Van Hooijdonk reageert op ontslag Hyballa: "Super pijnlijk"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Vorige week werd Peter Hyballa weer ontslagen bij NAC Breda. Pierre van Hooijdonk, rvc-lid van de Bredanaren, vindt het jammer dat het zo is gelopen.

De Duitse hoofdtrainer zou weer in oude patronen vervallen zijn, waar de spelersgroep niet goed op reageerde. Van Hooijdonk wil die beweringen niet tegenspreken of bevestigen. "Ik kan alleen maar achter het statement van de club staan", stelt hij bij Studio Voetbal. "Het is super pijnlijk. Zelf voelt het ook als een nederlaag. Hij heeft de club wel weer kleur op de wangen gegeven."

Michiel Kramer begrijpt wel dat er onvrede in de spelersgroep was. "Ik zou daar heel zenuwachtig en kriebelig van worden als ik zo'n trainer langs het veld had staan", aldus de spits van RKC Waalwijk. Volgens Van Hooijdonk is de stijl van Hyballa niet voor iedereen weggelegd. "In zo'n groep gedijen er jongens hartstikke goed bij, maar sommige zien het ook graag anders."

Arno Vermeulen vindt het onbegrijpelijk, gezien het verleden van Hyballa, dat NAC weer in dezelfde val trapt. "Op het moment van aanstelling was hij stabiel", pareert Van Hooijdonk. "Wij hebben er alles aan gedaan dat zo te houden, omdat we wisten wat er in het verleden was voorgevallen. We hebben ook gesprekken gevoerd met mensen die daar beter inzicht in hebben. Met terugwerkende kracht hadden we misschien niet moeten verlengen.

Lees meer:
0 reacties