Rutten: "Wat dat betreft, denk ik wel dat hij past in Breda"

Moreno Rutten in actie voor NAC
Moreno Rutten in actie voor NAC Foto: © Pro Shots

Moreno Rutten (30), speelde tussen 2008 en 2012 in de jeugdopleiding van Feyenoord. Hier had hij Jean-Paul van Gastel als jeugdtrainer. In gesprek met BN DeStem bespreekt hij zijn ervaringen.

"Van Gastel is de beste jeugdtrainer die ik heb gehad. Het was het totaalplaatje", begint de verdediger van VVV-Venlo. "Als mens was hij heel open en eerlijk, maar ook in voor een dolletje. Een soort allemansvriend. Ik had een goede klik met hem, misschien ook omdat we allebei uit Brabant kwamen, dat was wat gemoedelijker."

"Tactisch vond ik hem heel goed. Ik kan me concrete oefenvormen nog goed herinneren", vervolgt Rutten zijn verhaal. "In een simpele pass-trapvorm voegde hij al een wedstrijdelement toe, zodat iedereen het beste uit zichzelf wilde halen. Hij zei vaak: jij moet degene zijn die niét de fout maakt. Dat is me altijd bijgebleven."

"Op de trainingen deed hij graag mee: als we een keeper tekort kwamen, stond hij op doel en in de rondo was hij super fanatiek. Hij wilde dat we voorop gingen in de strijd. Wat dat betreft, denk ik wel dat hij past in Breda", besluit de 30-jarige verdediger.

Lees meer:
0 reacties