Van Hecke hoopt op debuut tegen Ronaldo: "Dromen mag altijd"

Jan Paul van Hecke viert een treffer
Jan Paul van Hecke viert een treffer Foto: © Pro Shots

Jan Paul van Hecke hoopt komend seizoen van waarde te zijn voor Brighton & Hove Albion. De oud-speler van NAC Breda maakte bij SC Heerenveen en Blackburn Rovers op huurbasis veel indruk en wil nu schitteren in de Premier League.

Van Hecke was blij dat hij zich vorig seizoen mocht laten zien in de Championship. "Het is een heel intensieve en fysieke competitie", vertelt de 22-jarige verdediger in gesprek met Omroep Zeeland. "Of het beter is dan de Eredivisie weet ik niet. Je kan dat niet echt vergelijken om dat het twee totaal andere competities zijn."

Deze week is hij begonnen aan de voorbereiding met Brighton. "Ik ben nog redelijk fit omdat ik met Jong Oranje nog achttien dagen op pad ben geweest", schetst Van Hecke de situatie van dit moment. "En ik ben nu het Engels voetbal gewend. Dat scheelt heel veel. Ik ben benieuwd hoe ik er voor sta, maar ze hebben gezegd dat ze me graag willen zien."

Van Hecke heeft stiekem al naar het competitieschema gekeken. Brighton begint met een uitwedstrijd tegen Manchester United. "Het zou wat zijn, hè", lacht Van Hecke. "Dromen mag altijd. Debuteren tegen Cristano Ronaldo op Old Trafford. We gaan het zien. Spelen in de Premier League was het ultieme doel als kleine jongen."

Lees meer:
0 reacties