Staking goed ontvangen: "Golf van blijdschap door mijn lichaam"

NAC - Willem II werd gestaakt
NAC - Willem II werd gestaakt Foto: © Pro Shots

Na het incident met Davy Klaassen in De Kuip bij de halve finale tussen Feyenoord en Ajax scherpte de KNVB de regels in de stadions aan. Bij NAC-Willem II werd er na het gooien van bier definitief gestaakt en daar was Nico Dijkshoorn erg tevreden mee.

"Ik voelde een golf van blijdschap door mijn lichaam trekken. Eindelijk een scheidsrechter die niet marchandeerde", schrijft hij in zijn column van Voetbal International. "Helaas een week te laat. Natuurlijk had Feyenoord-Ajax ook definitief moeten worden gestaakt. Dan zou er tijdens de wedstrijd tegen AS Roma niet ludiek zijn gezwaaid met waterbedden, opblaasbare reigers en plastic bootjes."

Dijkshoorn kon niet van de ludieke actie genieten. "Het was een opgestoken vinger naar iedereen die Feyenoord-supporters een strobreed in de weg wil leggen. Als Feyenoord-fan zou ik mij diep schamen om zo een infantiele kinderactie. Want de kern van deze actie is: het moet weer eens over de supporters gaan. Juist in een week waarin het nu eens even helemaal niet over supporters had moeten gaan", vervolgt de columnist.

Hij hoopt dat er de komende maanden supporters zullen opstaan tegen de kwaadwilligen. "Ik heb hier al meerdere keren gepleit voor een nieuwe regel: drie punten aftrek voor de thuisclub als er vuurwerk wordt afgestoken of als er bier of wat dan ook op het veld wordt gegooid. Ik ben ervan overtuigd dat er dan binnen twee weken niets meer wordt aangestoken of op het veld wordt gegooid. Gebeurt dat wel, dan lost het publiek dat zelf op."

"En ja, dat klinkt luguber. Biergooiers zullen voortaan de stand in de competitie negatief beïnvloeden en dat zal eindelijk leiden tot de enige gezonde impuls voor de clubs: zorgen dat het niet meer gebeurt en vragen of het welwillende gedeelte van het publiek je daar bij helpt", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties