Nieuws - NACFans.nl - NAC Breda Nieuws https://www.nacfans.nl/rss/nieuws . NAC komt niet verder dan gelijkspel bij Telstar https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263025/nac-komt-niet-verder-dan-gelijkspel-bij-telstar https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263025/nac-komt-niet-verder-dan-gelijkspel-bij-telstar NAC heeft vanavond gelijkgespeeld in de Keuken Kampioen divisie bij Telstar. In Velsen-Zuid kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Al vroeg kwam NAC op voorsprong. Na een prachtige aanval over veel schijven kwam de bal bij Dogan uit die de 0-1 op het scorebord zette. Kansjes kwamen er over en weer, maar de ploegen gingen rusten met een 0-1 stand. 

Na een kwartier in de tweede helft kwam Telstar weer op gelijke hoogte met NAC. Tavsan kon van dichtbij binnentikken. In het vervolg kreeg vooral Telstar de grote kansen, maar het bleef bij 1-1. 

Opstelling NAC: Olij, Verschueren, Riera, Rösler, Mashart (Filipovic 67'), Ivan Ilic, Van der Gaag (Van Anholt 61'), Boussaid, Dogan, Luka Ilic, Stokkers (Van Hooijdonk 78')

 

]]>
Fri, 06 Dec 2019 22:08:01 +0100
Brood over promotie: ''We zijn iets te ver afgezakt'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262978/brood-over-promotie-we-zijn-iets-te-ver-afgezakt https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262978/brood-over-promotie-we-zijn-iets-te-ver-afgezakt Finn Stokkers is van belangrijke waarde bij NAC Breda, hij mag echter nog niet altijd in de basis beginnen. Desondanks heeft hij de Parel van het Zuiden in de laatste twee wedstrijden wel weer de goede kant op geholpen waardoor er weer naar directe promotie gekeken mag worden.

"Finn is een jongen die al wat langer meeloopt, die zijn loopacties prima maakt, soms moeten we hem eerder zien als we de bal hebben, maar ook dat hij op tijd in de zestien is", zegt zijn coach Ruud Brood in gesprek met FOX Sports.

Door de twee overwinningen heeft NAC de aansluiting met de top weer gevonden waardoor directe promotie weer mogelijk is. "Dat is altijd reëel", aldus Brood. "Twee weken geleden was het dat het seizoen verloren was en dat we ons op de nacompetitie moesten richten. Maar je hebt ook kunnen zien dat de concurrenten ook punten laten liggen. Dat zal je altijd wel zien. Wij zijn iets te ver afgezakt, maar nu hebben we het weer in het zicht en moeten we tot aan de winterstop volle bak spelen. Dan moeten we kijken waar we staan."

]]>
Fri, 06 Dec 2019 19:46:00 +0100
MATCHDAY | Ivan Ilic terug in de basis bij NAC tegen Telstar https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263017/matchday-ivan-ilic-terug-in-de-basis-bij-nac-tegen-telstar https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263017/matchday-ivan-ilic-terug-in-de-basis-bij-nac-tegen-telstar NAC gaat vanavond verder in de strijd om om een plek bij de bovenste twee in de Keuken Kampioen divisie. Vandaag is de opponent Telstar. 

Opstelling NAC: Olij, Verschueren, Riera, Rösler, Mashart, Ivan Ilic, Van der Gaag, Boussaid, Dogan, Luka Ilic, Stokkers

]]>
Fri, 06 Dec 2019 19:30:59 +0100
Goaltjesdief Stokkers: ''Dan is het kassa, dan moet ik gaan lopen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262964/goaltjesdief-stokkers-dan-is-het-kassa-dan-moet-ik-gaan-lopen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262964/goaltjesdief-stokkers-dan-is-het-kassa-dan-moet-ik-gaan-lopen Finn Stokkers begon tien keer in de basis bij NAC Breda dit seizoen. Van die tien wedstrijden wist de Parel van het Zuiden acht keer te winnen. Daarnaast wist Stokkers ook nog drie keer te scoren.

"Of het toeval is weet ik niet, maar als ik speel, winnen we wel vaak", aldus Stokkers bij FOX Sports. "We doen het uiteindelijk wel als groep, maar voor mezelf is het wel lekker dat als ik speel we met een overwinning van het veld stappen."

Van de drie doelpunten die Stokkers tot op heden maakte, waren er twee intikkers en één een rebound. "Ik vind dat ik wel behoorlijk een vieze, sluwe spits ben, want ik loer eigenlijk altijd wel op de rebounds", zegt hij lachend. "Dat zijn toch wel vijf, zes goals per jaar. Dat vind ik wel behoorlijk vies vind ik zelf, maar wel lekker om mee te pakken."

In de rug van Stokkers speelt Huseyin Dogan. Veel keepers hebben zijn ballen niet in één keer onder controle, dit biedt mogelijkheden voor goaltjesdief Finn Stokkers. "Dan is het kassa, dan moet ik gaan lopen", reageert de spits op de vraag wat er gebeurt als Dogan schiet.

]]>
Fri, 06 Dec 2019 17:12:00 +0100
''We kunnen nog wel enkele wedstrijden winnen tot dan'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262945/we-kunnen-nog-wel-enkele-wedstrijden-winnen-tot-dan https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262945/we-kunnen-nog-wel-enkele-wedstrijden-winnen-tot-dan Arno Verschueren speelde afgelopen wedstrijd zijn honderdste duel voor NAC Breda. Extra mooi meegenomen was het dat die wedstrijd ook gewonnen werd.

"De sfeer is wel goed en iedereen heeft vertrouwen. Het zijn de laatste wedstrijden voor de winterstop dus we moeten nog even vol doorgaan en dan hebben we rust", zegt Verschueren voor de camera van NAC Breda. "We kunnen nog wel enkele wedstrijden winnen tot dan."

Gezien de tegenstanders zou NAC alle wedstrijden tot de winterstop moeten kunnen winnen. "Het zou in principe wel moeten, maar je moet geen enkel team onderschatten. Je moet het wedstrijd voor wedstrijd bekijken, want elke ploeg in deze competitie is lastig", aldus de middenvelder. "Maar we moeten ook realistisch zijn. Als we bovenin willen meedoen, dan moeten we deze wedstrijden gewoon winnen."

De eerste ploeg die NAC daarin tegenkomt is Telstar. "Het is een team die normaal gesproken in een andere formatie speelt dan andere teams, dus dat is wel opletten, en ze hebben veel fysieke kracht", weet Verschueren. "Wij moeten gewoon ons eigen spel spelen, voetballend eronderuit komen en de kansen afmaken natuurlijk."

]]>
Fri, 06 Dec 2019 16:15:00 +0100
Brood: ''Doet hij dat niet, is de kans groot dat hij wissel staat'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262925/brood-doet-hij-dat-niet-is-de-kans-groot-dat-hij-wissel-staat https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262925/brood-doet-hij-dat-niet-is-de-kans-groot-dat-hij-wissel-staat Een vaste basisplek heeft Mounir El Allouchi sinds oktober niet meer bij NAC Breda. Hij pendelt heen er weer tussen de bank en het veld.

"Hij scoort geen acht en hij scoort geen vier, hij is degelijk. Wij willen dat hij vast en van waarde is. Niet spelen om het spelen. En zijn verdedigende taken doen, dat wil hij nog wel eens laten lopen”, legt Ruud Brood de keuze uit in BN DeStem. "En verder in balbezit sneller doordraaien en in het combinatiespel meer naar voren gericht. Het rendement moet daarin omhoog. We hebben concurrentie, dus het moet beter. ”

Ook de conditie is een probleem bij de Roosendaler. "Tegen Jong Ajax haalde ik hem eraf, omdat hij zelf aangaf dat hij er helemaal doorheen zat. Hij moet meer van zichzelf eisen. In zijn totaliteit kan hij meer brengen, dat beaamde hij ook wel”, vervolgt de trainer.

El Allouchi reageert zelf heel volwassen op de reserverol. "Dat vind ik een kwaliteit van Mounir", stelt Brood. "Hij benoemt rustig zijn dingen, accepteert kritiek en gaat eraan werken. Hoewel hij fysiek zijn klachten blijft houden, dat moet ik ook meenemen.”

De middenvelder speelde ruim honderd wedstrijden voor NAC en was twee jaar lang vrijwel altijd basisspeler in de Eredivisie, maar in de eerste divisie is hij niet meer onaantastbaar. "Hij zag ook dat het moeizaam met hem ging. Ik heb een aantal zaken genoemd waaraan hij moet werken. Als hij dat doet, is hij van waarde. Doet hij dat niet, is de kans groot dat hij wissel staat”, besluit Brood.

]]>
Fri, 06 Dec 2019 15:17:00 +0100
Vreven: ''Met de juiste prikkels kan hij ver geraken'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/262928/vreven-met-de-juiste-prikkels-kan-hij-ver-geraken https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/262928/vreven-met-de-juiste-prikkels-kan-hij-ver-geraken Cyriel Dessers staat momenteel bovenaan de topscorersklassement van de Eredivisie. Met elf doelpunten in vijftien wedstrijden blijft hij Quincy Promes en Donyell Malen net voor. Daarnaast werd hij verkozen tot Speler van de Maand. 

De Belg kwam in de zomer van 2016 naar Nederland waar hij twee seizoenen voor NAC Breda speelde onder Stijn Vreven. "Ik ben een believer van de combinatie werkethiek en specifieke kwaliteiten, zoals Cyriel Dessers die qua afwerking wel heeft. Ik heb eens gezegd dat hij van nature lui genoemd. Zijn antwoord was: ik ben niet lui, maar wel gemakzuchtig. Daar zit inderdaad nog een verschil tussen", aldus Vreven in Voetbalkrant.

Als coach moet je bezig met de aanvaller zijn, vertelt Vreven. "Je moet achter 'm aan zitten en hem tot prestaties pushen. Ik heb hem bij NAC op allerlei momenten proberen te prikkelen", zegt hij. "Toen ik hem er eens naast zette, had hij het wel begrepen en werd hij onze belangrijkste speler in de play-offs."

Die lijn heeft Dessers - met een omweg - verder doorgetrokken. "Als je topschutter kan zijn in de Eredivisie, dat is niet niets. Hij had bij ons al een heel aantal goals. Bij Utrecht was er een hoger verwachtingspatroon. Hij heeft met Heracles voor een tussenstap gekozen en dat draait goed uit", geeft Vreven aan. "Met zijn kwaliteiten als afwerker, zijn neus voor goals en zijn positie kiezen in de zestien meter, kan hij met de juiste prikkels ver geraken."

]]>
Fri, 06 Dec 2019 14:07:00 +0100
Brood: ''We willen promoveren. Maar het moeten, moet ervanaf'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262913/brood-we-willen-promoveren-maar-het-moeten-moet-ervanaf https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262913/brood-we-willen-promoveren-maar-het-moeten-moet-ervanaf In de zomer werd er nog gesproken over dat NAC Breda moet promoveren dit seizoen, maar na een wat mindere reeks wedstrijden wil Ruud Brood hier op terugkomen.

"Dat is nu inmiddels genuanceerd", stelt Brood in BN DeStem. "Directe promotie is onze ambitie, dat is heel wat anders dan dat je zegt: het is een must. We hebben een inhaalslag gemaakt. Ik was vrij laat rond met de club, de directie was er net, we hadden geen hoofdscout, de organisatie stond in de steigers en een heel elftal moest weg. We moeten bouwen en tegelijkertijd presteren."

"In het begin hadden we geluk, maar we moeten ook verder kijken. Moeten we de druk zo erg opvoeren dat een team de druk voelt van het moeten? Daar hebben we het intern over gehad", vervolgt de trainer. "We kunnen de druk ook wat wegnemen van deze groep. Dat heb ik aangekaart in de periode dat het minder ging. De ambitie blijft promoveren, natuurlijk. Maar het kan ook via een omweg.”

Mocht het Brood en zijn selectie niet lukken te promoveren, dan is er nog geen sprake van een mislukt seizoen, vindt de trainer. "Niet mislukt, maar we krijgen dan wel een knauw", aldus Brood. "Daar ben ik van overtuigd. Dan stellen we onze ambitie en doelen uit, dat willen we niet."

"We hebben nu twee keer gewonnen, maar we zijn er nog niet. Het onnodig druk erop zetten, is niet nodig omdat meerdere factoren van invloed zijn: spelersbudget, jonge groep, sterkhouders die we missen en blessures. We willen promoveren. Maar het moeten, moet ervanaf”, besluit Brood.

]]>
Fri, 06 Dec 2019 13:08:00 +0100
''Op deze manier gaat carrière Kali als een nachtkaars uit'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/262819/op-deze-manier-gaat-carriere-kali-als-een-nachtkaars-uit https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/262819/op-deze-manier-gaat-carriere-kali-als-een-nachtkaars-uit Anouar Kali is dit seizoen door NAC Breda verhuurd aan Excelsior Virton, maar hij heeft zijn debuut nog steeds niet gemaakt. Yadran Blanco vraagt zich af wanneer de voormalig FC Utrecht-middenvelder gaat spelen bij de club uit België.

"De door NAC verhuurde middenvelder zat niet eenmaal bij de wedstrijdselectie van de Belgische eerstedivisionist en speelde sinds het einde van vorig seizoen geen minuut meer, zelfs niet in een oefenduel", schrijft de clubwatcher op de website van BN/De Stem. 

"De 28-jarige Utrechter heeft in Breda een contract tot medio 2021, maar zal op deze manier zijn carrière nog voor zijn dertigste als een nachtkaars uit zien gaan", beseft Blanco. "De Belgen hebben bij de huurdeal een optie tot koop bedongen, maar het lijkt momenteel onwaarschijnlijk dat Virton die daadwerkelijk gaat lichten komende zomer, waardoor NAC weer terug bij af is met de niet fitte Kali." 

]]>
Thu, 05 Dec 2019 14:26:00 +0100
Maaskant blikt terug: ''Belangrijk is ook dat je realistisch bent'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/262778/maaskant-blikt-terug-belangrijk-is-ook-dat-je-realistisch-bent https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/262778/maaskant-blikt-terug-belangrijk-is-ook-dat-je-realistisch-bent Joseph Oosting heeft de komende weken de leiding over het eerste elftal van Vitesse. Het is de derde interim-trainer in de Eredivisie dit seizoen. Bij NAC Breda zijn in de afgelopen jaren ook weleens interim-coaches geweest.

John Karelse was het in april 2006. Uiteindelijk wist hij zich wel te handhaven in de Eredivisie. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft hij Oosting tips: "Je moet erachter zien te komen waaróm de resultaten zo slecht zijn", gaat Karelse verder. "Ik heb veel individuele gesprekken gevoerd en geprobeerd het plezier terug te brengen. Je moet ze zien te raken. En dat kán. Een nieuwe trainer, nieuwe oefenstof. Soms gaan ze dan ineens als de brandweer."

Robert Maaskant is ook interim-coach geweest bij NAC Breda. "Je moet wel meteen iets veranderen, anders hadden ze net zo goed de vorige trainer kunnen laten zitten", zegt hij. "Bijvoorbeeld een andere speelwijze of een aantal andere spelers. Maar wees vooral duidelijk. Belangrijk is ook dat je realistisch bent."

]]>
Thu, 05 Dec 2019 12:46:00 +0100
'Voormalig NAC-spits kan in winterstop richting top-4 van Serie A' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/262786/voormalig-nac-spits-kan-in-winterstop-richting-top-4-van-serie-a https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/262786/voormalig-nac-spits-kan-in-winterstop-richting-top-4-van-serie-a Cyriel Dessers wordt in verband gebracht met het Italiaanse Cagliari Calcio, momenteel vierde in de Serie A. De spits van Heracles Almelo is momenteel topscorer van de Eredivisie, en dat is niet onopgemerkt gebleven bij de ploeg uit Italië.

Dit nieuws komt van het Italiaanse Webmagazine24. Het nieuwsmedium geeft aan dat Cagliari dragende spelers mist, en daarentegen ook nog eens kampt met geblesseerde spelers. Daarom zijn er scouts naar Nederland gestuurd die uit zijn gekomen bij Dessers. 

De aanvalsleider speelde tussen 2016 en 2017 bij NAC Breda, waar hij aan de lopende band scoorde. Hij verdiende daarmee een transfer naar FC Utrecht, alleen daar brak Dessers nooit door. Deze zomer besloot de spits naar Heracles te vertrekken. Ondertussen is hij met elf doelpunten de topscorer van de Eredivisie.

]]>
Thu, 05 Dec 2019 11:55:00 +0100
Bohui legt uit: ''Ze waren niet echt op zoek naar me'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/262724/bohui-legt-uit-ze-waren-niet-echt-op-zoek-naar-me https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/262724/bohui-legt-uit-ze-waren-niet-echt-op-zoek-naar-me Joshua Bohui kreeg geen kansen bij Manchester United door José Mourinho en vertrok daarom naar NAC Breda. Hij baalt nog steeds van zijn tijd in Engeland en vooral over de manier waarop hij behandelt werd.

"Het was moeilijk, want ik werd geconfronteerd, ik ga niet misbruikt zeggen, maar sommigen hebben me op een oneerlijke manier behandeld", zegt Bohui in gesprek met Manchester Evening News. "Ik was gefrustreerd door de manier waarop hij me behandelen: sommige van de woorden werd hij met behulp van ik vond het niet nodig was en het was iets wat ik meerdere malen genoemd naar de club."

Bohui heeft zijn aanbieding van de Engelsen afgewezen, omdat hij er geen vertrouwen in had. "Ik verwierp het aanbod, omdat ik niet geloofde dat ik kon doorbreken in het eerste team met de manier waarop ik werd behandeld. Ze waren niet echt op zoek naar me", vervolgt de aanvaller, die wel op pad ging met het eerste elftal. "Het was een geweldige ervaring gaat op tournee. Je krijgt om te zien hoe het is om daadwerkelijk een eerste teamspeler te zijn: de fanbase is ongelooflijk, zo veel van het is ongelooflijk en maakt je dankbaar voor dit alles."

"Bij de Onder-23s, was er niemand om mij de kleine details te leren die ik nodig had om te oefenen. Dus is het heel moeilijk om te spelen op een positie waar ik nog niet vaker heb gespeeld. Ik voelde dat ik moest een nieuwe start", besluit hij. "Voor spelers rond de 18, 19, 20, is het belangrijk om na te denken over het spelen in het eerste elftal. Onder 23-voetbal is allemaal goed en wel, maar als je echt wil op vallen, moet je in een eerste elftal spelen."

]]>
Wed, 04 Dec 2019 21:07:35 +0100
Vertrokken NAC-goalie: ''Meer een collectieve dan individuele spanning'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/262721/vertrokken-nac-goalie-meer-een-collectieve-dan-individuele-spanning https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/262721/vertrokken-nac-goalie-meer-een-collectieve-dan-individuele-spanning Sven van der Maaten stond drie jaar onder contract bij NAC Breda, maar maakte nooit zijn debuut. Bij zijn nieuwe club, Telstar, is hij sinds twee wedstrijd basiskeeper. Hij blijft een goed gevoel houden bij zijn oude club.

"Ik heb geen concreet aandeel gehad in de promotie, maar stond wel iedere dag met ze op het veld en voelde me onderdeel van het geheel", zegt Van der Maaten in gesprek met BN de Stem. "Niet zozeer de spanning vanwege de kans dat ik erin kan komen, maar wel de spanning die het team en de club voelden. Meer een collectieve dan een individuele spanning, want die had ik niet."

Van der Maaten heeft sinds zijn vertrek bij NAC Breda nog steeds goed contact met Jelle ten Rouwelaar over zijn debuut bijvoorbeeld. "Van alle keeperstrainers met wie ik gewerkt heb, heb ik met Jelle het meeste contact. Vrijdag heb ik hem nog de samenvatting van mijn wedstrijd gestuurd met de vraag of hij zijn mening wil geven. Onze band is niet ineens verdwenen. Twee weken geleden stuurde hij een berichtje om te vragen of ik nu vast de eerste keeper ben."

"Met Jelle en Brondeel heb ik nergens aanspraak op kunnen maken. Toen ik wegging (augustus 2018, red.) werd Mark Birighitti gehaald, later heeft Karol Niemcyzki zijn debuut gemaakt. Door mijn hoofd schoot wel eens: wat als ik gebleven was? Jammer dat ik mijn officiële debuut niet heb kunnen maken. Iedereen hoopt op jonge leeftijd door te breken, hoewel het met keepers toch iets anders is. In mijn geval is een het lange route geweest."

]]>
Wed, 04 Dec 2019 20:14:40 +0100
Voormalig NAC-spits gekozen als Eredivisie Speler van de maand https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/262717/voormalig-nac-spits-gekozen-als-eredivisie-speler-van-de-maand https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/262717/voormalig-nac-spits-gekozen-als-eredivisie-speler-van-de-maand Voormalig NAC Breda-spits Cyriel Dessers is deze maand gekozen als speler van de Eredivisie. In vier wedstrijden was de Belg, die ook Nigeriaanse roots heeft, maakte maar liefst zes doelpunten en gaf drie assists.

"Ik vind het een heel mooi compliment. Normaal zijn het altijd de grote namen van Ajax, Feyenoord en PSV die ermee mogen lopen, maar nu ben ik aan de beurt", zegt Dessers bij het in ontvangst nemen van de prijs in gesprek met FOX Sports.

Stijn Vreven, zijn oude coach bij NAC, vond Dessers in het verleden onder meer lui. "Van nature lui ben ik niet akkoord mee. Gemakzuchtig af en toe, daar kan ik me wel iets bij inbeelden", zegt Dessers met een eerlijke blik.

]]>
Wed, 04 Dec 2019 19:18:09 +0100
'Ajax en PSV strijden om winterse handtekening Angeliño' https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/262575/ajax-en-psv-strijden-om-winterse-handtekening-angelino https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/262575/ajax-en-psv-strijden-om-winterse-handtekening-angelino Angeliño keert in de winterstop mogelijk terug naar de Eredivisie. De oud-speler van NAC Breda, die onder contract staat bij Manchester City, wordt namelijk begeerd door zowel Ajax als PSV.

Dat meldt De Telegraaf. "Wat de PSV-leiding wellicht niet weet, is dat de Spanjaard de afgelopen weken al meerdere keren informeel bij Ajax is aangeboden en Angeliño als 'op termijn zeer interessant' wordt omschreven", schrijft de ochtendkrant.

"Het is logisch dat PSV werk maakt van een terugkeer van Angeliño. De Eindhovenaren hebben een gigantisch probleem op de linksbackpositie", zo kunnen Toni Lato, Olivier Boscagli en noodverband Michal Sadílek allesbehalve imponeren als linksachter. De Amsterdammers zien Angeliño als mogelijke opvolger van Nicolas Tagliafico.

Het is niet bekend of Manchester City mee wil werken aan een transfer van Angeliño, die dit seizoen pas twee keer in de basis begon.

]]>
Tue, 03 Dec 2019 17:00:00 +0100
FOTO | Uitblinker van NAC Breda in 'Elftal van de Week' na zege https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/262572/foto-uitblinker-van-nac-breda-in-elftal-van-de-week-na-zege https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/262572/foto-uitblinker-van-nac-breda-in-elftal-van-de-week-na-zege NAC Breda won afgelopen weekend in eigen huis met 2-0 van MVV Maastricht en FC Utrecht-huurling Boussaid is naar aanleiding van die overwinning opgenomen in het 'Elftal van de Week' van de Keuken Kampioen Divisie.

Opstelling: Perquis (TOP Oss), Ter Heide (Jong Ajax), Mac-Intosch (SC Cambuur), Van de Ven (FC Volendam), O-Ottewill (FC Dordrecht), Akoy (SC Cambuur), Boussaid (NAC Breda), Schoonbrood (Jong PSV), Zwarts (Excelsior), Büttner (TOP Oss) en Sidibe (Jong PSV). 

]]>
Tue, 03 Dec 2019 15:22:03 +0100
Van Wonderen vertrekt als assistent Koeman bij Nederlands elftal https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/262555/van-wonderen-vertrekt-als-assistent-koeman-bij-nederlands-elftal https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/262555/van-wonderen-vertrekt-als-assistent-koeman-bij-nederlands-elftal Kees van Wonderen gaat niet met het Nederlands elftal naar het EK. De oud-speler van NAC Breda heeft besloten op te stappen als assistent van bondscoach Ronald Koeman.

"In mijn functie als assistent heb ik het gevoel dat ik onvoldoende mijn ei kwijt kan", zegt Konterman op de website van OnsOranje. "Daardoor merkte ik dat ik niet meer helemaal gelukkig was in mijn werk. Het besluit om te stoppen was moeilijk, maar in het belang van het team wilde ik daar niet langer mee wachten. Het is een prachtige periode geweest bij Oranje, waar ik met plezier op terugkijk."

Van Wonderen, die in maart 2018 assistent werd bij Koeman, lichtte de bondscoach eerder deze week in. "Natuurlijk is het erg jammer dat Kees ons verlaat", reageert Koeman. "Hij had vanuit zijn functie een goede inbreng in onze staf. Maar als hij zelf aangeeft dat hij niet honderd procent happy is met zijn rol, dan is dat natuurlijk zijn eigen keuze. Ons volgend trainingskamp is volgend jaar maart. Dat geeft ons in ieder geval ruim de tijd een geschikte opvolger te vinden. Ik bedank hem voor zijn inbreng."

]]>
Tue, 03 Dec 2019 13:39:45 +0100
Vreven verklapt: ''Bij NAC hadden wij een haat-liefdeverhouding'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/262527/vreven-verklapt-bij-nac-hadden-wij-een-haat-liefdeverhouding https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/262527/vreven-verklapt-bij-nac-hadden-wij-een-haat-liefdeverhouding Cyriel Dessers staat na vijftien competitiewedstrijden bovenaan de topscorerslijst in de Eredivisie met maar liefst elf doelpunten. Bovendien nam de voormalig FC Utrecht-aanvaller bij Heracles Almelo ook al vijf assists voor zijn rekening.

Stijn Vreven is niet verrast door de prestaties van de Belg. "Cyriel is het type goalgetter dat ook oog heeft voor ploeggenoten", legt hij uit in het Algemeen Dagblad. "Dat maakt dat hij snel ergens goed ligt. Hij is een leuke, toffe gozer die zijn ploeggenoten wat gunt. En daardoor gunnen ploeggenoten het hem ook wanneer hij de hoofdrol voor zich opeist. Dat is een win-win-situatie voor een club."

Vreven denkt te weten waarom Dessers bij FC Utrecht minder uit de verf kwam. "Cyriel is een jongen die zich ergens op zijn gemak moet voelen, die erkenning en waardering nodig heeft", weet hij. "Gevoelsmatig past Heracles beter bij hem dan FC Utrecht. Warmer, gemoedelijker, minder druk; dan is Cyriel op zijn best", aldus Vreven, die met Dessers samenwerkte bij NAC Breda. 

"Cyriel is van nature wat lui. Hij heeft heel veel prikkels nodig", verklapt hij. "Dat is ook de reden dat wij bij NAC een haat-liefdeverhouding hadden. Op een bepaald moment was ik dat gemakzuchtige zó beu, dat ik hem op de bank heb gezet. Schrok-ie van. Maar in de nacompetitie was Cyriel zó getergd, dat elke bal die hij raakte in het doel belandde", besluit Vreven. 

 

]]>
Tue, 03 Dec 2019 11:38:25 +0100
Van Hooijdonk baalt van reserverol: ''Mijn statistieken zijn redelijk'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262158/van-hooijdonk-baalt-van-reserverol-mijn-statistieken-zijn-redelijk https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262158/van-hooijdonk-baalt-van-reserverol-mijn-statistieken-zijn-redelijk Sydney van Hooijdonk beleefde gisteren een mooie dag. Zijn vader was jarig en zijn ploeg pakte de punten na een serie slechte wedstrijden. 

''Vijftig jaar, een mooie leeftijd, dat moet gevierd worden. Wat ik hem heb gegeven? Hij mag met mij naar een concert of naar het theater, hij mag kiezen. Daarnaast hebben we zo een verrassingsfeestje. Daar ga ik nog een mooie speech houden, waarin ik uitleg wat hij voor mij betekent. Met alle vrienden en familie erbij, dat is wel een mooi moment'', vertelt de doelpuntenmaker tegenover BN de Stem.

De aanvaller mocht minuten maken en dat is mooi voor hem, want de afgelopen twee wedstrijd begon hij op de bank.  Ruud Brood geeft de voorkeur aan Finn Stokkers en dat is moeilijk voor het talent. ''Dat is lastig. Ik heb tien wedstrijden in de basis gestaan, zes goals gemaakt en twee assists geleverd. Mijn statistieken zijn best redelijk. Het is jammer dat je dan, ook al heb je wat mindere wedstrijden gespeeld, je basisplaats kwijtraakt.''

Hoewel hij nu op de bank zit, blijft hij vechten. ''Ik moet het met invalbeurten doen. Ik moet alles doen wat in mijn macht ligt, waar ik invloed op heb, zodat ik mezelf geen verwijten kan maken. Vandaag ging het best prima: ik wil altijd scoren, dat lukte niet. Maar ik was er dichtbij, aanwezig en balvast.''

]]>
Sat, 30 Nov 2019 13:49:00 +0100
Brood kritisch, ondanks driepunter: ''We moeten beter'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262163/brood-kritisch-ondanks-driepunter-we-moeten-beter https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262163/brood-kritisch-ondanks-driepunter-we-moeten-beter NAC-trainer Ruud Brood noemde de 2-0-zege op MVV verdiend. De driepunter zorgt voor rust in Breda, want de voorgaande wedstrijden leverden te weinig punten op. 

''Ik ben blij met de overwinning. Het was lang geleden dat we thuis hadden gewonnen. Daarnaast was het ook even geleden dat we de nul hebben gehouden. Plus ik ben blij met de invallers die veel energie brengen'', citeert BN de Stem de trainer voor de camera van FOX Sports. 
 
De parel van het zuiden had het moeilijk tot de tweede treffer en daarom besloot de oefenmeester Van Hooijdonk en Van Anholt in te brengen voor Stokkers en El Allouchi. ''Het was rommelig, we moeten veel beter kunnen. We gingen te veel lopen met de bal, liepen ons vast en zij namen over. Dat terwijl er veel ruimte lag aan de zijkant, kijk maar naar de tweede goal.''

Die tweede goal viel in de slotfase. De voorzet van invaller Filipovic werd tegen de touwen gewerkt door Luka Ilic. De overwinning zorgde voor opluchting bij Brood, maar hij bleef kritisch na het laatste fluitsignaal. ''We hebben hard gewerkt, maar waren niet zo effectief. We moeten beter, eerder afstand nemen en het onszelf niet zo moeilijk maken.''

]]>
Sat, 30 Nov 2019 12:21:00 +0100
Boussaid grapt na kopbal: ''De volgende keer zit ie binnen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262157/boussaid-grapt-na-kopbal-de-volgende-keer-zit-ie-binnen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262157/boussaid-grapt-na-kopbal-de-volgende-keer-zit-ie-binnen Othmane Boussaid was vrijdagavond de kleinste man op het veld, maar de voetballer van NAC maakte bijna een doelpunt uit een kopbal. 

''Ik zag Andrija voorzetten en ik ging, maar ik dacht niet dat die bal echt op mij zou komen. Twee seconden later plofte ie op mijn hoofd. Ik moest 'm binnen koppen, die moest op doel, maar de volgende keer zit ie binnen'', beloofde hij in gesprek met BN de Stem.

Ondanks de gemiste kans wisten de Bredanaars wel te winnen. Tegen MVV eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning en dat doet Boussaid en zijn ploeggenoten goed. ''Iedereen voelt zich nu goed, vertrouwen blijft komen en komen, zo moeten we doorgaan. Nu moeten we zorgen dat we drie wedstrijden achter elkaar winnen.''

]]>
Sat, 30 Nov 2019 11:29:00 +0100
Van Den Abbeele blij met contractnieuws: ''Hij heeft zich snel ontwikkeld'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262129/van-den-abbeele-blij-met-contractnieuws-hij-heeft-zich-snel-ontwikkeld https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262129/van-den-abbeele-blij-met-contractnieuws-hij-heeft-zich-snel-ontwikkeld Gylermo Siereveld heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract bij NAC Breda. Technisch Directeur Tom Van Den Abbeele is blij met het contractnieuws. 

''Gylermo speelt pas sinds dit seizoen bij NAC, maar heeft zich in die periode zeer snel ontwikkeld en veel indruk gemaakt'', doelt de beleidsbepaler op de verdediger, die afgelopen zomer overkwam van de Zeeuwse jeugdopleiding van JVOZ. De laatste weken mocht hij al meerdere keren meetrainen met de eerste selectie en dat is volgens Van Den Abbeele niet vreemd. 

''Hij heeft een groot atletisch vermogen, is sterk in de duels en heeft een goed verdedigend inzicht. We zijn blij dat hij de komende jaren bij ons onder contract staat en zich in die tijd kan gaan ontwikkelen tot een volwaardige speler van NAC 1'', besluit hij over de mandekker, die tot medio 2022 vastligt. 

]]>
Sat, 30 Nov 2019 10:30:00 +0100
Talent Siereveld tekent eerste profcontract bij NAC Breda https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262126/talent-siereveld-tekent-eerste-profcontract-bij-nac-breda https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262126/talent-siereveld-tekent-eerste-profcontract-bij-nac-breda Gylermo Siereveld heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract bij NAC Breda. De verdediger ligt door zijn handtekening tot medio 2022 vast in het Rat Verlegh Stadion.

De 17-jarige voetballer komt sinds dit seizoen uit voor NAC en speelt zijn wedstrijden bij de Onder-19. Hij kwam afgelopen zomer over van de Zeeuwse jeugdopleiding van JVOZ. De mandekker sloot de afgelopen periode al regelmatig aan bij de training van het eerste elftal in Zundert en zijn goede ontwikkeling wordt nu beloond met een contract in Noord-Brabant. 

]]>
Sat, 30 Nov 2019 09:44:07 +0100
NAC wint in eigen huis van MVV en blijft in de bovenste regionen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262080/nac-wint-in-eigen-huis-van-mvv-en-blijft-in-de-bovenste-regionen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262080/nac-wint-in-eigen-huis-van-mvv-en-blijft-in-de-bovenste-regionen NAC heeft vrijdagavond in eigen huis gewonnen van MVV Maastricht. Het duel eindigde in 2-0.

Na een half uur mocht de thuisploeg aanleggen voor een penalty na een overtreding van Enes Mahmutovic. Hüseyin Dogan faalde niet vanaf elf meter. 

Vlak voor het einde maakte Luka ilic een einde aan alle spanningen in het stadion. Hij scoorde op aangeven van Andrija Filipovic. NAC staat door de overwinning op de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

 

]]>
Fri, 29 Nov 2019 21:56:20 +0100
MATCHDAY | Basisplek voor Van der Gaag in thuisduel met MVV https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262065/matchday-basisplek-voor-van-der-gaag-in-thuisduel-met-mvv https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/262065/matchday-basisplek-voor-van-der-gaag-in-thuisduel-met-mvv NAC Breda wacht vanavond het thuisduel met MVV Maastricht. De aftrap van het Keuken Kampioen Divisie-duel is om 20.00 uur. 

Trainer Ruud Brood heeft zijn basiself op één plek gewijzigd ten opzichte van vorige week. Toen wist NAC met 2-0 te winnen van Jong PSV. De geschorste Ivan Ilic is tegen MVV niet van de partij. Hij wordt vervangen door Jordan van der Gaag. 

Opstelling NAC: Olij; Mashart, Riera, Rosler, Verschueren; Van der Gaag, Boussaid; L. Ilic, Dogan, El Allouchi; Stokkers

Wissels: Kramer, Custers, Schouten, Van Anholt, Kudimbana, Van Hooijdonk, Van Hecke, Filipovic

]]>
Fri, 29 Nov 2019 19:16:00 +0100