Talent van NAC Breda opgeroepen voor nationaal elftal Indonesië

Rat Verlegh Stadion
Rat Verlegh Stadion Foto: © BSR Agency

De 19-jarige Sem Yvel is opgeroepen voor interlands van Indonesië onder 20. De middenvelder van NAC onder 21 is al vertrokken naar Como, waar de selectie zich verzamelt om later door te reizen naar Toulon voor het Maurice Revellotoernooi, meldt Bsiderats.

Sinds vorige zomer speelt Yvel in de jeugd bij NAC. Daarvoor zat hij in de jeugdopleiding van onder andere Feyenoord en ADO Den Haag. Het is de eerste keer dat de NAC-speler uitkomt voor een Indonesisch jeugdelftal. Wel mocht hij eerder meedoen aan selectiewedstrijden voor Oranje onder 15.

Het toernooi in Toulon bestaat uit twee poules van vijf landen. Indonesië is gekoppeld aan Panama, Japan, Italië en Oekraïne. De groepswinnaars spelen de finale en de nummers twee de troostfinale. De rest speelt individueel om de eindklassering. Yvel begon bij NAC dit seizoen op de bank, mede door blessureleed.

Gedurende het seizoen heeft hij zich in de basis geknokt. In 21 wedstrijden wist hij twee keer te scoren. Wel mist hij door de oproep van Indonesië de laatste wedstrijd van het seizoen. Zijn team is al zeker van promotie maar kan tegen ADO Den Haag nog kampioen worden.

Lees meer:
0 reacties