Van Hecke geniet van Oranje-international: "Ken hem nog van NAC"

Jan Paul van Hecke
Jan Paul van Hecke Foto: © BSR Agency

Jan Paul van Hecke is onder de indruk van de prestaties van Bart Verbruggen in het Nederlands elftal. De oud-speler van NAC Breda speelt bij Brighton & Hove Albion samen met de 21-jarige doelman van Oranje.

Van Hecke kent Verbruggen al veel langer. "Eigenlijk vanaf onze gezamenlijke tijd bij NAC Breda", zegt de 24-jarige verdediger in gesprek met De Telegraaf. "Ik speelde al in het eerste en Bart nog in de jeugd, maar hij was op dat moment al zo goed dat hij geregeld met ons mocht meetrainen. Vervolgens scheidden onze wegen, maar bij Jong Oranje kwam ik hem opnieuw tegen en stonden we samen op het veld. Nadat Brighton & Hove Albion een optie voor hem werd, belde hij me en stelde hij vragen over de club, de trainer, de faciliteiten en de stad."

Van Hecke vindt de Oranje-doelman al heel volwassen voor zijn leeftijd. "Ik wil niet zeggen dat hij altijd de goede keuzes maakt of zal maken, maar hij is verstandig en denkt er goed over na waarom hij ergens voor kiest. Hij is enorm met zijn vak bezig. Hij heeft al vanaf zijn vijftiende een mental coach heeft, dat hij gebruik maakt van de yogalessen die Brighton ons aanbiedt en dat hij heel erg op zijn voeding let. Alles om het voetbal heen moet perfect zijn, zodat hij optimaal kan presteren", aldus Van Hecke, die ook buiten het veld een goede band heeft met Verbruggen.

"Hij is wat jonger, maar een echt goede vriend van me geworden", geeft hij aan. "Het helpt daarbij dat onze vriendinnen het ook goed met elkaar kunnen vinden. In Brighton gaan we veel met elkaar om, eten we samen wat of golfen we. Al is er voor dat laatste vanwege het drukke programma in de Premier League weinig tijd. Nu hij bij Oranje zit spreken we elkaar ook elke dag wel even."

Van Hecke gunt Verbruggen een droomtransfer naar een Europese topclub. "Dan lijk ik nog beter", lacht de verdediger, die hoopt dat de sluitpost bij Brighton blijft. "Als Bart ooit een transfer naar een Europese topclub maakt, dan is dat verdiend, prachtig voor hem en heel goed voor het Nederlands elftal. Je weet natuurlijk nooit hoe het qua prestaties en blessures loopt, maar ik denk dat Bart de komende jaren dé doelman van Oranje kan zijn."

Lees meer:
0 reacties