Nieuws - NACFans.nl - NAC Breda Nieuws https://www.nacfans.nl/rss/nieuws . KNVB maakt arbiter voor kraker tussen PEC Zwolle en NAC Breda bekend https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203495/knvb-maakt-arbiter-voor-kraker-tussen-pec-zwolle-en-nac-breda-bekend https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203495/knvb-maakt-arbiter-voor-kraker-tussen-pec-zwolle-en-nac-breda-bekend De KNVB heeft Pol van Boekel aangesteld om de wedstrijd tussen PEC Zwolle en NAC Breda in goede banen te leiden. De degradatiekraker wordt komende zaterdag om 18.30 uur gespeeld.

Van Boekel wordt in Zwolle bijgestaan door assistent-scheidsrechters Dave Goossens en Rogier Honig. De KNVB heeft Ingmar Oostrom aangewezen als vierde official. Laurens Gerrets zal als videoscheidsrechter fungeren. Hij krijgt in Zeist assistentie van Bas van Dongen.

Met PEC Zwolle treft NAC Breda de huidige nummer vijftien van de Eredivisie. De ploeg van trainer John van 't Schip heeft slechts drie punten meer dan nummer zeventien NAC Breda, dat bij een overwinning hele goede zaken kan doen in de degradatiestrijd.

]]>
Tue, 11 Dec 2018 12:21:07 +0100
Verschueren vol vertrouwen na zege: ''Dan gaan we zeker niet degraderen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203475/verschueren-vol-vertrouwen-na-zege-dan-gaan-we-zeker-niet-degraderen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203475/verschueren-vol-vertrouwen-na-zege-dan-gaan-we-zeker-niet-degraderen NAC Breda boekte afgelopen weekend een zeer belangrijke overwinning. Vitesse werd in het Rat Verlegh Stadion met 2-1 verslagen.

Arno Verschueren zorgde voor de winnende treffer en was door het dolle heen. "Ik werd helemaal gek", zegt de Belgische verdediger in gesprek met BN DeStem. Verschueren sprong over de reclameborden bij de B-Side. "Schitterend, een heerlijk gevoel."

Verschueren hield veel vertrouwen over aan het duel met Vitesse. "Deze mentaliteit moeten we altijd tonen, dat moet de norm zijn. Dan gaan we zeker niet degraderen. We verdienden het om te winnen. Het zit een keer mee, dat mag ook wel een keer", aldus de Belg.

]]>
Tue, 11 Dec 2018 11:18:00 +0100
NAC Breda voorlopig zonder Sporkslede: ''Dit is verschrikkelijk balen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203461/nac-breda-voorlopig-zonder-sporkslede-dit-is-verschrikkelijk-balen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203461/nac-breda-voorlopig-zonder-sporkslede-dit-is-verschrikkelijk-balen NAC Breda kan voorlopig geen beroep doen op Fabian Sporkslede. De verdediger heeft in de thuiswedstrijd tegen Vitesse een achillespeesblessure opgelopen, meldt NAC Breda op de officiële website.

Sporkslede viel afgelopen weekend voortijdig uit, nadat hij verkeerd terecht was gekomen. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat hij schade aan zijn achillespees heeft opgelopen. Sporkslede wordt op het korte termijn geopereerd, waarna duidelijk wordt hoe lang hij uitgeschakeld is.

"Dit is verschrikkelijk balen", reageert Sporkslede. "Zo geniet je ouderwets van de sfeer en het spel, even later is alles anders. Bij de landing voelde ik dat het mis was. Het is wat het is. Binnenkort word ik geopereerd en daarna kan ik vooruit kijken. Dankbaarheid voor alle mooie NAC-momenten zorgen ervoor dat ik deze uitdaging met goede moed aanga. Ik weet niet beter dan mijzelf terug te knokken. Met God kan ik nooit verliezen."

]]>
Tue, 11 Dec 2018 10:10:40 +0100
AZ bevestigt: Voormalig NAC'er volgt Van den Brom op als hoofdtrainer https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/203462/az-bevestigt-voormalig-nacer-volgt-van-den-brom-op-als-hoofdtrainer https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/203462/az-bevestigt-voormalig-nacer-volgt-van-den-brom-op-als-hoofdtrainer John van den Brom vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer van AZ, zo bevestigt de club uit Alkmaar via de officiële kanalen. Arne Slot, die in het verleden nog bij NAC Breda speelde, gaat hem opvolgen. 

Van den Brom kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij AZ. "Ik ben trots dat ik als langstzittende trainer de boeken in ga", legt hij uit. "De afgelopen vijf jaar heb ik mooie seizoenen beleefd bij AZ. Maar het is nog te vroeg om terug te blikken", benadrukt Van den Brom.

"Vanaf heden gaat de focus weer op dit seizoen", vervolgt hij vastberaden. "We gaan er de komende maanden alles aan doen om het seizoen AZ-waardig af te sluiten", besluit Van den Brom, sinds 2014 werkzaam was bij AZ. 

]]>
Tue, 11 Dec 2018 08:28:00 +0100
Mets roemt fans: ''Daar hoeven we ons in ieder geval geen zorgen om te maken'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203427/mets-roemt-fans-daar-hoeven-we-ons-in-ieder-geval-geen-zorgen-om-te-maken https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203427/mets-roemt-fans-daar-hoeven-we-ons-in-ieder-geval-geen-zorgen-om-te-maken Het was een knotsgekke voetbalmiddag in Breda zondag. Uiteindelijk ging de thuisploeg er met de drie punten vandoor en waren er uiteraard blijde gezichten te zien na afloop.

Ook Karol Mets genoot van de wedstrijd en van het publiek van NAC, zo vertelt hij na afloop tegen het clubkanaal. "Het was een knotsgekke avond, al zorgde het weer er natuurlijk ook voor dat het een vechtwedstrijd werd. We wisten dat we het met elkaar moesten doen en dat we er voor moesten vechten. De eerste veertig minuten waren erg goed. We zijn blij dat het zo is gelopen."

Uiteindelijk won NAC door een laat doelpunt. "Ik ben erg blij dat die jongens voorin uiteindelijk zo goed combineren. De support van de fans was geweldig, zoals altijd. Daar hoeven we ons in ieder geval geen zorgen om te maken."

]]>
Mon, 10 Dec 2018 21:21:00 +0100
Leigh dolgelukkig: ''Dit was absoluut de mooiste overwinning'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203391/leigh-dolgelukkig-dit-was-absoluut-de-mooiste-overwinning https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203391/leigh-dolgelukkig-dit-was-absoluut-de-mooiste-overwinning Greg Leigh speelt sinds de zomer voor NAC Breda. De verdediger speelde 7 wedstrijden, maar de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Vitesse (2-1 winst) was voor hem duidelijk de mooiste.

"Dit was absoluut de mooiste overwinning. Absoluut", begint de Engelse vleugelverdediger in gesprek met NAC TV. "Het was een heel goed optreden van het hele team. Het was een heel speciale avond voor mij persoonlijk."

Leigh is blij dat ze uiteindelijk gewonnen hebben en is vooral tevreden over de manier waarop. "We hebben gestreden tot het einde. Het was het beste dat we de wedstrijd in de slotfase konden beslissen."

]]>
Mon, 10 Dec 2018 20:01:00 +0100
''Ik kon niks doen vanaf de zijkant, de beste stuurlui staan aan wal'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203390/ik-kon-niks-doen-vanaf-de-zijkant-de-beste-stuurlui-staan-aan-wal https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203390/ik-kon-niks-doen-vanaf-de-zijkant-de-beste-stuurlui-staan-aan-wal Pele van Anholt maakte zondagmiddag zijn rentree, na langdurig blessureleed. Bij zijn rentree wist hij met 2-1 te winnen van Vitesse. De verdediger dankt de overwinning aan de NAC-supporters.

"Zij hebben ons enorm geholpen. Ze gingen ontzettend tekeer en dat is erg belangrijk voor ons", begint Van Anholt in gesprek met BN De Stem. De vleugelverdediger erkent dat de tijd, toen hij geblesseerd was, enorm lastig was. "Ik legde de focus vooral bij mezelf neer. Ik kon niks doen vanaf de zijkant, de beste stuurlui staan namelijk aan wal. Je kan wel met mensen praten, maar het moet op het veld gebeuren."

Van Anholt geeft toe dat hij vandaag eindelijk weer een strijdend NAC zag. "We hebben als spelers voor elkaar gestreden en dat willen ze zien hier", beseft Van Anholt. Arno Vermeulen maakte de winnende en Van Anholt is dolgelukkig met hem. "Super van Arno dat hij het hele veld overstak. Dat werd beloond. Dit moet het beginpunt zijn van iets moois voor ons. We hebben niet de resultaten behaald die we moesten halen. Doordat de groep groter wordt, worden we kwalitatief beter. Er is licht aan het einde van de tunnel en dat is belangrijk."

]]>
Mon, 10 Dec 2018 19:11:00 +0100
Korte: ''Volgende week moeten we gewoon punten pakken'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203351/korte-volgende-week-moeten-we-gewoon-punten-pakken https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203351/korte-volgende-week-moeten-we-gewoon-punten-pakken NAC Breda won zondagmiddag in eigen huis met 2-1 van Vitesse door doelpunten van Mitchell te Vrede en Arno Verschueren. Giovanni Korte was na afloop blij met de belangrijke zege. 

"We hebben vandaag een team laten zien dat vecht voor elkaar", blikt hij terug. "Deze overwinning smaakt naar meer en we hebben daarom een klein feestje gevierd in de kleedkamer. Vandaag hadden we wel de drive en passie als team", aldus Korte. 

"Dat moeten we ook weer laten zien tegen PEC Zwolle", vervolgt hij op de clubsite. "We zijn blij om van de laatste plaats af te zijn en willen daar ook niet meer terugkomen. Volgende week moeten we gewoon punten pakken", besluit Korte. 

]]>
Mon, 10 Dec 2018 18:19:00 +0100
''NAC hoort ook op deze manier te spelen, gewoon alles of niets'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203380/nac-hoort-ook-op-deze-manier-te-spelen-gewoon-alles-of-niets https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203380/nac-hoort-ook-op-deze-manier-te-spelen-gewoon-alles-of-niets NAC Breda won afgelopen zondag verrassend van Vitesse. De ploeg van Mitchell van der Gaag wisten de Arnhemmers met 2-1 te verslaan. Willy van der Kerkhof is blij met de manier waarop NAC het duel in ging.

De voormalig profvoetballer genoot van de gewonnen wedstrijd. "Het was een leuke wedstrijd om te kijken en zo hoort NAC ook te spelen. Gewoon alles of niets", zo stelt Van der Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant.

"NAC heeft verdiend gewonnen, Vitesse speelde een beetje arrogant. De overwinning van NAC maakt het in het rechterrijtje ook alleen maar spannend. Ze moeten alleen zorgen dat ze niet meer verliezen en hier en daar wat puntjes bij elkaar sprokkelen."

]]>
Mon, 10 Dec 2018 17:48:00 +0100
''Ik hoorde zelfs van Vitesse dat het publiek van ons geweldig is'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203352/ik-hoorde-zelfs-van-vitesse-dat-het-publiek-van-ons-geweldig-is https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203352/ik-hoorde-zelfs-van-vitesse-dat-het-publiek-van-ons-geweldig-is NAC Breda won zondagmiddag in eigen huis met 2-1 van Vitesse door doelpunten van Mitchell te Vrede en Arno Verschueren. Pele van Anholt, die als invaller binnen de lijnen kwam, was na afloop blij met de belangrijke overwinning. 

"Ik was blij dat die goal van Mitchell telde", blikt hij terug op de clubsite. "Het was namelijk nog wel even spannend, want de scheidsrechter wachtte lang met de beslissing. Dit was mijn eerste wedstrijd in lange tijd dus het was af en toe even naar adem happen", aldus Van Anholt. 

"Ik hoorde zelfs van de tegenstander dat het publiek van ons geweldig is", vervolgt hij trots. "Ze waren vandaag echt top. Ik ben blij dat ik weer minuten heb gemaakt na zo’n lange tijd afwezig te zijn geweest. Niet alles ging goed natuurlijk, maar ik ben best wel tevreden", besluit Van Anholt. 

]]>
Mon, 10 Dec 2018 16:46:00 +0100
Van der Gaag geniet: ''Het publiek heeft ons echt geholpen met de overwinning'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203366/van-der-gaag-geniet-het-publiek-heeft-ons-echt-geholpen-met-de-overwinning https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203366/van-der-gaag-geniet-het-publiek-heeft-ons-echt-geholpen-met-de-overwinning NAC Breda won afgelopen zondag met 2-1 van Vitesse. NAC-trainer Mitchell van der Gaag geeft aan dat hij de overwinning te danken heeft aan het publiek. De oefenmeester heeft zichtbaar genoten van het fanatieke publiek.

"Na afloop ben ik op het veld blijven staan. Dit was genieten ja. Het publiek heeft ons echt geholpen met de overwinning", begint Van der Gaag. "Het eerste uur van Groningen hebben we doorgezet. Hoog druk, het voetbal van Vitesse beletten. We speelden met lef en overtuiging. Tweede helft wilden we doordrukken, niet verdedigen, niet achteruit lopen. Het is niet onze kwaliteit om te leunen op de verdediging. Hadden het na rust gelijk kunnen afmaken."

Waar NAC goed op voorsprong kwam, wist Vitesse toch nog op gelijke hoogte gekomen. Volgens Van der Gaag is de overwinning behaald door de hulp van de 19.000 supporters. "Met hun hulp komen we na de 1-1 van Vitesse terug in de wedstrijd. De wisselwerking tussen spelers en publiek was groot vandaag. Er kwam weer zoveel strijd en energie vrij bij de spelers...  Dit is waarvoor je voetbal speelt, dit is waarvoor je bij NAC wil spelen. Het laatste kwartier van Groningen (NAC incasseerde toen drie goal en verloor met 5-2) overkomt ons nu niet. Het was een verdiende overwinning waar we hard voor gevochten hebben."

Voor de oefenmeester van de 'Parel van het Zuiden' waren het hectische momenten vlak voor rust. "We hadden 1-0 achter kunnen staan, maar staan bij rust met 1-0 voor. Het was een aparte situatie. Eerst heel lang wachten tot er een penalty wordt gegeven, die vervolgens wordt gemist. Dan ben je blij dat je met 0-0 de rust ingaat. Scoren we zelf, maar ik had al vrij snel in de gaten dat de vlag omhoog was gegaan. De 1-0 vond ik wel verdiend, net als de zege. We durven langzamerhand weer naar de ranglijst te kijken", sluit Van der Gaag af tegen BN De Stem.

]]>
Mon, 10 Dec 2018 15:57:33 +0100
Te Vrede trots: ''Dan zullen ze deze wedstrijd als voorbeeld nemen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203339/te-vrede-trots-dan-zullen-ze-deze-wedstrijd-als-voorbeeld-nemen https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203339/te-vrede-trots-dan-zullen-ze-deze-wedstrijd-als-voorbeeld-nemen NAC Breda won zondagmiddag in eigen huis met 2-1 van Vitesse en daardoor is de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag geen hekkensluiter meer in Eredivisie. Mitchell te Vrede, die zelf de openingstreffer voor zijn rekening nam, was na afloop dolblij. 

"Vorige week wist ik niet wat ik moest zeggen", blikt hij terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik schaamde me dood. En vandaag tegen Vitesse, een team dat om de vierde plek strijdt, winnen we de wedstrijd. Dat we dit kunnen opbrengen, zegt mij dat het er toch in zit", aldus Te Vrede.

"We kunnen niet meer zeggen: er is niks", vervolgt de aanvaller opgelucht. "Als het tegen Vitesse kan, dan moet het altijd kunnen. Als mensen praten over een Avondje NAC, zullen ze deze wedstrijd als voorbeeld nemen", constateert Te Vrede, die vlak voor rust niet zeker wist of zijn goal wel zou tellen. 

"Ik zag de scheids praten in zijn koptelefoon", legt hij uit. "De spanning van het wachten op de scheidsrechter, het duurde lang. Hoe langer, des te meer discussie lijkt mij. En dan opnieuw juichen, een dubbele ontlading", besluit Te Vrede over het gevoel na zijn belangrijke goal. 

]]>
Mon, 10 Dec 2018 13:25:08 +0100
VIDEO | Samenvatting: NAC Breda boekt heerlijke zege op Vitesse https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203223/video-samenvatting-nac-breda-boekt-heerlijke-zege-op-vitesse https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203223/video-samenvatting-nac-breda-boekt-heerlijke-zege-op-vitesse NAC Breda heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van Mitchell van der Gaag won in eigen huis met 2-1 van Vitesse en staat nu qua punten gelijk met De Graafschap. Echter heeft NAC een beter doelsaldo en klom het daardoor naar plaats zeventien.

Vitesse leek in de slotfase op voorsprong te komen, maar Navarone Foor verzuimde te scoren vanaf elf meter. Zijn Panenka ging over. Niet veel later ging de bal er aan de andere kant er wel in: Mitchell Te Vrede schoot raak na goedkeuring van de VAR.

In de tweede helft kwam Vitesse, tegen de verhouding in, op gelijke hoogte via Bryan Linssen. De verdiende 2-1 viel in de slotfase alsnog. Arno Verschueren zorgde voor het slotakkoord.

]]>
Mon, 10 Dec 2018 11:17:00 +0100
''In de tweede helft hebben we veel energie gekregen van het publiek'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203251/in-de-tweede-helft-hebben-we-veel-energie-gekregen-van-het-publiek https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203251/in-de-tweede-helft-hebben-we-veel-energie-gekregen-van-het-publiek NAC won zondag met 2-1 van Vitesse en dat deed Mitchell van der Gaag goed. Volgens de trainer was de overwinning meer dan terecht.

"We wisten dat dit Vitesse leunde op haar achterhoede en eruit probeerde te komen in de counter. Net voor rust ben je blij dat Vitesse die penalty mist en dan maak je vervolgens ook nog de 1-0. Die was overigens wel verdiend, want we waren de betere ploeg in de eerste helft", aldus Van der Gaag op het digitale thuis van de club.

NAC haalde in de slotfase de overwinning over de streep door een doelpunt van Arno Verschueren. "In de tweede helft hebben we veel energie gekregen van het publiek", vervolgt de oefenmeester. "Ik denk dat we het prima gedaan hebben door het na die 1-1 niet weg te geven en zelfs de overwinning pakken. We hebben het dit keer niet laten lopen."

]]>
Sun, 09 Dec 2018 21:07:07 +0100
Vitesse-schlemiel: ''Dit was natuurlijk beschamend, een nachtmerrie'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203245/vitesse-schlemiel-dit-was-natuurlijk-beschamend-een-nachtmerrie https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203245/vitesse-schlemiel-dit-was-natuurlijk-beschamend-een-nachtmerrie Navarone Foor zal geen oog dichtdoen komende nacht. De middenvelder van Vitesse faalde tegen NAC vanaf elf meter en zag de ploeg uit Breda met 2-1 winnen.

De middenvelder probeerde met een Panenka zijn ploeg op voorsprong te zetten. Zijn idee mislukte volledig, hij schoot hoog over. "Dit was natuurlijk beschamend", luidt de reactie van Foor tegenover FOX Sports. "Dit is gewoon een domme beslissing van mezelf. Het was natuurlijk dom, een nachtmerrie."

"Ik dacht dat de keeper vol in een hoek zou duiken, maar dan was hij er alsnog niet ingegaan", besluit de middenvelder. NAC kwam op voorsprong door een doelpunt van Mitchell te Vrede. Bryan Linssen maakte vervolgens gelijk waarna Arno Verschueren in de slotfase de eindstand bepaalde: 2-1.

]]>
Sun, 09 Dec 2018 20:44:15 +0100
Matchwinner roemt vechtlust: ''Hebben vanaf minuut 1 gestreden'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203234/matchwinner-roemt-vechtlust-hebben-vanaf-minuut-1-gestreden https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203234/matchwinner-roemt-vechtlust-hebben-vanaf-minuut-1-gestreden NAC won zondag met 2-1 van Vitesse en Arno Verschueren speelde daarin een hoofdrol. Hij veroorzaakte in de eerste helft een penalty voor Vitesse, maar kroonde zich in de slotfase als matchwinner door de winnende treffer binnen te schieten.

"Heerlijk om weer een goaltje mee te pikken", aldus de middenvelder na afloop tegen FOX Sports. "Het is een super gevoel. Wat een schitterende sfeer."

Verschueren sprak van een collectieve overwinning. "We hebben vanaf minuut 1 gestreden. Zo zouden we alle wedstrijden aan moeten gaan. We streden met het hele team, dit mochten we ook niet meer weggeven."

]]>
Sun, 09 Dec 2018 19:55:58 +0100
MATCHDAY | NAC treedt met twee wijzigingen aan tegen Vitesse https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203188/matchday-nac-treedt-met-twee-wijzigingen-aan-tegen-vitesse https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203188/matchday-nac-treedt-met-twee-wijzigingen-aan-tegen-vitesse NAC Breda krijgt zondagmiddag Vitesse op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. De aftrap is om 16.45 uur. 

Mitchell van der Gaag wijzigt zijn elftal tegen Vitesse op twee plekken. Jethro Mashart ontbreekt vanwege een blessure. Greg Leigh is zijn stand-in. De Engelsman begint zondagmiddag als linkervleugelverdediger. Ook Erik Palmer-Brown kan niet meer op een basisplek rekenen. De Amerikaan wordt vervangen door de van een blessure herstelde Karol Mets. 

Opstelling NAC Breda: Van Leer, Leigh, Klomp, Koch, Mets, Sporkslede; Korte, Verschueren, Nijholt, Rosheuvel; Te Vrede

Wissels: Zwarthoed, Nymczycki, El Allouchi, Fernandes, Mühren, Palmer-Brown, Carolina, Van Anholt, Reuvers

 

 

]]>
Sun, 09 Dec 2018 15:40:00 +0100
Video | Van Hooijdonk velt Ajax onder 19 met SCHITTERENDE vrije trap https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203142/video-van-hooijdonk-velt-ajax-onder-19-met-schitterende-vrije-trap https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203142/video-van-hooijdonk-velt-ajax-onder-19-met-schitterende-vrije-trap Dat Pierre van Hooijdonk het kan, was al een tijdje bekend. Nu laat ook zoon Sydney van Hooijdonk zien dat hij prachtige vrije trappen binnen kan schieten. Voldoende voor de overwinning tegen Ajax onder 19 was het niet (3-2), mooi is 'ie wel. 

]]>
Sun, 09 Dec 2018 10:35:21 +0100
''Normaal gaan ze naar Ajax of Utrecht, maar daar is het wat killer en kouder allemaal'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203069/normaal-gaan-ze-naar-ajax-of-utrecht-maar-daar-is-het-wat-killer-en-kouder-allemaal https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203069/normaal-gaan-ze-naar-ajax-of-utrecht-maar-daar-is-het-wat-killer-en-kouder-allemaal Gianluca Nijholt beleeft slapeloze nachten. Zijn club bivakkeert momenteel op de laatste plek in de Eredivisie. Een overwinning thuis tegen Vitesse is het enige dat telt voor de Bredanaars. 

NAC haalde uit veertien wedstrijden slechts 8 punten. De middenvelder van de Brabanders is hard van plan om het tij te keren. "Het is niet zo dat wij doordeweeks niks doen en de kantjes er vanaf lopen. We trainen hard, we trainen veel, we trainen extra; we doen er alles aan. Hopelijk valt het een keer onze kant op. Ik ben positief ingesteld, ik geef niet op", zegt hij tegenover BN de Stem.

Nijholt is blij met de steun van de supporters en omschrijft NAC als een warme club. "Iedereen vindt NAC een geweldige club. Of het nu in Utrecht is of Amsterdam; waar we de mensen ook tegenkomen, iedereen leeft mee. Dat heb je niet bij veel clubs in Nederland. Wanneer vrienden en familie naar het stadion komen, willen ze de volgende keer weer. Normaal gaan ze naar Ajax of Utrecht, maar daar is het wat killer en kouder allemaal. Bij NAC komt het publiek ook als het elftal negende staat in de eerste divisie."

"We moeten punten pakken, want het zou wel heel erg zijn als De Graafschap uitloopt in de laatste drie wedstrijden. Dan wordt het een gigantische inhaalrace. We weten dat de supporters ons hoe dan ook blijven steunen. Dat is fantastisch. De club is te groot om te degraderen", besluit hij.

]]>
Sat, 08 Dec 2018 12:17:00 +0100
''Er zijn maar drie NAC-spelers die Eredivisie-waardig zijn'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/202995/er-zijn-maar-drie-nac-spelers-die-eredivisie-waardig-zijn https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/202995/er-zijn-maar-drie-nac-spelers-die-eredivisie-waardig-zijn NAC heeft een enorm tekort aan kwaliteit binnen de spelersgroep. Dat vertelt oud-NAC'er Peter Remie tegenover Omroep Brabant. Remie neemt trainer Mitchell van der Gaag dan ook weinig kwalijk. 

"Met alle respect voor meneer Smulders, maar je kunt als trainer weinig maken van de spelersgroep", verwijst Remie naar de ontslagen technisch directeur. De 54-jarige trainer vindt tevens dat huurlingen van Manchester City weinig toevoegen. "Wij hoeven daar geen spelers meer van. Als je ziet dat je deze spelers krijgt voorgeschoteld, ze voegen niks toe aan de Eredivisie. Laat staan aan NAC."

Remie ziet een gebrek aan kwaliteit binnen de NAC-selectie. "Er zijn maar drie spelers van NAC die eredivisiewaardig zijn. Mitchell Te Vrede werkt altijd keihard en is topscorer. Mikhail Rosheuvel, daar let ik extra op omdat hij rechtsbuiten is. Hij heeft al veel assists en een aantal doelpunten gemaakt voor een club die onderaan staat. Verder valt me de keeper, Benjamin van Leer in positieve zin op."

Remie constateert dat Willem II er een stuk beter voor staat. "Ze hebben een spits die topscorer van de eredivisie is. Ze krijgen alleen wel veel doelpunten tegen. Maar dat weet je als je Adrie Koster als trainer hebt, die speelt altijd aanvallend voetbal." Remie werd tijdens zijn profloopbaan eens benaderd om voor Willem II te spelen. "Piet de Visser was trainer bij Willem II en vroeg me om daar te komen voetballen. Maar geen haar op m'n hoofd die daar aan dacht. Een jongen uit Breda die in Tilburg ging spelen. Dat was niet mogelijk." 

 

]]>
Fri, 07 Dec 2018 21:08:00 +0100
Serero waakzaam: ''Ik denk niet dat NAC zo slecht is als de plek doet vermoeden'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/202994/serero-waakzaam-ik-denk-niet-dat-nac-zo-slecht-is-als-de-plek-doet-vermoeden https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/202994/serero-waakzaam-ik-denk-niet-dat-nac-zo-slecht-is-als-de-plek-doet-vermoeden NAC Breda neemt het zondagmiddag op tegen Vitesse. De Arnhemmers presteren allesbehalve stabiel dit seizoen. Vorige week ging Vitesse nog met 3-0 onderuit tegen FC Emmen.

"We moeten echt leren van de wedstrijden zoals vorige week tegen Emmen", begint Vitesse-middenvelder Thulani Serero. De Zuid-Afrikaan wil zich tegen NAC Breda herstellen van de pijnlijke nederlaag. "Het is niet zo dat we daar een soort van revanche moeten nemen, maar we moeten wel winnen. Gelukkig weet iedereen dat binnen de selectie."

Toch verwacht Serero geen makkelijke wedstrijd tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. "Ik denk niet dat ze zo slecht zijn als de plek doet vermoeden", zegt hij. "Zij hebben de punten heel hard nodig en thuis bij NAC is het met hun publiek altijd een moeilijke wedstrijd."

]]>
Fri, 07 Dec 2018 18:48:00 +0100
'Vitesse brengt wijziging door in basisopstelling voor duel met NAC Breda' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/202945/vitesse-brengt-wijziging-door-in-basisopstelling-voor-duel-met-nac-breda https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/202945/vitesse-brengt-wijziging-door-in-basisopstelling-voor-duel-met-nac-breda NAC Breda speelt zondagmiddag in eigen huis tegen Vitesse. Leonid Slutsky, trainer van de Arnhemmers brengt naar verwachting één wijziging aan in zijn basisopstelling.

Volgens Omroep Gelderland moet Roy Beerens op de bank plaats gaan nemen en keert Navarone Foor terug in de basisopstelling. Hierdoor begint Real Madrid-huurling Martin Odegaard vanaf de rechterflank.

Verder lijkt Vitesse met dezelfde tien namen te gaan beginnen in het Rat Verlegh Stadion. De wedstrijd begint zondag om 16.45 uur in Breda.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Eduardo; Karavaev, Thelander, Doekhi, Büttner; Serero, Bero, Foor; Ødegaard, Darfalou, Linssen.

]]>
Fri, 07 Dec 2018 13:39:40 +0100
Voormalig NAC'er Ars stopt met voetballen: ''Het is gewoon niet meer te doen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/202920/voormalig-nacer-ars-stopt-met-voetballen-het-is-gewoon-niet-meer-te-doen https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/202920/voormalig-nacer-ars-stopt-met-voetballen-het-is-gewoon-niet-meer-te-doen Sjoerd Ars stopte vorig seizoen met profvoetbal, maar hij stopt nu ook al bij de amateurs van De Treffers. Hij kan het voetballen niet combineren met zijn werk. 

De oud-voetballer van NAC Breda is technisch manager bij Fortuna Sittard en daarnaast heeft hij ook nog een eigen bedrijf dat gespecialiseerd is in zonnepanelen. Dat neemt zo veel tijd in beslag dat het voetballen bij de club uit de Tweede Divisie er niet mee te combineren valt. 

De aanvaller baalt ervan, vertelt hij in De Gelderlander. ''Dit is het enige juiste besluit, een die ik met pijn in mijn hart heb genomen. Het is gewoon niet meer te doen. Ik kom nu een paar uur in een dag tekort.'' Bij de parel van het zuiden scoorde de spits 21 doelpunten in 33 wedstrijden. Dat was in het seizoen 2015/2016.

]]>
Fri, 07 Dec 2018 11:28:00 +0100
NAC wil Vitessenaren huren: ''Daar zeggen we op dit moment geen ja of nee op'' https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/202888/nac-wil-vitessenaren-huren-daar-zeggen-we-op-dit-moment-geen-ja-of-nee-op https://www.nacfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/202888/nac-wil-vitessenaren-huren-daar-zeggen-we-op-dit-moment-geen-ja-of-nee-op NAC Breda staat op dit moment laatste in de competitie en er moet dus iets veranderen bij de parel van het zuiden. De club is opzoek naar directe aanwinsten voor het eerste elftal.

De club is daarbij uitgekomen bij Vitesse, want Thomas Bruns en Khalid Karami lijken voor de Bredanaars directe versterkingen te zijn en in Arnhem komen ze niet aan spelen toe. Beide spelers staan op het verlanglijstje van de kerngroep, meldt De Telegraaf. De kerngroep bepaalt het technisch beleid en die bestaat uit Pierre van Hooijdonk, trainer Mitchell van der Gaag, technisch commissaris Cor van Rooij en manager jeugdopleiding Tim Gilissen.

Technisch directeur Marc van Hintum kan op dit moment niet zeggen of Vitesse welwillend staat tegenover een uitleenperiode. ''Daar zeggen we op dit moment nog geen ja of nee op. Pas na de laatste wedstrijd voor de winterstop ga ik samen met onze trainer Leonid Slutsky zitten en bekijken we wat wel of niet mogelijk is op het gebied van verhuur. We hebben nogal wat blessures gehad dit seizoen en willen onszelf niet in de problemen brengen door een speler te laten gaan die we achteraf nog hard nodig hadden.''

]]>
Fri, 07 Dec 2018 09:46:48 +0100
Lurling: ''Het doet me pijn, ik heb zeven jaar bij NAC gespeeld'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/202793/lurling-het-doet-me-pijn-ik-heb-zeven-jaar-bij-nac-gespeeld https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/202793/lurling-het-doet-me-pijn-ik-heb-zeven-jaar-bij-nac-gespeeld NAC Breda neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen Vitesse en de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag kan een overwinning goed gebruiken. Anthony Lurling baalt dat zijn oude club op dit moment de hekkensluiter van de Eredivisie is.

"Het doet me pijn, ik heb zeven jaar bij NAC gespeeld", vertelt de trainer van PSV Onder 15 op de website van het Eindhovens Dagblad. Lurling, die als 'profeet' een 3 invult als voorspelling bij NAC Breda - Vitesse, kijkt uit naar de wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion. 

"De wedstrijden die ik heb gezien, geven me niet echt hoop dat het kan veranderen", vervolgt de voormalig profvoetballer realistisch. "Ik hoop dat er in de winterstop iets kan gaan gebeuren voor NAC. Vitesse heeft ook wat goed te maken", besluit Lurling.  

 

]]>
Thu, 06 Dec 2018 14:33:00 +0100