Van de Merbel definitief niet mee de Eredivisie in: "Voor mij beter"

Pepijn van de Merbel
Pepijn van de Merbel Foto: © BSR Agency

Pepijn van de Merbel gaat definitief niet met NAC mee de Eredivisie in. De doelman heeft een contract getekend bij FC Den Bosch, zo maakt de club deze week bekend.

Van de Merbel speelde al eerder in de jeugdopleiding van Den Bosch en verkaste daarna naar NAC Breda. Daar debuteerde hij in december 2022. De afgelopen weken was de jonge doelman de nummer één onder de lat bij De Parel van het Zuiden. Mede dankzij zijn goede reddingen wist NAC te promoveren.

Toch kiest Van de Merbel voor een vertrek uit Breda. "Ik kijk er naar uit opnieuw deel uit te maken van FC Den Bosch! Als jeugdspeler heb ik er vier jaar lang met plezier gevoetbald en het voelt als een heel goed moment om weer in te stappen. Aan alles merk je dat de club zich aan het door ontwikkelen is. Dat laatste wil ik ook graag voor mezelf en een tweede Bossche periode biedt mij die kans."

"De afgelopen weken heb ik bij NAC weliswaar alles gespeeld, maar dat kwam vooral door blessures van collega-keepers. Voor mijn toekomstperspectief was het daarom beter om uit Breda te vertrekken", is Van de Merbel eerlijk. "FC Den Bosch meldde zich dus op het juiste moment en na een paar vertrouwenwekkende gesprekken met de TD en de trainer zag ik een terugkeer naar FC Den Bosch helemaal zitten."

Lees meer:
0 reacties