Nieuws - NACFans.nl - NAC Breda Nieuws https://www.nacfans.nl/rss/nieuws . ''Het zou gek zijn als je voor PSV-thuis niet warm voor loopt'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268743/het-zou-gek-zijn-als-je-voor-psv-thuis-niet-warm-voor-loopt https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268743/het-zou-gek-zijn-als-je-voor-psv-thuis-niet-warm-voor-loopt NAC Breda gaat komende donderdag wel degelijk voor een stunt, ondanks dat de kans klein is dat ze kunnen winnen van PSV. Interim-trainer Willem Weijs verwacht niets anders dan geloof bij de spelers.

"Het is voor ons een mooie kans om aan het publiek te laten zien waartoe we in staat zijn. Ik blijf erin geloven dat we op de goede weg zijn. Spelers moeten prima in staat zijn twee wedstrijden in de week te spelen. Als je hier niet voor leeft, een bekerwedstrijd thuis tegen PSV… Het zou gek als je daar niet warm voor loopt", zegt Weijs tegenover BN De Stem.

De jonge oefenmeester heeft een duidelijke mening over de spelers, die niet geloven in een resultaat. "Laat ik het zo zeggen: de spelers die morgen niet geloven in een stunt, daar hebben we niks aan. Als ik nu verkondig dat we realistisch moeten zijn en moeten denken aan Go Ahead, weten we zeker dat het niks gaat worden", aldus Weijs.

]]>
Wed, 22 Jan 2020 20:56:00 +0100
AZ hoopt op NAC: ''Mijn voorkeur gaat naar NAC, dat zou leuk zijn'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268754/az-hoopt-op-nac-mijn-voorkeur-gaat-naar-nac-dat-zou-leuk-zijn https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268754/az-hoopt-op-nac-mijn-voorkeur-gaat-naar-nac-dat-zou-leuk-zijn Door de nieuwe opzet van de KNVB in de TOTO KNVB Beker weten NAC Breda en PSV al wie de volgende tegenstander wordt in de volgende ronde. AZ won afgelopen dinsdag tegen TOP Oss en zal het opnemen tegen één van de twee ploegen.

AZ-trainer Arne Slot hoopt op NAC Breda. "Omdat ik zelf een verleden bij NAC heb, zal ik het wel heel leuk vinden om tegen NAC te spelen. Maar ik zou een wedstrijd tussen PSV en AZ in de kwartfinale ook een geweldig affiche vinden", zegt Slot in gesprek met NOS.

De jonge oefenmeester vindt het bijzonder dat de tegenstander al bekend is. "Ik vind dat best bijzonder, dat je vooraf al weet. Ik vind dat het wel een beetje de charme van het bekertoernooi weghalen, maar het kan wel positief zijn voor de groep. Je kan heel ver komen als je goede resultaten hebt. We weten dat al dat we thuis spelen."

"PSV en NAC zijn beide mooie ploegen. De ene speelt alleen op een hoger niveau dan de andere. We zullen zien welke van de twee het gaan worden. Het is in ieder geval wel een leuke manier om te kijken wie het gaat worden", besluit Slot.

]]>
Wed, 22 Jan 2020 20:09:00 +0100
Weijs over opvallende keuze: ''Willen een signaal afgeven aan de groep'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268741/weijs-over-opvallende-keuze-willen-een-signaal-afgeven-aan-de-groep https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268741/weijs-over-opvallende-keuze-willen-een-signaal-afgeven-aan-de-groep NAC Breda neemt het komende donderdag op tegen PSV, maar zal het dan zonder Javier Noblejas doen. Interim-trainer Willem Weijs bevestigt dat daags voor het treffen met de Eindhovenaren.

Mogelijk komt het door de wedstrijd tegen Helmond Sport op kunstgras. "Er is niet per se een reden om aan te nemen dat het daardoor komt, maar het baart ons wel zorgen dat hij weer geblesseerd is", zegt Weijs in gesprek met BN De Stem. Vooralsnog krijgt rechtsback Pele van Anholt de voorkeur boven Jethro Mashart. "Wij vinden dat Jethro moet werken aan zijn stabiliteit in het verdedigen. Hij moet agressiever in de duels zijn en de ruimtes beter verdedigen. Ook mag hij meer initiatief in het aanvallende spel nemen."

"Omdat Pele een prima indruk maakt, hebben wij ervoor gekozen hem van rechts naar links te verschuiven. Pele is een prima verdediger, die sterk op zijn benen staat, goed in de duels is en vaak op links heeft gespeeld. Op dit moment geven we hem de voorkeur", vervolgt Weijs, die op rechts dan Robin Schouten een plek geeft. "Hij heeft een goed niveau gehaald bij het tweede en haalt een goed niveau op de trainingen. Wij willen een signaal afgeven aan de groep. Als je een goede houding hebt, hard traint en een toegevoegde waarde voor het elftal hebt, dan speel je. Daarom hebben we nu Robin boven Jethro gekozen. Zo moet je dat eigenlijk zien."

Vermoedelijke opstelling NAC:
Olij; Schouten, Van Hecke, Riera, Van Anholt; Verschueren, Ivan Ilic; Luka Ilic, El Allouchi, Boussaid; Dogan.

]]>
Wed, 22 Jan 2020 19:11:12 +0100
Bruns weet van belangstelling: ''NAC is een mooie club'' https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/268717/bruns-weet-van-belangstelling-nac-is-een-mooie-club https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/268717/bruns-weet-van-belangstelling-nac-is-een-mooie-club Thomas Bruns komt niet meer in de plannen van PEC Zwolle voor. De middenvelder, die nog onder contract staat bij Vitesse, mag op zoek naar een nieuwe club. Meerdere ploegen uit de Eerste Divisie zijn geïnteresseerd in Bruns.

NAC Breda is een van die clubs die interesse heeft getoond. "NAC is een mooie club. Vorig jaar hadden ze ook interesse (technisch hart, red.), maar toen koos ik voor FC Groningen. Voor nu heb ik nog geen besluit genomen", vertelt Bruns in gesprek met BN DeStem.

"Dat zal ik waarschijnlijk doen na het weekend in de laatste week dat de transfermarkt open is. Wat mij betreft zal het dan gaan om een huurovereenkomst", aldus de middenvelder van Vitesse.

]]>
Wed, 22 Jan 2020 17:28:41 +0100
PSV-trainer Lurling: ''Natuurlijk gun je NAC het allerbeste'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/268611/psv-trainer-lurling-natuurlijk-gun-je-nac-het-allerbeste https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/268611/psv-trainer-lurling-natuurlijk-gun-je-nac-het-allerbeste Anthony Lurling staat bekend als een clubicoon van NAC Breda, maar is inmiddels werkzaam als assistent-trainer bij PSV onder 17. De oud-prof kijkt dan ook uit naar het bekerduel tussen beide Brabantse clubs.

"Vroeger was het voor mij heel makkelijk om in wedstrijden tussen PSV en NAC richting te kiezen", lacht Lurling in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Als je ergens werkt, ben je altijd blij als je eigen club wint. Dat hoop ik nu dus ook, maar natuurlijk heb ik nog altijd een bepaald gevoel voor en bij NAC en gun je de club het allerbeste."

Lurling deed in zijn NAC-tijd PSV regelmatig pijn. "Sindsdien is er natuurlijk wel wat veranderd bij NAC", weet hij. "Het gaat daar niet vanzelf, zullen we maar zeggen. PSV beleeft ook geen fijn seizoen en het is een bekerwedstrijd, dus je weet het nooit. Maar ik denk wel dat PSV doorgaat. Zelf vind ik het mooi dat je bij dit soort wedstrijden soms even terug kunt denken aan het verleden."

]]>
Wed, 22 Jan 2020 10:07:00 +0100
'NAC Breda wil Vitesse-speler verlossen van uitzichtloze situatie' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268507/nac-breda-wil-vitesse-speler-verlossen-van-uitzichtloze-situatie https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268507/nac-breda-wil-vitesse-speler-verlossen-van-uitzichtloze-situatie Er zijn meerdere ploegen uit de Eredivisie die geïnteresseerd zijn in Thomas Bruns. Dat meldt De Stentor. Deze winter werd bekend dat de middenvelder van Vitesse weg mocht bij PEC Zwolle. De huurling was overbodig geworden.

Bij de ploeg uit Zwolle speelde Bruns dit seizoen acht wedstrijden, waarin hij één keer trefzeker. Na een aantal sterke seizoenen bij Heracles Almelo koos de middenvelder in 2017 voor een avontuur bij Vitesse. Ondertussen is hij al verhuurd geweest aan FC Groningen en PEC Zwolle. 

Bruns heeft zich ook nooit kunnen bewijzen bij Vitesse. In totaal speelde hij voor de Arnhemmers 51 wedstrijden. Hij trof in totaal vier keer doel.

UPDATE: NAC Breda wil Thomas Bruns van zijn uitzichtloze situatie afhelpen. Dat meldt Voetbal International dinsdagmiddag. 

]]>
Tue, 21 Jan 2020 13:10:00 +0100
VIDEO | Samenvatting: NAC slaat toe in tweede helft en verslaat Jong AZ https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/268013/video-samenvatting-nac-slaat-toe-in-tweede-helft-en-verslaat-jong-az https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/268013/video-samenvatting-nac-slaat-toe-in-tweede-helft-en-verslaat-jong-az NAC heeft het eerste thuisduel van 2020 winnend weten af te sluiten. Jong AZ werd met 3-1 verslagen in het Rat Verlegh stadion.

In de eerste helft bleef het 0-0, waar het misschien wel 0-1 had moeten staan. Jong AZ scoorde namelijk, maar arbiter Backx floot het terug omdat er een tweede bal in het spel was. In de tweede helft brak de wedstrijd echt los. 

Schouten kon aan de rechterkant voorgeven en Verschueren tikte uiteindelijk binnen. Niet heel lang daarna werd het ook 2-0. Wederom door Verschueren. Hij kreeg de bal in de zestien aangespeeld, en schoot hard binnen. Weer even later gooide Dogan de wedstrijd in het slot. Hij kopte binnen bij de eerste paal. Vlak voor tijd deed Jong AZ nog iets terug via Church. 

]]>
Tue, 21 Jan 2020 10:21:00 +0100
BREAKING | Derde talent tot 2022 bij NAC: ''Hoop snel te debuteren'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268399/breaking-derde-talent-tot-2022-bij-nac-hoop-snel-te-debuteren https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268399/breaking-derde-talent-tot-2022-bij-nac-hoop-snel-te-debuteren Milan Vanacker ligt tot medio 2022 vast bij NAC Breda. De 18-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer over van Club Brugge en mag rekenen op een mooie toekomst bij NAC Breda.

De afgelopen twee competitieduels maakte Vanacker al deel uit van de wedstrijdselectie van interim-trainer Willem Weijs. "Ik voel me supergoed, ik ben blij dat alles rond is. Ik geniet van elk moment dat ik hier ben en ik hoop zo snel mogelijk mijn debuut te maken. Laten we er een mooie tijd van maken", zegt Vanacker voor de camera van NAC TV.

Vanacker is niet de enige speler, die een handtekening heeft gezet onder een nieuw contract vanuit de jeugd. Ook Bart Verbruggen en Gylermo Siereveld liggen geruime tijd vast in Breda.

]]>
Mon, 20 Jan 2020 21:33:00 +0100
''Waarom hebben wij dan geen kans in het Rat Verlegh?'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268382/waarom-hebben-wij-dan-geen-kans-in-het-rat-verlegh https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268382/waarom-hebben-wij-dan-geen-kans-in-het-rat-verlegh Sidney van Hooijdonk en NAC Breda nemen het deze week op tegen PSV in de TOTO KNVB Beker en Jan Joost van Gangelen en Rafael van der Vaart zochten de aanvaller op voor de ontmoeting en gaven een aantal stellingen aan zowel Pierre als aan zijn zoon.

De voormalig aanvaller van NAC en Feyenoord is duidelijk als het gaat om talent. "Hij heeft absoluut niet meer talent dan mij. Natuurlijk niet. Hij doet goed zijn best, hoor", lacht Pierre in gesprek met beide heren voor Onvoorspelbaar.

Van Hooijdonk sr. herinnert zich één wedstrijd nog heel goed, namelijk NAC-PSV. "Dat was echt mijn mooiste wedstrijd. Na 90 minuten stond het nog 0-0. En toen kregen wij een strafschop en ging ik achter de bal staan, haha. Dan weet je wel dat die erin ging", vervolgt Van Hooijdonk, die geen kans ziet voor de ploeg van zijn zoon. "Dit NAC heeft geen raket in de voorhoede staan, waardoor ze kunnen uitbreken. Maar ik denk inderdaad niet dat ze niet gaan verrassen. Het wordt 0-2 voor PSV."

Sidney is het duidelijk niet eens met zijn vader. "Ik heb natuurlijk meer talent, je moet van je eigen kwaliteit uitgaan", lacht Van Hooijdonk jr. "Ik ben het er niet mee eens dat we geen kans hebben tegen PSV. Zij hebben meer kwaliteit, dat ziet iedereen. Maar tegen VVV hadden ze het ook super moeilijk. Waarom zouden wij dan geen kans maken in het Rat Verlegh?", zegt Van Hooijdonk, die een overwinning verwacht. "Ik denk dat het 2-1 wordt na verlenging."

]]>
Mon, 20 Jan 2020 19:43:00 +0100
''We knokken voor elkaar en dat is echt prachtig'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/268130/we-knokken-voor-elkaar-en-dat-is-echt-prachtig https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/268130/we-knokken-voor-elkaar-en-dat-is-echt-prachtig Huseyin Dogan maakte in de wedstrijd tegen Jong AZ alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Naast zijn vier assists weet de speler dus zijn stempel op het elftal te drukken. 

Ook zelf ziet de aanvaller progressie. Hij maakte tegen Jong AZ het laatste doelpunt voor de Parel van het Zuiden. "Je leeft voor doelpunten. Op deze manier is het leuk dat de goal viel. We hadden de gehele wedstrijd onder controle. We knokken voor elkaar en dat is echt prachtig", besluit de aanvaller in gesprek met NAC.nl. 

De zege geeft de ploeg ook het nodige vertrouwen. In een roerige periode weet NAC in ieder geval op dit cruciale moment iets te betekenen voor haar fans. Dogan ziet dan ook voldoende perspectief tegen PSV. "Ik denk dat het een hele leuke wedstrijd wordt tegen PSV. We gaan proberen het ze zo moeilijk mogelijk te maken.”

]]>
Sun, 19 Jan 2020 17:34:00 +0100
Weijs ziet een sterk NAC: ''We voetballen heel aardig'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/268129/weijs-ziet-een-sterk-nac-we-voetballen-heel-aardig https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/268129/weijs-ziet-een-sterk-nac-we-voetballen-heel-aardig Willem Weijs is de interim-trainer van NAC Breda. Zijn ploeg met 3-1 van Jong AZ en daarin was de hand van de trainer terug te zien. 

"De opluchting was groot, nadat de goal in de tweede helft viel", geeft Weijs aan in gesprek met NAC.nl. "Hierna ging het stadion echt achter de ploeg staan. We voetballen heel aardig", beseft de trainer die duidelijk vooruitgang ziet bij zijn ploeg.

"De dingen waar we op trainen zien we terug in de wedstrijd. We hebben stappen gezet, daar ben ik blij mee. De doelpunten zijn een logisch gevolg van het betere spel. Ik ben super blij dat er drie ballen in gaan", besluit de enthousiaste interim-trainer. 

]]>
Sun, 19 Jan 2020 16:48:00 +0100
Verschueren tevreden: ''Het is een rol die bij mij past'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/268128/verschueren-tevreden-het-is-een-rol-die-bij-mij-past https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/268128/verschueren-tevreden-het-is-een-rol-die-bij-mij-past Arno Verschueren was de grote man aan de zijde afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Jong AZ. De aanvaller scoorde tweemaal en kroonde zich daarmee tot matchwinner. 

Zelf was de aanvaller tevreden over de plek waarop hij opgesteld stond. "Ik speelde op een positie waarop ik mijn kwaliteiten beter kan tonen. Het is een rol die bij mij past. Ik kan druk zetten en ik kan mijn loopvermogen kwijt", zegt de aanvaller op NAC.nl.

De aanvaller erkent dat het een teamprestatie was die de ploeg de overwinning opleverde. "Ik probeer druk te zetten, met een hoge intensiteit te spelen. Ik geef een pluim aan het hele team vandaag. We zetten met zijn allen druk", aldus Verschueren. 

]]>
Sun, 19 Jan 2020 16:03:00 +0100
Van Hecke baalt ondanks zege NAC Breda: ''Echt zonde, mag niet gebeuren'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268057/van-hecke-baalt-ondanks-zege-nac-breda-echt-zonde-mag-niet-gebeuren https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268057/van-hecke-baalt-ondanks-zege-nac-breda-echt-zonde-mag-niet-gebeuren Bij zijn derde basisplaats bij NAC Breda leek Jan Paul van Hecke voor de derde keer de nul te houden. In de 85e minuut van het treffen met Jong AZ was daar echter toch de tegentreffer: 3-1. 

Van Hecke baalde daar flink van. "Echt zonde. We zeiden nog tegen elkaar: die nul houden, scherp blijven. Dan valt ie in de 85ste minuut toch nog. Beetje onoplettendheid van onze kant, dat mag niet gebeuren. Dan denk je: pff... wat is dit nou? Dat was even balen, maar nu ben ik vooral blij met de overwinning." 

De Zeeuw heeft een eigen fanclub, die vrijdag voor de tweede keer op de tribune zat. "Ik denk dat ze wel een leuke avond hebben gehad. De tweede keer dat ze er waren bij een thuiswedstrijd, twee keer gewonnen. Ik hoorde ze vandaag weer. Dat was leuk", aldus Van Hecke tegenover BN/De Stem

Donderdag staat er voor NAC Breda een kraker op het programma. PSV komt dan naar Breda, in het kader van de KNVB Beker. "Dat is een kraker. Volle bak, hier thuis, daar kijk ik wel naar uit. Bekervoetbal is altijd anders. Hopelijk kunnen we stunten." 

]]>
Sat, 18 Jan 2020 13:01:02 +0100
Bax eerlijk: ''Ik kan niks anders doen dan mijn fout toegeven'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268044/bax-eerlijk-ik-kan-niks-anders-doen-dan-mijn-fout-toegeven https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268044/bax-eerlijk-ik-kan-niks-anders-doen-dan-mijn-fout-toegeven Scheidsrechter Christian Bax vervulde vrijdagavond tijdens NAC Breda - Jong AZ ongewild een hoofdrol. De arbiter van dienst keurde in de zeventiende minuut een doelpunt van de Alkmaarders af, nadat er vanuit een supportersvak van NAC Breda een tweede bal het veld in werd gegooid. 

De treffer ging dus niet door en uiteindelijk won NAC Breda, met 3-1. Na afloop ging het echter nog lang over de afgekeurde goal. "Ik volgde een aanval over links", aldus Bax voor de camera van FOX Sports. "Op het moment dat de bal naar het midden gaat, valt mijn oog op de tweede bal. Uit een reflex fluit ik af, omdat ik dacht dat de bal het spel beïnvloedde." 

Dat bleek niet de juiste beslissing. "Vervolgens gaat de bal in het doel en gaat de goal niet door. Dat is pech. Niet leuk voor AZ en niet voor mij. Ik heb begrip voor de emotie en ik vind de hele situatie vervelend. Ik baalde al van het moment op het veld, maar toen dacht ik nog dat het spel werd beïnvloed. Na het bekijken van de beelden bleek dat niet zo te zijn. Dan kan ik niets anders doen dan mijn fout toegeven." 

Koen Stam, trainer van de Alkmaarders: "NAC zette ons vast, maar na een minuut of tien hadden wij het beter voor elkaar. Dat mondde ook uit in de goal, die tot ieders verbazing werd afgekeurd. Een bizar moment." 

]]>
Sat, 18 Jan 2020 11:24:00 +0100
MATCHDAY | NAC met Schouten en Ivan Ilic tegen Jong AZ https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/267999/matchday-nac-met-schouten-en-ivan-ilic-tegen-jong-az https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/267999/matchday-nac-met-schouten-en-ivan-ilic-tegen-jong-az Vanavond speelt NAC het eerste thuisduel van het nieuwe jaar. In het Rat Verlegh stadion komen de beloften van AZ op bezoek. Om 20:00 zal er worden afgetrapt. 

Bij NAC ontbreken vanavond twee spelers wegens blessures, Jordan van der Gaag en Javier Noblejas. In de basis beginnen daarom Robin Schouten en Ivan Ilic. 

Opstelling NAC: Olij, Schouten, Van Hecke, Riera, Van Anholt, Verschueren, Ivan Ilic, El Allouchi, Boussaid, Dogan, Luka Ilic

]]>
Fri, 17 Jan 2020 19:30:19 +0100
'Transfer lonkt voor 'trouwe NAC-soldaat'': ''Hebben hem in het vizier'' https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/267546/transfer-lonkt-voor-trouwe-nac-soldaat-hebben-hem-in-het-vizier https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/267546/transfer-lonkt-voor-trouwe-nac-soldaat-hebben-hem-in-het-vizier NAC Breda dreigt Mounir El Allouch kwijt te raken. De middenvelder van NAC Breda staat in buitenlandse belangstelling. Dat meldt BN De Stem woensdagmorgen.

"Is het niet deze transferwindow dan toch zeker in de zomer, zo wordt langs meerdere kanalen bevestigd. Clubs uit Oost-Europa en het Midden-Oosten (Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten) hebben hem in het vizier en zijn bereid om een kleine vergoeding te betalen om de middenvelder in te lijven", schrijft clubwatcher Yadran Blanco. 

NAC is bereid mee te werken aan een transfer. "Vanwege zijn immer positieve houding, op een onvertogen woord is El Allouchi nimmer te betrappen geweest, de voorbeeldfunctie die hij vertolkt binnen en buiten de lijnen en zijn maatschappelijke betrokkenheid, zal NAC niet voor een tussentijds vertrek gaan liggen van de trouwe soldaat. Daarmee spaart de leiding ook anderhalf jaar contract uit van El Allouchi, wiens verbintenis in de zomer van 2018 nog werd opengebroken tot medio 2021", aldus Blanco.

]]>
Wed, 15 Jan 2020 08:20:10 +0100
'Filipovic mag na halfjaar alweer uitkijken naar nieuwe club' https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/267537/filipovic-mag-na-halfjaar-alweer-uitkijken-naar-nieuwe-club https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/267537/filipovic-mag-na-halfjaar-alweer-uitkijken-naar-nieuwe-club Andrija Filipovic mag na een halfjaar bij NAC alweer uitkijken naar een nieuwe club. De Bredanaren willen de 22-jarige aanvaller deze maand nog verkopen. Dat meldt BN DeStem. 

Filipovic ontbrak vrijdag al in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd met Helmond Sport. Deze beslissing was ingegeven door de leiding van NAC, zo weet BN DeStem. De Kroaat heeft te horen gekregen dat hij mag vertrekken en is op de transferlijst gezet. Dit is door technisch directeur Tom van den Abbeele bevestigd. 

Filipovic maakte afgelopen zomer van ND Gorica de overstap naar NAC Breda. In zijn eerste halfjaar bij de Bredanaren wist hij weinig indruk te maken. Filipovic kwam in vijftien duels slechts een keer tot scoren voor NAC. 

 

 

]]>
Tue, 14 Jan 2020 22:13:00 +0100
'NAC Breda heeft slechts een serieuze optie voor trainerschap' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/267451/nac-breda-heeft-slechts-een-serieuze-optie-voor-trainerschap https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/267451/nac-breda-heeft-slechts-een-serieuze-optie-voor-trainerschap Kees van Wonderen gaat de nieuwe trainer van NAC Breda worden. Dat schrijft Voetbal International. De voormalige assistent-trainer van Feyenoord, was ook nog rechterhand van Ronald Koeman bij het Nederlands Elftal.

Maar dat gaat dus veranderen, omdat Van Wonderen volgens het voetbalblad perfect in de profielschets van de club uit Breda past. Sterker nog: hij is de enige serieuze kandidaat. NAC zal daarom veel doen om de trainer naar Breda te halen.

Van Wonderen was van 1994 tot 1996 speler bij NAC Breda. Enkele maanden geleden stapte de assistent van bondscoach Ronald Koeman plotseling op. Van Wonderen wilde in de toekomst op eigen benen gaan staan. 

]]>
Tue, 14 Jan 2020 21:04:00 +0100
NAC Breda verlengt met hoofdsponsor: ''Erg goed bevallen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/267439/nac-breda-verlengt-met-hoofdsponsor-erg-goed-bevallen https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/267439/nac-breda-verlengt-met-hoofdsponsor-erg-goed-bevallen NAC Breda heeft het contract met hoofdsponsor OK met één jaar verlengd. De nieuwe verbintenis bevat tevens een optie voor een extra seizoen.

"De verlengde samenwerking met OK is een bouwsteen in de verdere ontwikkeling van onze club", laat algemeen directeur Luuc Eisenga weten op de officiële website van NAC. "Al jaren is NAC de ontmoetingsplaats voor supporters en sponsoren. Dat een groeiend, Bredaas bedrijf als OK ons zo vroeg te kennen geeft te willen verlengen geeft ons veel vertrouwen."

Ook OK is blij met de contractverlenging. "Het hoofdsponsorschap en de samenwerking met NAC is ons tot op heden erg goed bevallen", laten directeuren Jan Willem Westerhuis en Rik de Leeuw den Bouter weten. "In de gesprekken die wij de afgelopen periode met NAC hebben gevoerd hebben wij een goed beeld gekregen van de koers die de club de komende seizoenen wil varen."

"Door nu al duidelijkheid te geven richting volgend seizoen spreken wij ons vertrouwen uit en we kijken er naar uit om samen met NAC voort te bouwen aan onze gezamenlijke ambitie om verder te groeien", aldus de directeuren.

]]>
Tue, 14 Jan 2020 10:12:56 +0100
Jong NAC speelt gelijk in spectaculair duel; Van Hooijdonk scoort https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/267413/jong-nac-speelt-gelijk-in-spectaculair-duel-van-hooijdonk-scoort https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/267413/jong-nac-speelt-gelijk-in-spectaculair-duel-van-hooijdonk-scoort Jong NAC Breda heeft in de eerste wedstrijd van 2020 niet weten te winnen van de leeftijdsgenoten van VVV Venlo. Het was een spraakmakend duel en eindigde doelpuntenrijk in 3-3.

De Bredase club begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na elf minuten spelen op een voorsprong. Het was Joshua Bohui, die de 0-1 binnenschoot. Niet veel later was het wederom een eerste elftal-speler. Sidney van Hooijdonk schoot de 0-2 binnen. Een fijne voor sprong voor NAC. Voor rust kwam VVV echter terug in de wedstrijd. Wright en Roemer maakten voor de Venlonaren de doelpunten.

Ruim een kwartier voor tijd waren er weer kansen voor NAC en kwam het weer op voorsprong. Schouten schoot de bal binnen. 2-3.  Het duurde echter niet lang voordat VVV al weer op een gelijke stand kwam te staan. Soriano schoot de rebound binnen.

]]>
Mon, 13 Jan 2020 20:34:09 +0100
MATCHDAY | Jong NAC Breda met Van Hooijdonk tegen VVV Venlo https://www.nacfans.nl/nieuws/overige-elftallen/267401/matchday-jong-nac-breda-met-van-hooijdonk-tegen-vvv-venlo https://www.nacfans.nl/nieuws/overige-elftallen/267401/matchday-jong-nac-breda-met-van-hooijdonk-tegen-vvv-venlo Jong NAC Breda begint vandaag aan de nieuwe competitie. In de eerste wedstrijd zijn de leeftijdsgenoten van VVV Venlo de tegenstander. Bij de Bredase club doen Sidney van Hooijdonk, Bohui en Stokkers mee van het eerste elftal.

Opstelling NAC Breda:
Custers, Schouten, Van der Avert (c), Plezier, Bozkurt, Stokkers, Azzagari, Bohui, Van Hooijdonk, Neelen, Vanacker

]]>
Mon, 13 Jan 2020 18:39:50 +0100
Vreven geeft advies: ''Zoals je merkt: ik juich het wel toe'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/267355/vreven-geeft-advies-zoals-je-merkt-ik-juich-het-wel-toe https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/267355/vreven-geeft-advies-zoals-je-merkt-ik-juich-het-wel-toe Liverpool en Ajax maken tegenwoordig gebruik van een zogeheten inworpcoach en daar kijkt Stijn Vreven niet van op. De 46-jarige trainer van Lokeren, die in het verleden werkzaam was bij NAC Breda, was zelf een specialist in zijn periode bij FC Utrecht. 

"Wij scoorden er vaak uit", vertelt de oefenmeester in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ver smijten in de zone van de waarheid, onze centrale verdedigers kopten door en de spitsen anticipeerden daarop. Geen wetenschap of zo, maar wij trainden er toen al op", blikt Vreven terug. 

"Je hoeft echt geen krachtpatser te zijn om 25 meter ver te kunnen gooien", benadrukt de Belg. "Was ik ook niet, had helemaal geen armspieren. Het gaat om techniek, om hoe je bal vasthoudt en op welk moment je hem loslaat", aldus Vreven, die weet dat een ingooi 'opvallend' vaak balverlies oplevert. 

"Het is voor een tegenstander vaak hét moment om druk te zetten", vervolgt hij. "Elk foutje kan dan fataal zijn. Bovendien: voetbal wordt steeds meer beslist door standaardsituaties. Ajax heeft de financiële ruimte om daar een specialist voor aan te stellen. Waarom zou je het laten?" 

"Je zal er een goal door maken die de titel oplevert. Dan is het de investering al waard. Ik snap best dat mensen zeggen: doe eens even normaal. Moeten die profs nu heel lullig leren een balletje in te gooien? Maar zoals je merkt: ik juich het wel toe", besluit Vreven. 

]]>
Mon, 13 Jan 2020 12:30:00 +0100
''Vraag me af waarom er bij NAC elke thuiswedstrijd 18.000 zitten'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/267337/vraag-me-af-waarom-er-bij-nac-elke-thuiswedstrijd-18000-zitten https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/267337/vraag-me-af-waarom-er-bij-nac-elke-thuiswedstrijd-18000-zitten Willem II staat na achttien competitiewedstrijden op een vierde plek in de Eredivisie en Martin van Geel is dan ook trots op de prestaties van de Tricolores. Qua begroting moet de club uit Tilburg het namelijk afleggen tegen clubs als FC Utrecht en Vitesse. 

"Die laatste twee clubs hebben eigenaren die jaarlijks voor miljoenen garant staan", legt hij uit in het Brabants Dagblad. "Vitesse kan het zich bijvoorbeeld veroorloven om 24 miljoen euro verlies te lijden in een jaar op een inkomstenbegroting van 16 miljoen. Die zitten eigenlijk maar een paar miljoen boven ons. Willem II is echt niet minder dan FC Groningen of sc Heerenveen", aldus Van Geel. 

Zijn belangrijkste speerpunt is om het stadion vol te krijgen. "We hebben 10.350 seizoenkaarten verkocht en bijna 400 halve seizoenkaarten. Dat is veel voor Willem II-begrippen", legt hij uit. "Want er kunnen er, het uitvak niet meegerekend, 14.000 in. Ik vraag me toch af waarom er bij NAC bij elke thuiswedstrijd 18.000 zitten en we in Tilburg zo'n moeite moeten doen om die 14.000 plekken te vullen." 

]]>
Mon, 13 Jan 2020 11:15:22 +0100
'Oud NAC-speler vindt nieuwe club en tekent spoedig in IsraĆ«l' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/267277/oud-nac-speler-vindt-nieuwe-club-en-tekent-spoedig-in-israel https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/267277/oud-nac-speler-vindt-nieuwe-club-en-tekent-spoedig-in-israel Elson Hooi gaat de Eredivisie opnieuw achter zich laten. De oud-speler van NAC Breda verkast naar alle waarschijnlijkheid naar het Israelische Hapoel Ra'anana.

Dit meldt Omroep West zondag. De club is op dit moment de nummer laatst van de Israëlische competitie. Hooi had een aflopend contract bij ADO Den Haag en mocht zodoende uitzien naar een nieuwe werkgever.

De aanvaller debuteerde bij NAC Breda in het betaalde voetbal. Na tweeënhalf seizoen, waarin hij 62 keer in actie kwam, werd hij verhuurd aan het Deense Viborg. Na een half jaar keerde hij terug in Breda, maar hij kreeg nu weer geen kans bij de eerste selectie.

]]>
Sun, 12 Jan 2020 18:24:38 +0100
Van den Abbeele over Brood: ''Spijt komt altijd te laat'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/267024/van-den-abbeele-over-brood-spijt-komt-altijd-te-laat https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/267024/van-den-abbeele-over-brood-spijt-komt-altijd-te-laat Ruud Brood heeft 2020 niet gehaald als trainer van NAC Breda. Dat hij überhaupt aan het seizoen begonnen was als trainer was al een wonder, aangezien er ook toen al met andere trainers werd gepraat.

"Er is genoeg over gesproken in de pers en ik wens daar niet meer op terug te komen", aldus Tom van den Abbeele over het ontslag tegenover FOX Sports. Wel wil hij wat loslaten over de keuze van afgelopen zomer. "Dat is een keuze die we op dat moment gemaakt hebben en daar stonden we op dat moment ook honderd procent achter." Maar: "Spijt komt altijd te laat."

]]>
Sun, 12 Jan 2020 15:15:00 +0100