Sydney van Hooijdonk komend seizoen weer actief in Eredivisie

Sydney van Hooijdonk
Sydney van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Sydney van Hooijdonk zal ook komend seizoen voor SC Heerenveen uit gaan komen. De aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van Bologna FC 1909, zo meldt Heerenveen op haar website. De oud-speler van NAC Breda maakte werd afgelopen half jaar ook al door de Friezen gehuurd van de Italiaanse club en liet toen een goede indruk achter.

Sydney van Hooijdonk doorliep verschillende jeugdelftallen bij NAC en kwam uiteindelijk ook uit voor de hoofdmacht. In de zomer van 2021 maakte de spits een transfer naar Bologna dat na veel gesteggel vier ton moest betalen voor de overgang. Zijn tijd bij Bologna was niet erg succesvol tot hij werd verhuurd aan SC Heerenveen. In Friesland was hij het laatste half jaar een gevreesd spitsenkoppel met Amin Sarr.

“We zijn heel blij dat het verblijf van Sydney bij ons een vervolg krijgt", zo stelt technisch manager Ferry de Haan. We hebben er geen geheim van gemaakt dat we hem hier wilden ‘houden’. Het afgelopen halfjaar heeft hij bij ons aangetoond een absolute toegevoegde waarde te zijn, zowel op als buiten het veld. Sydney past uitstekend in de groep en met zijn mentaliteit ook perfect bij sc Heerenveen.”

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in NAC Breda komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op NAC Breda (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties