Nieuws - NACFans https://www.nacfans.nl/rss/nieuws . Vloet: ''Voor dit seizoen wil ik nog meer goals en assists maken'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154634/vloet-voor-dit-seizoen-wil-ik-nog-meer-goals-en-assists-maken https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154634/vloet-voor-dit-seizoen-wil-ik-nog-meer-goals-en-assists-maken Rai Vloet begon in de wedstrijd tegen FC Groningen, voor het eerst in lange tijd, op de bank. Voor de wedstrijd van volgende week, tegen Feyenoord, is Vloet er ook niet bij. Hij is dan geschorst.

In de thuiswedstrijd scoorde Vloet nog tweemaal tegen FC Groningen: ''Ja dat klopt, dat was een goede wedstrijd toen. Maar het is al even geleden'', zegt hij tegenover BSR TV. ''Ik vond dat NAC de eerste helft goed speelde. Goed positiespel en iedereen was goed aan de bal. De tweede helft zakten we wat weg en liepen we verder naar achter. Groningen oefende de tweede helft goed druk op ons uit en uiteindelijk hebben we dat in het laatste kwartier nog om weten te draaien. Al bij al ben ik wel tevreden met een punt want je moet eerlijk zeggen dat Groningen ook een paar keer dicht bij de tweede zat.''

Na zijn invalbeurt kreeg Rai Vloet een gele kaart waardoor hij de wedstrijd tegen Feyenoord volgende week moet missen. ''Ik ga me richten op ADO-uit en ga voor een plekje in de basis, daar ga ik altijd voor. Voor dit seizoen wil ik nog meer goals en assists maken en daarbij belangrijk zijn voor het team'', besluit Vloet.

]]>
Sun, 25 Feb 2018 19:40:00 +0100
PSV informeerde bij City voor NAC-verdediger: ''Voor ons niet meer haalbaar'' https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/154818/psv-informeerde-bij-city-voor-nac-verdediger-voor-ons-niet-meer-haalbaar https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/154818/psv-informeerde-bij-city-voor-nac-verdediger-voor-ons-niet-meer-haalbaar Marcel Brands bevestigde zondagochtend bij De Tafel van Kees dat PSV heeft geïnformeerd naar Angelino. De linksback van NAC Breda, die gehuurd wordt van Manchester City, is echter niet haalbaar voor de koploper.

"Het is een interessante speler, maar hij is voor PSV niet meer haalbaar. Ik heb geinformeerd bij City, maar zij verwachten dat Angelino tien tot vijftien miljoen euro zal gaan opbrengen", aldus de technisch directeur van de Eindhovanren bij FOX Sports.

]]>
Sun, 25 Feb 2018 10:39:47 +0100
NAC Breda 'maakt stappen': ''We laten zien dat we kunnen knokken'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154764/nac-breda-maakt-stappen-we-laten-zien-dat-we-kunnen-knokken https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154764/nac-breda-maakt-stappen-we-laten-zien-dat-we-kunnen-knokken Door een eigen doelpunt van Pablo Mari kwam NAC Breda op achterstand in de wedstrijd tegen FC Groningen. Laat in de tweede helft maakte Mitchell Te Vrede nog gelijk, waardoor de eindstand op 1-1 werd bepaald.

"De bal kwam met effect op het botje bij mijn heup en draaide zo de kruising in. Hoe graag ik ook zou willen, daar kan ik niks aan doen. En Nigel evenmin", begint Mari tegenover BN De Stem. "Ik kan er niet te lang bij stil blijven staan, anders functioneer ik niet. Malen heeft geen zin. Het is gebeurd, vervelend voor mij en voor het team. Gelukkig hebben we ons herpakt. Ik bespeur een stijgende lijn in ons spel en vooral de manier waarop we met tegenslagen omgaan. We groeien met de week en worden volwassener in ons spel. Eerder dit seizoen waren we gezien na een achterstand, de laatste twee maanden laten we echter zien dat we kunnen knokken en weerbaarder zijn. Dat vind ik een grote stap voorwaarts.”

Vlak voor rust kreeg Lucas Schoofs een grote kans op de openingstreffer. "Als Lucas die maakt, gaan we met een voorsprong de rust in en is het einde wedstrijd omdat het publiek zich tegen hen zou keren. Dat wisten we vooraf aangezien Groningen een moeilijk fase doormaakt. Wat ik meeneem van deze wedstrijd is dat we het vermogen hebben tot de slotfase door te gaan en een punt uit het vuur te slepen.”

]]>
Sat, 24 Feb 2018 16:55:06 +0100
''Als ik toch een club moet noemen, die mij altijd bij is gebleven, dan is het NAC'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/154756/als-ik-toch-een-club-moet-noemen-die-mij-altijd-bij-is-gebleven-dan-is-het-nac https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/154756/als-ik-toch-een-club-moet-noemen-die-mij-altijd-bij-is-gebleven-dan-is-het-nac Voormalig NAC Breda-aanvaller Ali Boussaboun is nog altijd actief op de velden. De inmiddels 38-jarige spits is actief bij 3e klasser FC Zoetermeer, maar is zijn tijd bij NAC Breda nog altijd niet vergeten.

"Elke (eredivisie)club heeft zijn charmes, maar als ik toch een club moet noemen, die mij altijd bij is gebleven en waar ik altijd goed heb gepresteerd is het NAC. Een fantastische club, echt", aldus Boussaboun in gesprek met Streekblad Zoetermeer.

Bij FC Zoetermeer wil Boussaboun 'geschiedenis schrijven'. "Ik heb, wegens een langlopende blessure, overigens nog weinig gescoord voor FC Zoetermeer. De tegenstander zet altijd twee of drie man bij mij in de dekking, dan kan ik geen kant op, al streelt dat je ego wel. We staan maar zeven punten achter op plek één dus zeg ik wij moeten voor het kampioenschap gaan".

]]>
Sat, 24 Feb 2018 16:21:15 +0100
'Gemengde gevoelens' bij Vreven: ''Dan was het een andere wedstrijd'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154753/gemengde-gevoelens-bij-vreven-dan-was-het-een-andere-wedstrijd https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154753/gemengde-gevoelens-bij-vreven-dan-was-het-een-andere-wedstrijd NAC Breda speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. Volgens trainer Stijn Vreven had er voor de Parel van het Zuiden meer ingezeten in het Noordlease Stadion. Toch is de oefenmeester tevreden met het punt.

"Als je zo lang op achterstand staat moet je blij zijn met een punt", aldus trainer Stijn Vreven op de website van NAC Breda. "Ik vond wel dat we ons te karig beloonden. Een zeer degelijke eerste helft leidt ondanks veel kansen niet tot een doelpunt. Ik denk dat als de 0-1 valt, het stadion leegloopt en het een andere wedstrijd was geworden."

"In de tweede helft begon Groningen beter te voetballen en scoren zij. Aan het einde van de wedstrijd zijn we dan blij met een laat doelpunt en daarmee een punt. Toch zit ik hier met gemengde gevoelens, want we hadden hier ook weg kunnen gaan met een overwinning", besluit Vreven.

]]>
Sat, 24 Feb 2018 16:12:37 +0100
Vreven kritisch op NAC Breda-middenvelder: ''Niet alles moet magic zijn'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154746/vreven-kritisch-op-nac-breda-middenvelder-niet-alles-moet-magic-zijn https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154746/vreven-kritisch-op-nac-breda-middenvelder-niet-alles-moet-magic-zijn Stijn Vreven baalt van de manier waarop NAC Breda een tegengoal kreeg tegen FC Groningen. De oefenmeester van de Parel van het Zuiden vond dat zijn ploeg slordig speelde in het Noordlease Stadion.

"Er was te weinig beweging en bepaalde spelers werden slordig. Ja, dan wordt het moeilijk", begint Vreven tegenover Omroep Brabant. "Dan kom je heel onhandig en ongelukkig op achterstand. Dat was toch weer comedy capers bij ons. Dan moet je blij zijn met de mentaliteit van de ploeg. En de invallers hebben een boos gegeven aan het elftal."

Vreven is kritisch op Manu Garcia. "Hij is onze bepalende speler aan de bal. Maar als hij slordig wordt, dan worden er meer slordig. Niet alles moet magic zijn. Gewoon spelen, zeker als het minder gaat. Daar moet hij zeker nog stappen in maken." 

 

]]>
Sat, 24 Feb 2018 15:43:36 +0100
Te Vrede tevreden: ''Maar we moesten ze gewoon helemaal stuk spelen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154731/te-vrede-tevreden-maar-we-moesten-ze-gewoon-helemaal-stuk-spelen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154731/te-vrede-tevreden-maar-we-moesten-ze-gewoon-helemaal-stuk-spelen Mitchell Te Vrede was vrijdag opnieuw belangrijk voor NAC Breda. De aanvaller, die in de winterstop naar NAC Breda kwam maakte de gelijkmaker tegen FC Groningen.

"Uiteindelijk kan ik hier wel mee leven. Als je terugkomt van een achterstand dan is een punt goed", begint Te Vrede tegenover Omroep Brabant. "Uit de draai kon ik uithalen naar de verre hoek. Ik had er vertrouwen in. We moesten ze gewoon helemaal stuk spelen."

"Iedereen heeft keihard geknokt vandaag en dan pak je toch de kleine kansen mee. Dan is het mooi dat je hier een punt pakt", vervolgt Te Vrede. "Het is gelopen hoe het is gelopen. De tegengoal was vervelend, maar elke goal die je tegen krijgt is vervelend."

 

]]>
Sat, 24 Feb 2018 14:57:31 +0100
Sporkslede eerlijk: ''Het gaat om NAC Breda en niet om een individu'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154724/sporkslede-eerlijk-het-gaat-om-nac-breda-en-niet-om-een-individu https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154724/sporkslede-eerlijk-het-gaat-om-nac-breda-en-niet-om-een-individu Fabian Sporkslede mocht vrijdagavond weer in de basis beginnen bij NAC Breda. De vleugelverdediger is lang niet tevreden over zijn optreden in de wedstrijd tegen FC Groningen.

"Vorige week ben ik eerlijk geweest, maar nu is het voor mij belangrijk om dat aan de kant te schuiven. Het gaat om NAC Breda en niet om een individu. Ik ben heel blij dat ik vandaag heb mogen spelen", begint Sporkslede in gesprek met Omroep Brabant. "Ik vind het toch lastig als je niet veel speelt, dat is niet altijd makkelijk."

"Ik heb mijn stinkende best gedaan vandaag", vervolgt Sporkslede. Ik blijf wel kritisch. Ik wilde mijn beste wedstrijd van het seizoen spelen, maar in de praktijk is dat niet altijd makkelijk. Ik ben nooit tevreden en vandaag ook niet."

]]>
Sat, 24 Feb 2018 14:38:11 +0100
''Hebben de mogelijkheid gehad om NAC Breda de genadeklap uit te dienen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154704/hebben-de-mogelijkheid-gehad-om-nac-breda-de-genadeklap-uit-te-dienen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154704/hebben-de-mogelijkheid-gehad-om-nac-breda-de-genadeklap-uit-te-dienen FC Groningen kwam vrijdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen NAC Breda. Ernest Faber, trainer van de noorderlingen is allesbehalve tevreden met het optreden van zijn ploeg.

"We hebben weer de mogelijkheid gehad om de tegenstander de genadeklap uit te dienen'', zo vertelt trainer Ernest Faber bij FOX Sports. ''Helaas hebben we dat nagelaten en het enige wat je dan kan doen is positief blijven. De goeie dingen die je ziet meenemen naar Twente uit.''

Volgens Faber had FC Groningen er meer aan moeten doen. ''Na de 1-0 durfden we wat meer te voetballen, gaat het tempo omhoog en zette we hoger druk. Via Warmerdam en Te Wierik kwamen we er vaker langs en dan wordt je gevaarlijk en kom je meer aan je eigen spel toe. Het mooie aan deze groep is dat ze allemaal heel erg graag willen. Ze hebben meer dan alles gegeven en zijn nu erg teleurgesteld, dat is ook voetbal. Topsport is omgaan met tegenslagen en als je daar snel van kunt leren ga je wedstrijden winnen."

]]>
Sat, 24 Feb 2018 13:38:20 +0100
''Maar het hadden er drie kunnen zijn, daar waren we ook voor gekomen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154690/maar-het-hadden-er-drie-kunnen-zijn-daar-waren-we-ook-voor-gekomen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154690/maar-het-hadden-er-drie-kunnen-zijn-daar-waren-we-ook-voor-gekomen Op bezoek bij FC Groningen behaalde NAC Breda vrijdagavond een punt. De ploeg van Stijn Vreven speelde door een doelpunt van Mitchell Te Vrede gelijk in het Noordlease Stadion.

"Uit de draai kon ik uithalen naar de verre hoek. Zoiets doe je op intuïtie", vertelde Te Vrede tegenover BN De Stem. "We hadden aardige kansen gehad daarvoor. Alleen maakten we die niet af. Als Groningen dan de ploeg is die scoort, weet je dat het vervelend gaat worden. Zij hoefden niet meer."

Volgens Te Vrede had er meer ingezeten voor NAC Breda. "Al bij al is het mooi dat we nog een punt mee naar Breda nemen. Maar het hadden er drie kunnen zijn. Daar waren we ook voor gekomen. In dat opzicht is dit dus een beetje dubbel, denk ik."

]]>
Sat, 24 Feb 2018 13:15:55 +0100
Bertrams: ''Met onze kwaliteiten mogen we nooit opgeven'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154653/bertrams-met-onze-kwaliteiten-mogen-we-nooit-opgeven https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154653/bertrams-met-onze-kwaliteiten-mogen-we-nooit-opgeven Sinds een paar wedstrijden staat Nigel Bertrams weer onder de lat bij NAC. Helaas kon hij gisteren niet voorkomen dat NAC met een gelijkspel genoegen moest nemen.

Bertrams was kansloos op het eigen doelpunt van Pablo Mari. ''Via de heup van Pablo ging de bal erin. Ik baalde dat ik er net niet bij kon'', zegt hij bij BN/DeStem. ''Maar dan zie je hoe belangrijk het is om er voor te blijven gaan. Met onze kwaliteiten mogen we nooit opgeven.''

''Ik denk dat we uiteindelijk blij mogen zijn met dit punt'', vervolgt hij. Na een tijdje kreeg Bertrams het koud in het Noordlease stadion. ''Het eerste half uur was ik nog wel doorgekomen vanwege een goede warming up. In de tweede helft moest ik flink gaan coachen en daar kreeg ik het warm van.'' Ondanks de kou moet je altijd scherp blijven'', besluit Bertrams.

]]>
Sat, 24 Feb 2018 12:45:00 +0100
''Ik ben een jongen van Breda, een jongen van NAC en ben één van hen."  https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/154646/ik-ben-een-jongen-van-breda-een-jongen-van-nac-en-ben-een-van-hen https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/154646/ik-ben-een-jongen-van-breda-een-jongen-van-nac-en-ben-een-van-hen Mats Seuntjes voetbalde vijf seizoenen voor NAC Breda en vertrok in de zomer van 2016 naar AZ. Vorige week keerde Seuntjes terug op het oude nest en maakte hij indruk. Maar deed dat wel in het shirt van AZ.

Johan Gabriëls had in een prachtige column de juiste woorden over voor Mats Seuntjes. ''Man, man, man, wat was 'ie zaterdag goed zeg. Gruwelijk goed'', schrijft hij in BN/DeStem. ''De verloren zoon was even terug op zijn geliefde Bredase geboortegrond op korte afstand van zíjn Haagse Beemden. Ogenschijnlijk achteloos liet Seuntjens zien dat hij een grote meneer is geworden. In het Rat Verlegh Stadion regelde hij álles. Het weer, het licht, de muziek, de thee in de rust, maar vooral het tempo van de wedstrijd. Mats' wil was wet, deze anderhalf uur.''

Tenslotte had Seuntjes zelf ook nog wat te zeggen over zijn 'terugkeer' bij NAC.  "Ik ben een jongen van Breda, een jongen van NAC en ben één van hen."

]]>
Sat, 24 Feb 2018 12:10:00 +0100
Mari: ''Ik hou van de stad Breda, de supporters en het team'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154618/mari-ik-hou-van-de-stad-breda-de-supporters-en-het-team https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154618/mari-ik-hou-van-de-stad-breda-de-supporters-en-het-team Door een eigen doelpunt van Pablo Mari kwam NAC op achterstand in de wedstrijd tegen FC Groningen. Gelukkig voor hem scoorde Mitchell te Vrede nog en werd het een gelijkspel.

''Ik denkt dat we blij moeten zijn met een punt'', zegt Mari tegenover BSR TV. ''Het was vandaag niet makkelijk, maar we hebben er met zijn alle voor gevochten. Bij het eigen doelpunt raakte ik de bal net aan waardoor hij in onze eigen goal belandde. Het was ongelukkig, maar het is voetbal en daarin kan alles gebeuren. Vervolgens moet je dan knokken en dat hebben we gedaan.'' 

Mari heeft nog een contract tot juli, maar hij weet niet wat er in de toekomst gaat gebeuren: ''Ik hou van de stad Breda, de supporters en het team. Na dit seizoen weet ik niet wat er gaat gebeuren, maar voor dit seizoen wil ik er gewoon voor zorgen dat NAC in de Eredivisie blijft. Daarna zien we wel verder'', zo besluit Mari. 

]]>
Sat, 24 Feb 2018 11:34:00 +0100
Doelpuntenmaker Te Vrede: ''Als je dan beloond wordt met een goal is dat heerlijk'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154610/doelpuntenmaker-te-vrede-als-je-dan-beloond-wordt-met-een-goal-is-dat-heerlijk https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154610/doelpuntenmaker-te-vrede-als-je-dan-beloond-wordt-met-een-goal-is-dat-heerlijk In de 86e minuut was het aanvaller Mitchell te Vrede die een belangrijk punt binnenschoot voor NAC. Ondanks dat hij vond dat NAC de betere ploeg was, is hij blij met een punt.

''Ik vond dat we de eerste helft, buiten de kans om die hun kregen, echt goed aan het voetballen waren'', zegt Te Vrede bij BSR TV. ''We creëerden aardig wat kansen alleen we maken ze niet. Dan kom je vervolgens nog op een 1-0 achterstand, wat het helemaal een vervelende wedstrijd maakt. Zij hebben de punten ook hard nodig en dan mag je achteraf nog blij zijn met een gelijkspel.''

''Als spits sta je er om goals te maken en ik probeer elke wedstrijd zo hard mogelijk te werken voor het team. Als je dan beloond wordt met een goal is dat heerlijk. Na het doelpunt liep ik gewoon uit blijdschap naar de kant aan sprong daar in de armen van Jelle ten Rouwelaar. Als je de vreugde dan ook aan de kant ziet dan is dat hartstikke mooi. We doen het met zijn allen en werken er hard voor'', besluit Te Vrede.

]]>
Sat, 24 Feb 2018 10:22:00 +0100
Vreven trots op mentaliteit spelers: ''Blijven knokken, blijven gaan en daarmee punt gepakt'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154601/vreven-trots-op-mentaliteit-spelers-blijven-knokken-blijven-gaan-en-daarmee-punt-gepakt https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154601/vreven-trots-op-mentaliteit-spelers-blijven-knokken-blijven-gaan-en-daarmee-punt-gepakt NAC heeft gisterenavond een belangrijk punt gepakt uit bij FC Groningen. Door het gelijke spel gaat de ploeg uit Breda rivaal Willem II voorbij op de ranglijst.

''Ik denk dat het een meer dan verdiend punt is'', vertelt trainer Stijn Vreven na afloop aan BSR TV. ''De eerste helft speelden we heel sterk aan de bal en lieten we de tegenstander lopen. De tweede helft beginnen wij na twee minuten met een 110% kans en als je die maakt loopt hier heel het stadion leeg. Het gaat om details want door de supporters ging FC Groningen een betere tweede helft spelen.''

''Wij kregen het moeilijk in de tweede helft. Een aantal bepalende spelers waren erg slordig en dan kom je heel ongelukkig op achterstand. Daartegenover ben ik heel blij met de mentaliteit die mijn spelers getoond hebben. Ze zijn blijven knokken en blijven gaan en daarmee hebben we toch nog een punt gepakt'', besluit Vreven.

]]>
Sat, 24 Feb 2018 09:23:00 +0100
NAC Breda pakt belangrijk punt op bezoek bij FC Groningen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154585/nac-breda-pakt-belangrijk-punt-op-bezoek-bij-fc-groningen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154585/nac-breda-pakt-belangrijk-punt-op-bezoek-bij-fc-groningen NAC Breda heeft vanavond op bezoek bij FC Groningen een punt mee naar huis genomen. Door een doelpunt van Mitchell Te Vrede speelde de ploeg van Stijn Vreven met 1-1 gelijk.

Twintig minuten na rust kwam FC Groningen op voorsprong. Mimoun Mahi. Een snelle counter van de noorderlingen werd van dichtbij binnengeschoten door de vleugelaanvaller van FC Groningen.

Vijf minuten voor tijd kreeg FC Groningen een grote kans op de beslissing in de wedstrijd. Ritsu Doan schoot op de lat. Niet veel later maakte NAC Breda de gelijkmaker. Mitchell Te Vrede schoot de bal in de verre hoek.

]]>
Fri, 23 Feb 2018 21:49:11 +0100
''Een vreemdelingenlegioen, die soms raar uit de hoek kan komen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154570/een-vreemdelingenlegioen-die-soms-raar-uit-de-hoek-kan-komen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154570/een-vreemdelingenlegioen-die-soms-raar-uit-de-hoek-kan-komen FC Groningen is bezig aan een zeer moeizaam seizoen. De ploeg van Ernest Faber hoopt vrijdagavond tegen NAC Breda de eerste overwinning van 2018 te boeken. Marnix Kolder verwacht een lastige wedstrijd.

"Het is voor mij een onbekende ploeg, met veel onbekende jongens. Een beetje een vreemdelingenlegioen. Die kunnen soms raar uit de hoek komen. Daar moet FC Groningen wel rekening mee gaan houden", begint Kolder tegenover Dagblad van het Noorden.

FC Groningen won nog niet in 2018. "De swung zit er dit seizoen niet in en dat hebben ze zelf gecreëerd dit seizoen. Ik hoop dat met het publiek dat het overslaat. Maar daar hopen we elke week op. En die overwinning hebben ze hard nodig. Ik denk 2-1."

 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 19:43:32 +0100
Matchday: Vreven passeert drie spelers voor duel met FC Groningen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154550/matchday-vreven-passeert-drie-spelers-voor-duel-met-fc-groningen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154550/matchday-vreven-passeert-drie-spelers-voor-duel-met-fc-groningen NAC Breda gaat vanavond op bezoek bij FC Groningen. De ploeg van Stijn Vreven kan op bezoek in het Noordlease Stadion een belangrijke slag slaan in de Eredivisie.

Mitchell Te Vrede krijgt opnieuw een basisplaats bij NAC Breda. AS Roma-huurling Umar Sadiq, die de laatste weken trefzeker was begint op de bank in Groningen.

Arno Verschueren en Rai Vloet zijn gepasseerd door Stijn Vreven. Fabian Sporkslede begint als rechtsback tegen FC Groningen. Ook Agyepong begint aan de aftrap. Achterin maakt Meijers plaats voor Marí.

]]>
Fri, 23 Feb 2018 18:43:00 +0100
NAC Breda stuurt pechvogel Hardeveld speciale kaart: ''Blijf geloven in jezelf'' https://www.nacfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/154412/nac-breda-stuurt-pechvogel-hardeveld-speciale-kaart-blijf-geloven-in-jezelf https://www.nacfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/154412/nac-breda-stuurt-pechvogel-hardeveld-speciale-kaart-blijf-geloven-in-jezelf NAC Breda vernederde laatst Heracles Almelo door ruim te winnen. De pijnlijke nederlaag was niet het ergste voor de uitploeg. Jeff Hardeveld viel namelijk geblesseerd uit en is de rest van het seizoen uitgeschakeld. 

De verdediger wordt in maart geopereerd aan zijn knie en daardoor ligt hij er minstens negen maanden uit. NAC Breda stak de Heraclied een hart onder de riem via een kaartje, zo laat de Twentse club zien op Twitter. 

''NAC betekent NOAD ADVENDO COMBINATIE en NOAD staat voor Nooit Opgeven Altijd Doorzetten! Dat laatste gunnen we jou ook. Ondanks alle tegenslag, blijf geloven in jezelf en zoek de kracht voor een goed herstel. Heel veel succes. We gaan er vanuit dat we je in de toekomst weer terug zien op het heilige gras in Breda'', zo valt er onder meer te lezen op het kaartje. 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 18:25:00 +0100
Vreven: ''Het is weer een team, ze spelen onbevangen en met veel drive'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154497/vreven-het-is-weer-een-team-ze-spelen-onbevangen-en-met-veel-drive https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154497/vreven-het-is-weer-een-team-ze-spelen-onbevangen-en-met-veel-drive Stijn Vreven wil profiteren van de onrust bij FC Groningen. Vrijdagavond gaat de trainer met NAC op bezoek in het hoge noorden, waar bij een overwinning het gat nog maar één punt is in het voordeel van de thuisploeg. 

Groningen is bezig aan een teleurstellend seizoen, weet ook Vreven. De supporters zijn boos en spelers worden uit de selectie gezet. Kortom, er is een hoop onrust. "En nog steeds. Met de coach, met de technisch directeur, met de supporters en met spelers die niet willen invallen of ruzie met elkaar hebben", zegt Vreven in gesprek met BN De Stem

Toch blijft Groningen-uit een lastig duel, stelt de oefenmeester. "Een aantal spelers is aan de kant geschoven, waardoor jonge spelers als Van de Looi een kans krijgen. Ik was bij de wedstrijd in Venlo tegen VVV (1-1) en zag dat er een nieuwe spirit in zit. Het is weer een team, ze spelen onbevangen en met veel drive."

"Het klopt dat ze in het begin werden overrompeld, toch vind ik dat als er een ploeg had moeten winnen, dat FC Groningen was", aldus Vreven, die twee spelers in het bijzonder noemt. "Met Mahi en Van Weert hebben ze twee goede spitsen waarvoor wij moeten oppassen."

]]>
Fri, 23 Feb 2018 17:14:00 +0100
Twee prijzen voor NAC tijdens sportgala Breda https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/154369/twee-prijzen-voor-nac-tijdens-sportgala-breda https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/154369/twee-prijzen-voor-nac-tijdens-sportgala-breda NAC Breda werd gisteravond uitgeroepen tot sportploeg van het jaar in Breda tijdens het sportgala van de gemeente. Daarnaast werd Richelor Sprangers talent van het jaar. 

De Bredase voetballer van de club werd niet alleen uitgeroepen tot sporttalent omdat hij een klein aandeel had in de promotie van NAC, maar vooral omdat hij werd geselecteerd voor het nationaal elftal van Haïti. Het bleef voor de aanvaller niet alleen bij een selectieplaats. Hij mocht vorig jaar zelfs zijn debuut maken.

De club werd sportploeg van het jaar omdat ze gepromoveerd zijn naar de eredivisie. NAC werd gisteren vertegenwoordigd door enkele spelers die niet bij de selectie zitten voor de wedstrijd tegen Groningen vanavond. Ook directeur Justin Goetzee was aanwezig, zo meldt BN de Stem

]]>
Fri, 23 Feb 2018 16:18:00 +0100
NAC-supporters drinken 2.200 hectoliter bier per jaar, twee Eredivisieclubs nuttigen meer https://www.nacfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/154473/nac-supporters-drinken-2200-hectoliter-bier-per-jaar-twee-eredivisieclubs-nuttigen-meer https://www.nacfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/154473/nac-supporters-drinken-2200-hectoliter-bier-per-jaar-twee-eredivisieclubs-nuttigen-meer Dat bier en NAC goed samengaan was al bekend, maar nu is het ook in cijfers aangetoond: Alleen bij FC Twente en Heracles Almelo wordt tijdens thuiswedstrijden meer gedronken dan in Breda.

"In Breda lusten ze ook wel een biertje: met 17.000 man drinken ze 2.200 hectoliter per jaar", zegt Pieter Nieuwenhuis van sportadviesbureau Hypercube in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Uit onderzoek is gebleken dat Twente-supporters wat betreft bierconsumptie koploper zijn."

"Daar drinken ze met 25.000 man 4.000 hectoliter bier per jaar. Dat komt neer op gemiddeld 16 liter per persoon." Ook iets verderop in Overijssel is bier populair, onthult Nieuwenhuis. "Bij Heracles zitten ze in het nieuwe stadion op 12,5 à 13 liter per jaar."

 

 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 15:49:00 +0100
"Soms werd ik dan 90 minuten lang uitgescholden, riepen ze 'Lurling teringjong''' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/154465/soms-werd-ik-dan-90-minuten-lang-uitgescholden-riepen-ze-lurling-teringjong https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/154465/soms-werd-ik-dan-90-minuten-lang-uitgescholden-riepen-ze-lurling-teringjong Anthony Lurling nam in 2016 afscheid van het betaald voetbal en geniet sindsdien volop van zijn pensioen. Helemaal stilzitten doet de voormalig speler van NAC niet: hij speelt in de derde klasse voor FC Engelen. 

Zijn tegenstanders staat soms raar te kijken als ze opeens tegenover De Messi van Breda staan. Zeker in Tilburg, waar Lurling niet heel populair is. "Vorig jaar speelden we tegen drie ploegen uit Tilburg, dat was niet altijd even gezellig voor mij als NAC’er", zegt Lurling in gesprek met VICE. "Soms werd ik dan 90 minuten lang uitgescholden, riepen ze “Lurling teringjong” en zochten ze me constant in het veld."

In 2014 vertrok Lurling na een periode van zeven jaar bij NAC. Fan van de ploeg uit Breda is hij altijd gebleven. "Ik ga nog regelmatig bij NAC kijken. Dan zit ik weleens bij de harde kern op de B-side. Dat is altijd heel leuk, daar word ik echt warm onthaald. Mensen komen een praatje maken en willen met me op de foto. Als ik niet zo lekker in mijn vel zit, moet ik eigenlijk naar NAC gaan: daar krijg ik zo’n goed gevoel van.

Hoewel Lurling momenteel niet veel meer doet dan trainen bij FC Engelen, hoopt hij snel weer actief te worden. "Ik wil toch volgens een bepaalde standaard blijven leven en heb niet zoveel verdiend dat ik de rest van mijn leven stil kan zitten", gaat de oud-aanvaller verder. "Ik heb nu een soort tussenjaar, maar wil daarna weer aan de bak."

"Ik hoop trainer te worden in de jeugd van een betaald voetbalorganisatie, wil weleens meemaken of dat me ligt. Bij FC Engelen sta ik voor de training de ballen op te pompen, pionnen te zoeken en telefoontjes te beantwoorden van spelers die opeens niet meer kunnen."

 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 14:06:00 +0100
Groningen wil veel scoren tegen NAC: ''We moeten over een bepaalde drempel heen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154403/groningen-wil-veel-scoren-tegen-nac-we-moeten-over-een-bepaalde-drempel-heen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154403/groningen-wil-veel-scoren-tegen-nac-we-moeten-over-een-bepaalde-drempel-heen NAC kan zichzelf dit weekend een goede dienst bewijzen door te winnen van FC Groningen. Een voordeel voor de Bredanaars is dat de Groningers de laatste weken moeilijk scoren. 

Tom van Weert weet dat de ploeg moeilijk doelpunten maakt, maar hij wordt er niet nerveus van. ''We hebben wat weinig gescoord de laatste tijd, te weinig. Het voetbal is ook weer zo dat we er morgen ineens vier in kunnen schieten'', vertelt hij realistisch aan OOG TV. ''Dat zag je tegen Heracles thuis ook, dan maak je er ook ineens drie.''

Volgens de aanvaller is een doelpunt genoeg om vertrouwen te krijgen. ''Ik denk dat we even over een bepaalde drempel heen moeten. Als hij eenmaal binnenvalt gaan er veel volgen. Dat vertrouwen hebben we als team en dat vertrouwen heb ik als individuele speler. Dus laten we het morgen maar doen.''

Dat Groningen morgen wil winnen is logisch, maar ook cruciaal. Als NAC wint in het Noordlease Stadion is het verschil tussen beide ploegen nog maar een punt. Als Groningen wint, wordt het verschil twee zeven punten. ''Alle ingrediënten voor een goede wedstrijd zijn aanwezig. Dan moet het morgen gebeuren en gaan we kijken hoe we er na negentig minuten opstaan'', zo besluit de aanvaller. 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 12:53:00 +0100
'NAC moet zich opmaken voor heet avondje Groningen: Stadion helemaal vol' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154354/nac-moet-zich-opmaken-voor-heet-avondje-groningen-stadion-helemaal-vol https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/154354/nac-moet-zich-opmaken-voor-heet-avondje-groningen-stadion-helemaal-vol FC Groningen beleeft een dramatisch seizoen. De club staat er slecht voor op de ranglijst en de supporters blijven ook nog eens weg. Vanavond tegen NAC Breda moet het weer spoken in De Groene Hel. 

De club bedacht meerdere acties om het stadion zo vol mogelijk te krijgen voor het cruciale duel. Als FC Groningen wint, nemen afstand van de degradatieplaatsen maar als ze verliezen kan het de rest van het seizoen nog spannend worden en komen ze steeds verder in het vizier van de Bredanaars. De club heeft daarom alle steun nodig.

Om het stadion vol te krijgen, konden supporters met een seizoen- of clubkaart twee gratis tickets krijgen. Volgens het Dagblad van het Noorden zijn er deze week meer dan zesduizend kaarten weggegeven door de club en daardoor zit het vanavond goed vol. Naast de gratis kaarten heeft de club ook bedacht dat je maar een drankje hoeft te betalen als je er twee haalt op de omloop van het Noordlease Stadion. 

 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 11:29:00 +0100