Zagré zwaar in de fout tegen NAC: "Ik had hem al gewaarschuwd"

Boyd Lucassen en Arthur Zagré
Boyd Lucassen en Arthur Zagré Foto: © Pro Shots

Excelsior eindigde dinsdagavond met negen man tegen NAC. In Breda verloren de Kralingers met 6-2, waardoor degradatie steeds dichterbij komt. In de eerste helft kreeg Lance Duijvestijn al rood. In de tweede helft overkwam Arthur Zagré hetzelfde. Had trainer Marinus Dijkhuizen Zagré al niet eerder moeten wisselen?

"Dat is achteraf natuurlijk makkelijk, dan zeg je ja", vertelt Dijkhuizen bij ESPN. "Ik heb hem in de rust al gewaarschuwd. Hij zei toen: het komt goed, train. Ik ben uitgegaan van de slimheid van Arthur, want in de tweede helft speelde hij vrij goed. Hij schoot vlak voor de rode kaart ook nog een bal op de lat. Dan denk je: zo'n speler neemt zijn verantwoordelijkheid wel. Dat was helaas dus niet zo, waardoor we met negen man kwamen. Dat is kut."

Dijkhuizen kreeg vervolgens de tweede overtreding van Zagré te zien. "Het was hartstikke dom, dat heb ik hem net ook gezegd. Zeker als je weet dat we het al moeilijk hebben, dan is het onbegrijpelijk. Al helemaal bij Arthur. Hij was helemaal niet bij de bal, dus ik snapte er helemaal niks van, dat hij dit deed. Zo ken ik hem helemaal niet. Als hij vaker onbesuisd is, dan haal je hem er zo snel mogelijk vanaf. Maar we leveren ook heel veel kwaliteit in dan, dat is een afweging die je ook maakt", aldus Dijkhuizen. 

Lees meer:
0 reacties