Ten Rouwelaar: "Ik had Andries toen meer moeten beschermen"

Andries Noppert
Andries Noppert Foto: © Pro Shots

Andries Noppert lijkt de eerste doelman te gaan worden bij Oranje. Wim Reckers, een van de keeperstrainer die de goalie onder zijn hoede had, vond Noppert een goed ventje.

"Maar een natuurtalent? Nee, dat was hij niet. Andries werkte wel keihard en wilde zichzelf altijd verbeteren", zegt Reckers in gesprek met De Telegraaf. Uiteindelijk brak Noppert niet door bij SC Heerenveen, waarna hij naar NAC Breda vertrok. Daar werkte de huidig doelman van SC Heerenveen samen met Jelle ten Rouwelaar. "Vond ik superleuk, elke dag werken met een Friese jongen", zegt hij.

"Andries was nuchter en leergierig", vervolgt Ten Rouwelaar. "Hij werkte hard, je kon alles tegen ’m zeggen. Er was alleen één grote ’maar’: Andries hing weleens de clown uit. Ik heb daar toen met hem over gesproken. Kijk, een goede sfeer is belangrijk, maar profvoetbal is business. Je moet presteren", geeft de huidig keeperstrainer van Burnley aan. Hij adviseerde NAC om Noppert te houden toen de club van hem af wilde.

Na twee seizoenen kreeg hij zijn kans, maar NAC begon teleurstellend aan de Eredivisie en Noppert werd geslachtofferd. "Het publiek begon te morren, ook richting Andries. Er was veel druk. We besloten Andries te wisselen. Ik was toen nog niet zo lang keeperstrainer. Had weinig ervaring in die rol. Als ik erop terugkijk, had ik Andries toen meer moeten beschermen", is Ten Rouwelaar van mening.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties