Tijs Velthuis legt uit: "Juist daarom heb ik voor NAC gekozen"

Tijs Velthuis
Tijs Velthuis Foto: © Pro Shots

Tijs Velthuis vertrok met grote ambities bij FC Twente richting AZ. De twintigjarige verdediger wist in Alkmaar echter niet door te breken in het eerste elftal en kiest er dit seizoen voor om op huurbasis bij NAC Breda te spelen.

Velthuis kijkt uit naar het spelen in een vol stadion. "Tegen Jong AZ zat hier vorig jaar vijftienduizend man. Als je dat niet zo vaak meemaakt, zijn dat soort wedstrijden best indrukwekkend", zegt de Oldenzaler in gesprek met BN DeStem. "Ik wilde graag onder druk spelen, met alles wat erbij komt kijken. Dat had ik bij Jong AZ niet. Op een bepaald moment wil je door naar het eerste elftal. Als dat dan niet lukt of er worden andere keuzes gemaakt, ga je op zoek naar iets anders."

NAC Breda was niet de enige gegadigde. "Er waren inderdaad meerdere clubs uit de eerste divisie geïnteresseerd", aldus Velthuis, die bewust voor NAC Breda koos. "Omdat ik graag onder de hoogste druk wil presteren. Dat gaat bij NAC wel lukken", lacht hij. "Met de supporters, de pers en alles wat over de club wordt geschreven. Juist daarom heb ik voor NAC gekozen. Daarnaast is het een mooie en warme club."

Velthuis ging als jonge jongen altijd met zijn vader naar FC Twente in De Grolsch Veste. "Beide clubs hebben een ongelofelijk grote achterban (22.500 om 13.300 seizoenkaarthouders, red.) en dezelfde ambitie. NAC hoort in de Eredivisie thuis en wil in het linkerrijtje meedraaien. Net als Twente."

Lees meer:
0 reacties