Van Gastel: "Mijn staf en ik hebben overal alleen voor gestaan"

Jean-Paul van Gastel viert feest met Boy Kemper en Jan Van den Bergh
Jean-Paul van Gastel viert feest met Boy Kemper en Jan Van den Bergh Foto: © Pro Shots

Jean-Paul van Gastel is zondagavond met NAC gepromoveerd naar de Eredivisie. Na afloop was het echter niet allemaal positief bij de 52-jarige trainer. Hij noemt de club uit Breda 'onbeheersbaar'.

"Er is hier zo veel gebeurd, het afgelopen half jaar", vertelt Van Gastel aan Voetbal International. "En dan weten jullie nog niet eens de helft. Dat is ook het grootste compliment van spelers aan mij. Dat ze zeggen: "Trainer, wat knap dat u zo rustig bent gebleven en het hebt kunnen managen." Makkelijk lullen als je bent gepromoveerd, maar de winnaar heeft wel gelijk", aldus de oefenmeester.

Van Gastel kreeg het hele seizoen veel kritiek op de speelwijze van NAC. Volgens hem koos de lokale media ook te vaak voor een persoonlijke aanval. "Dat was buiten proportie, maar misschien hoort dat ook wel bij deze tijd. En dan heb ik het nog niet over wat zich binnen de organisatie heeft afgespeeld. Mijn staf en ik hebben overal alleen voor gestaan."

"NAC is een moeilijke club. Onbeheersbaar. Er zit hier zo veel emotie. Bij de fans, maar ook binnen de organisatie. Dat geeft onrust en weinig stabiliteit", meent Van Gastel.

Lees meer:
0 reacties