Staring roemt ploeggenoot: "Op trainingen doet hij het heel goed"

Casper Staring
Casper Staring Foto: © Pro Shots

Voor NAC Breda staat er vrijdagavond een belangrijke wedstrijd op het programma. Nummer negentien FC Den Bosch is dan de tegenstander. Een nieuwe miskleun kan de levensvatbaarheid van dit seizoen nog verder doen afnemen.

Op doel bij de ploeg uit Breda staat derde doelman Pepijn van de Merbel. "Tegen FC Dordrecht heeft hij er heel wat ballen uitgehouden", vertelt Staring tegenover BN De Stem. "Met Pepijn hebben we een heel goede keeper. De spelers en de technische staf hebben dat het hele jaar gezien. De media en supporters niet. Voor jullie is het meer een issue dan voor ons. Wij maken ons er geen zorgen om.”

"Op trainingen doet hij het heel goed", gaat hij verder. "Wij hebben allemaal veel vertrouwen in hem. Als derde keeper ineens gaan keepen, leidt altijd tot extra druk. Hij moet zich vooral niet gek laten maken. Zijn allergrootste kwaliteit is de één tegen één en dat hij de ballen in de hoeken pakt. Tom (Boere, red.) en Élias kijken op de training dan vol verbazing: ‘Dit schot gaat er toch in?’ Bij FC Twente maakte ik Lars Unnerstall mee. Dat zag er niet uit, maar hij pakte ze wel. Zelf heb ik niet de mooiste loop, maar het is wel functioneel.”

Lees meer:
0 reacties