Van Gastel nieuwe trainer NAC Breda: "Ik voel me zeer vereerd"

Jean-Paul van Gastel als assistent-trainer van Feyenoord
Jean-Paul van Gastel als assistent-trainer van Feyenoord Foto: © Orange Pictures

NAC Breda heeft Jean-Paul van Gastel aangesteld als nieuwe hoofdtrainer en opvolger van Peter Hyballa. De 51-jarige oefenmeester heeft een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor nog twee jaar getekend in het Rat Verlegh Stadion.

"De beslissing om de in Breda geboren oefenmeester te contracteren was zondagochtend het gevolg van een unaniem besluit van de directie", schrijft NAC Breda op de officiële website. "Ook de toezichthouders (RvC) gaven hun fiat aan de beslissing." Van Gastel was acht jaar lang assistent-trainer van Feyenoord en speelde ook het grootste deel van zijn loopbaan in De Kuip. Daarnaast was de vijfvoudig international als speler actief voor Willem II, Ternana Calcio, Como en De Graafschap.

Van Gastel was ook nog assistent-trainer bij het Chinese Guangzhou R&F, waar hij in 2021 hoofdtrainer werd. "We zijn blij met de komst van Jean-Paul, omdat in de gesprekken met hem is komen vast te staan, dat hij voor ons de juiste man op de juiste plaats is", zegt technisch directeur Peter Maas. "We zijn hiermee niet over één nacht ijs gegaan. Er is door beide partijen goed nagedacht over deze beslissing. En die beslissing voelt goed."

"Jean-Paul heeft bewezen zijn vak uitstekend te beheersen en is een man van de streek, van de stad zelfs. Het deed ons overigens goed te merken, hoe veel geschikte oefenmeesters interesse hadden in de vacature bij NAC. Wij hebben de overtuiging dat we de beste er uitgepikt hebben", aldus Maas.

Van Gastel kijkt zelf uit naar zijn nieuwe avontuur. "Ik voel me zeer vereerd met de aanstelling als hoofdtrainer bij NAC", geeft hij aan. "Trainer/coach van NAC is een uitdagende en aantrekkelijke positie. Deze club in mijn stad heeft een kloppend voetbalhart. Er zullen veel uitdagingen op ons pad komen maar met elkaar zullen we de strijd aangaan."

Lees meer:
0 reacties