Sjoerd Mossou doet boekje open: "Zijn ontslag was onvermijdelijk"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Peter Hyballa is niet langer de trainer van NAC Breda. De Duitse oefenmeester werd deze week ontslagen, nadat eind vorig seizoen zijn de optie in zijn contract nog werd gelicht.

Voor AD-voetbaljournalist Sjoerd Mossou kwam het nieuws niet heel onverwacht. "Zijn ontslag was onvermijdelijk", aldus de NAC-supporter op de website van ESPN. "Ik snap dat het voor veel mensen als een verrassing kwam, maar als je hoorde hoe de sfeer op de werkvloer was, is het niet zo raar."

"Over zijn oefenstof en kennis waren niet zoveel twijfels, maar toen de spanning op sportief gebied begon de stijgen werd het voor de club moeilijker om met hem samen te werken", legt Mossou uit. "Toen ze hem binnenhaalden wisten ze wat ze van hem konden verwachten. Op dat moment hadden ze iemand zoals Hyballa ook wel nodig. De club was dood, maar hij kon NAC weer nieuw leven inblazen. Hij begon goed, maar tijdens de nacompetitie zag je al dat hij onder druk steeds extremer werd."

NAC moet nu op zoek naar een nieuwe trainer. "Het is logisch dat er weer een nieuwe trainer komt die aanvallend speelt", stelt Mossou. "Het spel dat Hyballa speelde waren de fans blij mee. Dick Schreuder of Henk de Jong zouden logische opties kunnen zijn. Zij hebben ook al ervaring in de Keuken Kampioen Divisie. Het lijkt door dit ontslag misschien niet zo, maar het is op dit moment rustig binnen de club. Met het materiaal dat de club nu heeft, kan een nieuwe trainer prima instappen."

Lees meer:
0 reacties