Van NAC Breda naar de amateurs: "Terugkeer is geen doel meer"

Milan Vanacker bij NAC Breda
Milan Vanacker bij NAC Breda Foto: © Orange Pictures

Milan Vanacker heeft op 22-jarige leeftijd al in heel wat verschillende ploegen gespeeld. Hij startte zijn profcarrière bij Club Brugge, maar is na twee tussenstappen nu gelukkig bij de amateurs van Mandel United.

Club Brugge is erg belangrijk voor Vanacker geweest. In een interview met Het Nieuwsblad geeft hij aan: "Ik begon dus bij Wevelgem, maar ik trok al snel naar Roeselare en daarna naar Club Brugge, waar ik mijn hele jeugd speelde en de beloften haalde."

Na een mislukt avontuur bij NAC Breda, belande de middenvelder bij het Amerikaanse Rochester New York. "Daar speelde ik wel in de eerste ploeg. Een achttal matchen stond ik in de basis, maar dan scheurde ik mijn kruisbanden. Dat was een zware klap. Op een gegeven moment trok de investeerder zich terug en de club ging failliet. Ik revalideerde in België en hoopte om nog te kunnen terugkeren, maar in januari werd duidelijk dat er geen doorstart zou komen en de club definitief werd opgedoekt."

Toen hij Amerika moest verlaten kwam er geen profclub meer op zijn pad. Desondanks heeft Vanacker niks te klagen. "Dit is geen profvoetbal, maar toch bevalt het mij. We hebben een toffe groep en ik ben blij dat ik weer kan voetballen. Een terugkeer naar het profvoetbal zou mooi zijn, maar is geen doel op zich meer."

Lees meer:
0 reacties