Van Gastel: "Als je ziet hoeveel dat er zijn, dan is dat ongekend"

Jean Paul van Gastel
Jean Paul van Gastel Foto: © Pro Shots

NAC heeft dit seizoen te maken met een volle ziekenboeg. Van de basiself waarmee trainer Jean-Paul van Gastel aan het seizoen begon, staan momenteel nog maar twee spelers in de basiself. "Dat zegt alles over ons seizoen", stelt Van Gastel tegenover het Algemeen Dagblad.

"Iedereen begint tegen mij over de blessures, maar dat is natuurlijk wel wat er gebeurt", stelt Van Gastel. "Structureel telt de ziekenboeg acht tot tien spelers die medische bijstand nodig hebben. We zijn met vijf verdedigers begonnen. Later vonden we dat we het systeem moesten veranderen en zijn we 4-3-3 gaan spelen. Ondertussen kregen we jongens terug en zijn we jongens weer kwijtgeraakt. De stabiliteit die we in het begin hadden, is eigenlijk weggevallen.”

Noemenswaardig dus dat NAC voor de derde opeenvolgende keer in dezelfde formatie aantreedt. ,Hopelijk creëer je daarmee iets van stabiliteit. Probleem blijft echter de blessures. Als je ziet hoeveel dat er zijn, dan is dat echt ongekend. En eenmaal terug, duurt het een poos voordat de herstelde spelers een hele wedstrijd aankunnen. We hadden een periode dat Fredrik (Jensen red.), Totti (Sejdiu red.) en Aimé (Omgba red.) de wedstrijd daarom niet konden uitspelen.”

Lees meer:
0 reacties