Nieuws - NACFans.nl - NAC Breda Nieuws https://www.nacfans.nl/rss/nieuws . Brood: ''We zullen tot de laatste kans moeten blijven vechten'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225728/brood-we-zullen-tot-de-laatste-kans-moeten-blijven-vechten https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225728/brood-we-zullen-tot-de-laatste-kans-moeten-blijven-vechten Ruud Brood volgt van der Gaag op als hoofdtrainer van NAC Breda. Even waren er weken van voorzichtig optimisme bij de Parel van het Zuiden, maar ook dit lijkt nu ver te zoeken na de beschamende nederlaag bij Fortuna Sittard.

"We wisten dat Fortuna thuis agressief naar voren speelt. De eerste helft speelden we vrij mat. We waren de bal vrij snel kwijt. We gaven niet veel weg, maar we voetbalden ook niet goed mee", begint Brood in gesprek met NAC Breda 1912. 

"We moeten agressiever rond de zestien verdedigen. We moesten beter vanuit achteruit voetballen, dat deed Grad goed in de tweede helft. We hadden onszelf moeten belonen voor de gecreëerde kansen. Het rendement moet omhoog. We geven bij de tweede goal gewoon de bal weg. Dat mag niet gebeuren. Tweede helft kwamen we beter voor de dag. In de eindfase scoorden we nog en kregen we nog een halve kans op de gelijkmaker, maar het mocht niet baten. Het is doodzonde, maar we zullen tot de laatste kans moeten blijven vechten", besluit de trainer.

]]>
Sun, 21 Apr 2019 18:27:00 +0200
El Allouchi houdt hoop tot het einde: ''We hebben nog drie wedstrijden'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225727/el-allouchi-houdt-hoop-tot-het-einde-we-hebben-nog-drie-wedstrijden https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225727/el-allouchi-houdt-hoop-tot-het-einde-we-hebben-nog-drie-wedstrijden Mounir El Allouchi ging vandaag met zijn NAC Breda kansloos onderuit bij laagvlieger Fortuna Sittard. De ploeg uit Limburg vliegt echter niet zo laag als NAC, zij lijken geen degradatiezorgen meer te hebben en dat terwijl voor NAC het doek langzaam lijkt te vallen.

El Allouchi blijft dan ook hoop uitspreken, misschien tegen beter weten in: "Zo lang het niet officieel is kan ik niet zeggen dat het klaar is", aldus de speler van de Parel van het Zuiden in gesprek met NAC Breda 1912.

Hij vervolgt met een bepaald optimisme: "De tweede helft hebben we drie grote kansen gecreëerd, die moet je gewoon scoren. De tegengoals geven we cadeau. Deze nederlaag doet wederom pijn, zoals we dat dit seizoen al zo vaak hebben gehad. We hebben nog drie wedstrijden."

]]>
Sun, 21 Apr 2019 18:00:00 +0200
Te Vrede boos: ''Die gemiste kansen zijn heel frustrerend'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225726/te-vrede-boos-die-gemiste-kansen-zijn-heel-frustrerend https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225726/te-vrede-boos-die-gemiste-kansen-zijn-heel-frustrerend NAC Breda verloor vandaag met 2-1 van Fortuna Sittard en niet voor de eerste keer dit seizoen miste spits Mitchell Te Vrede een aantal gigantische kansen. Zelf realiseert hij zich ook dat hij deze had moeten maken. 

"Het wordt echt heel lastig nu. Ik zit nu in een rollercoaster van emoties. We hebben nog drie wedstrijden. Die gemiste kansen zijn heel frustrerend", aldus Te Vrede in gesprek met NAC Breda 1912 die in de tweede helft zijn vizier niet op scherp had staan. 

Hij is wel gefrustreerd over het arbitrale trio wie hij verwijt een penalty over het hoofd gezien te hebben: "We hadden een penalty moeten hebben, dan krijg je wellicht een andere wedstrijd. Dat ik weer een keer scoor, is fijn, maar je koopt er vandaag niets voor."

]]>
Sun, 21 Apr 2019 17:34:31 +0200
''Dit was een wedstrijd waar we er moeten staan, maar we falen weer'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225724/dit-was-een-wedstrijd-waar-we-er-moeten-staan-maar-we-falen-weer https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225724/dit-was-een-wedstrijd-waar-we-er-moeten-staan-maar-we-falen-weer NAC Breda verloor vandaag compleet terecht op bezoek bij Fortuna Sittard dat hiermee degradatie voorgoed lijkt te ontlopen. Met nog dire pittige wedstrijden op het programma lijkt degradatie niet meer af te wenden voor de Parel van het Zuiden. 

"Dit was een wedstrijd waar we er moeten staan, maar we falen weer", begint Koch in gesprek met FOX Sports. De Parel van het Zuiden moet in de resterende wedstrijden tegen Feyenoord (thuis), sc Heerenveen (uit) en PEC Zwolle (thuis) een verschil van vier overbruggen. "Het wordt steeds moeilijker voor ons. Zolang de concurrentie de punten niet pakt, maak je in ieder geval kans. Maar dan moeten wij wel zelf gaan winnen", besluit de aanvoerder.

Zolang NAC niet wint, heeft kijken naar de concurrentie geen zin stelt hij dan ook. "Daar heb je weinig aan. Je moet er zelf staan, maar dat doen we niet. Gewoon slecht. Ik vond het te mat. Bepaalde aannames, bepaalde duels, het was allemaal net niet. Het duurde veel te lang voordat we erin kwamen. Elke keer moeten we achter onze tegenstander aan. Op dit moment heb ik er weinig woorden voor."

]]>
Sun, 21 Apr 2019 17:15:34 +0200
NAC kan handdoek in de ring werpen na verlies bij Fortuna Sittard https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225717/nac-kan-handdoek-in-de-ring-werpen-na-verlies-bij-fortuna-sittard https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225717/nac-kan-handdoek-in-de-ring-werpen-na-verlies-bij-fortuna-sittard NAC Breda heeft vandaag met 2-1 verloren van Fortuna Sittard. Door de nederlaag kan de ploeg uit Breda directe degradatie bijna niet meer ontlopen. Vandaag moest er op zijn minst een punt worden gepakt, maar wéér zat het niet mee. 

Dankzij de nederlaag blijft het verschil met naaste concurrent De Graafschap vier punten. Ook zij wisten dit weekend niet te winnen. NAC zelf rees vol optimisme af naar het diepe zuiden van het land. In Sittard was het echter de thuisploeg die het meeste aanstalten maakte op de zege. In de eerste helft werd het dan ook 1-0 na een terecht gegeven penalty voor de thuisploeg. Deze werd benut door Mark Diemers.

In de tweede helft zat NAC beter in de wedstrijd, al wist de ploeg totáál niet om te gaan met haar kansen. Te Vrede miste een gigantische kans en later in de wedstrijd was het Rosheuvel die ook compleet niet goed om kon gaan met een vrijwel 100% scoringskans. In de 80ste minuut velde  Diemers het doodsvonnis uit over NAC Breda. Hij maakte de 2-0 en daarmee zijn tweede treffer van de wedstrijd. In blessuretijd kwam NAC nog terug via Te Vrede, maar toen was het eigenlijk al te laat. 

]]>
Sun, 21 Apr 2019 16:35:00 +0200
MATCHDAY | Basisplek voor Ilic op bezoek bij Fortuna Sittard https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225693/matchday-basisplek-voor-ilic-op-bezoek-bij-fortuna-sittard https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225693/matchday-basisplek-voor-ilic-op-bezoek-bij-fortuna-sittard Voor NAC Breda staat in de 31e speelronde van de Eredivisie de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard op het programma. In Limburg wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Ruud Brood voert tegen Fortuna Sittard één wijziging in zijn basiself door ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Emmen van vorige week. Luka Ilic krijgt zondagmiddag de kans om zich in de basis te bewijzen. Hij krijgt de voorkeur boven Mikhail Rosheuvel, die tegen Fortuna Sittard op de bank begint.

Opstelling NAC: Van Leer; Karami, Koch, Palmer-Brown, Van Anholt; Kali, El Allouchi, Lundqvist; Ilic, Te Vrede, Korte

Wissels: Zwarthoed, Rosheuvel, Damen, Kaikai, Reuvers, Nijholt, Klomp, Kastaneer, Van Hooijdonk

Opstelling Fortuna: Koselev, Heerings, Ninaj, Smeets, El Messaouidi, Novakovich, Diemers, Mac-Intosh, Pinto, Lamprou, Balic

 

]]>
Sun, 21 Apr 2019 13:43:00 +0200
Schier onmogelijke opgave NAC: ommekeer lijkt uitgesloten https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225526/schier-onmogelijke-opgave-nac-ommekeer-lijkt-uitgesloten https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225526/schier-onmogelijke-opgave-nac-ommekeer-lijkt-uitgesloten Dat NAC Breda tot de nek toe in het moeras staat dat weet bijna iedereen. Er moet een wonder gebeuren willen de Bredanaars zich handhaven in de Eredivisie. Maar hoe groot is die kans dat de Parel van het Zuiden het  schier onmogelijke weet te bewerkstelligen?

Statistiekenbureau Opta Sports zocht dit uit. En wat blijkt: In de laatste veertien seizoenen stond de club die na dertig speelrondes de rode lantaarndrager was, ook na de laatste speeldag op de achttiende plaats. Wat dus uiteindelijk degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie betekent.

FC Volendam is het meest recente voorbeeld van een club die er in slaagde om directie degradatie te ontlopen. In het seizoen 2003/04 wisten de Volendammers toen PEC Zwolle onder zich te houden, maar degradeerde het alsnog via de nacompetitie. 

Naast dat NAC vooral naar zichzelf moet kijken in de strijd tegen directe degradatie is het goed om als voorbeeld FC Utrecht te nemen. In het seizoen 1995/96 presteerde Utrecht het bijna onmogelijke en speelden zich in de laatste vier wedstijden veilig. De Domstedelingen sprongen van de achttiende naar de vijftiende plaats en overbrugden een gat van drie punten. Echter lukte het een team nooit om een verschil van vier punten goed te maken in de laatste vier competitieduels.

 

]]>
Sat, 20 Apr 2019 10:24:00 +0200
NAC reist zonder linksbacks Leigh en Gersbach af naar Sittard https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225463/nac-reist-zonder-linksbacks-leigh-en-gersbach-af-naar-sittard https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225463/nac-reist-zonder-linksbacks-leigh-en-gersbach-af-naar-sittard NAC zal het in het cruciale degradatieduel met Fortuna Sittard aanstaande zondag zonder linksbacks Greg Leigh en Alex Gersbach moeten doen. Beide spelers herstellen nog van een blessure. 

Trainer Ruud Brood zal de nodige aanpassingen moeten doen. "Greg revalideert en heeft nog niet met de groep getraind. Ik verwacht hem en Alex binnenkort wel weer terug", legde hij uit tegenover BN De Stem. Jeugdspeler Jethro Mashart en rechtsback Pele van Anholt zouden opties zijn als vervanging van de twee, maar Brood twijfelt. 

"Daar denk ik over na", gaf hij toe. "Het zou te vroeg kunnen zijn voor Jethro. Hij is een jonge jongen die graag wil, maar moeite heeft met positioneel verdedigen. Het gaat sneller en het is fysieker. Je moet ook spelers hebben die gewend zijn om tegen volwassen gasten te spelen. Dan zoeken wij naar meer stabiliteit."

Vorige week tegen FC Emmen (1-1), koos Brood verrassend voor Mounir El Allouchi in plaats van Luka Ilic op het middenveld. "Ilic was nog niet zover", verklaart hij zijn keuze. "Met Mounir wilden we meer stabiliteit vanuit het middenveld. Het is nu gebleken dat Ilic en Lundqvist beiden erg aanvallend ingesteld zijn. Ik kan ze samen op stellen, maar niet zoals ik tegen Emmen heb gedaan. Ze stonden overal en nergens, dan heb je alleen Kali tegenover een viermans middenveld." 

]]>
Fri, 19 Apr 2019 18:05:00 +0200
Lundqvist weet: ''Iedere wedstrijd is nu een finale voor ons'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225453/lundqvist-weet-iedere-wedstrijd-is-nu-een-finale-voor-ons https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225453/lundqvist-weet-iedere-wedstrijd-is-nu-een-finale-voor-ons Met nog maar vier wedstrijden tot het einde van het seizoen wordt het nog spannend voor de club uit Breda. Blijft NAC de stijgende lijn doorzetten en blijven ze in de Eredivisie of degradeert de ploeg van trainer Ruud Brood na dit seizoen?

"Het vertrouwen is er wel", stelt NAC-middenvelder Ramon Pascal Lundqvist tegenover de camera van NAC TV. "We hebben een paar goede wedstrijden gespeeld en dat zijn veel punten. We hebben nog vier wedstrijden te gaan, dus het kan nog."

Na het teleurstellende duel met FC Emmen vorige week (1-1) hoopt de middenvelder tegen Fortuna Sittard op een beter resultaat. "Het wordt een moeilijke wedstrijd", weet hij. "Iedere wedstrijd is nu een finale voor ons, dus wij moeten er voor zorgen dat we gewoon alles geven en de positieve uit de laatste wedstrijden meenemen. Tegen VVV en Excelsior deden we het erg goed. We vechten voor ieder punt. We hebben ook de volgende wedstrijd weer die drie punten nodig, en dat is waar we nu voor trainen."

Onder de nieuwe trainer Ruud Brood speelt Lundqvist soms als nummer tien. Zelf heeft hij niet echt een voorkeur. "Ik denk zelf dat ik overal op het middenveld kan spelen. Het maakt voor mij niet echt uit, zolang ik maar speel. Het hangt er gewoon van af hoe de coach wil dat ik speel", aldus Lundqvist.

]]>
Fri, 19 Apr 2019 16:56:00 +0200
Brood heeft vertrouwen: ''Natuurlijk moet je er in blijven geloven'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225447/brood-heeft-vertrouwen-natuurlijk-moet-je-er-in-blijven-geloven https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225447/brood-heeft-vertrouwen-natuurlijk-moet-je-er-in-blijven-geloven Na het teleurstellende gelijkspel tegen FC Emmen vorige week (1-1) ligt de focus bij NAC nu op het cruciale duel met Fortuna Sittard van aanstaande zondag. De Bredanaren reizen af naar het zuiden voor opnieuw een duel in de strijd om degradatie te voorkomen.

"Ik denk dat het twee teams zijn die de winst goed kunnen gebruiken natuurlijk", stelt NAC-trainer Ruud Brood tegenover NAC TV in aanloop naar het Eredivisie duel. "Voor ons is het elke week punten sprokkelen, maar ik denk wel dat het een dynamische wedstrijd wordt. Zeker omdat zij qua speelwijze zo zijn, als je kijkt naar de laatste wedstrijd. Dan heb ik het nog niet eens over de rode kaarten die ze hebben gehaald, maar dat geeft wel de intentie aan waarmee ze willen spelen."

In de strijd om degradatie liep zijn ploeg vorige week in eigen huis tegen FC Emmen een aardige knauw op. "Natuurlijk moet je er in blijven geloven", gaat Brood verder. "Het is wel teleurstellend, het resultaat. Het vertrouwen krijg je alleen als je natuurlijk ook wedstrijden gaat winnen."

 

]]>
Fri, 19 Apr 2019 15:59:00 +0200
Voormalig NAC-speler blikt terug: ''Je hebt lang niet alles in de hand'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225430/voormalig-nac-speler-blikt-terug-je-hebt-lang-niet-alles-in-de-hand https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225430/voormalig-nac-speler-blikt-terug-je-hebt-lang-niet-alles-in-de-hand Voor oud-profvoetballer en voormalig NAC-speler Regillio Simons zijn het mooie tijden. Zijn zoon Xavi treedt in zijn voetsporen en tekent binnenkort zijn eerste profcontract bij FC Barcelona. Deze gebeurtenis doet Simons denken aan zijn eigen tijd als voetballer.

Hij is trots op het succes van zijn zoon, maar wil hem ook waarschuwen. "Er komt veel bij kijken om echt ver te komen. Je hebt lang niet alles in de hand", stelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Destijds zat ik bij Fortuna voor de winterstop vaak op de bank. Bert van Marwijk koos voor Ronald Hamming als spits en Fortuna verloor weinig."

"In de winterstop tekende ik bij NAC", blikt hij terug. "Nadat ik mijn handtekening had gezet, begon ik voor Sittard te scoren. Tegen Ajax dus. Tegen PSV. Er was opeens volop interesse. NAC degradeerde en ik moest in de eerste divisie beginnen. Dat vertel ik Xavi ook, alles kan veranderen. Maar dat mensen nu lyrisch over hem zijn, dat kun je niet tegenhouden."

]]>
Fri, 19 Apr 2019 14:57:00 +0200
Fortuna klaar voor cruciaal duel: ''Hoop dat iedereen dat zich beseft'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225411/fortuna-klaar-voor-cruciaal-duel-hoop-dat-iedereen-dat-zich-beseft https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225411/fortuna-klaar-voor-cruciaal-duel-hoop-dat-iedereen-dat-zich-beseft Aanstaande zondag speelt NAC in Sittard een cruciaal duel tegen Fortuna in de felle strijd tegen degradatie in de Eredivisie. Dat beseft ook Fortuna-trainer René Eijer zich. Volgens hem is zijn ploeg klaar voor 'de wedstrijd van de waarheid'.

"Het is een cruciale wedstrijd, ik hoop dat iedereen dat zich beseft", zegt hij in gesprek met De Limburger. "Op basis van de trainingen denk ik dat we er klaar voor zijn. Al dacht ik dat een week geleden voor het duel met VVV ook." De Limburgers speelden vorige week zaterdag met 1-1 gelijk bij VVV Venlo. 

Tegen de ploeg uit Breda kan Eijer geen beroep doen op aanvaller Djibril Dianessy. Hij heeft last van een spierblessure. "Alweer een blessure, ik heb wel medelijden met die jongen. Maar ja, ook dat is voetbal", aldus Eijer. 

Vermoedelijke opstelling: Koselev, Mac-Intosch, Ninaj, Heerings, Pinto, Smeets, El Messaoudi, Balic, Diemers, Novakovich, Lamprou.

]]>
Fri, 19 Apr 2019 13:50:00 +0200
''NAC Breda zoekt wanhopig naar laatste strohalmen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225391/nac-breda-zoekt-wanhopig-naar-laatste-strohalmen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225391/nac-breda-zoekt-wanhopig-naar-laatste-strohalmen NAC Breda staat aan de rand van de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Tegen VVV Venlo moesten er eigenlijk drie punten gehaald worden. Dat gebeurde ook niet. 

"NAC ontbeert simpelweg lef en kwaliteit om te doen wat nodig is", vertelt Chris Tempelman in Voetbal International. "Brood zal daarbij ook in de spiegel moeten kijken. Hij diende tegen Emmen te repareren, zoals hij dat noemde, en bracht binnen een half uur Luka Ilic in. Starten met de enige speler met exceptionele kwaliteiten was beter geweest."

Dat NAC nog enige hoop heeft, is volgens Tempelman vooral te danken aan concurrenten. "De Brabanders zoeken wanhopig naar laatste strohalmen en zijn afhankelijk van de concurrentie. Dat de achterstand op Excelsior en De Graafschap is teruggebracht tot vier punten, is meer te danken aan de verliespartijen van de rivalen."

"Drie korte oplevingen in een seizoen vol matige vertoningen, zo kun je het jaar van NAC wel omschrijven", meent Tempelman. "Ook Brood heeft daarin geen verandering kunnen brengen."

]]>
Fri, 19 Apr 2019 11:29:00 +0200
''De KNVB is de hoofd- en enige schuldige van dit competitieverraad'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225346/de-knvb-is-de-hoofd-en-enige-schuldige-van-dit-competitieverraad https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225346/de-knvb-is-de-hoofd-en-enige-schuldige-van-dit-competitieverraad De Nederlandse voetbalbond heeft de 33e speelronde verplaatst zodat Ajax zich beter voor kan bereiden op de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Valentijn Driessen vindt het belachelijk. 

Volgens de journalist is Eric Gudde de schuldige aan het verplaatsen van de gehele speelronde. "Waarom maakt Gudde van één probleem - De Graafschap-Ajax - het probleem van zestien andere Eredivisie-clubs en in het bijzonder van de acht thuisspelende clubs? Terwijl Gudde als competitieverantwoordelijke het recht heeft De Graafschap-Ajax op ieder ander tijdstip vast te stellen'', schrijft hij in De Telegraaf.

"De KNVB is de hoofd- en enige schuldige van dit competitieverraad. Maar in plaats van de hand in eigen boezem te steken of de eigen KNVB-bekerfinale te verplaatsen zodat de 33e speelronde op 5 mei gespeeld kan worden, gooit Gudde zijn narigheid over de schutting op het bordje van de clubs en houdt ze ten onrechte medeverantwoordelijk voor de competitieplanning. Schandelijk."

]]>
Fri, 19 Apr 2019 08:07:01 +0200
Erfgoedbeleid verandert in Breda: ''Avondje NAC is óók erfgoed'' https://www.nacfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/225327/erfgoedbeleid-verandert-in-breda-avondje-nac-is-ook-erfgoed https://www.nacfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/225327/erfgoedbeleid-verandert-in-breda-avondje-nac-is-ook-erfgoed Bij alle voetbalfans in Nederland is het wel bekend: het Avondje NAC. In een volgepakt Rat Verlegh kan nog wel eens spoken. Daarom wordt het in Breda nu ook meer gezien als een mooie avond voetbal. 

Wethouder Marianne de Bie gaat over wat er wel en niet erfgoed is in Breda. Zij vindt dat niet erfgoed niet alleen maar gaat over gebouwen en monumenten. ''We willen laten zien dat erfgoed niet alleen over stenen gaat, maar over verhalen. Het Avondje NAC is óók erfgoed. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Daardoor wordt de stad van jou.''

Of het Avondje NAC volgend seizoen nog te zien valt in de eredivisie, is nog maar de vraag. De Bredanaars staan op het moment laatste en het gat met de nummer zeventien Excelsior is nog vier punten. Er zijn nog vier wedstrijden te verspelen in de eredivisie. 

]]>
Thu, 18 Apr 2019 21:02:50 +0200
KNVB verplaatst speelronde 33: NAC Breda eindigt met thuisduel https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225297/knvb-verplaatst-speelronde-33-nac-breda-eindigt-met-thuisduel https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225297/knvb-verplaatst-speelronde-33-nac-breda-eindigt-met-thuisduel De KNVB komt Ajax tegemoet voor het drukke speelschema vanwege plaatsing voor de halve finales van de Champions League. De complete 33ste speelronde is verplaatst naar 15 mei en de aanvang is om 19:30 uur. 

Dat betekent dat NAC Breda het seizoen eindigt met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Speelronde 34 blijft wél 'gewoon' op 12 mei staan. "Er blijkt dat er aan het eind van het seizoen geen ruimte meer is om eenvoudig met eredivisiewedstrijden uit te kunnen wijken naar alternatieve data", zegt directeur betaald voetbal Eric Gudde op de officiële website van de KNVB.

"Na wekenlang alle mogelijke oplossingen te hebben verkend, zijn de overgebleven scenario's vandaag voorgelegd aan de clubs. Dit omdat alle clubs aan de basis stonden van het competitieprogramma en nu ook allemaal te maken krijgen met speeldata die hoe dan ook veranderen."

Dit zijn nu de wedstrijden in de laatste speelronde van de eredivisie: De Graafschap - Ajax, PSV - Heracles Almelo, Fortuna Sittard- Feyenoord, FC Utrecht - SC Heerenveen, Excelsior - AZ, NAC Breda - PEC Zwolle, VVV-Venlo - Vitesse, ADO Den Haag - Vitesse en FC Emmen - FC Groningen.

]]>
Thu, 18 Apr 2019 16:24:00 +0200
KNVB roept om hulp voor Ajax; duel NAC mogelijk verschoven https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225161/knvb-roept-om-hulp-voor-ajax-duel-nac-mogelijk-verschoven https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225161/knvb-roept-om-hulp-voor-ajax-duel-nac-mogelijk-verschoven Nu Ajax de halve finales van de Champions League heeft bereikt, komt het speelschema in de Eredivisie in de problemen. Volgens Voetbal International heeft de KNVB er geen rekening mee gehouden dat een Eredivisionist zo ver zou komen.

De voetbalbond zit nu in de problemen met het speelschema. Vooral de laatste twee speelrondes komen in gevaar, aangezien die wedstrijden altijd op zondag op hetzelfde tijdstip worden gespeeld en dinsdag het alweer opneemt voor de wedstrijd in de Champions League.

De KNVB vraagt nu om hulp van alle Eredivisie-clubs om samen een oplossing te vinden. Aankomende donderdag zal in overleg met alle clubs gesproken worden over de mogelijkheden voor de laatste speelrondes van de Nederlandse competitie. 

Mogelijk worden de speelrondes een week opgeschoven. Dat zou betekenen dat er op zondag 12 mei en zondag 19 mei gevoetbald wordt en de speelronde van zondag 28 april komt te vervallen. Ajax heeft op die manier een week rust ter voorbereiding op het eerste duel in de halve finale van de Champions League.

NAC Breda neemt het op 28 april in eigen huis op tegen PEC Zwolle, terwijl op 12 mei de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma staat. Deze wedstrijden worden mogelijk dus een week opgeschoven.

Foto: Orange Pictures

]]>
Thu, 18 Apr 2019 08:15:00 +0200
Kritiek op beleid bij NAC Breda: ''Dat heeft uiteindelijk ook niet geholpen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/225080/kritiek-op-beleid-bij-nac-breda-dat-heeft-uiteindelijk-ook-niet-geholpen https://www.nacfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/225080/kritiek-op-beleid-bij-nac-breda-dat-heeft-uiteindelijk-ook-niet-geholpen Degradatie kan goed zijn voor NAC Breda, dat denkt Milan van Dongen. De presentator van FOX Sports is van mening dat de Parel van het Zuiden vanaf onderaan opnieuw moet beginnen.

"Dat was een paar jaar geleden ook zo toen ze degradeerden, toen dacht je dat ze het nu lekker vanaf de grond konden opbouwen. Een goede visie neerzetten, een goed beleid en met een meerjarenplan het gaan doen", begint Van Dongen bij FC Groundhop. "Dat heeft uiteindelijk ook niet geholpen, omdat het gewoon te onrustig is met zoveel aandeelhouders die een mening hebben. Volgens mij zijn er meer dan 20 aandeelhouders die op een vergadering allemaal een mening kunnen geven en allemaal iets vinden van het beleid. Dat werkt natuurlijk niet. Ajax heeft ook aandeelhouders, maar dat gaat allemaal een stuk gestructureerder."

Van Dongen denkt niet dat NAC Breda zich nog gaat handhaven. "Zolang die mensen teveel directe invloed op het beleid kunnen uitoefenen schept dat geen goed klimaat voor een directie. Misschien helpt het dat als ze degraderen dat er dan rust komt. Dat ze het dan wel vanaf de grond opbouwen kunnen en weer een meerjarenplan kunnen opzetten. Misschien lukt het ook wel als ze in de Eredivisie blijven, al acht ik die kans niet heel groot."

]]>
Wed, 17 Apr 2019 15:13:00 +0200
Exodus dreigt voor NAC Breda: ''Zij hebben hun langste tijd gehad'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225013/exodus-dreigt-voor-nac-breda-zij-hebben-hun-langste-tijd-gehad https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225013/exodus-dreigt-voor-nac-breda-zij-hebben-hun-langste-tijd-gehad Of NAC nou wel of niet degradeert, wat zeker is dat er in Breda in de zomer een leegloop dreigt. 'NAC staat aan de vooravond van een grote schoonmaak', zo kopte BN DeStem woensdagochtend.

De krant constateert dat zeven NAC-spelers over een aflopend contract beschikken: Theo Zwarthoed, Fabian Sporkslede, Bart Meijers, Gianluca Nijholt, Grad Damen, Giovanni Korte, Richelor Sprangers en Mitchell te Vrede. Met wie van deze namen NAC alsnog langer door wil, is vooralsnog onduidelijk. "Tom van den Abbeele zal de komende weken ongetwijfeld gebruiken om te inventariseren wie aanspraak maken op een langer verblijf", schrijft Yadran Blanco van BN DeStem.

Hiernaast komt er komende zomer voor acht spelers ( Benjamin van Leer, Khalid Karami, Erik Palmer-Brown, Dorian Dervite, Lucas Schoofs, Luka Ilic, Paolo Fernandes en Robert Mühren) een eind aan hun huurperiode bij NAC. "Het is niet aannemelijk dat een van hen na het zomerreces terugkeert", aldus Blanco.

Ten slotte heeft NAC nog met een aantal doorlopende contracten te maken. Pele van Anholt, Menno Koch, Gervane Kastaneer, Sullay Kaikai en Daan Klomp staan tot medio 2020 onder contract bij de Bredanaren. "De eerste drie hebben hun langste tijd gehad in Breda", schrijft Blanco, die denkt dat NAC bij degradatie ook afwil van Mikhail Rosheuvel en Anouar Kali. "De club zit ongetwijfeld meer in haar maag met deze grootverdieners."

]]>
Wed, 17 Apr 2019 09:54:00 +0200
Één voor twaalf bij NAC Breda: ''Dat besef moet er wel echt gaan komen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/224867/een-voor-twaalf-bij-nac-breda-dat-besef-moet-er-wel-echt-gaan-komen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/224867/een-voor-twaalf-bij-nac-breda-dat-besef-moet-er-wel-echt-gaan-komen Mikhail Rosheuvel degradeerde als speler al eens met SC Cambuur en Roda JC en staat momenteel onderaan in de Eredivisie met NAC Breda. De vleugelspeler hoopt in de laatste weken op het beste.

"Iedereen wil natuurlijk op het hoogste nieau spelen, daar ben ik ook onderdeel van. Ik wil ook in de Eredivisie spelen", begint Rosheuvel in gesprek met FCUpdate.nl. "Helaas zijn we nu afhankelijk van de concurrenten, maar daar moeten we niet te veel naar kijken. We moeten ons fixeren op onszelf, dan komt het hopelijk goed. Het is echt één voor twaalf, dat besef moet er wel echt gaan komen."

NAC Breda speelde afgelopen vrijdag met 1-1 gelijk tegen FC Emmen. "Het is niet waar we op gehoopt hadden. In de tweede helft hebben we geen uitgespeelde mogelijkheden gehad. Hoe dat te verklaren is, weet ik niet."

]]>
Tue, 16 Apr 2019 14:02:00 +0200
KNVB wijst scheidsrechter aan voor cruciale wedstrijd NAC Breda https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/224843/knvb-wijst-scheidsrechter-aan-voor-cruciale-wedstrijd-nac-breda https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/224843/knvb-wijst-scheidsrechter-aan-voor-cruciale-wedstrijd-nac-breda De KNVB heeft Pol van Boekel aangesteld om de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en NAC Breda in goede banen te leiden. De cruciale wedstrijd begint zondagmiddag om 14:30 uur.  

De ploeg van trainer Ruud Brood is na dertig competitiewedstrijden de hekkensluiter van de Eredivisie met slechts 22 punten, terwijl de promovendus negen punten meer heeft en veertiende staat. 

Volgende week woensdag staat de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (aanvang: 20.45 uur) op het programma. Dat duel staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. 

]]>
Tue, 16 Apr 2019 12:24:00 +0200
''Hij heeft in twee jaar NAC nimmer zijn klasse geëtaleerd'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/224796/hij-heeft-in-twee-jaar-nac-nimmer-zijn-klasse-geetaleerd https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/224796/hij-heeft-in-twee-jaar-nac-nimmer-zijn-klasse-geetaleerd Ook het tweede seizoen van Paolo Fernandes in dienst van NAC Breda is niet geworden wat vooraf werd gehoopt. De 21-jarige huurling van Manchester City moet het bij de Parel van het Zuiden doen met speelminuten in het beloftenelftal. 

"Gebroederlijk lopen Paolo Fernandes (NAC) en Rodney Kongolo (Heerenveen), beiden door Manchester City gestald bij een eredivisieclub, richting de kleedkamer van sportpark Heksenwiel. Op het kunstgras van Boeimeer slaan ze een arm om elkaars schouder in wat voor hen een verlaten straat van gebroken harten moet zijn. Fernandes symboliseert dat een begenadigd talent niet als vanzelfsprekend een volwaardig profvoetballer is", schrijft clubwatcher Yadran Blanco namens BN De Stem.

Ook maandagavond tegen Jong SC Heerenveen (0-1 nederlaag) kon Fernandes geen potten breken. "Op plastic gras met opspringend rubber stoeit Fernandes opzichtig met de bal. Of het nu een passeerbeweging is, een pirouette of een vrije trap rond de zestien: het wil niet lukken. Trainer Ruud Brood en diens assistenten zien op de tribune de strijd die de City-huurling met zichzelf voert", luidt het vervolg.

"In twee jaar NAC heeft Fernandes, op een sporadische opwelling na, nimmer zijn klasse geëtaleerd. In 2017 werd hij nog uitgeroepen tot het meest belovende talent van de Manchester City Academy. Met grote verwachtingen kwam hij twee jaar geleden naar Breda, maar nooit heeft hij de continuïteit in spel gehad zoals zijn landgenoten José Angeliño en Manu Garcí­a die wel hadden", aldus Blanco.

]]>
Tue, 16 Apr 2019 09:44:00 +0200
Jong NAC Breda in eigen huis onderuit tegen beloften SC Heerenveen https://www.nacfans.nl/nieuws/overige-elftallen/224795/jong-nac-breda-in-eigen-huis-onderuit-tegen-beloften-sc-heerenveen https://www.nacfans.nl/nieuws/overige-elftallen/224795/jong-nac-breda-in-eigen-huis-onderuit-tegen-beloften-sc-heerenveen Jong NAC Breda heeft maandagavond met 1-0 verloren van de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen. Op sportpark Heksenwiel zorgde Mark Westra voor de enige treffer en daarmee de winst voor de Friezen.

Bij NAC Breda stonden onder meer Daan Klomp, Grad Damen, Paulo Fernandes, Skender Loshi en Sullay Kaikai aan de aftrap. Zij konden echter niet voorkomen dat Westra na iets maar dan een uur voetbal de 0-1 binnen schoot achter Karol Niemczycki. Even daarvoor was Kaikai dicht bij de openingsgoal, maar hij raakte de paal na een goede solo.

Opstelling Jong NAC Breda: Niemczycki, Den Heijer, Klomp, Stenzler, Van Beijnen, Damen, Reuvers, Broeren, Fernandes, Loshi, Kaikai.

]]>
Tue, 16 Apr 2019 08:12:00 +0200
NAC Breda op rapport: Van Leer uitblinker en zeven onvoldoendes https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/224680/nac-breda-op-rapport-van-leer-uitblinker-en-zeven-onvoldoendes https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/224680/nac-breda-op-rapport-van-leer-uitblinker-en-zeven-onvoldoendes Benjamin van Leer was volgens Voetbal International de grote uitblinker aan de kant van NAC Breda in de wedstrijd tegen FC Emmen. De sluitpost verrichte enkele goede reddingen en was mede verantwoordelijk voor de 1-1 in het Rat Verlegh Stadion.

VI beoordeelde Van Leer met een 7, verreweg het hoogste cijfer binnen de ploeg van trainer Ruud Brood. Pele van Anholt presteerde het slechts en kreeg een 4,5. Het Algemeen Dagblad was minder mild en deelde maar liefst zeven onvoldoendes uit. 

Cijfers VI: Van Leer 7; Karami 5,5, Koch 5, Palmer-Brown 5, Van Anholt 4,5 (58. Van Hooijdonk 6); El Allouchi – (29. Ilic 6,5), Lundqvist 5,5, Kali 5,5; Rosheuvel 5 (67. Kastaneer -), Te Vrede 6, Korte 6.

Cijfers AD: Van Leer 6; Karami 5,5, Koch 5, Palmer-Brown 4,5, Van Anholt 4,5 (58. Van Hooijdonk 5,5); El Allouchi – (29. Ilic 5,5), Lundqvist 5, Kali 5; Rosheuvel 5 (67. Kastaneer -), Te Vrede 5, Korte 5,5.

]]>
Mon, 15 Apr 2019 14:10:40 +0200
Novakovich gelooft in Fortuna: ''Te beginnen met NAC thuis'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/224661/novakovich-gelooft-in-fortuna-te-beginnen-met-nac-thuis https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/224661/novakovich-gelooft-in-fortuna-te-beginnen-met-nac-thuis Fortuna Sittard hoopt zich komend weekend tegen NAC Breda te verzekeren van nog een seizoen in de Eredivisie. De Bredanaars moeten daarentegen juist alles op alles zetten om te voorkomen dat het doek vroegtijdig al valt. 

"We bekijken het stap voor stap", zegt Andrija Novakovich, spits van Fortuna Sittard, tegenover De Limburger. "Te beginnen met NAC thuis. Verder kijken heeft ook geen zin. En we hebben genoeg kwaliteit om erin te blijven. Ik geloof in Fortuna."

Tegen VVV-Venlo (1-1) was Novakovich belangrijk met een treffer. "Ik maak een typische spitsengoal, dat was ook wel weer eens tijd. Maar daarna dachten we met 2-0 voor te komen en dan is er weer die VAR. Mij is verteld dat het wel buitenspel was, maar het duurt allemaal zo lang. Het is sowieso geen gelukkige combinatie de VAR en Fortuna, maar daar moeten we het maar niet te veel over hebben", besluit hij.

]]>
Mon, 15 Apr 2019 13:09:00 +0200