Van Gastel ziet spelers terugkeren: "Geeft rust en stabiliteit"

Jean Paul van Gastel
Jean Paul van Gastel Foto: © Orange Pictures

De ziekenboeg van NAC stroomt langzaam leeg. Trainer Jean-Paul van Gastel heeft daardoor steeds meer te kiezen, maar toch lijkt hij in aanloop naar het duel met Telstar vast te houden aan dezelfde basiself.

"Toen ik aangesteld werd, was één van de opdrachten die ik kreeg: rust en stabiliteit brengen. Daarbij geloof ik dat als de spelers het naar behoren doen zolang je ze tot je beschikking hebt en er resultaat bij is, er geen enkele reden is om te wisselen. Dat geeft ook rust en stabiliteit", geeft Van Gastel aan in gesprek met BN DeStem.

De trainer noemt het vasthouden aan dezelfde elf ook een 'signaal naar de rest'. "We hebben een grote selectie, dus zorg maar dat je de beste bent", zegt Van Gastel, die deze week Cuco Martina, Javier Vet en Patriot Sejdiu weer mocht verwelkomen bij de groepstraining. "Gedeeltelijk. De medische moet nog groen licht geven en dan neem ik nog steeds zelf de beslissing. Ze gaan sowieso niet starten", maakt de coach duidelijk.

Van Gastel wil Telstar niet onderschatten. "Telstar haalt nu punten, speelt opportunistisch en heeft duelkracht. Voor ons weer een lastige pot. Iedere wedstrijd moeten wij ons stinkende best doen om een bepaald niveau te halen. En dat is morgen niet anders", aldus de trainer.

Lees meer:
0 reacties