Van Hooijdonk trainde bij NAC tijdens staking: "Ik verdiende niks"

Pierre van Hooijdonk langs de lijn bij NAC Breda
Pierre van Hooijdonk langs de lijn bij NAC Breda Foto: © Pro Shots

Pierre van Hooijdonk keerde in zijn periode bij Nottingham Forest terug bij NAC. De voormalig profvoetballer trainde mee met de Parel van het Zuiden toen hij aan het staken was bij Nottingham.

Dat gebeurde na het WK, zo vertelt de voormalig voetballer bij Studio Voetbal. "Ik had een heerlijk WK'tje gehad en toen zou ik verkocht worden. In de winterstop kon ik toentertijd naar PSV. Dat blokkeerden ze (Nottingham Forest) en dat snapte ik ook, want ze wilden gelijk weer promoveren naar de Premier League."

Er kwam een bod van 3,5 miljoen pond en daarna ook nog een bod van zeven miljoen euro van Newcastle United. "Toen zei de trainer, wat ook de manager was: nee, dat doen we niet, dat vinden we te weinig", weet Van Hooijdonk nog. "Alan Shearer was toen voor dertien miljoen verkocht aan Newcastle, die had in de Premier League al honderd of tweehonderd doelpunten gemaakt. En ik speelde in de Eerste Divisie..."

"Dat is hetzelfde als je voor een bakje koffie 40 euro vraagt", vergelijkt de oud-prof. En dus ging hij in staking, die een aantal maanden duurde. "Ik ben in oktober weer teruggegaan. Als je het doet, moet je het goed doen", lacht de voormalig speler van onder meer NAC en Feyenoord. In die tijd trainde hij mee bij NAC.

"Nottingham gaf me elke twee weken een boete van twee weeksalarissen. Uiteindelijk verdiende ik niks, maar dat vond ik ook prima", is Van Hooijdonk van mening. Uiteindelijk ging hij weer terug naar Nottingham Forest. "Je moet op een gegeven moment weer gaan spelen, anders ben je helemaal weg."

Hij besluit: "Ik kreeg toen een clausule in mijn contract, dat ik aan het einde van het seizoen voor 3,5 miljoen pond verkocht kon worden. Rara waar ging ik toen naartoe", zegt Van Hooijdonk, doelend op zijn vertrek naar Vitesse.

Lees meer:
0 reacties