'Ze ze zijn allen oprecht blij voor ons en kijken uit naar de wedstrijden tegen NAC''

Volgend jaar speelt NAC weer eredivisievoetbal. Daarmee komen er ook grotere suppotersgroepen richting het Rat Verlegh. Zowel NAC-fans zelf, als supporters van andere clubs zijn blij met de terugkeer van de Parel van het Zuiden, weten Sander Rademaker en Chris van Nijnatten te vertellen in NACOURANT.

Rademaker is voorzitter van de Clubraad, de vertegenwoordiging van de supporters van NAC. Hij had de promotie dit seizoen nog niet verwacht, maar denkt dat het consistente technische beleid een belangrijk aandeel heeft gehad: “NAC werkt duidelijk aan de lange termijn, alleen zijn supporters ongeduldig. Dat merkte je wel aan het feest, iedereen snakte naar de eredivisie”, zegt Rademaker hierover.

De Clubraad probeert de relatie met de supporters goed te houden. “Als Clubraad hebben wij nu een zorg minder. Ons speerpunt is normalisatie met betrekking tot uitsupporters, dat zal komend seizoen een stuk vlotter gaan. Ik heb al veel reacties ontvangen van andere supporters: Feyenoord, ADO, Groningen, ze zijn allen oprecht blij voor ons en kijken uit naar de wedstrijden tegen NAC.”

Ook Chris van Nijnatten, persvoorlichter bij de KNVB en supporter van de club, zag de impact va de promotie van dichtbij: “Ik kom mijn hele leven al bij NAC, maar deze ontploffing van puur geluk heb ik nog nooit meegemaakt.” Ook zelf was hij diep onder de indruk: “Waarom weet ik niet, maar bij mezelf heb ik het niet eerder zo heftig gevoeld. Ik zag het overal om me heen: oud-spelers, mijn broers, de buurman die er een week later nog over begon. Alsof de aanhankelijkheid na twee seizoenen in de Jupiler League nog groter is geworden”, besluit Van Nijnatten.

Lees meer:
0 reacties