Vreven: ''Ik denk niet in termen van never change a winning team''

NAC Breda wist vorige week tegen alle verwachtingen in te winnen van Feyenoord in de Kuip. Volgens trainer Stijn Vreven moeten de Bredanaars winnen van ADO om de gouden zege tegen Feyenoord te verzilveren. 

De trainer merkte deze week op de training dat zijn ploeg lekker trainde, zo vertelt hij aan BN de Stem. ''We zitten in een flow, maar ADO gaat net zo moeilijk worden", waarschuwt hij er achteraan. 

Hoewel de ploeg een knappe overwinning boekte, weet Vreven nog niet of hij dit weekend dezelfde ploeg het veld in stuurt. ''Ik ben zeker geen coach die alleen maar denkt in termen van never change a winning team. Daar hebben we juist de concurrentie voor binnen onze selectie. We houden ons vast aan bepaalde principes en profielen binnen de 'kern' van spelers, waarbij we ook kijken naar de tegenstander en naar wat we zelf nodig hebben voor de komende match. Aan de andere kant zou het wel belachelijk zijn als ik het elftal op vijf plekken ga wisselen."

De trainer gaat vol vertrouwen de wedstrijd tegen ADO Den Haag tegemoet, maar hij waakt ook voor onderschatting. ''We zitten in een flow van zes op zes (Vlaams voetbaljargon voor het Nederlandse zes uit twee, red.). Een negen op negen is alleen weggelegd voor topclubs. Als wij dat kunnen doen zou dat fantastisch zijn. Het gaat echter zeker niet van een leien dakje. Want de wedstrijd tegen ADO gaat net zo moeilijk worden als die tegen Feyenoord. ADO is niet dé topclub, maar het speelt naar haar kwaliteiten en dat is een andere dan die van Feyenoord. De wedstrijd an sich gaat echter net zo lastig worden."

Lees meer:
0 reacties