Verbeek ziet directeursfunctie bij een club als NAC Breda wel zitten

Gertjan Verbeek stopt mogelijk als trainer, zo heeft hij zondag laten weten bij de NOS. De 55-jarige Verbeek werd eind maart na vijf maanden ontslagen als trainer van FC Twente en medio 2017 werd hij ook al aan de kant gezet door VfL Bochum. Mede daardoor staat Verbeek open voor een andere functie binnen het voetbal en denkt daarbij aan een club als NAC Breda.

"Ik wil nog wel op het veld staan, maar mijn belangstelling gaat steeds meer uit naar het beleidsmatige. Ik wil voor de langere termijn een stabiele club en cultuur kunnen neerzetten. Daar krijg je als trainer tegenwoordig bijna geen tijd meer voor. Dat zijn vervlogen tijden", vertelde Verbeek tegen de NOS.

Verbeek liet ook weten dat hij openstaat voor een club als NAC Breda indien een dergelijke club belt met de vraag of hij interesse heeft in de functie van technisch directeur. "Bij ploegen waar je nog wat kunt neerzetten, waar gekeken wordt naar topsportklimaat. Dan doe ik dat liever als directeur dan als trainer. Dan sta je minder op de voorgrond."

"Ik heb nu lang genoeg in de schijnwerpers gestaan. Zeventien jaar lang, onafgebroken. Dat is een hele tijd. In die zin heb ik mijn portie wel gehad. Misschien is de tijd om een andere weg in te slaan wel aangebroken", aldus Verbeek.

Lees meer:
0 reacties