Van Anholt vol ambitie: ''Ik wil een van de dragende spelers van NAC worden''

Pelé van Anholt dook deze zomer op bij NAC Breda, nadat zijn avontuur in Amerika op een teleurstelling uit was gelopen. De 27-jarige rechtsback had het aanvankelijk uitstekend naar zijn zin bij LA Galaxy, maar kreeg na een blessure geen nieuw contract meer aangeboden.

"Ik had wel iets langer willen blijven, maar een blessure heeft roet in het eten gegooid. Ik heb daar wel van gebaald. Nu zijn we alweer een tijdje verder, ik heb het een plaatsje gegeven", vertelt Van Anholt, die desondanks veel positieve herinneringen heeft overgehouden aan zijn tijd in de Verenigde Staten. "Het was een mooi avontuur voor mij: Amerika en LA. Jammer genoeg heb ik er maar even van kunnen genieten."

Deze zomer keerde Van Anholt terug naar de Eredivisie. NAC wist hem gemakkelijk te overtuigen de overstap naar Breda te maken. "Er sprak heel veel waardering uit de club. Dat merkte ik in het gesprek met de coach en het bestuur", vertelt Van Anholt aan FOX Sports. "Ze waren heel enthousiast en dat is wel heel lekker als je net terug van een blessure komt."

Voor het aankomende seizoen heeft Van Anholt doelen gesteld. "We willen sowieso handhaven, dat is het minimale. En zelf wil ik gewoon veel wedstrijden spelen en een van de dragende spelers van NAC worden." Of hij na een goed seizoen in Breda wil de stap naar het buitenland wil maken "We zien het wel. Eerst wil ik hier gewoon gaan vlammen."

Lees meer:
0 reacties