Van Hooijdonk: "Daarom ben ik blij dat er bij NAC verzet was"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Orange Pictures

Pierre van Hooijdonk zat zaterdagavond op de tribune bij de wedstrijd tussen Vitesse en SC Heerenveen (0-4). De oud-spits van Vitesse zag hoe zijn zoon Sydney zijn oude club veel pijn deed. Van Hooijdonk maakt zich zorgen om Vitesse.

"Ik ben me zaterdag echt kapot geschrokken", zegt Van Hooijdonk in De Gelderlander. "En dan van alles dat ik aantrof in GelreDome. Dat begon al bij binnenkomst. Het stadion was zowat leeg. Ze kunnen 10.000 toeschouwers opgeven, maar die zaten er niet. En zeker niet betalend. Er waren allerlei jeugdteams uitgenodigd. Het was gewoon schrijnend te zien: zo'n groot stadion en dan geen bezoekers."

Vitesse verloor ook nog eens met 0-4. "Heerenveen was niet eens goed. Vitesse gaf ontzettend veel ruimte weg. Met enige finesse hadden de cijfers nog veel hoger kunnen uitvallen", aldus Van Hooijdonk, die snapt waarom Vitesse niet draait. "Vitesse heeft in de zomer niet één, maar twee jassen uitgedaan. Bazoer, Doekhi, Rasmussen, Openda, Grbic, Tannane zijn allemaal vertrokken. In plaats daarvan is middelmaat aangetrokken. Of nog slechter."

Van Hooijdonk merkt dat er van Vitesse na het Russische tijdperk weinig over is. "Op het moment dat je de club verkoopt, krijg je die nooit meer terug", meent hij. "Daarom ben ik blij dat er bij NAC verzet was tegen de City Group. Of het nu Russen zijn, Amerikanen, Chinezen of Saoedi's, zij bepalen de koers. Je hebt in eigen huis gewoon helemaal niks meer te vertellen. Zij zetten hun eigen mensen op alle bepalende posities. Na verloop van jaren ontstaat er zo vaak ook gelatenheid bij clubmensen."

"Vitesse is uiteindelijk een lege huls, ja", vervolgt de oud-international. "Als er geen eigenaar is, is er ook geen bestaansrecht. Althans niet in de eredivisie. Dus om de boel te redden, moet nu snel een nieuwe investeerder aantreden. Zoals het er nu uitziet, moet iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt zich ernstig zorgen maken."

Lees meer:
0 reacties