Verbruggen over oud-doelman NAC: "Ben ik hem eeuwig dankbaar voor"

Bart Verbruggen
Bart Verbruggen Foto: © Pro Shots

Bart Verbruggen zijn ster is flink rijzende in België. De doelman maakt indruk onder de lat van Anderlecht en komt ook steeds nadrukkelijker in beeld bij het Nederlands elftal. Verbruggen wint graag advies in van gewezen doelmannen.

Zo beschouwt Verbruggen voormalig doelman Jelle ten Rouwelaar als voetbalvader. "Ik was 14 toen ik daar voor de eerste keer training kreeg van Jelle", zegt Verbruggen tegen De Telegraaf. "Het klikte direct. We waren nooit snel tevreden en altijd op zoek naar manieren om mij beter te maken. Jelle heeft mij enorm geholpen en daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor. Daar is ook een mooie persoonlijke band uit voortgekomen."

Hij heeft daarnaast ook contact met oud-PSV- en Oranje-doelman Ronald Waterreus. "Ronald heb ik ontmoet via zijn handschoenenmerk", gaat Verbruggen verder. "Daar speel ik nog steeds mee. Hij is natuurlijk ook een man met veel keeperservaring en daar probeer ik van te leren. Daarnaast hebben we ook raakvlakken op persoonlijk gebied."

Waterreus noemde Verbruggen onlangs de betere versie van Sander Westerveld. "Ja dat heb ik ook gelezen en dat is best grappig", reageert Westerveld. "Want als keeperstrainer heb ik Bart ooit naar Oranje onder 18 gehaald, dat zich een paar jaar geleden voorbereidde op het WK in Brazilië. Ik werd toen getipt door Ten Rouwelaar, die zei dat er bij NAC nog een goed keepertje rondliep. Toevallig speelde mijn zoon Sem die week met AZ onder 17 tegen NAC. Na de warming-up wist ik al genoeg. Bart en ik hebben nog wel eens contact over de app", aldus Westerveld.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in NAC Breda komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op NAC Breda (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties