Van Gastel krijgt lof: "Jean-Paul was als speler al een leider"

Jean Paul van Gastel
Jean Paul van Gastel Foto: © Pro Shots

Jean Paul van Gasten was jarenlang actief bij Feyenoord. Zowel in zijn tijd als speler als trainer. Vijf jaar droeg hij het shirt van de Rotterdammers en maar liefst veertien jaar stond hij langs de lijn als jeugd- en assistent-trainer bij de hoofdmacht.

Inmiddels is hij doorgegroeid tot hoofdtrainer, zij het bij NAC Breda waar hij enkele maanden geleden aan de slag ging. Henk Vos, die nog met hem samenwerkte als speler bij Feyenoord, kent hem als een bekwaam persoon, zo laat hij weten tegenover BN De Stem. "Jean-Paul was als speler al een leider. Net als bijvoorbeeld Arne Slot, Kees van Wonderen of Peter Bosz, waarmee ik gespeeld heb, dat zag je toen al. Altijd bezig met het tactisch neerzetten van medespelers, kijken hoe hij zichzelf opstelde."

Al vroeg werd duidelijk wat de toekomst werd na de spelerscarrière. Vos: "Aan de manier waarop hij over voetbal praatte, merkte je al dat hij later trainer zou gaan worden. Hij is heel nuchter, maar door zijn status dwong hij respect af bij de hele groep. Als iemand als JP iets tegen je zegt, ga je er wel wat mee doen. Buiten het veld was het een aardige kerel om mee om te gaan. Hij heeft totaal geen kapsones, maar zegt wel waar het op staat."

Ook over de huidige functie in Breda heeft Vos wat te melden. "Het trainerschap bij NAC is niet zomaar een klus, maar ik denk wel dat JP genoeg mensenkennis heeft én inzicht om er iets van te maken. Stressbestendig is hij ook. Hij kent het klappen van de zweep. Ik denk dat hij heel bekwaam is", besluit de oud-aanvaller.

Lees meer:
0 reacties