Sigurd Haugen vol vertrouwen: "Of ik de nieuwe Dessers ben?"

Sigurd Haugen juicht na een goal voor NAC
Sigurd Haugen juicht na een goal voor NAC Foto: © BSR Agency

Sigurd Haugen is deze play-offs in topvorm bij NAC Breda. In gesprek met Voetbal International gaat hij in op zijn scoringsdrift en de vergelijkingen met Cyriel Dessers.

"Natuurlijk is dit seizoen moeilijk geweest voor mij", zei Haugen na het duel tegen FC Emmen. "Ik had bewust een stap teruggezet om weer aan voetballen toe te komen, dan raak je geblesseerd en kom je opeens nauwelijks meer aan de bak. Ik moest wachten op mijn kans en wist dat die vroeg of laat zou komen. Nu is die kans er gekomen en grijp ik 'm aan. Dit is een mooie manier om een zwaar seizoen te compenseren."

Het moet lekker zijn om juist nu in topvorm te verkeren. "Absoluut. Het voelt nu zoals het zou moeten zijn", glimlacht hij. "Voor de ploeg is dit seizoen een bumpy ride geweest, maar nu vallen de stukjes opeens in elkaar en voelen we ons beter dan ooit. We wisten echt wel dat we goede spelers hadden, dat hebben we gedurende het seizoen ook steeds gezegd, maar het kwam er maar niet uit. Ik ben heel trots op hoeveel spelers er nu in de play-offs zijn opgestaan. Nu hoop ik natuurlijk dat we het ook kunnen afmaken."

En nu op naar promotie? "Deze club verdient dat", meent de Noor. "Sinds ik in Nederland speel ben ik nog geen club tegengekomen die ook maar in de buurt komt van onze supportersschare. Of ik de nieuwe Dessers ben? Ik ken de geschiedenis niet, maar ik ben hierheen gekomen om mijn stempel te drukken. Dit is een mooie kans om dat te doen."

Lees meer:
0 reacties