Steijn overtuigd: "Dan had NAC Breda nu in de Eredivisie gespeeld"

Maurice Steijn
Maurice Steijn Foto: © Pro Shots

Maurice Steijn vindt dat hij meer lof moet krijgen voor zijn werk bij NAC Breda. Op net nippertje liep de club vorig seizoen promotie mis, waarna Steijn plaats moest maken.

"Ze hebben de afgelopen tien jaar tien hoofdtrainers versleten, dus stonden ze steeds voor iets anders", zegt Steijn in gesprek met Voetbal International. "Ik heb gewoon gekeken naar de spelers die er waren en daaraan een manier van voetballen gekoppeld."

"Dat ging de eerste zes wedstrijden prima, we haalden achttien punten en stonden bovenaan", vervolgt hij. "Toen sloop corona in de ploeg en haalden we niet één punt uit de volgende vijf duels. Zodoende werd de achterstand op SC Cambuur en De Graafschap steeds groter."

NAC Breda deed een alles-of-niets-poging. "We hebben toen besloten all-in te gaan, heel aanvallend te spelen in een poging de achterstand op die twee clubs goed te maken. Maar juist dat kostte ons nog meer punten. Op een gegeven moment vroegen de spelers zélf of we niet terug konden naar iets meer zekerheid, terug naar de basis."

"Uiteindelijk zijn we nog dichtbij gekomen, tot aan de laatste speeldag deden we mee om directe promotie en tijdens de finale van de play-offs tot een minuut voor tijd. Maar het is niet gelukt", aldus Steijn, die merkte dat het coronavirus ook flink toe is geslagen bij NAC. "Ik durf te stellen dat als we niet zo zwaar waren getroffen door corona, NAC Breda nu in de Eredivisie had gespeeld."

"Uiteindelijk misten we negen spelers en zelf ben ik er ook 22 dagen niet bij geweest door Covid. De echte problemen komen erna. Na een tijdje is iedereen er weer en moet je er als trainer toch een keer een streep onder zetten, ook al zag ik elke dag de consequenties. Maar je wilt het niet zoeken in excuses, dat doe je niet in het voetbal. Je wilt sterk zijn", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties