Seuntjens woedend op Nijhuis: ''Het is gewoon één vieze streek''

161026 9f0dcbb749b2554321c224453c7f272d
161026 9f0dcbb749b2554321c224453c7f272d

Ralf Seuntjens heeft maandagavond hard uitgehaald richting scheidsrechter Bas Nijhuis na het duel tussen FC Volendam en NAC Breda (1-0). Volgens de spits van NAC Breda werd zijn goal ten onrechte afgekeurd door Nijhuis.

Seuntjens viel volgens Nijhuis doelman Filip Stankovic aan, maar daar is de spits het niet mee eens. "Het gebeurde buiten de vijf meter, dan kun je het duel aangaan", zegt Seuntjens voor de camera van ESPN. "Ik spring niet eens. Ik doe eigenlijk niks. Ik sta, hij valt op mijn hoofd en hij valt binnen."

De routinier snapt niets van de manier waarop Nijhuis de wedstrijd leidde. "Het is een schandalige beslissing. Hij laat alles doorgaan, ik zit overal onder de krassen. Daar fluit hij dan niet voor...", aldus Seuntjens, die geen verhaal meer haalde bij de arbiter.

"Na de goal kun je hem niet meer aanspreken", meent hij. "Dan loopt hij weg. Dan is hij niet meer aanspreekbaar. Het slaat nergens op. Wat ik heb gezegd? Ik heb niks tegen hem gezegd, want hij loopt gewoon weg. Het is een schande, één grote teringzooi. Je kunt niks bediscussiëren, als je praat krijg je geel. Het is gewoon één vieze streek."

"Als een scheidsrechter van 24 jaar dit doet, wordt hij volgende week naar de hoofdklasse gestuurd", vervolgt Seuntjens. "Maar hij zal wel in de Eredivisie fluiten. Ik ben benieuwd wat Dick van Egmond (scheidsrechtersbaas, red.) gaat doen. De grensrechter overrulede Nijhuis, maar Nijhuis heeft een beter beeld van de situatie en neemt de beslissing."

Lees meer:
0 reacties