Staring verklaart sportieve omslag in play-offs: "Dat helpt"

Casper Staring
Casper Staring Foto: © Pro Shots

NAC-speler Casper Staring heeft de opleving van NAC Breda verklaard. Tegenover BN de Stem laat hij weten waarom de Bredanaars het zo goed doen in de play-offs.

Het is niet aan hem af te zien, maar Staring is zeker uitgelaten na de 6-2 overwinning op Excelsior. “Als je aan NAC denkt, is dit waarvoor je het doet. Er zijn genoeg wedstrijden geweest dat wij als team minder waren en dat de wisselwerking met het publiek niet top was.” Ook geeft hij toe dat de laatste wedstrijd niet je van het was.

NAC haalde de play-offs ternauwernood door een gelijkspel tegen TOP Oss. Destijds werden de Bredanaars nog weggehoond door het uitvak. Oss voelt als meer dan een maand geleden, maar is nog geen drie weken terug. Nog niet eens. Wat is dat dan? In achttien dagen is het totaal omgeslagen. En zondag kunnen we het afmaken.

Wel heeft Staring een idee waar die sportieve omslag vandaan is gekomen. “Voor het eerst in lange tijd is de groep nagenoeg fit en zijn er weinig blessures. Dat helpt. Door de vele blessures sloop een soort onrust in de ploeg. Nu weet je dat je van elkaar op aan kunt,” vertelt hij.

Toch ziet hij wel in dat het bijzonder is. “Maar het blijft natuurlijk ongelofelijk dat je in het reguliere seizoen maar af en toe een wedstrijd hebt gehad die oké was en daarna op het veld staat en denkt: Wat hebben we nu weer gedaan? In de groep is er iets losgekomen en de energie blijft maar komen. Het stopt niet meer”, besluit Staring.

Lees meer:
0 reacties