Tommie van der Leegte: "Ik geniet nu van de kleinste dingen"

Tommie van der Leegte
Tommie van der Leegte Foto: © Pro Shots

Tommie van der Leegte maakte het als voetballer van onder meer PSV en NAC bijna allemaal mee. Toch belandde hij na zijn carrière in een gat. "Golven is toch niet alles."

Tegenwoordig is Van der Leegte teammanager bij FC Eindhoven. Die functie bekleedt hij nadat hij in eerste instantie niet wist wat hij moest doen nadat hij zijn actieve spelersloopbaan beëindigd had. "Eerst genoot ik natuurlijk. Alles was prachtig. Weekenden had ik vrij en ik kon doen en laten wat ik wilde. Maar ik had geen doel en geen structuur meer. Je komt erachter dat golfen niet ‘het leven’ is", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

In 2017 werd Van der Leegte getroffen door een hersenbloeding. Hierna ging er voor hem een knop om. "Je bent vooral blij dat je er nog bent, want je hoort ook andere verhalen", vertelt hij kalm.

Op een paar minimale complicaties na houdt hij weinig over van de hersenbloeding, maar het veranderde zijn kijk op het leven wel. "Ik geniet nu echt van de kleine dingen die ik vroeger misschien irrelevant vond. Je hoeft niet altijd op zoek naar ‘meer’, het leven draait niet om materialistische dingen. Een mens is altijd gebaat bij structuur en een doel."

Lees meer:
0 reacties