Van Hooijdonk: "Respectloos, maar dat moet hij zelf maar weten"

SC Heerenveen moest het zaterdagavond opnemen tegen Sparta. Voor Sydney van Hooijdonk had het duel geen extra lading omdat Maurice Steijn de hoofdtrainer is in Rotterdam. De spits werkte bij NAC samen met Steijn en dat was geen onverdeeld succes.

"Nee, het boeit me niet", meldt de spits van Heerenveen. "Ik ben er eerlijk gezegd al lang voorbij en zit nu bij Heerenveen, en hij bij Sparta. Ik vind het wel raar dat hij uitspraken op televisie heeft gedaan bij, hoe heet dat programma eigenlijk? Veronica Offside, ja." Steijn was in dit programma zeer uitgesproken over Pierre van Hooijdonk. "Ik vind Pierre van Hooijdonk zeker een lul", zo klonk het medio maart uit de mond van de trainer van Sparta. "Dat vind ik respectloos, maar dat moet Maurice zelf maar weten", zegt Sydney van Hooijdonk bij ESPN . "En voor de rest boeit het me niet meer, ik doe het prima en hij ook. Ik heb niets meer met hem te maken." In aanloop naar het duel tussen Sparta en Heerenveen had Steijn nog mooie woorden over voor de prestaties van Sydney. "Wat moet hij zeggen? Ik denk namelijk niet dat hij kan zeggen dat ik het heel slecht doe, maar het is prima om te horen. Het enige waar ik invloed op heb is wat ik zelf doe. Dat Maurice dat zegt, is prima." Steijn was afgelopen maand opvallend uitgesproken over Pierre van Hooijdonk. "Pierre is natuurlijk super rancuneus richting mij omdat ik twee jaar geleden zijn zoon niet altijd opstelde, wat zowel voor als na mij ook niet altijd gebeurde. Hij voelt zich geroepen om te pas en te onpas mij en Sparta naar beneden te halen op televisie. Het is een beetje lachwekkend en zielig aan het worden als je hem bezig ziet bij de NOS. Je verwacht van mensen die daar aan tafel zitten dat ze onafhankelijk hun mening geven. Pierre heeft natuurlijk dubbele agenda's en kan nooit onafhankelijk iets zeggen. Nogmaals, het is een beetje zielig aan het worden. Op een gegeven moment moet het ook klaar zijn. NAC is verdergegaan, ik ben verder. Maar Pierre kan het niet loslaten."

Lees meer: