Voormalig NAC-speler nieuwe trainer Koninklijke HFC: ''Voordeel dat ik de club ken''

Gertjan Tamerus speelde tussen 2006 en 2009 voor NAC. Helaas kwam de aanvallende middenvelder hierin maar tot zeventien optredens in het eerste elftal. Inmiddels ontwikkeld hij zich verder in het trainersvak en heeft hij zijn eerste klus als hoofdtrainer te pakken bij Koninklijke HFC.

Op dit moment combineert Tamerus de functie als hoofd jeugdopleidingen bij Koninklijke HFC met het spelen voor de Haarlemse club. Na dit seizoen zal de voormalig aanvallende middenvelder zijn actieve loopbaan als voetballer beëindigen en beginnen aan zijn trainerscarrière.

Ondanks dat er twijfels zijn over het aanstellen van een onervaren trainer als Tamerus heeft hij zelf vertrouwen in deze nieuwe stap in zijn carrière. ''Niet iedereen is op de hoogte van wat ik de laatste jaren heb gedaan. Ik heb ook als jeugdtrainer bij FC Utrecht gewerkt en ben nu assistent-trainer bij de D1 van Ajax. En volgens mij is het aanstellen van een ervaren trainer ook geen garantie voor succes. Ik heb mijn eigen kwaliteiten en ik heb het voordeel dat ik de club ken'', aldus Tamerus in het Haarlems Dagblad.

Lees meer:
0 reacties