraderen", zo schrijft Blanco in het Algemeen Dagblad.

Volgens Blanco moet er snel iets veranderen. "Zeven van de acht verdedigers die de technische staf gebruikt heeft, voldoen niet. Daan Klomp wacht als enige nog op een kans. Dit NAC kan niet verdedigen, beter dan dit wordt het niet. Met deze verdediging gaat de club linea recta naar de afgrond van de eerste divisie."

]]>
Mon, 22 Oct 2018 16:40:00 +0200
'Stijgende lijn' bij NAC Breda: ''De gelatenheid is gelukkig verdwenen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195711/stijgende-lijn-bij-nac-breda-de-gelatenheid-is-gelukkig-verdwenen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195711/stijgende-lijn-bij-nac-breda-de-gelatenheid-is-gelukkig-verdwenen NAC Breda kwam zondag in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen rivaal Willem II. Ondanks dat er niet werd gewonnen is Anouar Kali tevreden met een punt.

"Er zit een stijgende lijn in de laatste wedstrijden van ons”, concludeerde middenvelder Anouar Kali na afloop van de wedstrijd in De Telegraaf.

Kali is positief over de ontwikkeling die zijn team volgens hem doormaakt in de laatste weken. "Het is bij ons nog niet geweldig, maar de gelatenheid is gelukkig verdwenen.”

]]>
Mon, 22 Oct 2018 15:33:00 +0200
NAC Breda 'dreigt' met stadionverboden: ''Dit is zo teleurstellend'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195830/nac-breda-dreigt-met-stadionverboden-dit-is-zo-teleurstellend https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195830/nac-breda-dreigt-met-stadionverboden-dit-is-zo-teleurstellend NAC Breda is 'zeer teleurgesteld' door de ongeregeldheden na de wedstrijd tegen Willem II. De club laat weten dat mogelijk stadionverboden zullen worden uitgedeeld. Door de camerabeelden verwacht NAC Breda veel personen te kunnen identiceren. 

Algemeen directer Justin Goetzee baalt van het geweld tegen de politie en ME. "De incidenten van gisteren zijn hard bij ons binnengekomen. We zijn enorm teleurgesteld", reageert hij. "De afgelopen jaren is er namelijk door veel personen binnen NAC, de supportersgroepen, de gemeente Breda en de politie Breda hard gewerkt om een zo gastvrij mogelijk klimaat te creëren voor supporters die een wedstrijd van NAC willen bezoeken of uitwedstrijden van onze eigen supporters", aldus Goetzee. 

"Juist omdat er de afgelopen jaren een sterke positieve trend waarneembaar was in het normalisatietraject, is dit zo teleurstellend", legt hij uit. "We hebben zichtbare resultaten geboekt op het gebied van normalisatie en dan is er gisteren een kleine groep personen die met hun bizarre gedrag roet in het eten gooien. Dit gedrag past niet bij NAC en is ontoelaatbaar. In samenwerking met de politie gaan we er alles aan doen om deze personen aan te pakken en zo hard mogelijk te straffen", besluit Goetzee. 

]]>
Mon, 22 Oct 2018 14:22:06 +0200
Dankerlui beseft: ''We mogen van geluk spreken dat het 2-2 is geworden'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195783/dankerlui-beseft-we-mogen-van-geluk-spreken-dat-het-2-2-is-geworden https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195783/dankerlui-beseft-we-mogen-van-geluk-spreken-dat-het-2-2-is-geworden NAC Breda en Willem II speelden zondag met 2-2 gelijk in de beladen derby. Damil Dankerlui, verdediger van de Tilburgers denkt dat zijn ploeg van geluk mag spreken met een punt.

“In zo’n derby wil je altijd voor de winst gaan, maar helaas is dat niet gelukt”, begint Dankerlui tegenover Omroep Brabant. “We mogen van geluk spreken dat het 2-2 is geworden vandaag. De fans waren goed vandaag, die hoorden we ook. We hebben ze niet beloond met de winst.”

Dankerlui schitterde met een geweldige assist op Avdidjaj. “Ik maakte de loopactie diep. En ik moest helemaal strekken en terug te geven. Dat lukte perfect. Het was 1, 2 en 3 en doelpunt. Daar kan ik wel van genieten. Voor mezelf een cadeau eigenlijk.”

]]>
Mon, 22 Oct 2018 13:27:00 +0200
''Mensen die op de beelden staan, doen er goed aan om zich te melden'' https://www.nacfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/195734/mensen-die-op-de-beelden-staan-doen-er-goed-aan-om-zich-te-melden https://www.nacfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/195734/mensen-die-op-de-beelden-staan-doen-er-goed-aan-om-zich-te-melden De Bredase burgemeester Paul Depla is niet te spreken over de rellen na afloop van de wedstrijd tussen NAC Breda en Willem II. Hij is geschokt na het zien van de beelden.

"Dit is diep en diep triest, als je ziet hoe ze tekeer gaan, daar word je echt boos van. Als voetballiefhebber schaam je je kapot. Er is geen reden voor. Dit zijn mensen die geen supporters zijn, maar hooligans", zegt hij in het Omroep Brabant-programma Wakker.

Op dit moment zijn er twee supporters opgepakt, maar op basis van camerabeelden kunnen dit er meer worden. "Mensen die op de beelden staan, doen er goed aan om zich te melden", aldus de burgemeester.

 

]]>
Mon, 22 Oct 2018 12:15:00 +0200
VIDEO | Samenvatting: NAC houdt zwaar bevochten punt over aan derby https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195516/video-samenvatting-nac-houdt-zwaar-bevochten-punt-over-aan-derby https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195516/video-samenvatting-nac-houdt-zwaar-bevochten-punt-over-aan-derby NAC Breda heeft zondagmiddag een belangrijk punt uit het vuur gesleept tegen Willem II. In de Brabantse derby speelden de rivalen met 2-2 gelijk. 

Na een gezapige beginfase van beide kanten opende NAC na 28 minuten de score. Mitchell te Vrede kon een scherp aangesneden voorzet van Mounir El Allouchi zo binnenlopen, waarna de NAC-spits een paar minuten later de kans op een tweede treffer onbenut liet.

Willem II wist echter wel het net te vinden en kwam in de 35e minuut langszij. Uit een vrije trap van Daniel Crowley kopte Thomas Meißner de 1-1 tegen de touwen. Nog voor rust nemen de Tilburgers ook de leiding in Breda. Donis Avdijaj zette zijn team na 42 minuten spelen met een fraai schot op een 2-1 voorsprong.

Na rust lukte het NAC in de eerste minuten amper om de druk op Willem II op te voeren. Ook de bezoekers deden echter weinig van zich spreken en dus gingen de eerste minuten van de tweede helft tamelijk geruisloos voorbij. De 73e minuut zorgde daarentegen voor opschudding. De bal gaat op de stip, nadat Mikhael Rosheuvel in het vijandelijke doelgebied ten val gebracht. De NAC-aanvaller benutte de pingel onberispelijk en zette daarmee de 2-2 op het scorebord.

De treffer van Rosheuvel luidde een spannende slotfase in. Ondanks de spanning bleven echte kansen, op een buitenspeldoelpunt van Fran Sol na, voor beide ploegen uit in de laatste minuten, en dus eindigde de wedstrijd in 2-2. 

]]>
Mon, 22 Oct 2018 11:53:00 +0200
Van der Gaag eist verandering: ''Dat is een terugkerend probleem'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195740/van-der-gaag-eist-verandering-dat-is-een-terugkerend-probleem https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195740/van-der-gaag-eist-verandering-dat-is-een-terugkerend-probleem NAC Breda is er zondag opnieuw niet in geslaagd drie punten te pakken. In eigen huis eindigde de derby tegen Willem II in 2-2. Volgens trainer Mitchell van der Gaag ligt het probleem bij NAC Breda achterin.

“Als je ziet hoeveel moeite wij moeten doen om een goal te maken en wat Willem II er dan voor moet doen... Als we de bal niet hebben, moeten we verdedigen. Dat hebben we niet gedaan”, begint Van der Gaag tegenover het Algemeen Dagblad.

“We staan verdedigend niet goed. Dat is een terugkerend probleem”, vervolgt de teleurgestelde oefenmeester. “Fran Sol heeft bijna elk kopduel in de zestien gewonnen, terwijl het als centrale verdediger wel je taak is om kopduels te winnen.”

]]>
Mon, 22 Oct 2018 11:01:01 +0200