Supporter raakte gewond bij huldiging: "Dat was mijn redding"

De fans van NAC Breda
De fans van NAC Breda Foto: © BSR Agency

Bij de huldiging van NAC Breda is een supporter gewond geraakt. De voetbalfan kreeg een brandende fakkel in zijn nek.

Het gaat hier om Pascal. De supporter vertelt in gesprek met BN de Stem wat er precies gebeurd is. “Ik stond met een vriendin en een maat van me links vooraan op P5. Daar werd veel vuurwerk afgestoken. In mijn ooghoek zag ik iets vallen. Ik dacht aan een vuurpijl, maar het bleek een fakkel. Dat ik die zag aankomen, was mijn redding. Als ik mijn hoofd niet had afgewend, landde de fakkel recht in mijn gezicht.”

Door de promotie is Pascal nog altijd in een euforische stemming. Dat betekent echter niet dat zijn brandwond geen zeer deed. “De wond sneed in mijn nek, ik voelde hem branden. De vriendin naast me ving óók een fakkel op. Een stuk haar schroeide weg. Ik heb geen idee wie de twee fakkels gooide.”

Hij benadrukt dat hij geen tegenstander is van vuurwerk. Wel vindt hij dat men er verantwoordelijk mee om moet gaan. “Bij mij in de buurt stonden ouders met kinderen. En dan ga je met brandende fakkels gooien. Ik las dat die een temperatuur van wel 1000 graden kunnen bereiken. Je moet jezelf onder controle houden”, aldus de supporter.

Lees meer:
0 reacties