Woerts ziet 'pikante' situatie bij NAC: "Hij heeft een vetorecht"

Chris Woerts
Chris Woerts Foto: © Pro Shots

NAC Breda is op zoek naar een algemeen directeur. Dat blijkt echter moeilijker dan gedacht en dat zou dan weer alles te maken hebben met het vetorecht van Pierre van Hooijdonk. Dat weet Chris Woerts te melden.

Bij De Parel van het Zuiden zijn de pijlen nu gericht op Remco Oversier. De club was al eerder met de oud-directeur van RKC Waalwijk en ex-technisch directeur van NEC in gesprek. "Alleen zit er een addertje onder het gras", zegt Woerts in de podcast SportClash. "NAC had toen ook Wouter Gudde op het oog."

"Totdat Wouter te horen kreeg dat binnen de raad van commissarissen Pierre van Hooijdonk een vetorecht heeft op het aantrekken en benoemen van directieleden", weet de sportmarketeer. Gudde vond het geen goed beleid, waarna hij de functie afwees. Oversier kwam vervolgens weer in beeld.

"Ik ben heel benieuwd of Remco, die nu op pole-position staat, kan leven met het feit dat Van Hooijdonk een vetorecht heeft", aldus Woerts. Een merkwaardige situatie, zo oordeelt sportjournalist Jaap Stalenburg. "Als Pierre van Hooijdonk zo goed weet hoe het moet, laat hem dan zelf directeur worden, denk ik dan."

Woerts zelf spreekt van een 'hele pikante en precaire situatie', die tot problemen kan leiden. Zo is er ook onvrede over Ton Lokhoff. "De spelersgroep heeft helemaal de buik vol van Ton Lokhoff, de assistent-trainer. Dat is een hele goede vriend van Van Hooijdonk. En Pierre heeft gezegd tegen de technisch manager: als Ton eruit gaat, ga jij er ook uit. Er wordt uiteindelijk geregeerd door mensen die zeggen: ik heb het beste voor met de club, maar die toch niet altijd even zuiver in de leer zijn", aldus Woerts.

Lees meer:
0 reacties