Van Gastel duidelijk: "Ik sta er alleen voor, er is geen steun"

Jean-Paul van Gastel juicht na de zege op Excelsior
Jean-Paul van Gastel juicht na de zege op Excelsior Foto: © Pro Shots

NAC staat met anderhalf been in de Eredivisie, en dat na een dramatisch seizoen. Ondanks de goede prestaties in de play-offs is de wanorde nog steeds merkbaar in Breda.

"Ik sta er alleen voor. Er is geen steun vanuit de directie, alleen vanuit de staf", maakt trainer Jean-Paul van Gastel duidelijk in gesprek met NU.nl. "Er zijn zo veel invloeden in en rond de club. Iedereen wil bij NAC meepraten. Er wordt veel gelekt richting de media, waardoor veel geruchten de ronde doen."

"Ik probeer dat bij mijn spelers weg te houden door goed met ze te communiceren. Zo krijgen de spelers begrip voor de beslissingen die ik neem", zegt de trainer, die ondanks de eerdere 6-2 zege rustig probeert te blijven. "We hebben nog niets. Voetbal blijft een gek spelletje."

Van Gastel vervolgt: "Ik heb bij mijn spelers ook de 'Remontada' van FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain aangehaald. Of kijk naar maandag, toen VfL Bochum degradatie ontliep door een 0-3-nederlaag goed te maken tegen Fortuna Düsseldorf. Deze scenario's moeten wij voorkomen."

Bij een eventuele promotie weet Van Gastel nog niet of hij op het bordes verschijnt. "Ik ben een gevoelsmens. Ik ben onafhankelijk en trek mijn eigen plan. Er is zeker een kans dat ik 's avonds gewoon met een wijntje op de bank zit, in plaats van feestvier in Breda."

Toch weet hij ook dat hij bij promotie zijn emoties niet zal kunnen verstoppen. "Mijn opa, vader, broertje en ik hebben hier gespeeld. Vroeger gingen we al kijken aan de Beatrixstraat, waar het oude stadion van NAC stond. Zondag zal mijn vader de wedstrijd met de supporters kijken bij het stadion. Als we promoveren, zal er zeker een traantje gelaten worden."

Lees meer:
0 reacties