Vreven is duidelijk: ''Ik vind dat wij moeten winnen, klaar''

NAC Breda gaat vanavond op zoek naar de eerste zege sinds de terugkeer in de Eredivisie. In het eigen Rat Verlegh Stadion is Sparta de tegenstander. Stijn Vreven weet dat het resultaat belangrijker is dan het spel.

"Ik kan lang rond de pot draaien, maar ik vind dat wij moeten winnen, klaar", zegt de Belgische trainer van NAC in gesprek met BN De Stem. "Sparta is een concurrent, we spelen thuis en hebben de punten hard nodig. De manier waarop is voor mij van ondergeschikt belang aan het resultaat."

NAC incasseerde al acht tegentreffers is twee wedstrijden. De ploeg van Vreven trof met Vitesse en PSV sterke tegenstanders, maar de trainer vind het aantal tegendoelpunten te veel. Hij is het niet helemaal eens met de kritiek op de achterste linie. ''Wij hebben echter bewust de keuze gemaakt voor keepers die moeten groeien naar eredivisieniveau. Het is te makkelijk om alleen daarover te praten. Iedereen moet beter, ook ik''

Vreven heeft al wel duidelijk waar het aan ligt. "Een keeper is slechts een onderdeel van het geheel. Het grote verschil met de eerste divisie is dat fouten in de eredivisie keihard worden afgestraft. Als wij van het kastje naar de muur worden gespeeld, kan ik daar mee leven, maar dat is bij ons niet het geval. Het ontbreekt ons aan automatismen. Logisch, want er staan zeven nieuwe spelers in de basis."

Lees meer:
0 reacties