Verbruggen keerde kort terug bij NAC: "Wilde ritme behouden"

Bart Verbruggen in Oranje
Bart Verbruggen in Oranje Foto: © Pro Shots

Bart Verbruggen baalt van zijn onhandige voorbereiding richting het EK onder 21 met Jong Oranje. De doelman van Anderlecht speelde vanwege de competitieplanning in België al anderhalve maand geen wedstrijd.

"Ik denk dat elke speler wel kan beamen dat ritme fijn is, zodat je in een bepaald momentum komt", stelt Verbruggen bij ESPN. Zelf probeerde hij in de flow te blijven. "Ik heb er wel alles aan gedaan om een bepaald ritme te behouden. Ik ben direct even op vakantie gegaan, waarna ik ben gaan trainen met een personal trainer."

"Later ben ik aangesloten bij mijn oude club, NAC", vervolgt hij. "Die zaten toen midden in de play-offs, waardoor ik toch nog een beetje in wedstrijdsituaties kwam. Vanaf maandag heeft de KNVB allerlei dingen goed geregeld. Ik denk dus dat ik het maximale eruit heb gehaald, maar het is geen ideale situatie."

Woensdag speelde Jong Oranje de laatste oefenwedstrijd voor het eindtoernooi. Tegen de leeftijdsgenoten van Japan eindigde het 0-0. Verbruggen keepte de hele tweede helft.

Lees meer:
0 reacties