Vreven baalt van vooroordelen: ''Heb mij altijd in tactiek geïnteresseerd''

Stijn Vreven is inmiddels door iedereen in Breda geaccepteerd. De trainer werd niet door iedereen gezien als een logische keus na het ontslag van Marinus Dijkhuizen. 

''Collega's van vroeger hebben geen idee dat ik me verdiepte in het voetbal'', zegt Vreven in Voetbal International.  Ik heb mij als speler altijd in tactiek geïnteresseerd. Ik nam ook nooit klakkeloos iets aan, wilde weten waarom ik iets moest doen.''

Vreven kent de vooroordelen onder de mensen. ''Men kende mij als voetballer en er werd zelfs gevraagd of ik wel trainersdiploma's had gehaald. Dat beeld van mij als speler is bekend, dat heb ik misschien zelf ook wel in stand gehouden. Zo'n domkoppige harde werker kon toch geen trainer zijn. Het is beeldvorming, ik maak me er niet druk om. Beeldvorming kun je alleen wegnemen met prestaties.'

De prestaties zijn er inmiddels al gekomen. Vreven promoveerde met NAC naar de eredivisie, maar dit ging niet meteen vanzelf. ''Ik heb moeten knokken tegen alles en iedereen. Ik proefde dat er geen hoop meer was. Mensen waren niet kritisch meer, maar negatief en cynisch. Als kritisch zijn omslaat in negativisme dan is dat een levensgroot probleem.''

Lees meer:
0 reacties