Nieuws - NACFans.nl - NAC Breda Nieuws https://www.nacfans.nl/rss/nieuws . NAC denkt na over 'schokeffect': ''Wie moet Van der Gaag opvolgen?'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214991/nac-denkt-na-over-schokeffect-wie-moet-van-der-gaag-opvolgen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214991/nac-denkt-na-over-schokeffect-wie-moet-van-der-gaag-opvolgen NAC Breda is er alles aangelegen komende zaterdag tegen FC Groningen de punten in eigen huis te houden. De ploeg van de onder vuur liggende trainer Mitchell van der Gaag is bezig aan een dramatische reeks en bezet de laatst plaats in de Eredivisie.

"De geluiden dat Van der Gaag moet vrezen voor zijn baan nemen toe", stelt Voetbal International-verslaggever Chris Tempelman in het weekblad. "De gedachte dat een schokeffect de club wellicht aan een goed resultaat kan helpen in het thuisduel met FC Groningen van komende zaterdag is aanwezig, maar wie neemt de beslissingen bij NAC en wie moet Van der Gaag opvolgen?

NAC zit zonder vaste directie. "De club is stuurloos op directiegebied en na de (afgesproken) opheffing van de interim-kerngroep met daarin onder anderen boegbeeld Pierre van Hooijdonk is de behoefte aan een nieuwe technisch manager groter dan ooit", luidt het vervolg weg.

"NAC-Groningen is in vele opzichten cruciaal. De achterstand op De Graafschap bedraagt maar twee punten, de laatste plaats verlaten is nog realistisch. Lukt het zaterdag niet, dan lijkt een schokeffect de enige optie", aldus Tempelman.

 

]]>
Wed, 20 Feb 2019 16:35:00 +0100
''In die zoektocht heeft Van der Gaag vrijwel alle merken uitgeprobeerd'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215027/in-die-zoektocht-heeft-van-der-gaag-vrijwel-alle-merken-uitgeprobeerd https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215027/in-die-zoektocht-heeft-van-der-gaag-vrijwel-alle-merken-uitgeprobeerd Na de nederlaag op bezoek bij FC Emmen (2-0) besloot trainer Mitchel van der Gaag het defensieve roer flink om te gooien. Sinds begin november deed de oefenmeester een beroep op drie rechtsbacks, vijf voorstoppers en vier linksbacks. 

Dat zocht clubwatcher Yadran Blanco van BN De Stem uit. "Vier maanden gingen voorbij, inclusief voorbereiding, totdat NAC-trainer Mitchell van der Gaag van zijn geloof afstapte en bij een gebrek aan kwaliteit koos voor kwantiteit. Vijf in plaats van vier verdedigers. Directe aanleiding: de uitglijder in Emmen."

"In zijn zoektocht naar een passend slot op de deur heeft Van der Gaag vrijwel alle merken uitgeprobeerd. Én switchte hij achterin van vijf naar vier en weer naar vijf man. In die reeks pakte NAC acht punten (twee zeges en twee remises) en incasseerde het 25 doelpunten. In de twaalf duels ervoor (eveneens twee zeges en twee remises) kreeg het 27 treffers om de oren. Daarbij aangetekend dat de recente 3-0-nederlagen tegen De Graafschap en AZ werden geleden met vier verdedigers", vervolgt hij.

En dus is het de vraag met welke verdediging NAC komend weekend tegen FC Groningen aantreedt. "Op driekwart van het seizoen blijft de technische staf speuren naar de juiste slotencombinatie. Niet uit te sluiten valt daarom dat het Bredase afweergeschut voor het cruciale onderonsje met FC Groningen weer een andere bezetting heeft. De defensieve instabiliteit verklaart grotendeels dat NAC de meeste gepasseerde verdediging van de eredivisie heeft", aldus Blanco.

]]>
Wed, 20 Feb 2019 15:15:00 +0100
Jenner blij met bijnaam: ''Ik deed de schaar altijd functioneel'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/215013/jenner-blij-met-bijnaam-ik-deed-de-schaar-altijd-functioneel https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/215013/jenner-blij-met-bijnaam-ik-deed-de-schaar-altijd-functioneel Julian Jenner wil als de trainer de top halen. De voormalig 'Koning van de Schaar' van NAC Breda timmert met een kampioenschap met AZ onder-16, een functie bij Rijnsburgse Boys en een eigen voetbalacademie langzaamaan aan de weg.

"Die bijnaam is op zich wel leuk. Het kan twee kanten op. Of mensen waarderen het, of ze gaan overdrijven. Ik deed de schaar altijd functioneel. Natuurlijk zit er soms wel een stukje entertainment bij, maar dat moet ook. Mensen betalen geld voor een kaartje", zegt Jenner tegenover de Delfse Post. "Een echte actie hebben er nog maar weinig. In mijn tijd was dat heel anders. Ik denk dat het niveau toen een stuk hoger was."

Jenner is zijn tijd bij NAC niet vergeten. "Ik heb stage gelopen bij Ajax en wat andere clubs, maar het werd NAC. De Brabantse sfeer stond me direct aan. Vriendelijke mensen", vervolgt de ex-vleugelaanvaller, die in het seizoen 2005/2006 echt doorbrak. "Toen speelde ik veel, maakte veel assists. Na dat seizoen ging ik naar AZ."

In 2016 hing Jenner zijn voetbalschoenen aan de wilgen. "Misschien had er meer ingezeten, maar ik heb met fantastische spelers gespeeld", aldus de ambitieuze Jenner, die stopte als trainer bij AZ. "Nu ben ik wel weer op zoek naar een BVO. Ik wil de top halen als trainer", besluit hij.

]]>
Wed, 20 Feb 2019 14:10:00 +0100
Dervite valt door de mand: ''Hoe onprofessioneel kun je bezig zijn?'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214997/dervite-valt-door-de-mand-hoe-onprofessioneel-kun-je-bezig-zijn https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214997/dervite-valt-door-de-mand-hoe-onprofessioneel-kun-je-bezig-zijn Dorain Dervite zal zich zijn debuut voor NAC Breda snel wille vergeten. De Franse mandekker deelde mee in de Bredase malaise en viel door de mand. 

"Voor de ervaring gehaald door het technisch hart (de slappe tussenoplossing bij NAC Breda nu de directie is verdwenen). Het beoogde cement voor de verdediging miste al meteen de eerste twee duels omdat hij nog nog niet fit was", schrijft verslaggever Tom Knipping namens Voetbal International.

"Tegen Ajax debuteerde de dertigjarige winterversterking en viel direct op met een Sven van Beekje door de tegenpartij een handje te helpen. Met een toekijkende videoscheidsrechter naar de bal slaan in het strafschopgebied, hoe onprofessioneel kun je bezig zijn?, aldus Knipping.

]]>
Wed, 20 Feb 2019 13:11:00 +0100
Goed nieuws voor NAC Breda: Te Vrede hervat groepstraining https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214976/goed-nieuws-voor-nac-breda-te-vrede-hervat-groepstraining https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214976/goed-nieuws-voor-nac-breda-te-vrede-hervat-groepstraining Mitchell te Vrede is woensdagmiddag op het trainingsveld van NAC weer aangesloten bij de rest van de groep. De NAC-aanvaller doorliep de training zonder problemen. Dat meldt BN DeStem.

Het is voor Te Vrede de eerste keer sinds weken dat hij weer met de rest van de groep traint. De 27-jarige spits viel een maand geleden geblesseerd uit in de derby met Willem II. Sindsdien heeft hij individueel gewerkt aan zijn revalidatie. 

Door de blessure moest NAC zijn topschutter tegen achtereenvolgend ADO Den Haag, De Graafschap, AZ en Ajax missen. Mogelijk staat Te Vrede zaterdag in de thuiswedstrijd met FC Groningen weer voor zijn rentree in de Eredivisie. 

Een wedstrijd met Jong NAC kwam maandagavond nog te vroeg voor Te Vrede. De reden dat Te Vrede niet in actie kwam had bovendien te maken met de ondergrond waarop werd gespeeld. De NAC-spits achtte spelen op kunstgras niet bevorderlijk voor zijn herstel. 

]]>
Wed, 20 Feb 2019 12:14:00 +0100
Vreven blikt terug: ''Ik dacht dat ik op de troon gezet zou worden'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/214966/vreven-blikt-terug-ik-dacht-dat-ik-op-de-troon-gezet-zou-worden https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/214966/vreven-blikt-terug-ik-dacht-dat-ik-op-de-troon-gezet-zou-worden NAC Breda beleefde een jaar terug onder Stijn Vreven een prima seizoen in de Eredivisie. De Bredanaren voetbalden aantrekkelijk en wisten handhaving te bewerkstelligen. Desondanks werd Vreven na één seizoen weggestuurd bij de Parel van het Zuiden. 

"Ik ga niet liegen. Ik liep vol goede zin naar het evaluatiegesprek met de directie. Ik wist niet wat ik hoorde", blikt Vreven terug tegenover Voetbal International. "Ik dacht echt dat ik op de troon gezet zou worden. Ik bedoel, toen ik kwam in januari 2017 stonden we negende of tiende in de Eerste Divisie." Met Vreven aan het roer beleefde NAC een weerzinwekkende opmars. "We promoveerden en bleven er daarna ook nog in.

Vreven realiseert zich dat zijn aanvaringen met de arbitrage een grote rol hebben gespeeld in de beslissing van de club. "Natuurlijk waren die schorsingen een smet. Daar ben ik niet trots op. Maar dat kwam meteen op tafel. Dan weet je dat je rugdekking weg is, verder praten heeft dan geen zin. Moet je niet verder willen. Ik kan daarover zeveren, maar die mensen zullen oprecht gedacht hebben dat dit in het belang van de club was. Dat kan ik wel anders zien, maar je moet verder en dan moet je een vent zijn en incasseren."

Hoewel Vreven door de clubleiding van NAC op straat werd gezet, koestert de trainer absoluut geen wrok tegenover de club. "NAC zit voor altijd in mijn hart. Ik pas daar. Ik volg NAC nog iedere wedstrijd en heb echt dagelijks berichten van mensen daar. Ik zal het u nog sterker vertellen: ook bij onze thuisduels zie ik de fans uit Breda steeds", besluit de trainer van Beerschot.

]]>
Wed, 20 Feb 2019 11:18:00 +0100
Oud-NAC'er verkiest Marokko boven Nederlands Elftal https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/214935/oud-nacer-verkiest-marokko-boven-nederlands-elftal https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/214935/oud-nacer-verkiest-marokko-boven-nederlands-elftal Oussama Idrissi heeft een definitieve keuze gemaakt. De AZ-aanvaller verkiest een interlandloopbaan bij Marokko boven het Nederlands Elftal. Dat heeft de geboren Bergenaar laten weten aan KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma. 

"Wij respecteren die beslissing", reageert Hoogma woensdagochtend in De Telegraaf. "Eerder spraken Art Langeler en Erwin van de Looi als coaches van Jong Oranje met Idrissi over zijn toekomst als Nederlands A-international. Klaarblijkelijk ziet hij meer toekomst bij Marokko."

Idrissi, die tussen 2009 en 2011 in de jeugdopleiding van NAC speelde, is bij AZ bezig aan een uitstekend seizoen. De 22-jarige aanvaller kwam in de winter van 2018 over van FC Groningen. In Alkmaar speelde Idrissi tot dusver 44 officiële wedstrijden. Hierin was hij negentien keer trefzeker en leverde hij viertien assists af. 

]]>
Wed, 20 Feb 2019 09:39:00 +0100
''Traditioneel is het ‘Avondje NAC’ lastig voor veel tegenstanders'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214845/traditioneel-is-het-avondje-nac-lastig-voor-veel-tegenstanders https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214845/traditioneel-is-het-avondje-nac-lastig-voor-veel-tegenstanders Ondanks de goede reeks die FC Groningen na de winterstop doormaakt, beseft algemeen directeur Hans Nijland als geen ander dat de polonaise nog niet ingezet kan worden. Komend weekend wacht hekkensluiter NAC Breda.

"Een blik op de ranglijst leert immers dat de afstand naar plek 16, een positie waarbij je op het eind van het seizoen veroordeeld bent tot promotie/degradatie play-offs, slechts drie punten is. Het is ongemeen spannend in de Eredivisie en dat zal ongetwijfeld nog wel een tijdje zo blijven", schrijft Nijland op de officiële site van FC Groningen. 

FC Groningen reist zaterdag af naar het Rat Verlegh Stadion. "Zaterdagavond kunnen we goede zaken doen door met een resultaat uit Breda terug te keren. Traditioneel is het ‘Avondje NAC’ lastig voor veel tegenstanders, maar wij weten ons gesteund door én de resultaten van de laatste weken én de al meer dan vierhonderd meereizende supporters. En dit terwijl de kaartverkoop voor het uitduel met NAC Breda nog loopt", aldus Nijland.

]]>
Tue, 19 Feb 2019 14:55:20 +0100
''Dit is kut, maar we moeten naar ons zelf kijken'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214801/dit-is-kut-maar-we-moeten-naar-ons-zelf-kijken https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214801/dit-is-kut-maar-we-moeten-naar-ons-zelf-kijken NAC Breda zit in een moeilijke periode waar op het moment vooral naar beneden wordt gekeken. Ook de spelers zien de ernst van de situatie, maar kijken toch vooruit.

Gervane Kastaneer denkt dat het restant van het seizoen moeilijk wordt. "Het is geen crisis. Het gaat alleen heel moeilijk worden", vertelt hij aan Veronica Inside. "Dit is kut, maar we moeten naar ons zelf kijken. Het was een belangrijke wedstrijd, er zij nog een paar wedstrijden voor ons."

"In de situatie waar wij zitten, is elke wedstrijd lastig", vertelt Mikhail Rosheuvel. "Dat het nu ploegen uit het linkerrijtje zijn, dat zij dan zo. Onze missie is duidelijk, maar we moeten er nu elke wedstrijd voor gaan."

 

]]>
Tue, 19 Feb 2019 13:22:00 +0100
KNVB wijst scheidsrechter aan voor wedstrijd tegen FC Groningen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214814/knvb-wijst-scheidsrechter-aan-voor-wedstrijd-tegen-fc-groningen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214814/knvb-wijst-scheidsrechter-aan-voor-wedstrijd-tegen-fc-groningen Kevin Blom heeft komend weekend de leiding over de wedstrijd tussen NAC Breda en FC Groningen. De club uit Breda snakt naar een overwinning terwijl de bezoekers uit Groningen de stijgende lijn te pakken hebben.

Blom kan zaterdag rekenen op Richard Polman en Peter Janson als assistent-scheidsrechters. De vierde official is Alex Bos en VAR is Martin Pérez. De wedstrijd start zaterdag 20.45 uur. 

]]>
Tue, 19 Feb 2019 12:07:00 +0100
Derksen: ''Zou onterecht zijn als ze hem eruit gooien'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214794/derksen-zou-onterecht-zijn-als-ze-hem-eruit-gooien https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214794/derksen-zou-onterecht-zijn-als-ze-hem-eruit-gooien NAC verloor zondagmiddag van Ajax. In Amsterdam werd het 5-0 voor de thuisploeg. Johan Derksen zei eerder al dat Van der Gaag ontslagen zou worden als NAC verloor bij Ajax. Dat is nog altijd niet gebeurd.

Veronica Inside praatte maandag met de trainer. "Ik wilde je op het verkeerde been zetten omdat ik binnen bleef. De assistenten waren aan het trainen met de groep", vertelt de NAC-trainer. "Je weet als trainer dat dat kan gebeuren. We staan onderin en doen het niet goed. Daar is een trainer normaal gesproken verantwoordelijk voor. Het hoort erbij, maar ik sta er nog steeds."

In de uitzending op maandag reageert ook Derksen. "Het spant erom hoor. De meningen zijn een beetje verdeeld. Binnen NAC, en dat vind ik niet eerlijk, vinden ze het een doodsaaie man. Hij past niet in de bourgondische sfeer van NAC, vindt men."

"Als die man een goed elftal had, dan was het feest en konden ze bier zuipen. Deze jongen is niet verantwoordelijk voor de teloorgang van NAC. Het zou onterecht zijn als ze hem eruit gooien, maar ik ben bang dat ze het wel doen."

]]>
Tue, 19 Feb 2019 11:03:00 +0100
''Dat is de reden dat Van Hooijdonk niet is ingebracht door Van der Gaag'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214782/dat-is-de-reden-dat-van-hooijdonk-niet-is-ingebracht-door-van-der-gaag https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214782/dat-is-de-reden-dat-van-hooijdonk-niet-is-ingebracht-door-van-der-gaag Sydney van Hooijdonk moet het de laatste tijd stellen met minuten bij NAC Breda Onder 19. De reden dat hij niet meer aan de bak komt bij het eerste elftal, heeft deels te maken met de reglementen van de KNVB. Dat meldt BN De Stem.

"Tot voor kort was hij de speler die het vaakst als invaller werd ingebracht. Bij zijn debuut, 5 oktober in Utrecht, versierde hij in de blessuretijd bijna een strafschop. Het is het belangrijkste wapenfeit van Sydney van Hooijdonk gebleken", schrijft clubwatcher Yadran Blanco. "De verklaring over het niet inzetten van een speler die is doorgekomen uit de eigen opleiding en vorige zomer een driejarig contract tekende, ligt iets genuanceerder dan je op voorhand zou denken."

"In de reglementen van de KNVB staat dat een voetballer maximaal zeventien wedstrijden mag spelen verdeeld over het eerste en het beloftenteam als hij ook nog voor 'onder 19' wil uitkomen. Van Hooijdonk staat inmiddels op veertien optredens", weet Blanco.

"Vier van zijn zeven invalbeurten in de eredivisie waren bij het ingaan van de blessuretijd. Voorkomen wordt nu dat Van Hooijdonk onnodige en verspilde minuten maakt waardoor hij straks niet meer kan worden ingezet bij 'onder 19'. Dat is exact de reden dat Van Hooijdonk de afgelopen weken niet is ingebracht door Van der Gaag", besluit hij.

]]>
Tue, 19 Feb 2019 10:00:00 +0100
Jong NAC Breda haalt uit en scoort maar liefst twaalf keer https://www.nacfans.nl/nieuws/overige-elftallen/214740/jong-nac-breda-haalt-uit-en-scoort-maar-liefst-twaalf-keer https://www.nacfans.nl/nieuws/overige-elftallen/214740/jong-nac-breda-haalt-uit-en-scoort-maar-liefst-twaalf-keer Jong NAC Breda heeft maandagavond flink uitgehaald in de thuiswedstrijd tegen Jong Achilles 29. De thuiswedstrijd voor de ploeg uit Breda werd met maar liefst 12-0 gewonnen.

Vanaf het begin was direct al duidelijk dat Jong NAC Breda niet in de problemen zou gaan komen maandagavond. Binnen tien minuten stond er namelijk al een 2-0 voorsprong op het bord. Het was tweemaal Skender Loshi die doel wist te treffen. In het restant van de eerste helft bouwde Jong NAC Breda de voorsprong gestaag uit door doelpunten van Giovanni Korte, Marwin Reuvers en Greg Leigh(2). Daardoor ging de beloftenploeg met een stand van 6-0 de rust in.

Het betekende overigens niet dat er in de tweede helft gas werd terug genomen. Binnen een kwartier lagen er opnieuw drie ballen in het net. Opnieuw was het Loshi die de eerste twee goals voor zijn rekening nam. Reuvers scoorde de derde en twee minuten later zorgde Leigh met zijn derde van de middag voor de 10-0. De overige twee doelpunten kwamen op naam van Nazario en wederom Reuvers.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 20:51:00 +0100
''Niemand weet waarom Van der Gaag aan Koch blijft vasthouden'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214686/niemand-weet-waarom-van-der-gaag-aan-koch-blijft-vasthouden https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214686/niemand-weet-waarom-van-der-gaag-aan-koch-blijft-vasthouden Vier doelpunten tegen in achttien minuten. Nadat Ajax eenmaal de defensie van NAC Breda wist te ontmantelen, was de achterhoede zo lek als een mandje. 

"NAC is ook in de Arena als een bokser zonder stootkracht die na een reeks van snelle korte tikken tegen de grond gaat en niet meer overeind komt", stelt clubwatcher Yadran Blanco namens BN De Stem. "Het verwijt dat Van der Gaag niet ingrijpt, logenstraft hij voor een deel tijdens het zondagmatinee bij Ajax. "

"De dissidenten Karol Mets en Robert Mühren staan hun plaats af, ook Anouar Kali en Giovanni Korte beginnen op de bank. Dat Mühren en Kali de club op jaarbasis een half miljoen euro kosten, een achtste van het spelersbudget (zo'n 4 miljoen euro) doet dan niet ter zake", vervolgt hij.

Zij waren echter niet de enigen. "Ook Khalid Karami en Sullay Kaikai ontbreken. Alleen aan zijn aanvoerder Menno Koch blijft de trainer halsstarrig vasthouden, waarom weet niemand", aldus Blanco.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 16:59:00 +0100
''NAC Breda gaat zeker thuis nog wel wat punten pakken'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214693/nac-breda-gaat-zeker-thuis-nog-wel-wat-punten-pakken https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214693/nac-breda-gaat-zeker-thuis-nog-wel-wat-punten-pakken Het blijft onderin de Eredivisie ongekend spannend, al lijken NAC Breda en De Graafschap met elkaar uit te gaan maken wie er rechtstreeks degradeert. Desondanks kan het nog alle kanten op, weet ook FC Emmen-spits Michael de Leeuw.

"Natuurlijk kijken we nog met een schuin oog naar beneden, want we mogen NAC en De Graafschap nog niet uitvlakken. Die gaan zeker thuis nog wel wat punten pakken", zegt De Leeuw tegenover het Dagblad van het Noorden.

Voor FC Emmen telt maar één ding: rechtstreekse handhaving. "Sinds ik hier ben zijn we maar met één ding bezig en dat is plaats vijftien. Dat is onze doelstelling en zo moet het ook zijn, vind ik", besluit De Leeuw.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 16:01:00 +0100
Ten Hag greep in tijdens de rust: ''Daar ontbrak het aan'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214663/ten-hag-greep-in-tijdens-de-rust-daar-ontbrak-het-aan https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214663/ten-hag-greep-in-tijdens-de-rust-daar-ontbrak-het-aan Na een stroeve eerste helft, deed Ajax er na de thee tandje bij. Tot genoegen van trainer Erik ten Hag, die terugkijkt op een goede week. 

"We hebben vandaag goede zaken gedaan. We hebben de week goed afgesloten. Tegen Real Madrid hebben we een hoog niveau gehaald en vandaag bij vlagen ook", zegt Ten Hag na afloop tegenover FOX Sports.

"We begonnen heel goed aan de wedstrijd. We creëerden vier of vijf hele goede kansen. Daarna was er een mindere fase en kan NAC ook op voorsprong komen. In de tweede helft hebben we het helemaal naar ons toegetrokken en zijn we uitgelopen naar 5-0. We hebben geen enkele kans meer toegelaten", vervolgt de oefenmeester.

Ten Hag bracht in de rust Kasper Dolberg voor Lasse Schöne. "We begonnen heel erg goed, veel positiewisselingen. Maar de afronding, daar ontbrak het aan. We hadden een typische spits nodig en die hebben we gebracht. Daardoor konden we ook meer aanvallende impulsen brengen vanuit het middenveld. Uiteindelijk wil je een goede wedstrijd op de mat leggen, je wilt winnen én je wil het publiek vermaken. Die drie dingen zijn vandaag wel gelukt", aldus Ten Hag.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 15:00:00 +0100
De Graafschap baalt: ''Hadden NAC verder achter ons kunnen laten'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214655/de-graafschap-baalt-hadden-nac-verder-achter-ons-kunnen-laten https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214655/de-graafschap-baalt-hadden-nac-verder-achter-ons-kunnen-laten Net als NAC Breda lukte het ook De Graafschap niet om punten te pakken. In Doetinchem werd er met 0-1 verloren van FC Utrecht. Het verschil der beide ploegen blijft daardoor twee punten.

Het lijkt een strijd te worden tussen NAC en De Graafschap: wie degradeert er rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie? "Wij moeten zorgen dat we geen laatste worden", reageert De Graafschap-trainer Henk de Jong tegenover De Gelderlander.

Het gat met FC Emmen is zes punten. "Dit is degradatievoetbal", zegt Azor Matusiwa. "Het is spannend en zwaar. We hadden NAC verder achter ons kunnen laten. Ook een punt was al een resultaat geweest. Maar ik heb vertrouwen. Dit is een klap. Zeker voor mij. Maar ik denk niet dat wij achterop gaan raken. En we hebben de steun van onze aanhang. Nu ook weer. Volle bak. We strijden tegen degradatie, maar hebben fantastisch publiek", besluit hij.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 13:56:00 +0100
El Allouchi bewondert Ajax: ''Het gaat echt heel snel...'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214650/el-allouchi-bewondert-ajax-het-gaat-echt-heel-snel https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214650/el-allouchi-bewondert-ajax-het-gaat-echt-heel-snel NAC Breda had gisterenmiddag niets in te brengen tegen het oppermachtige Ajax. In de Johan Cruijff ArenA werd er dan ook kansloos met 5-0 verloren.

"Bij Ajax is het constant: inspelen, doorbewegen, inspelen, doorbewegen. Dat houd je tien, twintig, misschien dertig minuten vol. Daarna wordt het lastig. Iedereen heeft Ajax gezien tegen Real Madrid, ze hebben een topploeg", constateert Mounir El Allouchi in gesprek met BN De Stem

De 5-0 nederlaag wil El Allouchi daarmee echter niet goedpraten. Al heeft hij wel bewondering voor Ajax. "Het gaat zo snel. En ze zetten zo goed druk, dat kan geen enkele ploeg. Zodra je balbezit hebt, zetten ze met z'n allen druk. Vanaf de buitenkant lijkt het makkelijk: stapje naar links, stapje naar rechts. Het gaat echt heel snel...", aldus El Allouchi.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 13:00:00 +0100
Van der Gaag houdt vertrouwen: ''Die goals, die gaan vallen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214632/van-der-gaag-houdt-vertrouwen-die-goals-die-gaan-vallen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214632/van-der-gaag-houdt-vertrouwen-die-goals-die-gaan-vallen Na de 5-0 nederlaag bij Ajax is NAC Breda niet enkel hekkensluiter, maar ook de ploeg met de meeste tegentreffers. In de laatste drie wedstrijden, moest Benjamin van Leer elf keer vissen.

"Dat is kwalijk. Het gaat te snel en te makkelijk. Dan is het een gelopen zaak", zegt trainer Mitchell van der Gaag tegenover BN De Stem. "Zonde, want we moeten aan het doelsaldo denken. Meerdere ploegen gaan er in de Arena met deze cijfers af. Het is geen excuus, maar het gebeurt niet alleen bij ons."

Ondanks dat NAC zelf niet op het scorebord wist te komen, ontbeerde het ze niet aan kansen. "Het is een groter probleem als je die kansen niet creëert. Die goals, die gaan vallen", aldus Van der Gaag.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 12:03:00 +0100
Tadic: ''Je kunt niet stellen dat deze aanpak mislukt is'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214609/tadic-je-kunt-niet-stellen-dat-deze-aanpak-mislukt-is https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214609/tadic-je-kunt-niet-stellen-dat-deze-aanpak-mislukt-is NAC Breda leed gisteren een kansloze nederlaag tegen Ajax (5-0) en dat was onder meer te danken aan Dusan Tadic. De Serviër scoorde tweemaal.

"Tegen NAC creëerden we in de eerste minuten veel kansen en speelden we goed. Dus je kunt niet stellen dat deze aanpak mislukt is. Het is juist goed dat we tegenstanders met verschillende speelwijzen kunnen verrassen", zegt Tadic over zijn rol als spits tegenover het Algemeen Dagblad.

Volgens week gaat Ajax op bezoek bij ADO Den Haag, op kunstgras. "Het is een schande dat we daar in Nederland op moeten spelen. In Nederland is zoveel goed geregeld. Mooie stadions, goede faciliteiten. Maar dat 'koenstgras' moeten ze echt verbieden", vervolgt Tadic.

"Na de wedstrijd tegen Heracles heb ik in aanloop naar Real Madrid drie dagen last gehad van mijn lijf. Alles deed pijn. Mijn knieën, mijn rug, alles. Op normaal gras kan ik uren spelen zonder pijn. Maar het zijn de omstandigheden waar we mee om moeten gaan. Excuses tellen niet. We moeten het accepteren en presteren", besluit hij.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 11:00:00 +0100
Van Hooijdonk: ''Kan het niet combineren met mijn baan bij de NOS'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214591/van-hooijdonk-kan-het-niet-combineren-met-mijn-baan-bij-de-nos https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214591/van-hooijdonk-kan-het-niet-combineren-met-mijn-baan-bij-de-nos Afgelopen weekend werd bekend dat Pierre van Hooijdonk opstapte uit het technisch hart van NAC Breda. Bij Studio Voetbal geeft de oud-profvoetballer tekst en uitleg.

"Ze hebben mij gevraagd om te blijven. Maar dat kan ik niet combineren met dit. Dat is lastig", vertelt Van Hooijdonk. "Ik ben onafhankelijk en wil hier onafhankelijk kunnen blijven zitten en mijn mening kunnen geven over alles en iedereen. Dat gaat gewoon niet samen."

Dat het bij NAC Breda allesbehalve op rolletjes loopt, was geen reden voor zijn vertrekt. "Dat de club instabiel is, is geen factor geweest. Ik kan het gewoon niet combineren met mijn baan bij de NOS", aldus Van Hooijdonk.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 09:56:00 +0100
Dervite: ''Met mijn elleboog probeerde ik mijn gezicht te beschermen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214559/dervite-met-mijn-elleboog-probeerde-ik-mijn-gezicht-te-beschermen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214559/dervite-met-mijn-elleboog-probeerde-ik-mijn-gezicht-te-beschermen NAC Breda begon sterk tegen Ajax en de nummer achttien van de eredivisie kreeg aan het begin zelfs twee goede kansen. Na de penalty van Dusan Tadic was het verzet echter gebroken. 

De strafschop werd gegeven na een handsbal van Dorian Dervite, die tijdens een vrije trap de bal met zijn elleboog blokkeerde. ''Met mijn elleboog probeerde ik mijn gezicht te beschermen, een slechte gewoonte. Helaas gaf de scheidsrechter na inmenging van de VAR een strafschop. Zonder de VAR was er niks aan de hand geweest'', vertelt hij tegenover BN de Stem.

De verdediger baalt ervan dat het door hem fout ging, want tot dat moment deed de ploeg van Mitchell van der Gaag prima mee in de Johan Cruijff Arena. ''Het is frustrerend, omdat we het als team goed deden met twee goede kansen. Maar ja, dat de bal mijn elleboog raakt, dat klopt."

]]>
Mon, 18 Feb 2019 08:42:23 +0100
NAC krijgt vijf doelpunten om de oren: ''Dit zijn harde cijfers'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214529/nac-krijgt-vijf-doelpunten-om-de-oren-dit-zijn-harde-cijfers https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214529/nac-krijgt-vijf-doelpunten-om-de-oren-dit-zijn-harde-cijfers NAC ging zondagmiddag tegen Ajax hard onderuit. Uiteindelijk werd het liefst 5-0 voor de nummer twee van de Eredivisie.

"We krijgen gewoon kutdoelpunten tegen", concludeert Kastaneer. "Maar daar moeten we scherp op zitten. We hadden die paar kansen in de eerste helft moeten benutten. Dit zijn wel harde cijfers", aldus de aanvaller in gesprek met Omroep Brabant.

]]>
Sun, 17 Feb 2019 21:31:38 +0100
Van Leer geen antwoord op penalty: ''Was een mix van gevoel en kijken'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214515/van-leer-geen-antwoord-op-penalty-was-een-mix-van-gevoel-en-kijken https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214515/van-leer-geen-antwoord-op-penalty-was-een-mix-van-gevoel-en-kijken Benjamin van Leer moest zondagmiddag vijf keer vissen in de uitwedstrijd tegen Ajax. De doelman was het een middag om snel te vergeten.

“We moeten teren op de goede eerste helft, maar we gaan de beelden bekijken deze week en dan gaan we weer verder", aldus de doelman, die gehuurd wordt van Ajax, in gesprek met Omroep Brabant.  

Ajax kwam op 1-0 dankzij Dusan Tadic vanaf elf meter. Van Leer kent de hem nog van de voorbereiding, maar hij wist niet welke hoek hij zou kiezen. "Dat weet je bij Tadic nooit. Het was een mix van gevoel en kijken hoe hij liep, maar hij schiet ze er overal in.” 

]]>
Sun, 17 Feb 2019 20:17:00 +0100
''Dat zij paar klassen beter zijn, wil niet zeggen dat wij dit accepteren'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214505/dat-zij-paar-klassen-beter-zijn-wil-niet-zeggen-dat-wij-dit-accepteren https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214505/dat-zij-paar-klassen-beter-zijn-wil-niet-zeggen-dat-wij-dit-accepteren NAC verloor zondagmiddag met harde cijfers van Ajax. In Amsterdam eindigde het duel in 5-0. Mounir El Allouchi zag dat de 1-0, een strafschop na een handsbal van Dorian Dervite, het breekpunt was in de wedstrijd.

"Het klinkt onrealistisch. We staan met 1-0 achter, maar we stonden compact en creëerden twee goede kansen. Die moeten erin. Dat zij een paar klassen beter zijn, wil niet zeggen dat wij deze uitslag zomaar kunnen accepteren. 5-0 is te veel. We bevinden ons in een situatie waar we overal naar moeten kijken, ook naar het doelsaldo", aldus El Allouchi tegen BN De Stem.

NAC kwam met het systeem met vijf verdedigers voor de dag. "Ik denk dat als wij het goed uitvoeren, het ons zeker wel helpt. Het geeft meer houvast.. Maar nogmaals, 5-0 is te veel", besluit de middenvelder.

]]>
Sun, 17 Feb 2019 19:04:49 +0100