'Vanaf 2025 kunstgrasverbod in Eredivisie': "Nadrukkelijke wens"

Een kunstgrasveld
Een kunstgrasveld Foto: © Pro Shots

Het lijkt erop dat het kunstgras vanaf het seizoen 2025/2026 definitief uit de Eredivisie zal verdwijnen. Uitsluitsel over de verplichting voor alle clubs op het hoogste niveau om op natuurgras te spelen, volgt op 1 december.

Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. "De transformatie is een nadrukkelijke wens van het gros van de eredivisieclubs", zo schrijft Sjoerd Mossou van het medium. "Met het definitief verbannen van de ‘nepmatten’ wordt de kans groter geacht dat Nederland structureel tot de top zes van Europa gaat behoren."

"De achttien eredivisieclubs hebben onlangs een memo ontvangen van de Eredivisie CV, waarin de vraag wordt opgeworpen hoe tegen een verbod op het spelen op kunstgras wordt aangekeken", wordt er vervolgt. "Wanneer 5/6 van de clubs stemt voor een verbod op kunstgras, zijn de eredivisieclubs vanaf seizoen 2025/2026 verplicht om hun wedstrijden op natuurgras te spelen."

De stemming vindt plaats op 1 december, maar de uitslag lijkt al lang en breed bekend. "Vrijwel unaniem leeft een voorkeur voor voetbal op echt gras", aldus Mossou.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in NAC Breda komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op NAC Breda (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties