Seuntjens: "Die kleine van mij wil mij graag nog zien voetballen"

Ralf Seuntjens kreeg vrijdagavond een prachtig eerbetoon voor de wedstrijd tussen NAC Breda en De Graafschap. De 33-jarige oud-spits van beide clubs is twee weken geleden vrij verklaard van lymfeklierkanker.

"Het eerbetoon was echt schitterend", zegt Seuntjens voor de camera van ESPN. "Daar kreeg ik wel een brok van in m'n keel. Dat die clubs en supporters dat samen doen, dat is top. Voor mij was het enorm eervol. Een schitterende avond, waar ik heel veel mooie herinneringen aan heb."

Seuntjens liep samen met zijn 4-jarige zoontje Nolan op het veld van het Rat Verlegh Stadion. Nolan hoopt dat zijn vader weer kan voetballen, maar Seuntjens durft nog geen beloftes te doen ondanks een contract tot medio 2024 bij FC Imabari in Japan. "Ik ga geen beloftes aan als ik niet zeker weet dat ik het ga redden. Ik heb hem beloofd dat ik dit zou overleven. Dat is gelukkig uitgekomen. Dat is het belangrijkste en dat is heel fijn."

"Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit gaat zien", vervolgt hij. "Ik ben nu weer volop aan het trainen met mijn personal trainer hier in Breda. We gaan kijken of ik nog fit ga worden. Dat zullen de komende maanden moeten uitwijzen. Dan hoop ik nog terug naar Japan te gaan, want die kleine van mij wil mij graag nog zien voetballen. Dat is het doel en voor hem wil ik het echt heel graag doen, maar ik heb hem nog niks beloofd."

Seuntjens is nog zeker niet fit. "De eerste paar trainingen vallen me wel echt zwaar moet ik zeggen. Heel dat herstelsysteem is nog niet op orde, maar ik probeer elke dag zoveel mogelijk te doen. Die intrinsieke motivatie kan niet groter zijn, want ik doe het voor hem."

Hij heeft heftige maanden achter de rug. "Ik heb ook twee kinderen mogen krijgen, maar ik moet zeggen dat ik nog wel iets euforischer was toen ik onlangs het goede nieuws kreeg dat ik schoon was. Het was zo'n enorme opluchting, bijzonder mooi", aldus Seuntjens.

Lees meer:
0 reacties