Van Gastel kritisch: "Thuis blijkt het toch moeilijker te zijn"

Jean Paul van Gastel
Jean Paul van Gastel Foto: © Orange Pictures

NAC Breda kent vooralsnog geen top seizoen en staat momenteel op de zevende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Aankomende vrijdagavond ontvangt de ploeg van Jean Paul van Gastel in eigen huis Jong FC Utrecht, een overwinning betekent 'pas' de zesde thuisoverwinning van het seizoen.

"Gezien ons publiek, stadion en de uitstraling die NAC heeft, moeten we thuis inderdaad meer winnen. Waar het aan ligt? Het kan druk zijn. Het verwachtingspatroon. Als je de statistieken van uitwedstrijden erbij pakt, staan we vierde. Thuis blijkt het toch wat moeilijker te zijn", stelt Van Gastel in het Algemeen Dagblad.

Van Gastel denkt niet dat spelers beducht zijn voor het Rat Verlegh Stadion. ,,Nee, dat vind ik niet. Als je de thuiswedstrijden onder mij bekijkt zoals Helmond Sport (1-1) en Jong Ajax (1-1), dan moet je die gewoon winnen. Evenals FC Eindhoven (2-2) en Cambuur (1-2). De Graafschap (0-0) is goed. Alleen tegen FC Groningen (3-2) pakken we misschien iets te veel. Als je naar de data kijkt, zie je dat wij één van de ploegen zijn die het hoogst staan met verdedigen en dat wij tot de top vijf behoren van de meeste balcontacten in de zestien van de tegenstander. Daar ligt het niet aan.”

Lees meer:
0 reacties