Van Hooijdonk richt pijlen op Steijn: "Dan de rol van De Telegraaf"

Voormalig NAC-trainer Maurice Steijn is ondanks slechte resultaten nog altijd trainer van Ajax. Volgens Pierre van Hooijdonk komt dat mede dankzij zijn 'goede band' met de media.

"Kijk, Steijn heeft het voordeel dat hij een Nederlandse trainer is", stelt de voormalig voetballer bij Studio Voetbal. "Roger Schmidt werd in de media direct verketterd en moest zo snel mogelijk naar het buitenland vertrekken. Maar het netwerk van Steijn met betrekking tot de media is gewoon heel sterk. Veel mensen begrijpen niet waarom er niemand zegt: die trainer moet weg. Er is gewoon minder kritiek omdat hij goed met de media omgaat."

Van Hooijdonk suggereert dat Steijn de opinie van analisten beïnvloedt door 'koffie te drinken'. "Raf, voor jou is het ook lastig. Jij bent ook gevraagd door hem en je drinkt af en toe een bak koffie met hem", richt hij zich tot Rafael van der Vaart. "Dat snap ik en dat is nog logisch ook. Je kan daardoor toch niet je hart luchten zoals je dat bij iemand anders wel zou kunnen doen."

Pi-Air gaat verder: "Dan de rol van De Telegraaf met Mike Verweij en spreekpop Van der Meijde. Daarnaast nog Wesley Sneijder, met wie hij een aantal keren een kop koffie heeft gedronken. Je praat gewoon met meel in je mond voordat je het zelf in de gaten hebt. Het relatiebeheer doet Steijn gewoon hartstikke goed. Dat helpt hem in de media en de wijze waarop die de situatie beïnvloeden", is Van Hooijdonk stellig. "Want uiteindelijk heeft de media veel invloed."

Van der Vaart kan zich niet vinden in het verhaal van Van Hooijdonk. "Dus jij zegt dat ik beïnvloed wordt door Steijn omdat hij me gevraagd heeft als assistent? Dat is onzin. Ik praat totaal onafhankelijk. Ik zie gewoon een kutelftal. En Steijn moet het daar gewoon mee doen."

Van Hooijdonk reageert: "Ajax staat zeventiende. Er is nog nooit een Ajax-trainer geweest die zo’n treatment heeft gekregen als Maurice Steijn! Het is een vernedering voor iedereen die Ajax-fan is. Het is geschiedenis en het gaat de wereld over!"

Lees meer:
0 reacties