Van de Looi vertrekt na EK bij Jong Oranje: "Tijd voor iets anders"

Erwin van de Looi
Erwin van de Looi Foto: © Pro Shots

Erwin van de Looi vertrekt na het EK als coach bij Jong Oranje. De 50-jarige trainer had het nationale elftal vijf seizoenen onder zijn hoede en plaatste zich twee keer voor het Europees kampioenschap.

In 2021 bereikte Nederland zelfs de halve finale en komende zomer is Oranje opnieuw van de partij. "De afgelopen vijf jaar heb ik met veel plezier bij de KNVB gewerkt", zegt Van de Looi bij OnsOranje. "Ik heb het altijd eervol gevonden om bezig te zijn met de grootste voetbaltalenten van ons land, zeker als je ziet dat die jongens vervolgens doorbreken bij het Nederlands elftal. We hebben denk ik goede resultaten gehaald en Jong Oranje weer een eigen gezicht gegeven."

"Het is een mooie periode geweest, maar mijn gevoel zegt dat het tijd wordt voor iets anders. Daarom heb ik besloten mijn contract niet meer te verlengen. Ik ga de komende tijd kijken welke nieuwe uitdagingen er op mijn pad komen. Er komt eerst natuurlijk nog een prachtig EK aan en daar willen we samen een succes van maken", aldus Van de Looi, die eerder speler was bij onder andere NAC en Vitesse en FC Groningen onder zijn hoede had als hoofdcoach.

Lees meer:
0 reacties