Nieuws - NACFans.nl - NAC Breda Nieuws https://www.nacfans.nl/rss/nieuws . ''We hadden de afspraak gemaakt om druk te zetten, maar dat deden we niet'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/255483/we-hadden-de-afspraak-gemaakt-om-druk-te-zetten-maar-dat-deden-we-niet https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/255483/we-hadden-de-afspraak-gemaakt-om-druk-te-zetten-maar-dat-deden-we-niet NAC Breda heef met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven. De Parel van het Zuiden verloor hierdoor haar koppositie. Trainer Ruud Brood kan leven met het gelijkspel, maar was niet te spreken over het spel van zijn ploeg in de eerste helft.

Brood zag een team dat zich niet aan de afspraken hield: "In de eerste helft waren we heel slordig en maakten we slechte keuzes. We liepen te veel met de bal. We hadden de afspraak gemaakt om druk te zetten, maar vanaf minuut één deden we dat eigenlijk niet", zei Brood na afloop tegenover FOX Sports

De tweede helft was beter volgens Brood: "Ik ben wel tevreden met de tweede helft, toen was er meer agressiviteit en druk naar voren.” NAC maakte vijf minuten voor tijd nog de gelijkmaker en had kansen op de overwinning. "We hebben niet altijd geluk, helaas ging de laatste bal op de paal. Alles ligt heel dichtbij elkaar en hier winnen we nooit makkelijk. Als je zo de goals weg geeft is dit het maximaal haalbare. De jongens weten dat zelf ook."

]]>
Sun, 20 Oct 2019 14:01:50 +0200
''Ik ben toen door het park en de stad naar de Beatrixstraat gerend'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/255396/ik-ben-toen-door-het-park-en-de-stad-naar-de-beatrixstraat-gerend https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/255396/ik-ben-toen-door-het-park-en-de-stad-naar-de-beatrixstraat-gerend Arno Gabriëls en Ton Cornelissen speelde één seizoen samen bij NAC Breda, maar maakten in dat jaar veel mee. In het NAC-museum halen zij herinneringen op.

De twee spitsen speelden nooit veel samen, maar moesten altijd de strijd met elkaar aan gaan. Zelf dachten ze daar anders over. "Toen jij met Matena voorin stond, mocht ik een paar keer invallen", herinnert Gabriëls zich. "We waren eigenlijk concurrenten, maar ik denk dat we heel goed samen hadden kunnen spelen", vervolgt Cornelissen. "Jij was een echte negen, met specifieke kwaliteiten. Maar het was een keuze van de trainer."

De 55-jarige Cornelissen zat in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord voor het eerst bij de selectie. "Tijdens die gestaakte wedstrijd, toen een asbak werd gegooid naar de grensrechter (6 oktober 1979, red.) stond ik op de tribune", blikt hij terug. "Toen die 27 minuten uitgespeeld werden mocht ik van Jo Jansen op de bank zitten. We speelden in een leeg stadion, niemand mocht naar binnen. Ze hadden de boel met containers afgezet."

Bij een andere NAC- Feyenoord, kwam Cornelissen in aanraking met de Feyenoord supporters. "Ik had nog geen rijbewijs en moest met de bus vanuit Oosterhout naar het stadion. Kwam ik met mijn NAC-tas aan op het station in Breda, stonden daar honderden Feyenoord-fans", vertelt de oud-spits. "Had ik even niet aan gedacht. Die zaten me achterna tot aan het Valkenberg. Ik ben toen door het park en de stad naar de Beatrixstraat gerend.”

Tegenwoordig zijn beide oud-spelers trainers in het West-Brabantse amateurvoetbal en komen ze elkaar regelmatig tegen.

]]>
Sat, 19 Oct 2019 16:45:00 +0200
''De nul geeft mij namelijk meer voldoening dan zelf scoren'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/255386/de-nul-geeft-mij-namelijk-meer-voldoening-dan-zelf-scoren https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/255386/de-nul-geeft-mij-namelijk-meer-voldoening-dan-zelf-scoren Roger Riera zorgde met doelpunt in de 85e minuut voor een gelijkspel van NAC Breda tegen FC Eindhoven. De opperbevelhebber van de afweerlinie trekt de tegendoelpunten persoonlijk aan.

"De laatste tijd stond het verdedigend goed, vandaag (gisteren, red.) geven we de goals zomaar weg", stelt Riera in BN DeStem. "Het is onze eigen schuld, omdat we twee keer dom balverlies leiden en de tegenstander daarmee in het zadel helpen. Een keer over rechts en vervolgens over de linkerkant."

"Tegelijkertijd weten we ons over de teleurstelling heen te zetten en met de juiste houding een punt te pakken. ‘Wij zijn NAC’; dat straalden we na de achterstand uit, daar ben ik tevreden over", vervolgt de verdediger. "Toch voelt dit gelijkspel niet goed, omdat alles minder dan een zege te weinig is voor NAC."

De gelijkmaker was voor de 24-jarige Riera het eerste doelpunt uit zijn carrière. "Ik stond toevallig op de juiste plek. Wat overheerst is toch de teleurstelling van het niet winnen. Het werk van een verdediger is het voorkomen van doelpunten, daar voel ik mij verantwoordelijk voor. Dat zit meer in mijn hoofd, de nul geeft mij namelijk meer voldoening dan zelf scoren", zegt de Spanjaard stellig.

]]>
Sat, 19 Oct 2019 15:41:00 +0200
Kritische aanvoerder: ''Als je dat niet doet, kun je gewoon winnen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/255364/kritische-aanvoerder-als-je-dat-niet-doet-kun-je-gewoon-winnen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/255364/kritische-aanvoerder-als-je-dat-niet-doet-kun-je-gewoon-winnen Door het gelijke spel van NAC Breda tegen FC Eindhoven heeft de periodekampioen de eerste plek moeten afstaan aan SC Cambuur. Bij Arno Verschueren overheerste de teleurstelling na afloop van de wedstrijd.

"FC Eindhoven is een stugge ploeg. Ze hebben thuis nog niet verloren. We wisten op voorhand dat het moeilijk zou worden", aldus Verschueren tegenover BN DeStem. "Maar we hadden 'm nog kunnen winnen. Weer pech met een vrije trap (Noblejas schoot op de kruising, red.). Al de zoveelste. Anders hadden we 't alsnog over de streep getrokken."

De middenvelder blijft echter ook kritisch kijken naar het eigen spel. "De goals geven we te gemakkelijk weg. Als je dat niet doet, kun je gewoon winnen", stelt hij. "Er gaat ook twee keer balverlies aan vooraf. Dat was niet nodig. Daar waren we voor gewaarschuwd: Dat zij daar scherp op waren. Bovendien hadden we meer langs de buitenkant moeten spelen, daar lagen ruimtes en konden we gevaarlijk worden. Dat deden we wel in de laatste minuten."

In de 85e minuut wist Roger Riera alsnog een punt veilig te stellen. "Weer onze bekende laatste minuten. Maar het zat een beetje tegen ook, met die vrije trap, die ballen in de kluts. Het kan niet altijd meezitten. Kop omhoog en snel naar maandag", besluit de aanvoerder.

]]>
Sat, 19 Oct 2019 13:19:00 +0200
Olij zelfkritisch na gelijkspel: ''Die moet ik gewoon pakken, punt'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/255310/olij-zelfkritisch-na-gelijkspel-die-moet-ik-gewoon-pakken-punt https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/255310/olij-zelfkritisch-na-gelijkspel-die-moet-ik-gewoon-pakken-punt Nick Olij noemde het punt in Eindhoven 'zwaar bevochten'. De wedstrijd eindigde in 2-2 en de doelman nam het puntverlies van NAC Breda zichzelf kwalijk. 

''Ze maken een goal die er bij mij niet in mag'', is de keeper zelfkritisch tegenover BN de Stem. ''Een schot in de korte hoek, die moet ik gewoon pakken. Punt. Dat neem ik mezelf kwalijk. Gelukkig maken we de 1-1 uit een penalty, daar was ik blij om. Het zou zuur zijn om zo'n wedstrijd met 1-0 te verliezen. Daarna heb ik nog wel een paar goeie ballen kunnen pakken, dus kon ik nog wel belangrijk zijn.''

Na de gelijkmaker ging NAC op jacht naar de voorsprong, maar het was de tegenstander die opnieuw de voorsprong pakte. ''Na die gelijkmaker proberen we de wedstrijd naar ons toe te trekken, maar krijgen we snel de 2-1 tegen, da's jammer. Uiteindelijk laten we zien wat voor team we zijn door te knokken tot de 90ste minuut en de 2-2 te maken en bijna nog de 2-3.''

 

]]>
Sat, 19 Oct 2019 08:57:00 +0200
NAC blijft steken op gelijkspel in Eindhoven https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/255292/nac-blijft-steken-op-gelijkspel-in-eindhoven https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/255292/nac-blijft-steken-op-gelijkspel-in-eindhoven NAC heeft vanavond in de Keuken Kampioen divisie gelijkgespeeld. In en tegen Eindhoven eindigde het in 2-2. Daarmee is NAC de koppositie verloren, omdat SC Cambuur wél won. 

De eerste helft was van beide kanten niet goed genoeg en zo werd er dus gerust met de brilstand. In de tweede helft was er wat meer spektakel. NAC kreeg vanaf het begin meer kansen, maar kwam wel op achterstand. Joey Sleegers zette Eindhoven na vijf minuten in de tweede helft op voorsprong. 

Gelukkig voor NAC kreeg het nog geen tien minuten later een buitenkansje. Ivan Ilic werd onderuit gehaald in de zestien en Van Hooijdonk mocht aanleggen vanaf elf meter. Beheerst schoot hij de bal in de rechterhoek. Het spel bleef op en neer golven en zo kwam NAC weer op achterstand. Bourard maakte de Eindhovense tweede. In de slotfase kwam NAC nog terug tot 2-2, via Riera. Een enorme kans op de 2-3 was er nog in de blessuretijd, maar Noblejas schoot op de lat. 

Opstelling NAC Breda: Olij, Van Anholt, Riera, Noblejas, Mashart, Verschueren, Ivan Ilic, Luka Ilic, Boussaid (Filipovic 71'), El Allouchi (Stokkers 46'), Van Hooijdonk (Dogan 68')

]]>
Fri, 18 Oct 2019 22:11:01 +0200
MATCHDAY | NAC ongewijzigd naar Eindhoven https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/255280/matchday-nac-ongewijzigd-naar-eindhoven https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/255280/matchday-nac-ongewijzigd-naar-eindhoven NAC hervat vanavond weer de competitie, nadat er vorig weekend niet werd gespeeld. Dat gebeurt in en tegen Eindhoven. 

Opstelling NAC Breda: Olij, Van Anholt, Riera, Noblejas, Mashart, Ivan Ilic, Verschueren, Luka Ilic, El Allouchi, Boussaid, Van Hooijdonk

]]>
Fri, 18 Oct 2019 19:26:37 +0200
''Hij schiet bijna elke bal die hij voor zijn voeten krijgt erin'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/255267/hij-schiet-bijna-elke-bal-die-hij-voor-zijn-voeten-krijgt-erin https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/255267/hij-schiet-bijna-elke-bal-die-hij-voor-zijn-voeten-krijgt-erin Voor FC Eindhoven-trainer Ernie Brandts is de ontmoeting met NAC Breda extra speciaal. De oefenmeester was tussen 2006 en 2008 trainer bij de Bredanaren en verheugd zich dan ook op het weerzien met zijn oude club.

"Het is wel speciaal voor mij. Ik heb daar een hele fijne tijd gehad", vertelt Brandts op het clubkanaal van FC Einhoven. "Ik ben er twee jaar trainer geweest en achter PSV en Ajax als derde geëindigd in de Eredivisie. Dat was een geweldige tijd. Het is leuk om tegen je oude club te spelen. Je komt altijd weer oude bekenden tegen."

In NAC treft Brandts een tegenstander die goed in vorm is. "Het is een goed georganiseerd team. Ze scoren veel in de slotminuten, dat is ze volgens mij al vier keer gebeurd. Het is een degelijk team. Ze maken niet veel doelpunten, maar Van Hooijdonk is nu 'hot'. Die schiet bijna elke bal die hij voor zijn voeten krijgt erin."

"Hoe wij hem gaan afstoppen? Je moet zorgen dat je hem het schieten belet door hem goed af te dekken", stelt Brandts, die vertrouwen heeft in zijn elftal. "Wij gaan proberen om een goed resultaat neer te zetten. We gaan er alles aan doen om de drie punten hier te houden. Dat gaat niet makkelijk worden, maar we zullen ons uiterste best doen."

]]>
Fri, 18 Oct 2019 17:24:00 +0200
Dogan kan niet wachten op rentree: ''Ik ben heel ongeduldig'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/255260/dogan-kan-niet-wachten-op-rentree-ik-ben-heel-ongeduldig https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/255260/dogan-kan-niet-wachten-op-rentree-ik-ben-heel-ongeduldig Huseyin Dogan kan niet wachten om weer in actie te komen voor NAC. De NAC-aanvaller miste de competitiestart door een blessure, maar is op de weg terug. 

"Weet je, ik ben heel ongeduldig als ik een blessure heb", lacht Dogan in gesprek met BN DeStem. "Ik ben best wel verliefd op de bal. Het is mooi dat ik eindelijk weer twee volle weken heb kunnen meetrainen met de groep. Maar je wil toch tijdens wedstrijden wat laten zien, de mensen iets moois geven. Ik weet dat er wat van me verwacht wordt."

Als het aan hemzelf ligt, maakt Dogan snel weer minuten voor NAC. "We hebben nu ruim de tijd genomen. Het gevoel is goed. Die invalbeurt tegen Club Brugge, dat was wel weer even wennen. Maar het ging oké. Ik ben pijnvrij, dat is al heel wat. Op hoeveel procent ik zit? Dat is lastig te zeggen. Dat moet tijdens de wedstrijd blijken. Als de trainer een beroep op me doet, dan sta ik er.”

]]>
Fri, 18 Oct 2019 16:47:00 +0200
''Ik vind dat we met deze selectie voor directe promotie moeten gaan'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/255208/ik-vind-dat-we-met-deze-selectie-voor-directe-promotie-moeten-gaan https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/255208/ik-vind-dat-we-met-deze-selectie-voor-directe-promotie-moeten-gaan NAC Breda pakte afgelopen week de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie, tegen NEC (1-0, red.) Het was een belangrijk en mooi moment voor de selectie van de ploeg uit Breda.

"We snakten ernaar, en de supporters trouwens ook", vertelt Sydney van Hooijdonk in gesprek met FOX Sports. "Ik vind dat wij als club, met deze selectie, dat we voor directe promotie moeten gaan. Je kunt ons topfavoriet noemen. Alleen De Graafschap, Excelsior en Cambuur, dat zijn ook hele goede en brede ploegen."

Ruud Brood blaast niet te hard van de toren. "We willen graag promoveren, en als dat via de play-offs zou zijn so be it. Iedereen kan goed met elkaar, en iedereen ziet dat we het met elkaar doen", aldus de trainer van NAC Breda.

 

]]>
Fri, 18 Oct 2019 15:53:00 +0200
''Bij NAC moeten we voor de winst spelen als het aan mij ligt'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/255173/bij-nac-moeten-we-voor-de-winst-spelen-als-het-aan-mij-ligt https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/255173/bij-nac-moeten-we-voor-de-winst-spelen-als-het-aan-mij-ligt Jasper van Heertum speelt vrijdagavond met De Graafschap tegen Jong FC Utrecht. De verdediger van De Graafschap moet de week daarop richting Breda, voor het belangrijke duel met de momentele koploper: NAC.

Daarom wil Van Heertum graag winnen van de ploeg uit Utrecht. "En om met een prettig gevoel maandag naar NAC te kunnen. Het wordt lastig genoeg, want Jong Utrecht doet het goed", vertelt Van Heertum in gesprek met De Gelderlander. "Alles in het voetbal begint bij strijd, dan komt het voetbal."

De verdediger van de ploeg uit Doetinchem heeft maar een doel voor de komende paar dagen. "Ik ben dit weekend alleen maar tevreden met zes punten. Ja, ook bij NAC moeten we voor de winst spelen als het aan mij ligt."

]]>
Fri, 18 Oct 2019 14:27:00 +0200
Brood waarschuwt: ''Dat heb ik de jongens deze week meegegeven'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/255199/brood-waarschuwt-dat-heb-ik-de-jongens-deze-week-meegegeven https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/255199/brood-waarschuwt-dat-heb-ik-de-jongens-deze-week-meegegeven Ruud Brood denkt absoluut niet te gemakkelijk over FC Eindhoven, de tegenstander van van vrijdagavond. Maandagavond wacht de misschien nog wel belangrijkere wedstrijd tegen De Graafschap.

De trainer geen fijne herinneringen aan de Brabanders. "Met NEC heb ik eens direct na de winterstop kansloos met 3-0 verloren bij FC Eindhoven ondanks dat we bovenaan stonden, dat heb ik de jongens deze week meegegeven."

Sydney van Hooijdonck wordt opnieuw in de basis verwacht. Brood is positief over de aanvalsleider. "Hij is doelgerichter, rustiger en vaster geworden", vertelt Brood in gesprek met BN de Stem. "Slimmer ook en laat zich minder makkelijk van de bal zetten."

Met Huseyin Dogan, die vorige week tegen Club Brugge nog twintig minuten meedeed, doet Brood rustig aan. "Hij heeft een dubbele tik gehad en komt van ver. Hij was fit en raakte weer geblesseerd, we moeten de verwachtingen daarom iets temperen. Dat kan ook niet anders als je er zo’n lange tijd uit bent geweest."
 

]]>
Fri, 18 Oct 2019 13:02:00 +0200
Baas blikt vooruit: ''Dan ga je met een goed gevoel naar NAC'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/255162/baas-blikt-vooruit-dan-ga-je-met-een-goed-gevoel-naar-nac https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/255162/baas-blikt-vooruit-dan-ga-je-met-een-goed-gevoel-naar-nac Roland Baas speelt vrijdag met De Graafschap tegen tegen Jong FC Utrecht. De verdediger annex middenvelder wil met een goed gevoel toeleven naar de belangrijke wedstrijd tegen de momentele koploper van de Keuken Kampioen Divisie: NAC Breda.

"We moeten vrijdag winnen. Dan ga je ook met een goed gevoel naar NAC", vertelt Baas die vaak niet zeker is van een basisplaats. "Ik speel niet veel, maar ontwikkel me wel goed bij De Graafschap. Ik draai tot nu toe een goed seizoen. Elke training word ik beter en maak ik stappen. Wat dat betreft ben ik tevreden. Natuurlijk wil iedereen zoveel mogelijk spelen en is het aan mij om het de trainer en mijn concurrenten zo lastig mogelijk te maken."

Baas is eigenlijk een linkervleugelverdediger. "Maar ik kan ook op het middenveld uit de voeten. Linksback of linkercentrale verdediger. Het maakt mij niet uit en ik zie het ook eerder als een voordeel dan een nadeel", aldus Roland Baas in gesprek met De Gelderlander.

]]>
Fri, 18 Oct 2019 11:13:00 +0200
Wie wordt kampioen? ''Zij zijn de favorieten voor directe promotie'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/255059/wie-wordt-kampioen-zij-zijn-de-favorieten-voor-directe-promotie https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/255059/wie-wordt-kampioen-zij-zijn-de-favorieten-voor-directe-promotie De Keuken Kampioen Divisie is in volle gang en het speculeren over de kampioen is ondertussen ook begonnen. NAC Breda won de eerste periode, en staat daarnaast ook bovenaan de competitie. 

"De Graafschap en NAC Breda zijn de favorieten voor directe promotie", zegt FC Volendam-trainer Wim Jonk in gesprek met De Gelderlander. "Maar NAC is een gerenommeerde club", zegt Jonk. "Ze spelen met veel passie, maar durven ook in te zakken. De Graafschap speelt met enthousiasme en heeft veel kracht in de ploeg. Dat kan het verschil maken. Ik verwacht Excelsior ook in die strijd."

Jonk is het tot nu toe het meest onder de indruk van Cambuur. De trainer van Volendam is onder de indruk van het aanvallende en dynamische spel van de Friezen. "Ze scoren veel vanuit aanvallende intenties. Helmond Sport-speler Dean Koolhof (24) ziet ook geen uitgesproken favoriet. "De verschillen zijn klein. Ik denk dat Cambuur het ver kan schoppen. Maar ik geef De Graafschap en NAC ook een goede kans op directe promotie."

 

 

]]>
Thu, 17 Oct 2019 15:33:00 +0200
NAC-talent mee met Oranje onder 18: ''Dit is fantastisch'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/255050/nac-talent-mee-met-oranje-onder-18-dit-is-fantastisch https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/255050/nac-talent-mee-met-oranje-onder-18-dit-is-fantastisch Bart Verbruggen is met Oranje O18 naar de FIFA U-17 World Cup. De 17-jarige doelman van NAC Breda reist met 21 spelers, waarvan nog twee andere keepers af naar Brazilië.

"Dit is fantastisch, ik ben natuurlijk hartstikke blij", is de eerste reactie van Verbruggen op de website van NAC Breda. De keeper is de eerste keeper van NAC die naar zo'n toernooi gaat. "Serieus? Dat vind ik heel leuk. Dat is echt heel bijzonder. Ik ben hartstikke blij dat ik bij NAC mag spelen. Het is een fantastische club. Ik ben blij met het plan dat hier ligt, met het vertrouwen en ik kijk vol goede moed uit naar de toekomst. Ik heb heel veel vertrouwen in de club."

Het is een mooie maand voor  Verbruggen. "Ik heb mijn contract bij NAC getekend, mijn debuut gemaakt voor Oranje en nu zit ik ook nog in de WK-selectie. Deze maand kan niet meer stuk. Ik zei al tegen mijn ouders: oktober 2019 gaan we niet snel vergeten. Dit is een droom die uitkomt, ook voor mijn familie. We hebben het met zijn allen gedaan: ik, mijn vader, moeder en mijn zus. Het is echt een teamprestatie, want we zijn een beetje een team. Ze zijn er altijd voor mij en dat betaalt zich nu mooi uit."

]]>
Thu, 17 Oct 2019 14:04:00 +0200
Mühren pakt NAC-fans aan: ''Ze hadden over iedereen wel wat te zeiken'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/255013/muehren-pakt-nac-fans-aan-ze-hadden-over-iedereen-wel-wat-te-zeiken https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/255013/muehren-pakt-nac-fans-aan-ze-hadden-over-iedereen-wel-wat-te-zeiken Robert Mühren speelde vorig seizoen bij NAC Breda. Dit seizoen voetbalt de aanvaller bij Sportclub Cambuur. In Breda was Mühren niet de meest geliefde speler uit de selectie. 

"Tja daar doe je niks aan. Dit is kut, dat is kut, alles is kut: ze hadden over iedereen wel wat te zeiken", blikt Mühren terug in gesprek met Voetbal International. "Maar laten we even eerlijk wezen: we hadden gewoon een slecht elftal en we waren totaal geen eenheid. Het was los zand, zo simpel is het."

Van Mühren vonden de meesten dat hij zich niet volledig inzette voor het team. "Maar wat hadden ze verwacht? Meestal mocht ik een minuutje of tien invallen. Moet ik er dan vier in schieten."

 

]]>
Thu, 17 Oct 2019 10:27:00 +0200
Brandts blikt vooruit: ''Leuk om hem weer te zien vrijdag'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/254932/brandts-blikt-vooruit-leuk-om-hem-weer-te-zien-vrijdag https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/254932/brandts-blikt-vooruit-leuk-om-hem-weer-te-zien-vrijdag Twee jaar stond Ernie Brandts aan het roer bij NAC Breda. Vrijdagavond treft hij met FC Eindhoven zijn oude club, waar maar één oud bekende aan het werk is.

"Jelle. Geweldige vent”, aldus Brandts bij BN DeStem over keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar, die onder Brandts een kans kreeg bij NAC Breda. "Edwin Zoetebier was eerste keeper, maar werd wat minder. En Jelle rammelde aan de deur."

"Na een akkefietje van Zoetebier met John Karelse (toen keeperstrainer, red.) besloot ik Ten Rouwelaar op te stellen. Die greep meteen zijn kans", vertelt de oud-coach. "Dat hij zoveel wedstrijden zou spelen had ik niet meteen voorzien, maar het was een op-en-top-prof. Leuk hem weer te zien vrijdag.”

]]>
Wed, 16 Oct 2019 20:40:00 +0200
Eindhoven-uitblinker Bourard: ''We zullen door moeten'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254958/eindhoven-uitblinker-bourard-we-zullen-door-moeten https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254958/eindhoven-uitblinker-bourard-we-zullen-door-moeten FC Eindhoven speelt komend weekend tegen NAC Breda. Samy Bourard, een de opvallende spelers, van de club uit Eindhoven blikt vooruit op de eerste wedstrijd in de tweede periode.

"Ik denk dat we tevreden mogen zijn. We hebben een goede start gemaakt, daarna hebben we een paar mindere wedstrijden gehad", vertelt Bourard op de clubwebsite. "In een aantal wedstrijden hebben we goed voetbal laten zien maar we zullen altijd proberen om nog beter te worden." De Belg is zelf ook succesvol dit seizoen. "Ik doe altijd mijn best. Het is mooi om met mijn doelpunten belangrijk te zijn voor het team. Ik ben blij dat ik het vertrouwen van de trainers en mijn teamgenoten kan terugbetalen."

de laatste wedstrijd tegen Ajax (6-0 verlies red.) was er een om snel te vergeten. "Het was inderdaad niet onze beste wedstrijd, maar van zulke wedstrijden leren we ook veel. We zullen door moeten en ons weer focussen op de volgende wedstrijden."

 

]]>
Wed, 16 Oct 2019 19:41:00 +0200
''Diba. Leonardo. Amoah... Er werd met salarissen gesmeten'' https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/254930/diba-leonardo-amoah-er-werd-met-salarissen-gesmeten https://www.nacfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/254930/diba-leonardo-amoah-er-werd-met-salarissen-gesmeten Bij FC Eindhoven staat een oud bekende van NAC Breda aan het roer. Ernie Brandts werd ruim elf jaar geleden na een historisch goed gezien derde in de Eredivisie met de Parel van het Zuiden.

"We waren helemaal naar de klote. Uitgewrongen”, blikt Brandts bij BN DeStem terug. Na de play-offs hadden ze alleen een Intertoto-toegangsbewijs. "Onze eindnotering gaf normaal recht op een ticket voor de UEFA Cup. Maar toen even niet. Van tevoren wisten we dat we in de play-offs kansloos waren. We kwamen niet meer vooruit. Als een citroen uitgeperst.”

"Weet je, we pakten toen zoveel punten dat op een gegeven moment de premies niet meer betaald konden worden”, vervolgt de oud-coach. NAC leefde die tijd financieel op iets te grote voeten. "Diba. Leonardo. Amoah. Er werd met salarissen gesmeten. Maar achteraf kregen we alles wel gewoon netjes.”

Desondanks besloten Earnest Stewart en Theo Mommers dat Brandts toch niet de juiste man was. "Mommers wilde Bourgondisch voetbal”, stelt Brandts. "Mijn stijl was te verdedigend. Met Patrick Zwaanswijk en Rob Penders moest ik op de middenlijn gaan verdedigen. Maar toen ze aangaven niet verder met me te gaan, ben ik gewoon op eigen voet verder gegaan.”

Daar waren de supporters het niet mee eens. Dat lieten zij duidelijk merken met spandoeken met met teksten als 'Alles in de Brandts voor Ernie!'. "Als trainer moet je maar geluk hebben zo’n fase in je carrière mee te maken. Die waardering was uniek”, aldus Brandts. "Het Avondje NAC was veel meer dan alleen die negentig minuten op het veld.” 

]]>
Wed, 16 Oct 2019 18:31:00 +0200
''Van Hooijdonk wordt een echte goalgetter, net zijn vader'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254936/van-hooijdonk-wordt-een-echte-goalgetter-net-zijn-vader https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254936/van-hooijdonk-wordt-een-echte-goalgetter-net-zijn-vader NAC Breda hervat vrijdagavond als periodekampioen de competitie tegen FC Eindhoven. Bij de nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie staat oud NAC-coach Ernie Brandts aan het roer. 

"Met dit elftal hebben ze een goede kans om te promoveren. Ze zijn weerbaar en scoren veel belangrijke treffers in de laatste fase van wedstrijden. Daar gaat het om: winnen", zegt Brandts tegenover BN DeStem. In dat goede team is er één speler die de oud-trainer opvalt. "Sydney van Hooijdonk. Dat wordt een echte goalgetter. Net zijn vader.”

Bang zijn ze echter niet voor NAC Breda. "We gaan even laten voelen dat we niet bang zijn voor de koploper. Ons eigen spel spelen en proberen hun zwakheden bloot te leggen”, stelt Brandts. Thuis heeft FC Eindhoven nog maar één keer puntverlies geleden dit seizoen. "Thuis zijn we lastig te verslaan. Ook voor NAC.”

]]>
Wed, 16 Oct 2019 16:45:00 +0200
NAC Breda steunt LHBTI-acceptatie met speciale regenboogband https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254923/nac-breda-steunt-lhbti-acceptatie-met-speciale-regenboogband https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254923/nac-breda-steunt-lhbti-acceptatie-met-speciale-regenboogband Op initiatief van de Centrale spelersraad CSR en de Jong Blankenstein Foundation dragen alle aanvoerders in de Keuken Kampioen Divisie komend weekend een regenboogband om de LHBTI-acceptatie in het voetbal te bevorderen.

"De actie wordt uitgevoerd om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording van het bespreekbaar maken van diversiteit", schrijft NAC Breda op haar officiële website.

"Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is."

Naast de aanvoerdersband, die in speelronde elf wordt gedragen, ondersteunen de clubs de boodschap ook met een gezamenlijk statement op social media. Daarnaast dragen alle coaches, scheidsrechters en FOX Sports-presentatoren een speciaal regenboogspeldje en zijn speciale regenboogmicrofonen te zien. 

]]>
Wed, 16 Oct 2019 15:13:00 +0200
Gemeente haalt fietsen van NAC-supporters niet weg https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254916/gemeente-haalt-fietsen-van-nac-supporters-niet-weg https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254916/gemeente-haalt-fietsen-van-nac-supporters-niet-weg NAC-supporters die zagen dat hun fiets na een thuiswedstrijd met een ketting aan een boom, paal of hek vastgemaakt zat, hoeven niet angstig te zijn dat de fiets niet meer terugkeert. De gemeente haalt de fietsen namelijk niet weg.

Het college meldt dat na vragen over het onderwerp van de SP. Voor de thuiswedstrijd maakte de partij zich druk over de flyers die werden opgehangen rond het stadion. Daar stond op dat verkeerd parkeerde fietsen verwijderd zouden worden.

De SP was het er niet mee eens. "Supportertje pesten", zo zei de partij. Ze wezen op het feit dat er simpelweg weinig fietsparkeerplaatsen zijn. Wethouder Greetje Bos erkende dat probleem. 

 

]]>
Wed, 16 Oct 2019 14:10:00 +0200
Mühren blikt terug op tijd bij NAC Breda: ''Kut, zei ik dan'' https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254904/muehren-blikt-terug-op-tijd-bij-nac-breda-kut-zei-ik-dan https://www.nacfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254904/muehren-blikt-terug-op-tijd-bij-nac-breda-kut-zei-ik-dan Robert Mühren draait een goed seizoen bij Sportclub Cambuur, de club waar hij nu aan verhuurd is. De aanvaller heeft geen fijn seizoen achter de rug. De spits, die vorig jaar bij NAC Breda zat, speelde niet en degradeerde uiteindelijk.

Hij kijkt met weinig plezier terug op die tijd. "Ik moest na mijn komst eerst fit worden, omdat ik geen echte voorbereiding had gehad, maar in mijn eerste wedstrijd scheurde ik meteen een spiertje in mijn bovenbeen. Toen ik hersteld was, was er al een half jaar voorbij."

En daarna kwam het verhaal van zijn grote teen. "De laatste play-off wedstrijd voor Sparta (waar hij daarvoor aan verhuurd werd red.) speelde ik met een injectie, omdat die teen zwaar gekneusd was. Dat speelde in december en januari bij NAC weer op. Ik kon er wel mee voetballen, maar ik was gewoon niet fit."

"Vol sprinten ging niet, bij iedere beweging voelde ik 'm", vertelt Mühren in gesprek met Voetbal International. "Ik heb toen aangegeven dat het eigenlijk niet ging. Volgens de orthopeed zou een operatie het moeten oplossen. Maar NAC wilde me niet een paar weken kwijt zijn. En dat begreep ik eigenlijk ook wel. Maar omdat ik niet fit was en niet vol kon gaan, speelde ik niet. Dus eigenlijk sloeg dat nergens op."

Mitchell van der Gaag, toen trainer van NAC, deed geen beroep op hem. "Ik denk dat hij niet eens wist hoe erg het precies was. Hij vroeg wel elke ochtend hoe het met mijn teen was. Kut, zei ik dan. En daarna ging ik weer trainen."

 

]]>
Wed, 16 Oct 2019 12:05:00 +0200
''Laten we hopen dat Seuntjens maandag nog geblesseerd is'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254814/laten-we-hopen-dat-seuntjens-maandag-nog-geblesseerd-is https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254814/laten-we-hopen-dat-seuntjens-maandag-nog-geblesseerd-is Hoewel er geen competitiewedstrijd op het programma stond en enkele spelers zelfs op pad gingen met hun nationale elftallen, deed NAC Breda dit weekend alsnog uitstekende zaken in de Keuken Kampioen Divisie. 

"Dat is wel zo als één van je concurrenten punten verspeelt", aldus Dennis Kas bij BN De Stem. "SC Cambuur heeft punten laten liggen, maar eigenlijk was een punt al te veel voor de Leeuwarders. Je kunt in ieder geval wel van een goed weekend spreken." 

Het gelijkspel van SC Cambuur is volgens Kas mooi meegenomen. "Cambuur is wel één van de concurrenten in de titelstrijd. Verder doen ook De Graafschap en Excelsior nog mee om de titel. Die vier gaan wel uitmaken wie de kampioen wordt." 

Maandag komt in Breda mede-titelkandidaat De Graafschap op bezoek. "Zij zijn als enige club nog ongeslagen. Dat wordt een klapper. Als je wint, doe je hele goede zaken", stelt Max van der Put. Dennis Kas hoopt vooral dat Ralf Seuntjes niet meedoet. "Laten we hopen dat hij nog geblesseerd is. Iedereen bij NAC had gehoopt dat hij deze zomer naar Breda zou komen, maar ze zijn er niet uitgekomen en nu speelt hij bij De Graafschap." 

 

]]>
Tue, 15 Oct 2019 19:29:00 +0200
Olij geniet: ''Bij een oefenwedstrijd stonden drieduizend mensen'' https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254300/olij-geniet-bij-een-oefenwedstrijd-stonden-drieduizend-mensen https://www.nacfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254300/olij-geniet-bij-een-oefenwedstrijd-stonden-drieduizend-mensen Nick Olij speelde vorig seizoen op huurbasis bij TOP Oss en daar maakte de doelman indruk. Inmiddels staat hij onder de lat bij NAC Breda en van die transfer heeft hij nog geen seconde spijt gehad.

''Bij een oefenwedstrijd in Oudenbosch stonden ineens drieduizend mensen'', blikt de doelman terug in BN de Stem. In de eerste officiële wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion tegen Helmond Sport ziet hij dat de oefenwedstrijd geen toevalstreffer was qua publiek. ''Toen ik voor de warming-up het veld op kwam lopen, voor die hoge volle tribune besefte ik dat ik het hier allemaal jaren voor gedaan had.''

De doelman is inmiddels een publiekslieveling en dat is niet zo vreemd als zijn statistieken erbij worden gepakt. ''Al vijf keer de nul'', erkent Olij, die in de eerste periode werd uitgeroepen tot beste keeper in de Keuken Kampioen Divisie. ''Ik spring geen gat in de lucht, nee. De Grote Markt. Dat is het doel.''

]]>
Tue, 15 Oct 2019 08:00:00 +0200