Van Gastel verklaart: "Dat was één van de issues die wij hadden"

Jean-Paul van Gastel
Jean-Paul van Gastel Foto: © Pro Shots

NAC kende een slecht seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, maar wist zich door een achtste plaats alsnog te plaatsen voor de play-offs. De Parel van het Zuiden kwalificeerde zich nipt, maar staat nu met anderhalf been in de Eredivisie na een 6-2 thuiszege op Excelsior. Jean-Paul van Gastel zag zijn elftal goed spelen in het heenduel van de finale.

"Die intentie hebben we natuurlijk de hele competitie gehad, maar dat is er door verschillende omstandigheden niet uit gekomen", zegt de NAC-trainer in gesprek met ESPN. "Eén van de issues die wij hadden, was dat we moeite hadden met het vormen van een team. Hoe dat kwam? Daar hebben we heel veel gesprekken over gevoerd en veel tijd in geïnvesteerd met die jongens."

"Toen we begonnen aan de play-offs, zette iedereen de knop ineens om. Iedereen gaat volle bak en wat we al die tijd getraind hebben, komt er nu ineens uit. We hebben alles uit de kast gehaald, om dingen te bespreken en de teamontwikkeling te helpen. Dat was een lang traject. In de play-offs zie je ineens wat ze met elkaar kunnen bewerkstelligen", aldus Van Gastel.

Lees meer:
0 reacties