Troost gepasseerd door Van Gastel: "Heeft mij niet overtuigd"

Tein Troost bij NAC Breda
Tein Troost bij NAC Breda Foto: © Orange Pictures

Tein Troost kan een basisplaats bij NAC voorlopig vergeten. Trainer Jean-Paul van Gastel kiest vrijdagavond tegen De Graafschap voor Roy Kortsmit, weer fit na een enkelblessure.

Troost keepte de afgelopen zeven wedstrijden namens NAC. "Ik stapte blanco in deze situatie. Roy was eerste keeper hier. Toen ik kwam was Tein beschikbaar, dus ging hij keepen. Dan gaat het een beetje een eigen leven leiden dat als op doel geschoten wordt, de bal erin gaat. Met steeds een opbouw in de artikelen", zegt Van Gastel in BN DeStem.

"En dat vind ik iets tekort door de bocht. Keepers maken niet alleen maar fouten", maakt de trainer duidelijk. "Onderweg naar een tegendoelpunt gebeurt er namelijk van alles. Toch heeft Tein mij op dit moment niet overtuigd. De club en ik hebben vertrouwen in hem. Hij is 21 en heeft een driejarig contract. Bij Feyenoord heeft hij alleen in de jeugd gekeept bij de onder 21."

"Nu heeft hij kunnen ervaren hoe het is om een tempo hoger te spelen waar andere dingen worden gevraagd. Het ging ook beter. Wel langzaam, maar er zat zeker ontwikkeling in. Nu is het aan hem om door te pakken", aldus Van Gastel. Troost is teleurgesteld, iets wat de trainer begrijpt. "Dat is ook heel goed. Het is een jonge jongen. ‘Nu begint het pas’, heb ik hem gezegd. ‘Je hebt het ervaren. We gaan met je aan de gang. Babos (keeperstrainer, red.) is constant met hem bezig."

Van Gastel gaat verder: "Nog meer aandacht geven om hem te ontwikkelen. Want uiteindelijk gelooft NAC en geloven wij in zijn toekomst. Alleen, hij moet nu even geduldig zijn, zich herpakken en wachten tot hij weer een kans krijgt. Het wordt nu interessant voor hem", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties