Nieuws - NACFans.nl - NAC Breda Nieuws https://www.nacfans.nl/rss/nieuws . OFFICIEEL | Sprangers verlaat NAC Breda voor nieuw avontuur https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234062/officieel-sprangers-verlaat-nac-breda-voor-nieuw-avontuur https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234062/officieel-sprangers-verlaat-nac-breda-voor-nieuw-avontuur Richelor Sprangers vertrekt van NAC Breda naar SC Telstar, zo meldden de Witte Leeuwen op de clubwebsite. De aanvaller tekent voor twee seizoenen bij Telstar.

Sprangers, die afgelopen seizoen op huurbasis bij Helmond Sport speelde, had bij NAC Breda geen toekomst meer. Voor de Helmonders speelde Sprangers 22 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

De international van Haïti heeft een optie voor nog een seizoen in zijn nieuwe contract staan.

 

]]>
Sun, 16 Jun 2019 19:58:02 +0200
'Muric staat opnieuw voor verhuur; interesse uit de Championship' https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234042/muric-staat-opnieuw-voor-verhuur-interesse-uit-de-championship https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234042/muric-staat-opnieuw-voor-verhuur-interesse-uit-de-championship Aro Muric mag tijdelijk vertrekken bij Manchester City. De oud-speler van NAC Breda staat in de belangstelling van Nottingham Forrest, uitkomend in de Engelse Championship. Dit weet The Sun.

De doelman kwam vorig jaar naar NAC Breda op huurbasis van Manchester City. Nadat Claudio Bravo geblesseerd raakte werd hij na een wedstrijd in de Eredivisie al teruggehaald door de Engelse grootmacht.

Nu staat hij dus mogelijk opnieuw voor een verhuur. De 20-jarige doelman kwam afgelopen seizoen tot vijf wedstrijden in de goal bij Manchester City. Deze wedstrijden waren allemaal in de League Cup.

]]>
Sun, 16 Jun 2019 18:31:00 +0200
'Knallende ruzies' bij NAC Breda: ''Heb me weleens alleen gevoeld'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233992/knallende-ruzies-bij-nac-breda-heb-me-weleens-alleen-gevoeld https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233992/knallende-ruzies-bij-nac-breda-heb-me-weleens-alleen-gevoeld NAC Breda heeft een seizoen om snel te vergeten achter de rug. De Brabanders degradeerden als nummer achttien roemloos naar de Keuken Kampioen Divisie. Daardoor is het in de NAC-kleedkamer ook lang niet altijd gezellig geweest, vertelt onder meer Giovanni Korte. 

"Of er knallende ruzies zijn geweest? Jawel, zeker weten. Maar misschien iets te weinig", aldus Korte tegenover FOX Sports. "Wie dat initineerde? Menno (Koch, red.)."

Koch kwam zelf ook aan het woord. "Het zou kunnen dat er een aantal jongens in hun hoofd al eerder afgehaakt waren. Ik heb me wel eens alleen gevoeld, maar misschien heeft iemand anders zich ook wel alleen gevoeld, omdat hij vond dat ik er te weinig bij was. Misschien hebben we elkaar ook wel te weinig getriggerd."

]]>
Sun, 16 Jun 2019 10:17:03 +0200
'NAC Breda wil Carolina verhuren aan Keuken Kampioen-ploeg' https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/233884/nac-breda-wil-carolina-verhuren-aan-keuken-kampioen-ploeg https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/233884/nac-breda-wil-carolina-verhuren-aan-keuken-kampioen-ploeg Jurich Carolina werd vorig seizoen door NAC Breda overgenomen van PSV, maar hij maakte geen zekere indruk in het Rat Verlegh Stadion. De kans is groot dat de club hem ergens anders speelminuten wil geven. 

De Parel van het Zuiden werkt nauw samen met Helmond Sport en dat zou dus een optie kunnen zijn voor de vleugelverdediger. Supporterscollectief We Are Helmond meldt ook dat de verdediger mogelijk op weg is naar de Brabantse stad. Carolina begon vorig seizoen als basisspeler, maar na zes duels was hij die plek kwijt. Na de winterstop werd hij verhuurd aan FC Den Bosch. Daar werkte hij samen met Will Boesen.

Boessen is komend seizoen de hoofdtrainer bij Helmond en het zou dus kunnen dat de trainer vertrouwen in de international van Curaçao heeft. Bij Den Bosch zat hij voornamelijk op de bank, maar Helmond Sport is kwalitatief minder. De kans is dus groot dat de verdediger het komende seizoen wel veel kansen krijgt om wedstrijden te spelen. 

]]>
Sat, 15 Jun 2019 14:00:00 +0200
''Toen kwam ik in een van de ergste gevangenissen in Amerika'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/233914/toen-kwam-ik-in-een-van-de-ergste-gevangenissen-in-amerika https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/233914/toen-kwam-ik-in-een-van-de-ergste-gevangenissen-in-amerika Tommie van der Leegte voetbalde van 2008 tot en met 2010 bij NAC. De verdedigende middenvelder maakte veel mee tijdens zijn carrière en sloot zijn carrière af in Breda. Een van de heftigste momenten uit zijn carrière gebeurde naast het voetbalveld en daar blikt hij open en bloot op terug.

Via een onschuldige actie van zijn 2-jarige kindje belandde Van der Leegte bijna in een van de zwaar bewaakte gevangenissen van Amerika. ''Mijn familie woont in Amerika dus die ging ik voor mijn eigen rust op zoeken. Ik was vergeten om een VISA aan te vragen dus die moest ik vlug vlug op Schiphol nog invullen. Daarbij ben ik ook dingen vergeten zoals het adres waar ik zou verblijven omdat ik mijn vliegtuig moest halen'', vertelt hij in gesprek met VoetbalFlitsen

''Vervolgens ben ik in het vliegtuig gestapt en had ik een tussenlanding in Orlando. Daar mocht ik gelukkig doorlopen, maar uiteindelijk gingen ze mijn paspoort controleren. Ze zien dat daar een pagina uitgescheurd was en dat heeft die kleine van mij gedaan. Ik heb daar helemaal niet meer aan gedacht en toen begon het.. Met het invullen van de ESTA (reisvergunning voor Amerika) was er een vraag of dat ik ooit in Irak of Iran geweest was. Dat was ik via VDL voor stadionstoelen, maar in de ESTA heb ik aangegeven dat ik daar niet ben geweest. Daar zouden ze toch niet achter komen.''

''Maar op een gegeven moment moest ik mijn telefoon inleveren en mijn code invoeren'', vervolgt Van der Leegte. ''Toen scrolden ze door mijn foto's en kwamen ze foto's uit Irak tegen. Toen werden we meteen in de boeien geslagen en wel 10 keer hardhandig gefouilleerd. Vervolgens moest ik al mijn kleren uittrekken en werd ik in een bus gegooid die naar de Orange County Jail gevangenis ging. Een van de ergste gevangenissen in Amerika en daar moest ik 18 uur blijven. Toen werd ik in een tweemanscel gegooid en ging het echt beginnen. Overal zag je groepjes, net zoals je in films ziet. Daar zat ik gewoon tussen en op een gegeven moment zat ik op mijn bedje en kwam er iemand naar me toe. Dat was zo'n grote kast vol met tattoos en die begon een gesprekje aan en zat aan zijn geslachtsdeel. Toen ben ik naar een bewaker gegaan en ik vertelde hem dat ik bang was en hier niet hoorde. Die bewaker heeft mijn verhaal toen aangehoord en hij verzekerde me dat ik wegging en hier niet hoorde. Het was veel te gevaarlijk en dat heb ik wel gevoeld en gezien'', besluit de oud-speler van NAC.

]]>
Sat, 15 Jun 2019 11:21:00 +0200
'Programma lekt uit: NAC Breda begint seizoen met uitwedstrijd' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233763/programma-lekt-uit-nac-breda-begint-seizoen-met-uitwedstrijd https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233763/programma-lekt-uit-nac-breda-begint-seizoen-met-uitwedstrijd Het conceptprogramma voor het nieuwe voetbalseizoen is uitgelekt, zo blijkt via een foto en document op social media. NAC Breda lijkt de competitie op vrijdag 9 augustus te beginnen met een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.

De ploeg van trainer Ruud Brood krijgt op 16 augustus bezoek van Helmond Sport, terwijl een week later de wedstrijd tegen SC Cambuur op het programma staat in het Rat Verlegh Stadion. Klik hier om het volledige programma te bekijken. 

]]>
Fri, 14 Jun 2019 12:27:16 +0200
'NAC Breda legt verzoek neer bij KNVB: niet spelen tijdens interlands' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/233725/nac-breda-legt-verzoek-neer-bij-knvb-niet-spelen-tijdens-interlands https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/233725/nac-breda-legt-verzoek-neer-bij-knvb-niet-spelen-tijdens-interlands In de Keuken Kampioen Divisie werd dit seizoen doorgespeeld tijdens interlandperiodes en daar waren niet alle clubs blij mee. Meerdere teams hebben aangegeven dat ze niet meer willen spelen als hun beste spelers voor hun land uit moeten komen. 

NEC, NAC Breda, De Graafschap en de beloftenteams van Ajax, AZ, PSV en FC Utrecht hebben bij de KNVB aangegeven liever niet op de vrijdagavond te spelen tijdens interlandperiodes, zo meldt De Gelderlander. Vanaf komend seizoen mogen ploegen zelf bepalen of ze tijdens de interlandperiodes op vrijdag willen spelen. De wedstrijden worden dan verplaatst naar de maandagavond. 

Het discussiepunt over wel of niet spelen tijdens interlandperiodes kwam naar boven nadat Sparta Rotterdam vorig seizoen openlijk klaagde over het spelen op de vrijdagavond, terwijl het een interlandperiode is. De Rotterdamse club speelt komend seizoen in de eredivisie, maar de KNVB wil het probleem ook voor andere clubs oplossen. 

]]>
Fri, 14 Jun 2019 08:33:57 +0200
Stormloop op seizoenskaarten; al 10.000 verkochte kaarten https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233687/stormloop-op-seizoenskaarten-al-10000-verkochte-kaarten https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233687/stormloop-op-seizoenskaarten-al-10000-verkochte-kaarten NAC Breda heeft donderdagmiddag de 10.000e seizoenskaart verkocht voor het seizoen 2019/2020 in de Keuken Kampioen Divisie. De club is dolblij met de trouwe supporters, zo laat het weten via de officiële kanalen van NAC.

Vanmorgen om 9:00 uur gingen de supporters, die nog geen seizoenskaart hadden, van start met de kaartverkoop. In de ochtend gingen er honderden kaarten voor de B-Side, Vak G, Ere- en Hoofdtribune over de toonbank. 

Ten opzichte van eerdere jaren in de eerste divisie ging de verkoop een stuk sneller dan de voorgaande jaren in de toenmalige Jupiler League. Destijds wed die mijlpaal pas gehaald in augustus.

]]>
Thu, 13 Jun 2019 19:17:00 +0200
BREAKING | Nieuwe hoofdsponsor voor NAC: ''Belangrijke pion'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233686/breaking-nieuwe-hoofdsponsor-voor-nac-belangrijke-pion https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233686/breaking-nieuwe-hoofdsponsor-voor-nac-belangrijke-pion NAC Breda heeft OK tankstations weten te strikken als nieuwe hoofdsponsor. Dat maakt de degradant donderdagmiddag bekend. OK Tankstations zette een handtekening onder een contract voor één seizoen.

"Het zong al een tijdje rond dat we op zoek moesten naar een nieuwe hoofdsponsor. Het vinden van een geschikte partij die aansluit bij de club is geen eenvoudige opgave en kost dan ook tijd", begint Luuc Eisenga zijn uitleg op de clubsite van NAC Breda. "OK is een grote landelijke partij met kernwaarden als toewijding en ambitie, dat sluit naadloos aan op hetgeen NAC sterk maakt en wij van onze spelers en organisatie verwachten."

Volgens de algemeen directeur is het een goede zet om deze samenwerking op te zetten. "Ik ben trots dat wij ze aan ons hebben weten te binden. Daarmee hebben we weer een belangrijke pion ingevuld."

Jan Willem Westerhuis en Rik de Leeuw den Bouter, directeuren van OK, zijn blij met de deal. "Voor het komend jaar staat bouwen centraal bij NAC. Er ligt een goed plan waar wij ons prima mee kunnen identificeren. Ook OK is altijd aan het bouwen aan haar organisatie. NOAD is tevens van onze lijfspreuken", aldus de directeuren.

]]>
Thu, 13 Jun 2019 18:09:35 +0200
Jeugdtrainers NAC Breda bekend: ''Dat werkt gewoon heel prettig'' https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/233669/jeugdtrainers-nac-breda-bekend-dat-werkt-gewoon-heel-prettig https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/233669/jeugdtrainers-nac-breda-bekend-dat-werkt-gewoon-heel-prettig Michael Dingsdag stevende af op een vertrek bij NAC Breda, maar de trainer van het O19-elftal blijft toch werkzaam bij de Brabanders. De voormalig profvoetballer heeft ook het komende seizoen de oudste jeugd onder zijn hoede, meldt NAC via de officiële website. 

Hoofd Jeugdopleiding Eric Hellemons is blij dat alle vacatures zijn ingevuld. “We zijn blij dat we bepaalde verschuivingen intern op hebben kunnen lossen, zodat de kern van ons team ook komend seizoen hetzelfde blijft", legt hij uit op de website van zijn werkgever.

"Binnen deze groep is het duidelijk wat we aan elkaar hebben en waar we met de jeugdopleiding naartoe willen, dat werkt gewoon heel prettig en heeft ook het afgelopen seizoen weer voor successen gezorgd. Sam is een nieuw gezicht en ons tegelijkertijd niet helemaal vreemd, ik heb alle vertrouwen dat ook hij past bij onze filosofie en met de Onder 12 het gewenste niveau weet te halen."

Een overzicht:

NAC O11             Sander Wirix

NAC O12             Sam Burger

NAC O13             Jordi Dekker

NAC O14             Erik Nijssen

NAC O15             Jasper Somsen

NAC O17             Rogier Molhoek

NAC O19             Michael Dingsdag

 

]]>
Thu, 13 Jun 2019 15:43:41 +0200
'NAC Breda troefde Keuken Kampioen-concurrent af in strijd om doelman' https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/233607/nac-breda-troefde-keuken-kampioen-concurrent-af-in-strijd-om-doelman https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/233607/nac-breda-troefde-keuken-kampioen-concurrent-af-in-strijd-om-doelman In de zoektocht naar een eventuele vervanger van Xavier Mous was SC Cambuur uitgekomen bij Nick Olij. De doelman tekende vorige week echter bij NAC Breda.

"Wij zijn niet blind voor andere keepers, maar laten we duidelijk zijn dat we Xavier het liefste houden", aldus technisch manager Foeke Booy in gesprek met Omrop Fryslan.

Momenteel zijn PEC Zwolle en SC Cambuur aan het onderhalen over Mous, maar de clubs zijn nog niet dichtbij een akkoord. "Wij zijn duidelijk in wat we willen hebben. Het zit nog ver uit elkaar."

]]>
Thu, 13 Jun 2019 07:46:58 +0200
Voormalig NAC-spits tekent bij Nederlandse amateurclub https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/233547/voormalig-nac-spits-tekent-bij-nederlandse-amateurclub https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/233547/voormalig-nac-spits-tekent-bij-nederlandse-amateurclub Guyon Fernandez heeft een nieuwe club gevonden. De oud-speler van NAC Brea vertrekt naar de amateurs van FC Lienden, meldt de club via de eigen website.

Fernandez die verder ook voor onder meer Feyenoord, Excelsior, PEC Zwolle en ADO Den Haag voetbalde kwam tot vijf doelpunten in negentien wedstrijden bij de Parel van het Zuiden.

De 33-jarige spits zat al ruim een jaar zonder club na zijn vertrek bij het Indische Delhi Dynamos, waarvoor hij twee keer scoorde in tien wedstrijden.

]]>
Wed, 12 Jun 2019 19:02:00 +0200
Sprangers verkast naar Keuken Kampioen Divisie https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/233568/sprangers-verkast-naar-keuken-kampioen-divisie https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/233568/sprangers-verkast-naar-keuken-kampioen-divisie Richelor Sprangers vertrekt bij NAC Breda om bij Telstar te gaan voetballen, dat meldt NH Nieuws. De aanvaller gaat op transfervrije basis weg uit Breda om twee jaar te tekenen bij Telstar.

"Het was de bedoeling dat hij samen met Terrell Ondaan het aanvalsduo zou vormen", laat technisch manager van Telstar Piet Buter weten aan NH Nieuws. "Sprangers vanaf rechts en Ondaan vanaf links. Maar met het vertrek van Mike Snoei en de onzekerheid rond Ondaan is dat nu onduidelijk. We weten namelijk niet hoe de nieuwe trainer wil gaan spelen."

 

]]>
Wed, 12 Jun 2019 17:13:00 +0200
VIDEO| Brood verrast seizoenkaarthouders met primeur https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/233543/video-brood-verrast-seizoenkaarthouders-met-primeur https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/233543/video-brood-verrast-seizoenkaarthouders-met-primeur Ruud Brood blijft de komende twee jaar trainer bij NAC Breda. De oefenmeester belde woensdag zelf de seizoenkaarthouders om het nieuws te vertellen. Luister de video hieronder:

]]>
Wed, 12 Jun 2019 15:43:00 +0200
Brood blijft hoofdtrainer: ''NAC moet haar smoel terugkrijgen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233505/brood-blijft-hoofdtrainer-nac-moet-haar-smoel-terugkrijgen https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233505/brood-blijft-hoofdtrainer-nac-moet-haar-smoel-terugkrijgen Ruud Brood is ook de komende twee seizoenen hoofdtrainer van NAC Breda, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. De oefenmeester, die het nieuws in een telefonisch bericht vertelde aan de supporters, toont zich tevreden. 

“Bij mijn aantreden in maart heb ik direct uitgesproken dat ik bij een eventuele degradatie niet weg zou lopen voor de uitdaging om met NAC de Keuken Kampioen Divisie in te gaan", blikt hij terug. "De degradatie is helaas een feit geworden en de opgave om terug te keren op het hoogste is niet eenvoudig, maar mijn geloof in deze club is dermate groot dat ik vol overtuiging aan de slag ga", aldus Brood.

"Het is nu zaak dat we als selectie, staf, organisatie, supporters en sponsoren het afgelopen seizoen gauw vergeten en de spirit terugkrijgen om te bouwen aan iets nieuws", vervolgt hij vastberaden. "NAC moet haar smoel terugkrijgen, laten we daar ons best voor gaan doen", besluit Brood enthousiast. 

]]>
Wed, 12 Jun 2019 12:31:11 +0200
BREAKING | NAC-fans krijgen persoonlijk bericht: Brood blijft https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233502/breaking-nac-fans-krijgen-persoonlijk-bericht-brood-blijft https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233502/breaking-nac-fans-krijgen-persoonlijk-bericht-brood-blijft NAC Breda is er in geslaagd om Ruud Brood te behouden als hoofdtrainer. Supporters hebben in een telefonisch bericht van de club te horen gekregen dat de oefenmeester ook de komende twee jaar aan het roer blijft.

Technisch Directeur Tom van den Abbeele is tevreden. “Ruud was vanaf het begin onze eerste keus, vandaar dat we blij zijn dat we tot een akkoord zijn gekomen", legt hij uit op de clubsite. "We hebben een intensieve periode met elkaar achter de rug, waarbij we alles op een rijtje hebben gezet." 

"Het moge duidelijk zijn dat het langer duurde dan gepland, maar het heeft ons wel de kans gegeven om een zorgvuldige afweging te maken en de ambities op elkaar af te stemmen", vervolgt Van den Beele. "We zijn ervan overtuigd dat Ruud alles in huis heeft om een team te smeden dat voor elkaar door het vuur gaat en komend seizoen gaat strijden voor promotie", besluit de bestuurder. 

]]>
Wed, 12 Jun 2019 12:17:00 +0200
Voormalig NAC-verdediger keert terug in Nederland: ''Erg leuk'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/233373/voormalig-nac-verdediger-keert-terug-in-nederland-erg-leuk https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/233373/voormalig-nac-verdediger-keert-terug-in-nederland-erg-leuk Sander Fischer keert terug in Nederland. De voormalig verdediger van NAC Breda speelt de komende twee seizoenen in het shirt van zijn oud-werkgever Excelsior. 

"Ik vind het heel erg leuk dat ik terugkeer bij Excelsior Rotterdam", vertelt Fischer op het digitale thuis van de Rotterdammers. Het afgelopen jaar verdedigde hij de clubkleuren van het Deense Vendsyssel FF. "Een leuk avontuur, maar we hebben net een kleintje gekregen en vanwege mijn gezinssituatie vond ik voetballen in Denemarken niet optimaal. Daarom wilde ik graag terugkeren naar Nederland."

"Natuurlijk is het jammer dat Excelsior is gedegradeerd, maar aan de andere kant zorgt dat ook weer voor nieuwe kansen. Ik vind het in elk geval leuk om terug te zijn bij Excelsior. Toen ze me benaderden, zijn we er heel snel uitgekomen. De club wilde mij graag hebben en ik wilde graag terugkeren. Ik teken voor twee seizoenen, maar wie weet komen er daarna nog wel twee bij. Je weet nooit hoe dingen gaan lopen", aldus Fischer.

]]>
Tue, 11 Jun 2019 13:24:12 +0200
Eindsprint seizoenkaartverlenging: grens van 10.000 in zicht https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233357/eindsprint-seizoenkaartverlenging-grens-van-10000-in-zicht https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233357/eindsprint-seizoenkaartverlenging-grens-van-10000-in-zicht Met een heuse eindsprint op Tweede Pinksterdag staat de tussenstand van seizoenkaarten na ruim drie weken verlengen op 9.186. In de laatste 24 uur verlengden maar liefst 1.000 personen. Dat meldt NAC Breda via haar officiële kanalen.

"Daarmee loopt NAC ruim voor op het aantal seizoenkaarten dat het verkocht voor de promotie van 2016/2017. De kans is aanzienlijk dat later deze week, wanneer de vrije verkoop voor seizoenkaarten begint, de grens van 10.000 wordt bereikt", schrijft de club.

Dinsdag 11 en woensdag 12 juni ligt de verkoop even stil voor de verplaatsingsdagen. Deze twee dagen kun je bij de Service- & Informatiedesk terecht om van plaats te wisselen als je je seizoenkaart hebt verlengd. De S&I-desk is hiervoor beide dagen geopend van 9:00 tot 20:00 uur. 

]]>
Tue, 11 Jun 2019 11:59:12 +0200
'NAC komt snel met duidelijkheid over trainerspositie': ''Deze week'' https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/233344/nac-komt-snel-met-duidelijkheid-over-trainerspositie-deze-week https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/233344/nac-komt-snel-met-duidelijkheid-over-trainerspositie-deze-week De kans is groot dat deze week de trainersknoop van NAC Breda wordt doorgehakt. Volgens BN De Stem komt er op zeer korte termijn meer duidelijkheid bij de Parel van het Zuiden

"Met de vakantie vierende Ruud Brood zijn meerdere gesprekken gevoerd inclusief voorstel, eisenpakket en tegenvoorstel", schrijft de regionale ochtendkrant.

Brood is echter niet de enige kandidaat. "Datzelfde geldt voor de ander overgebleven kandidaat met wie de clubleiding aan tafel heeft gezeten en een stevige concurrent is van Brood."

]]>
Tue, 11 Jun 2019 10:55:22 +0200
NAC sprak met Baiye: ''Betekent dat er van zijn kant interesse is'' https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/233256/nac-sprak-met-baiye-betekent-dat-er-van-zijn-kant-interesse-is https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/233256/nac-sprak-met-baiye-betekent-dat-er-van-zijn-kant-interesse-is NAC Breda heeft een verkennend gesprek gevoerd met Brandon Baiye van Club Brugge. De 18-jarige werkte eerder met technisch manager Tom van den Abbeele samen toen hij hoofd jeugdopleidingen was in Belgie.

"Brandon heeft veel kwaliteiten en we hebben een verkennend gesprek gehad. Maar goed, hoe meer je erover zegt, hoe minder makkelijk het wordt om hem effectief ook aan ons te binden. Dat hij hier langskomt, betekent dat er ook van zijn kant interesse is, denk ik", begint Van den Abbeele tegenover B Side Rats.

De jeugdinternational van België lijkt open te staan voor een transfer. "Er zijn, los van wat wij hij wil en wat wij willen, nog andere zaken waar we rekening mee houden. Denk bijvoorbeeld aan een opleidingsvergoeding. We hebben een goed gesprek gehad en wat gaan zien waar het eindigt."

]]>
Mon, 10 Jun 2019 15:10:11 +0200
Lundqvist erkent: ''Ik had mijn woord al gegeven aan NAC'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233028/lundqvist-erkent-ik-had-mijn-woord-al-gegeven-aan-nac https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233028/lundqvist-erkent-ik-had-mijn-woord-al-gegeven-aan-nac Vrijdagmiddag zette Ramon Pascal Lundqvist een handtekening onder een contract van vier jaar bij FC Groningen. De 22-jarige Zweed had al eerder de mogelijkheid om naar 'De trots van het Noorden te vertrekken.

"Toen hadden ze ook interesse, maar ik had mijn woord al aan NAC gegeven. Toen het seizoen voorbij was, hebben ze vrijwel meteen opnieuw contact opgenomen", begint Lundqvist dolblij in gesprek met het Zweedse Fotbollskanalen.

Lundqvist is trots dat hij wederom een stap omhoog kan maken. "Volgens mij zien ze mij als een belangrijke speler. FC Groningen heeft net een speler verkocht die op mijn positie speelt (Mimoun Mahi, red.), dus dat ziet er goed uit. Ik zie het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet."

FC Groningen versterkte zich eerder Gabriel Gudmundsson, die overkomt van Halmstads BK. "Ik ken hem niet persoonlijk, maar het is leuk om een andere Zweed tegen te komen. Ik heb hier altijd met Denen en IJslanders samengespeeld, maar nog nooit met een Zweed", aldus Lundqvist.

]]>
Sat, 08 Jun 2019 13:57:02 +0200
'Onzekere toekomst voor Van Leer: Indonesisch avontuur gaat niet door' https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/232983/onzekere-toekomst-voor-van-leer-indonesisch-avontuur-gaat-niet-door https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/232983/onzekere-toekomst-voor-van-leer-indonesisch-avontuur-gaat-niet-door Benjamin van Leer werd dit seizoen door Ajax verhuurd aan NAC Breda. De doelman kon op die manier wekelijks keepen, want dat is beter voor zijn ontwikkeling.

Bij de Parel van het Zuiden werd hij basisspeler, maar onder de supporters was hij nooit onomstreden. Hij maakte te veel fouten en wist de ploeg daardoor niet te behoeden voor degradatie. De doelman keert na de pijnlijke degradatie terug naar Amsterdam, maar het is de vraag waar zijn toekomst ligt. In de hoofdstad hebben ze met André Onana, Kjell Scherpen en Dominik Kotarski al drie doelmannen en het is geen geheim dat de club overweegt om reservedoelman Bruno Varela definitief binnen te halen. 

Van Leer werd de laatste weken in verband gebracht met een overstap naar Indonisië. Topclub Persebaya Surabaya zou zich volgens de media graag willen versterken met de doelman, maar dat is volgens zaakwaarnemer Mustapha Nakhli gebakken lucht. De zaakwaarnemer heeft aan Ajax Showtime laten weten dat de club zich niet gemeld heeft voor de doelman. 

 

]]>
Sat, 08 Jun 2019 13:06:00 +0200
''Hij heeft bij NAC leren knokken en laten zien belangrijk te zijn'' https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/232907/hij-heeft-bij-nac-leren-knokken-en-laten-zien-belangrijk-te-zijn https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/232907/hij-heeft-bij-nac-leren-knokken-en-laten-zien-belangrijk-te-zijn FC Groningen heeft zich vrijdag versterkt met Ramon Pascal Lundqvist, die overkomt van NAC Breda. Mark-Jan Fledderus, technisch manager van FC Groningen is verheugd met de komst van de middenvelder.

"We zijn heel blij dat wij Ramon aan FC Groningen hebben kunnen binden. Hij is een middenvelder die creatief en technisch zeer begaafd is en daarmee voetballend vermogen kan toevoegen aan ons middenveld. Ramon heeft een groot gedeelte van de jeugdopleiding van PSV doorlopen en is dan ook al een aantal jaren in Nederland. Hij is dus bekend met het voetbal, de taal en de cultuur in ons land", aldus Fledderus over de komst van Lundqvist op de website van FC Groningen.

"Ramon heeft zich bij Jong PSV laten zien als een talentvolle speler en heeft het afgelopen half jaar bij NAC leren knokken en laten zien ook onder die omstandigheden belangrijk te kunnen zijn op Eredivisie-niveau. Ramon is nog relatief jong en kan zich in onze ogen de komende jaren uitstekend verder ontwikkelen bij FC Groningen", besluit Fledderus.

]]>
Sat, 08 Jun 2019 08:23:00 +0200
Komst Olij doet Van den Abbeele goed: ''Precies wat we nodig hebben'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/232924/komst-olij-doet-van-den-abbeele-goed-precies-wat-we-nodig-hebben https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/232924/komst-olij-doet-van-den-abbeele-goed-precies-wat-we-nodig-hebben Technisch directeur Tom van den Abbeele is blij met de komst van Nick Olij. De 23-jarige goalie moet in het nieuwe seizoen het doel van NAC Breda gaan verdedigen. 

"We zijn blij dat Nick de medische keuring goed heeft doorstaan, zodat we het rond hebben kunnen maken", begint Van den Abbeele op de website van NAC. "Met het aantrekken van hem zijn we nu in ieder geval al verzekerd dat komend seizoen een van de cruciale posities binnen de lijnen is ingevuld."

Van den Abbeele heeft Olij vorig seizoen bij TOP Oss aan het werk kunnen zien. "Wij geloven in Nick als een betrouwbare sluitpost waar we op kunnen bouwen en die bij ons nog een groei door kan maken. Hij is gretig en heeft een grote wil om te slagen. Dat is precies wat wij nodig hebben."

]]>
Fri, 07 Jun 2019 20:58:00 +0200
Lundqvist blikt terug: ''Zwaar, maar goed voor mijn ontwikkeling'' https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/232927/lundqvist-blikt-terug-zwaar-maar-goed-voor-mijn-ontwikkeling https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/232927/lundqvist-blikt-terug-zwaar-maar-goed-voor-mijn-ontwikkeling Ramon Pasqal Lundqvist is de derde zomeraanwinst van FC Groningen. De 22-jarige middenvelder komt over van NAC Breda, waar hij sinds de winterstop actief was.
 
"Toen ik van PSV naar NAC Breda ging toonde FC Groningen al interesse. Meteen na het seizoen hoorde ik dat ze opnieuw interesse hadden", begint Lundqvist bij FC Groningen TV. "En FC Groningen sprak mij ook aan. Ik werk altijd hard. En ik hoop zoveel mogelijk te spelen. En het zo goed mogelijk te doen met het team in de competitie."
 
"Het is een mooie club in een fijne omgeving. Ik houd van, hoe zeg je dat, boeren. Het zijn boeren toch? Ik ben opgegroeid op een boerderij dus ik houd van de omgeving en de rust. En FC Groningen speelt goed voetbal."
 
Met NAC Breda degradeerde Lundqvist uit de Eredivisie. "Het was zwaar, maar goed voor mijn ontwikkeling. Ik heb veel gespeeld, maar het was zwaar omdat we zijn gedegradeerd. Elke wedstrijd was mentaal zwaar maar dat maakt je sterker als speler. Er is altijd iets positiefs, in alles wat je doet."

]]>
Fri, 07 Jun 2019 19:22:00 +0200