Vijf jaar na debuut bij NAC keept Noppert de kwartfinale van het WK

Andries Noppert tussen Virgil van Dijk (l) en Matthijs de Ligt (r)
Andries Noppert tussen Virgil van Dijk (l) en Matthijs de Ligt (r) Foto: © Pro Shots

Wie had zes en een half jaar geleden ooit gedacht dat Andries Noppert de kwartfinale van het WK zou halen? De destijds net 22-jarige doelman maakte zijn debuut in het betaald voetbal bij NAC Breda, dat hem transfervrij overnam van zijn huidige club SC Heerenveen.

De carrière van de nu 28-jarige Noppert kende sowieso enkele bijzondere wendingen. Hij bleef in Breda steken op slechts zes duels en verkaste naar het Italiaanse Foggia, uitkomend in de serie B. Ook daar kwam hij slechts tot acht duels en moest hij meemaken hoe zijn auto door de maffia gejat werd.

Bij FC Dordrecht speelde hij opnieuw weinig en kwam hij tot slechts twee duels. Daarna raakte Noppert geblesseerd, werd zijn contract niet verlengd en zat hij zelfs een half jaar zonder club.

Go Ahead Eagles pikte hem op en pas daar kwamen er langzaam maar zeker wat meer duels achter zijn naam. We praten dan over slechts twee jaar geleden. In januari 2021 tekende hij een contract in Deventer en pas in de tweede seizoenshelft van 2021/2022 werd hij eerste doelman. Zijn trainer Kees van Wonderen nam hem afgelopen zomer mee naar SC Heerenveen en maakte hem ook daar eerste keeper.

Daar bleken 14 prima duels genoeg voor een uitverkiezing voor het WK met Oranje. "Dat vind ik natuurlijk prachtig en het blijft een bijzonder verhaal dat ik hier sta”, aldus de slechtst betaalde speler van de Oranje-selectie. We gaan komende vrijdag zien hoe lang het sprookje voortduurt.

Wil je Andries Noppert in Oranje aan het werk zien en zit je in het buitenland? Volg de wedstrijd dan met een goede VPN voor het WK. Je kan de wedstrijd Nederland – Argentinië dan gewoon volgen met Nederlands commentaar.

Lees meer:
0 reacties